| Autor |
Zpráva |
denyk
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 06:29
- Nahlásit
Eva a Dasty
dle toho zjišťuju, že pejskovi dávám málo vnitřností, budu muset přidat moc mu totiž nechutnají, takže je musím vždy trochu povařit.
Bonodu pročítám, dělám výpisky, je tam hodně zajímavých rad.
Včera mě hafi překvapil,(protože zelenině taky moc nedá) spařila jsem ovesné vločky nastrouhala čínské zelí mrkev a petržel přidala maso a dlabal moc hezky. Takže já tu zeleninu budu asi muset vždy trochu spařit.
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 08:17
- Nahlásit
Eva a Dasty
Těch 15% zeleniny se mi zdá docela málo, já dávám cca 30%. A sedmý den je hladovka?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 09:14
- Nahlásit
Nori
je mi to líto, snad bude pejsek v pořádku
Moje známá která chová psy moc nevěří tomu, že by to měl z masa, ale vysvětlila mi to tak: rodiče pejska mohli být krmeni granulemi (a z toho může být problém, protože pejsci mají prý onemocnění ledvin většinou z granulí )
Tys ho dávala testovat poprvé?
Nechceš napsat na stránky Bonody? Určitě poradí
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 10:03
- Nahlásit
denyk
Hmmm... To by mě nenapadlo, je fakt že ve spoustě granclích je hodně soli a sůl je často příčinou problémů močových cest... Ale že by se špatná strava projevila na potomcích? Jakože když je fena špatně krmená, mohou se štěňátka v jejím břiše vyvíjet špatně a projevit se to může až po pár letech? Teoreticky to asi možné je
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 10:11
- Nahlásit
Mirkoooza
... Ale že by se špatná strava projevila na potomcích
moje kámoška co leta taky chová,starý to svazarmovec ))),by si nikdy nevzala štěně z chovky,kde se krmí granclema(nejen přímí rodiče,ale i dál)taky proto si chová sama páč je to dost náročný a to nejen kvůli zdravotnímu stavu,ale i stran povah..
Můj osobní názor je,že jak se grancle na psech podepíšou ukáže budoucnost.Joo a diskutovat vo tom faaakt nechci ,prostě mám na některý věci svůj názor.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 10:12
- Nahlásit
Mirkoooza
jedna z teorií...nevím, každopádně já takhle krmím pejska od dubna a testy mu taky nechám dělat...ikdyž nevím, co na to vetové, protože ti, kam chodím mi řekli, že se stejně nepozná jestli krmím dobře no nic, budu se muset s nima nějak domluvit, však si to zaplatím, takproč by mu tu krev nevzali, že
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 10:15
- Nahlásit
davidkova renata
ale tak od toho tu jsem, abychom si sdělili zkušenosti, ne?
Já jsem moc ráda, když sem někdo napíše co se může stát když.....
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 10:25
- Nahlásit
davidkova renata
Tvůj názor se mi líbí. Ona pozná na povaze, jestli jsou psi krmení syrovým nebo granclema?? To jsou ty následky tak veliké??
denyk
Taky se na ty testy chystáme Ale u naší veterinářky vyjdou na tisícovku, tak musíme najít ňákou menší ordinaci, kde nám to udělají levněji. Tahle klinika je sice špičková, ale předražená, kvalitní rozbor krve nám snad udělají i někde jinde...
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 10:37
- Nahlásit
denyk
spíš sem to myslela tak,že se nehodlám dohadovat s ortodoxníma granulářema o výhodnosti této stravy.
Ona krom jiného má NO a pracuje s nimi,takže povaha je pro ní celkem důležitá.Když to řeknu naprosto zjednudušeně a fakt úpa laicky,její názor je ten,že pes krmený granulema je v zásadě stále v nepohodě.Tato nepohoda se prostě dál předává na další vrhy a tim pádem de povaha celkem do prdele..nevim jestli sem se vyžvejkla dost srozumitelně,asi ne,ale osobně naprosto chápu její postoj kor když kouknu na některý NO a neni jich zas tak málo.
Ona ne že by to poznala,když by si šla koupit štěně,ale pochopitelně se informuje a taky se už pohybuje víc jak 30 let mezi chovateli a pejskaři vůbec,takže spoutu lidí zná a vůbec má trošku přehled.
