| Autor |
Zpráva |
borrasca
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 11:36
- Nahlásit
No taky jsem četla a čtu výživářský seriál v Pes přítel člověka a téměř nedávám obilniny. Jen občas trošku vloček někdy trošku rýže, ale cca 1x za 14 dní. Jinak moje fenka taky přezubuje, nám naráz v během dvou dnů vypadlo 6 stoliček a další den oba dolní špičáky, takže taky teď nedávám mas. kosti, ale dávám to hrubomleté kde jsou kosti i chrupavky a zasypávám to obden troškou Biominu H (vápník plus vit. cca půl čaj. lžičky), ale že by odmítala jíst syrové to né, naopak jí strašně chutná to pštrosí a krůtí z masopropsy.cz...taky si nemyslím, že by jí nějak poznamenalo, že týden nemá masové kosti, to je krátká doba.
corgi: asi se teďka zeptám blbě, ale jakých sušených naťí?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 13:01
- Nahlásit
K těm "Simpsnům" já když si hodím www.canina.de do překladače Barfer s best- tak mi to překladač taky přeloží jako Blít nejlíp
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 13:15
- Nahlásit
borrasca
jakých sušených naťí?
Celer, majoránka... no samozřejmě lze i čerstvé, ale ne každý má tu biozahrádku jako já
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 13:42
- Nahlásit
PetraK
jů ty jseš ta co mi v květnu vedle radila jak na lovce-ohaře, tak jsem se chtěla zeptat, jestli ten Tvůj teda chodí úplně bez? (vodítka myslím )
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 13:44
- Nahlásit
corgi
bych to tomu mýmu nežravci musela nacpat do krku jako kachně
dávám trochu bylinek od Phytovetu, ale nesmí to vidět
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 15:04
- Nahlásit
denyk
jů ty jseš ta co mi v květnu vedle radila jak na lovce-ohaře, tak jsem se chtěla zeptat, jestli ten Tvůj teda chodí úplně bez? (vodítka myslím
jo ano, su to já. A hošíček chodí navostro, neboli bez. Bez vodítka. To je pro mě jedna z priorit při výběru plemene, abych s ním mohla jít kamkoliv a kdekoliv navolno.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 15:08
- Nahlásit
jitkaz
k těm kostem - jestli máš možnost sehnat vemena, tak ty obsahují taky poměrně dost vápníku, takže můžou kosti aspoň částečně nahradit
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2010 15:31
- Nahlásit
denyk
dávám trochu bylinek od Phytovetu
Taky dávám, střídám Top Shine Coat a Vitamineral. Akorát teda ne trochu, pro nás to je na den odměrka a půl, takže to milej zlatej zaručeně v tom žrádle pozná - ale naštěstí mu to nevadí
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 06:23
- Nahlásit
PetraK
už se v tom nějak neorientuju. Já myslela podle toho, co si tehdy psala, že máš ohaře
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 08:54
- Nahlásit
denyk
už se v tom nějak neorientuju. Já myslela podle toho, co si tehdy psala, že máš ohař
no mám ohaře, sem psala že ne někde? Neblbni mě . Hele důkaz místo slibůch
- dám ho sem s miskou, když si jde pro večeři, ať se aspoň trochu držíme tématu
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 09:25
- Nahlásit
Jů to je zrovínka jak ten náš
no napsala si tohle: jo ano, su to já. A hošíček chodí navostro, neboli bez. Bez vodítka. To je pro mě jedna z priorit při výběru plemene, abych s ním mohla jít kamkoliv a kdekoliv navolno.
takže jsem si říkala, že nějak neznám moc lidí, kteří chodí s ohařem na ostro
Mohla bys mi prosím písnout na tebe kontakt na mejlík? jestli by ti to nevadilo, mám pár otázek. Můj email: nepatrejte@seznam.cz
Nebo založíme ohaří dizkuzi? nechci to tady za*írat
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 09:32
- Nahlásit
PetraK je to sice OT, ale podobná fotka od kamaráda: Čekání na paničku před koupelnou:
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 09:33
- Nahlásit
denyk
moc lidí, kteří chodí s ohařem na ostro
jak to?
