| Autor |
Zpráva |
kachna_
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 23:45
- Nahlásit
jfi
Na jejich fóru teď nějaké stížnosti, že maso je dodáváno povolené...
Já ho teda dobře zmrzlý dostávala jen když mrzlo . Koukla jsem na fórum, ty popraskaný obaly bych ale já osobně připsala spíš špatnému naplnění , to jak byla napnutá rozmražená hovězí směs by tomu odpovídalo (zkažená nebyla). Závoz mi přijel minulej čtvrtek.
davidkova renata
taky nevážim a neřešim (teda kromě šeltičky, ale tam fakt musim, bez váhy to neuhlídám )
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2010 23:50
- Nahlásit
Ahojte, máte zkušenosti s nedávnými závozy firem Falco, Ravell a Jeseničan?
Díky za odpovědi
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 07:59
- Nahlásit
Nori
Ravell - brala jsem před měsícem mleté krmné a krůtí - zmrzlé dokonale, řidič pohodový.
BTW: Mám dojem, že vozí jen na Moravě.
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 08:35
- Nahlásit
jfi
jaké máte poslední dobou zkušenosti s Vetamixem?
Přivezli nám maso minulé pondělí, polovina štanglí byla natavená, asi tři obaly prasklé... Ale přišlo všechno, včetně hovězího srdce, zatím nic z toho nesmrdělo a řidič byl opět velmi příjemný, takže jsem spokojená. A dostali jsme ňákého lepšího lososa - v poslední době to byly hlavně páteře, ale tentokrát samé masíčko a kůže, kostí jen trocha
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 08:53
- Nahlásit
Mám vychytávku: Včera měla pesice průjem a mně se večer vůůůbec nechtělo vařit rýži... A našla jsem burizony - pufovanou rýži - nasypala ji do masa, nechala nacucat, vzduch z ní vybublal, rýže se rozblemcala, pesici moc chutnala a ráno byl bobek ukázkový! Takže řadím burizony mezi nouzovky, na přidávání denně jsou moc drahé... Ale jako rychlá náhražka rýže při průjmu jsou ideální. Pokud vás teda nenapadá nějaký důvod, proč je psovi nedávat...
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 08:56
- Nahlásit
Nevím, ale štangly od Vetamixu mi nevoní, musela jsem něco i vyhazovat. Takže kdo bere i jinde, tak zkuste srovnat kvalitu masa, která je velmi důležitá. Podle Sehnerové i kvalita masa může ovlivnit ledviny... Každopádně jsem zvědavá na začátek listopadu, jdeme na kontrolní odběr.
Ravell: podmínka 5OKg nebo i min. odběr za xyz kč? Morava je v poho.
Falco: tam je 25OOkč bez DPH?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 10:08
- Nahlásit
jfi
Zaváželi mě minulé pondělí, byla jsem předposlední na trase, něco zmrzlé na kost, něco trochu povolené,ale nic měkké a rozmrzlé. Akorát ty obaly bývaj popraskaný. Kvalita super, nic nesmrdělo, já jsem spokojená
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 10:56
- Nahlásit
Máte někdo zkušenost s tímhle biomasem?
http://www.zoobchod.cz/inshop/scripts/shop.aspx?Ac tion=DoChangeLevel&ClearSearch=1&Level=226
Chystáme se ho objednat příští měsíc. Je to sice dražší... Ale ten pocit, že aspoň občas dopřeju pesici biomaso...
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 14:03
- Nahlásit
Nori: Minimum je 50 kg.
Pan řidič doporučuje vyzkoušet i jícny (jsou prý povařené jen krátce, jen tolik aby z nich stekl tuk) a kuřecí předky (s krkem a křídly).
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2010 14:34
- Nahlásit
Nori
Falco: tam je 25OOkč bez DPH?
Ne ne, s DPH
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 08:06
- Nahlásit
Mirkoooza
mrkla jsem na tvůj odkaz, moc výběr tam není.
A jelikož já pejskovi syrové vepřové nedávám, tak vlastně skoro nic.
Biomaso beru z masopropsy. Ale né kvůli tomu, že je bio, ale
vyhovuje že je namleté a mají tam různé druhy masíka, dokonce i pštrosíka
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 08:31
- Nahlásit
Nevím, jestli tu už tento odkaz někdy nebyl - hodně zajímavého o mase je tu:
http://www.manwe.eu/
event. tu:
http://www.baron.cz/pes/prirodni-lekarna/clanky/vy ziva-psa-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 08:40
- Nahlásit
Psíček
Teď si nejsem jistá, jestli je to ironie nebo ne
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 08:42
- Nahlásit
denyk
masopropsy.cz nezaváží Brno (pokud vím), takže brňáci mají smůlu...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 09:03 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
Mirkoooza
zaváží už jó
Je to hned na první straně
http://www.masopropsy.cz/
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 09:12
- Nahlásit
denyk
Jééé, to je super, já na těch stránkách dlouho nebyla.