Osobně psovi grancle taky dám,jsou chvíle kdy se to fakt hodí díky snadnému převozu či uskladnění,ale rozhodně teda netvořej základ krmný dávky,spíš jako občasná příloha nebo odměna za cvik a tak
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 10:48
- Nahlásit
Ebony
předpokládám, že ledviny při snížené funkci hůře odbourávají látky vzniklé při trávení bílkovin, které se pak hromadí v těle
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 10:53
- Nahlásit
kachna_
To zní logicky, díky za vysvětlení
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 11:21
- Nahlásit
davidkova renata
Hluboce jsem se zamyslela ( ) a souhlasím s tímhle názorem. Nedávno se zjistilo, že je sója pěkný svinstvo a ovlivňuje povahu člověka, plus hormony v kuřatech, která jíme docela pravidelně, plus spousty chemických sajrajtů, co do sebe cpeme = lidi jsou čím dál agresivnější, trpí více chorobama, jsou náchylnější, nervóznější... Samozřejmě to neplatí o všech lidech a hraje v tom roli spousta dalších faktorů, ale strava je podle mě hodně zásadní. Do levných granulí se cpe sója a pes je menší než člověk a vyvíjí se mnohem rychleji, tím pádem jsou na něm následky špatné stravy vidět mnohem víc. Tudíž věřím, že pokud je několik generací krmeno granulemi (já nevěřím, že existují dokonale vyvážené granule), pak se to opravdu podepíše na celkové kondici a povaze jejich potomků, páč když není matka v pohodě, nejsou v pohodě ani štěňata, která v sobě nosí. Je smutné, že se granule používají dvacet, třicet let a už jsme tím v podstatě poznamenali všechna plemena...
Toť můj názor laika, nepodložený žádnými fakty ani dlouholetými zkušenostmi. Je to jen a pouze můj názor a jistě se tu najde někdo, kdo ho ihned napadne.
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 11:22
- Nahlásit
Do levných granulí se cpe sója
... a další sajrajty...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 11:24
- Nahlásit
Mirkoooza
hezky napsané
až půjdete na krev, dej vědět a držím palce
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 11:36 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Psíček
A proč odbourávají hůře zrovna látky vzniklé při trávení bílkovin z masa?
netušim, třeba protože při trávení rostlinných bílkovin nevznikají, nebo ne v takové míře? (nikde jsem o tom nic nenašla) nejsem veterinář ani výživář , a nejsem si jistá, zda ti by byli chytřejší
Tak ne, chyba jde o celkové snížení bílkovin a v rostlinné stravě (asi mimo luštěniny) je jich méně, nejdřív mi to nedošlo
|
romcca
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 12:00
- Nahlásit
Psala jsem na veterinární laboratoř, jestli jde z krve zjistit, jestli krmím správně, a napsali mi:
můžeme Vám nabídnout vyšetření krve , kdy sledujeme stav ledvin, jater, hladinu krevního cukru, bílkovinný a minerální metabolismus. Tato vyšetření kontrolují funkci životně důležitých orgánů a jsou i odrazem kvality výživy
Akorát si nejsem jistá, po jak dlouhé době se změna výživy projeví... ?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 12:06
- Nahlásit
Psíček
jsem to změnila
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 12:16
- Nahlásit
Mirkoooza
Hluboce jsem se zamyslela
gratuluju
povedlo se ti to vyjádřit tak jak jsem to myslela.Kámoška i já by to řekla asi tak,že pes má bejt pořádně nažranej.Pes ,kterej neni pořádně nažranej si může hůř vytvořit pevnou nervovou soustavu neb mu chybí stavební prvky k tomu potřebné obsažené v pořádným žrádle.Pes se slabou nervovou soustavou není úpa nejlepší materiál ke krytí neb velmi pravděpodobně stvoří stejné potomstvo.Pes krmený pouze granulemi není pořádně nažranej
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 12:32 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Psíček
1) jsi mě do tý debaty víceméně zatáhl ty , já jsem původně jen našla odpověď na otázku, proč je v ledvinových dietách málo masa
2) Btw jaký je tvůj názor na optimální složení paliva pro raketoplán?
vodka, ve vodce je budoucnost letectví
3)Jakože myslíš, že jich je v tom masu více?
ano
jsou nebo měly by být pro psa lépe stravitelné tudíž by mělo vznikat při jejich trávení méně těch zplodin, co pak namáhaj ledviny? Nebo ne
To má logiku, ale jde co když v přírodě edit nemocnej pes (vlk) přirozeně upraví svou stravu tím, že nevědomě krátkodobě zvýší příjem rostlinné stravy?