Nebo založíme ohaří dizkuzi? nechci to tady za*írat
no můžem buď ke mě = k Ešusový a nebo na tom emilu,jak chceš.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 09:34
- Nahlásit
jfi
ale podobná fotka od kamaráda:
no ten je lukcusnííí!! a navrch ftipnej kamarádovi vyřiď že má moc pěknýho čoklida
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 09:38
- Nahlásit
Foto
K Ešusový to je kde?
Já se tu moc neorijéntuju...ani tu fotku neumím poslat, mi to přínde nějaké složité
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 09:41 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
denyk
K Ešusový to je kde.
tadyk.
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_5536_817.html
Ešusová jsem já,páč Ash má přezdívku Ešus ono, už se mu vlastně ani jinak neřekne, takže...
a fotku Ti vysvětlím u sebe jak poslat
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 09:50
- Nahlásit
Aha, s tím ešusem dík za vysvětlení
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 16:11
- Nahlásit
PetraK
no já nejdřív přílohy nedávala, jen maso a zeleninu (ovoce) a psi mi dost zhubli. Pak jsem se dočetla, že moc masa zatěřuje ledviny, tak jsem troichu snížila porci masa a začala přidávat vločky a ted jsou tak akorát. Žerou dvakrát denně a hovna maj furt stejný - velký a kaděj dva až třikrát denně, tak nevim, jestli je to ok nebo moc. Po granclích kadili o hodně míň. Já jsem si vždycky myslela, že hodně kadit je lepší než málo kadit..jako u lidí
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 18:50
- Nahlásit
zuzanarosakova: s těmi ledvinami, není to podložené žádným věděckým ani dlouhodobým výzkumem, že to psům zatěžuje ledviny když mají hodně masa. Už se to probíralo i na můjpes. Nehledě na to, že pak by na tom byli všichni granuláři velmi špatně s ledvinami, jelikož granule obsahují ve 100g mnohem víc bílkovin než je ve 100 g masa, takže není se čeho bát. Já si nemyslím, že hodně kadit je dobrý, vypovídá to o malé stravitelnosti krmiva ne?
denyk, corgi: hele a chutnali jste ten vitamineral od Phytovetu? Já ho taky dávám a chutnala a bleeee, je to hořký jako blázen
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 19:26
- Nahlásit
borrasca
chutnali jste ten vitamineral od Phytovetu?
Musím se přiznat, že jsem to neochutnávala, ale vzhledem k obsahu pelyňku, svízele a smetanky chápu, že to nebude žádná sladká bomba. Přesto to pes bez problémů žere, nemusím to míchat do jogurtu, stačí to hodit do misky a trochu zamíchat a žádný protest nebyl
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 19:43
- Nahlásit
borrasca: Učí to na VFU, že nadbytek bílkovin není dobrá věc.
Různé info z netu:
Vedlejší produkty bílkovin, které se nepoužijí pro opravy a růst organismu, se dostávají do krevního oběhu, kde zůstávají, než jsou profiltrovány játry a ledvinami. Části ledvin, které filtrují bílkoviny z krevního oběhu, se nazývají nefrony. K ničení nefronů dochází podle všeho přímo v důsledku nadbytku bílkovin. Vedlejší produkty metabolismu bílkovin zvyšují tlak tekutin v nefronech a ovlivňují proudění krve i odpadních materiálů do ledvin, ledvinami a ven z ledvin. Zvýšení tlaku a průtoku v glomerulech zřejmě urychluje ničení ledvinové tkáně, což vede k rychlejší ztrátě funkce ledvin.
Důležité je, aby přísun všech důležitých látek byl vyvážen tak, aby zajišťoval všechny potřeby organismu - např. nízký přívod bílkovin vede ke snížení obranyschopnosti organismu a častým komplikacím, naopak vyšší než doporučený přívod vede k "otrávení" organismu zplodinami metabolismu vzniká tím nebezpečí komplikací.