Jenže rozvoz 4.8. jaksi nestíhám
A tadyhle píšou
http://www.masopropsy.cz/index.php?option=com_cont ent&view=article&id=6&Itemid=3
že zavážejí zatím enom Prahu a 40km okolo, no možná to nemají aktualizované... Já tam písnu a zjistím, bo bych to jejich masenko ráda koštla. Teda moje pesice - samozřejmě
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 09:30
- Nahlásit
Jo do Brna jezděj, jsou i na facebooku, tam je to aktualizované.
Já jsem fakt s jejich masíkem moc spokojená (teda já)....psovi-vybíravému chutná )
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 09:31
- Nahlásit
Tady http://www.facebook.com/pages/BARFujeme/2994341398 33
2.9. stíháš a objednávky do úterý 31.8
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 09:47 - Změnil/a: Mirkoooza
- Nahlásit
denyk
Super, díky
Mají nějaký hmotnostní nebo cenový limit? Tuším že to bylo 8 kg, platí to ještě?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 10:21
- Nahlásit
8kg, ale´je to super zabalené, pevné igelit. pytle, které se v mrazáku krásně rozloží a do prostředního šuplete se mi vešlo cca 12kg masa (beru mleté s kostma a Barf komplet. Kuřecí ne, to si koupím u řezníka) . Určitě ale nejdřív prubni, třeba Ti to vyhovovat nebude.
Já nemůžu přijít na jméno Vetamixu, tohle je zas pro někoho dost drahé, každý to má jinak.
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 10:40
- Nahlásit
denyk
Je to dražší, ale já jsem ekologicky naladěna a na to, co člověk opravdu chce, si peníze dycky najde... Prubnu a uvidím - já jsem s Vetamixem spokojená, až na prvního řidiče, který se choval fakt jak hulvát, jsem s nima neměla žádný problém. Asi jsem zatím měla štěstí... Teď se ale stěhujeme a menší objednávky jak 50 kg by mi vyhovovaly víc.
|
Eva a Dasty
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 10:43
- Nahlásit
borrasca ta studie o rakovině střev a kostech jako vláknině je moc zajímavá - taky pořád hledám nové a zajímavé poznatky.
Já svému prvnímu psu vařila, podle toho receptu, co jsem sem dala z té ročenky, ale chodila jsem pro maso do výseku, ale ten pak EU zrušila a tak jsem přišla o zroj kvalitního a levného masa. Zašla jsem do chovek pro krmné maso, myslím pro Vetamix a maso hrozně smrdělo a bylo zelené. Tak jem přešla na granule, podle rady veta. Sice jsem občas uvařila, ale vždy mi Jack průjmoval, tak jsem maso už nedávala. Na jedné z dovolených mi došly grancle a nikde jsem nesehnala nic lepšího, než Pedigree až jsem narazila na chovky, kde měli maso od Jeseničanu - krásná, hruběmletá směs hovězího s kousky masa, šlach a žil - a žádný průjem nebyl. Od té doby jsem taky začala studovat složení granulí a nakonec jsem skončila na mase. A konečně můžu říct, že jsem se psy spokojená - mají lesklé kožichy, drápy, jako dlátka, a jsou pěkně nasvalení.
Nechápu, jak někdo může říct, že nemá čas na přípravu krmení pro psa čas - ráno vytáhnu kilovku masa z mrazáku, dám do lednice a večer vytáhnu, nechám oteplat, nandám do misek a je to. S přípravou strávím cca 10 min. denně a to psům ráda věnuji A taky mě baví sestavovat jednotlivé denní menu a pořád pozoruju, zda nemají faldíky, nebo nezačínaj trčet žebra, nebo zda některý pes nemá zácpu, nebo průjem, a jak je natrávená zelenina a už zase plánuju, co jim připravím a nakoupím
Mám 4 psy a všichni dávají přednost kuřecímu - i kosti berou dřív, pak je hovězí maso, makrela, ale hejk jim moc nejede, Montík dokonce odešel od misky pak je asi krůtí maso, pštros a skopové je tak nastejno.
S kostma je to fakt různé, v BARF knize radí 2 - 3x týdně ( u dospěláka ) v Anglii zase krmí většinou jen masové kosti, ale já mám psa po těžkém úraze pánve, tak musím být opatrná na možství kostí - kvůli zácpě. Na druhou stranu jsem to na mladých psech zkusila, ale hodně pohubli a měli zácpu, tak jim třeba křídla přidávám ke svalovině, nebo vnitřnostem a jsou bez problémů.
Beru taky z masopropsy. cz - hlavně krůtí a pštrosa ( směsi mají 20 % kostí ) pro starého Dastyho, který už pokouše jen krky a pro úrazového Jacka. To krůtí je luxusní maso
Fifi tak to je zajímavé - svízel by mě nenapadla, já mám chlupaté psy, tak ty mizerné kuličky hubím, jak jen můžu. Ale s instinktem je to u zvířat různé, znala jsem koně, co sežral z balíku kousek plesnivé vojtěšky a málem umřel na otravu a dobré seno zahrabal.