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 12:37
- Nahlásit
davidkova renata
Mirkoooza
hele a co konzervy? hypoteticky, kdyby někdo krmil jen konzervama...? šlo by to? co si o tom myslíte?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 12:42
- Nahlásit
zuzanarosakova
hele a co konzervy? hypoteticky, kdyby někdo krmil jen konzervama...? šlo by to? co si o tom myslíte?
tož fakt nevim..osobně vycházim z toho,že konzervu si klidně dám,ale celej život bych je asi nežrala..stejně tak bych je celej život nedávala ani psovi.
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 12:50
- Nahlásit
zuzanarosakova
Já konzervy čas od času dávám, stejně jako granule - když zapomenu rozmrazit maso, nebo když jedeme pryč a nechce se mi tahat několik kg zmraženého masa. Ale dlouhodobě bych je psovi taky nedávala, to je pak stejné jako krmit granulema...
Kupuju GRAND, jsou dostatečně kvalitní (98% maso, 2% rýžová mouka) a docela levné, přimíchám k tomu zeleninu a je hotovo, šmakuje to dokonce aj kotěti A pošilhávám po konzervách na Baronovi, ty jejich speciality (sob, pštros, klokan) a bio konzervy vypadají chutně, ale ta cena...
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 13:00
- Nahlásit
zuzanarosakova
kdyby někdo krmil jen konzervama
Pokud by krmil jen kvalitníma masovýma konzervama, střídal je a přidával k nim různé druhy zeleniny... Tak je tu pořád veliká stráta živin, neboť je to tepelně upravené maso. A je to měkké, takže bych čekala problémy se zubama, což by se dalo napravit pravidelnýma kostma na žužlání... Rozhodně bych tak ale svého psa dlouhodobě nekrmila...
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 13:31
- Nahlásit
Psíček
Na okrasu
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 13:42
- Nahlásit
Taky dávám občas konzervy Belcando (např.když hajzlíkovi něco nechutná přihodím trošku z konzervy a je to....ale děsně po konzervách prdí :lol , kupovala jsem i u Barona.
Mrkni ale, kolik % toho soba obsahují
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 13:43 - Změnil/a: zuzanarosakova
- Nahlásit
Mirkoooza
no jasný na trvalo ne, ale třeba když mi naši hlídaj 5-7dní psy, tak by to šlo těma konzervama, ne? aby nemuseli furt rozmrazovat maso a mít tim zahlcenej mrazák.
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 13:46
- Nahlásit
denyk
Tuším že jen pár procent...? Tak je to ale s většinou konzerv, napíšou obrnápis "Telecí" a ve složení se dočteš, že jsou tam 4% telecího z množství masa, přičemž množství masa se nedozvíš... Chjo, kéž bych se jednou dožila ňákého zákona, aby výrobci museli psát do složení i procenta daných surovin...
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 13:49
- Nahlásit
zuzanarosakova
A nevleze se jim do mrazáku aspoň nějaké to syrové masíčko? Že by jim to během toho týdne trochen prostřídali... No i tak, pokud máš vyzkoušené, že se po těch konzervách nepo*erou, týden na nich přežijou bez úhony, tím si jsem naprosto jistá
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 14:01
- Nahlásit
Mirkoooza
jo, myslim, že i nejaký to maso syrový by zvládli, chci jim to ale maximálně ulehčit, hlídaj mi kdykoli potřebuju, takže jsem jim fakt vděčná, psi jsou na ně zvyklí a jsou tam spokojený, dřív jsem krmila granclema, tak nechci, aby se jim to hlídání začlo zdát už trochu voser se všim tim rozmrazováním, strouháním zeleniny, vážením masa atd
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2010 14:59
- Nahlásit
denyk
Ahoj, já to tak zle nevidím, když mi řekl, že další kontrolní odběr bude za cca dva měsíce, tak uvidíme, jestli snížení masa povede k zlepšení. Nedal nám ani léky, tak pro něho to bylo jasné, samože se může splést, tak uvidíme na začátku listopadu. Já pevně veřím, že to bude v poho, vet taky říkal, že to není nic hrozného.
|