Ledviny zatížené nadměrným množstvím zplodin, vznikajících z nadbytku bílkovin a kuchyňské soli, a poškozené nedostatkem tekutin, přestávají plnit funkci hlavního regulačního orgánu to může být příčinou vysokého krevního tlaku, chronických zánětů ledvin, dny, močových a žlučníkových kamenů.
Ideální obsah bílkovin pro štěně je kolem 30 %.
Nedostatek bílkovin vede k:
* oslabení imunity – psychickým poruchám
* menší chopnosti jater zbavovat se toxických látek
Naopak nadbytek bílkovin způsobuje:
* vyšší únik vápníku z organismu
* vyšší hladiny močoviny
* poškození ledvin
* vyšší potřebu vitaminu B6
* v případě živočišných bílkovin zhoršené vyprazdňování
* vyšší tvorbu látek potenciálně karcinogenních
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 19:46
- Nahlásit
borrasca
jj a platí to i pro lidi
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 20:37
- Nahlásit
Něco na tom bude.
Po 1,5 měsíci krmení syrovým jsem nechala psovi udělat rozbory krve (spíš kdyby mu něco bylo, abych to pak nesváděla na to syrový maso), a vyšlo to - "mírná elevace močoviny a kreakintinázy bez dalších souvislostí, jinak v normě". Volala jsem sestřenici, která vystudovala farmacii, a po diskuzi jsme se shodly, že by to mohlo být právě větším množstvím bílkovin než tělo potřebuje. Hodnotila to tak, že to zatím žádný větší problém není, ale v budoucnu by mohl být. A pravda je, že ze začátku jsem si psala kolik dávám, ale i tak dávala jsem - ovlivněna hladovýma očima - masa / bílkovin spíš na horní hranici, místy i víc (700, 800 občas i přes). Retriever, 32 kg, 21 měsíců. Maso jsem stáhla pod 700, povětšinou jsme na 630 - 680 gr denně, píšu si to, protože někdy dávka vypadá malá, ale váží hodně, a musela jsem teda bohužel přidat přílohy (rýže nebo vločky - několikrát do týdne). Nechám po nějaké době udělat testy znovu, ale myslím si, že jsem mu dopřávala až moc. Zas tak hroznou zátěž nemá...
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 20:48
- Nahlásit
romcca: Různá masa mají různá procenta bílkovin. Našla jsem kdysi info na kulturistickém webu
URL
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 20:51
- Nahlásit
romcca
Ahoj, taky máme podobný problém... Jedná se jen o zatížení ledvin živočišnou bílkovinou? Ubrala jsem masa, ale je hladový. Takže na ledviny nemá vliv více přílohy (těstoviny, rýže, klíčky, vločky)? V knize jsem se dočetla: " Pokud chceme nechat vyšetřit krevní obraz psa, tak celer může ovlivnit výsledné hodnoty u ledvin. Kvůli vysokému obsahu draslíku může celer působit lehce močopudně a obsažené éterické oleje ho vylučují z výživy během homeopatické léčby."
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 20:54
- Nahlásit
Na to správné krmení aby měl člověk fakt vejšku (a někdy ani ta nestačí)
Zrzoun dnes zobal nepraný dršťky, musela jsem je krájet...si budu muset ty prsty naložit na noc do sava
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 20:55
- Nahlásit
nakonec se fakt snad vrátím ke granclím, jak to tady čtu
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 21:02
- Nahlásit
Nori Jukni na manwe - URL - v pravém menu rubrika Výpočet krmné dávky. Je tam zhruba kolik procent porce by mělo tvořit maso, kolik přílohy, kolik ovoce a zelenina, kolik kosti.
Jak jsem si potřídila různé informace, tak právě ten procentuální poměr bílkoviny : přílohy : ovoce, zelenina je důležitý. Zkrátka nemůže být jen maso, část porce musí být i "balast" (v přírodě vlk baští i kořínky, obsah žaludku a střev kořisti...).
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 21:07
- Nahlásit
Jů koukám, že mají štěnda
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2010 21:18
- Nahlásit
jfi
To je jedna z pár stránek, které v Opeře nezavírám a mám stále otevřenou!
Heh, kukněte na mého kulturistu
|