Mirkoooza ty burizony jsou dobrý nápad ! Budu s nimi pro případ potřeby počítat. Taky bero od Masopropsy.cz, ale taky jen něco - určitě zkus to krůtí, nebo pštrosa, ve skopovém mají hodně loje, ale jak píše denyk, obaly super, maso voňavé, nikdy se mi nestalo, že by bylo zelené, nebo povolené a dopravci super !
denyk Vetamix mě taky dost zklamal, hlavně s kuřecí sortou a taky s dopravou - nás zavážejí jen dopoledne ! Nezkoušela jsi náhodou ty bio hovězí žaludky ? Jsou to jen nenamleté zelené dršťky, nebo je to jiná část žaludku ?
A našla jsem zajímavý odkaz na rozhovory s doktorem Šťouračem o krmení:
http://pudlkralovsky.webnode.cz/krmeni-zdravi-a-ji ne-/
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 10:55
- Nahlásit
Eva a Dasty
Děkuji, už jsem byla smutná, že můj nápad s burizony nikdo neocení Jen je dávej buďto do "řidšího masa" (třeba do krve s vodou co vyteče po rozmražení - při průjmu nejni tekutin nikdy dost), nebo je předem na pár minutek namoč, ať z nich vybublinkuje vzduch, který by teoreticky mohl způsobit mírné nadmutí...
Ty jo, chystáme se s pesanem na delší dobu do Anglie, tam tý zelenině obecně moc nedají, natož shánět zeleninu pro psa... To ještě musím promyslet
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 10:59
- Nahlásit
Měli jste už ty pštrosí krky? Jaké jsou? Vcelku? A co jelení - chutnalo? A to u čeho nemají napsané "bio" je taky bio, nebo je to normální velkochov?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 11:02
- Nahlásit
Eva a Dasty
žaludky jsem nezkoušela, mám zásobu od řezníka, sice jsem si je musela sama nakrájet (8kg) ale mám je za 20Kč/kilo.
Jsem ráda, že taky někdo bere z masapropsy a má dobré zkušenosti já mám problém v tom, že musím vždy říct příteli, který jezdí do Prahy na služebky, aby mi v kamenných prodejnách koupil toto maso. Takkže musím brát co je, moc si nevybírám.
Škoda, že nevozí jako Veatmix, nebo nezasílají PPL jako Baron.
To by nemělo chybu.
Díky za odkaz na rozhovory
Já někdy cca.2x týdně dávám ráno i grancle, večer zase masko. Podle Štourače.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 11:03
- Nahlásit
Mirkoooza
krky jsmy my neměli. Ani jelení a o tom Biu nevím, možná tam zkus brnknout, nebo písnout na FB.
|
Eva a Dasty
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 14:09
- Nahlásit
Mirkoooza ano, dostatek tekutin..já už to o těch burizonech někde slyšela, ale v souvislosti s dětmi, ale to je už hodně dávno a nenapadlo mě to použít na pesany.
Až budeš v té daleké Anglii, tak koukej načerpat další informace a vychytávky ohledně žrádla a výcviku psů já jsem zase trošku googlila a narazila jsem na nějaké anglické stránky barfklubu a na nich dokonce píšou 40 % zeleniny
Já mám Anglii jako "velmoc" v chovu a péči o zvířata, tak se ráda nechám inspirovat.
pštrosí krky a jelena jsme ještě neměli, většinou je ani nemají na skladě, ale pštrosí krk mě už láká delší dobu - to by byla hračka pro šelťuchy
|
Eva a Dasty
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 14:14
- Nahlásit
denyk oni to maso mají hodně kvalitní a mletého, co obsahuje i kosti na trhu moc nemáme - mimo Vetamixu ho nedělá žádná firma. A je to škoda, protože pro malé, nebo staré psy je pak těžké sehnat přijatelnou kost, aby si s ní neublížili, jako ten york kamarádky od borrascy.
Zkus Markétě napsat, třeba by jsi byla někde na jejich trase - oni vyjdou maximálně vstříc.
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 14:17
- Nahlásit
Eva a Dasty
myslíš tyto stránky?
www.ukbarfclub.co.uk
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2010 16:09
- Nahlásit
Mirkoooza
chystáme se s pesanem na delší dobu do Anglie, tam tý zelenině obecně moc nedají, natož shánět zeleninu pro psa
Ne každej Angličan je tlustý prase vysedávající v mekáči. Zeleninu potkáš (aspoň ve větších městech) doslova na každém rohu - v prodejnách, jak já říkám, "u Ahmeda". Plus navíc ty skvělé barevné trhy, které jsou třeba 1x týdně, to je něco neskutečného. Kam se hrabou zbabrané "farmářské trhy" - chyták na Pražáky. Tolik zeleniny a ovoce, jako na trzích na Bullringu v Birminghamu, jsem ještě pohromadě neviděla, a už asi neuvidím, dokud se tam zas nevydám...
|