Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
jfi
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2010 21:33
- Nahlásit

Psíček Dobrý
Předpokládám že nevaříš Kuchařky (i psí syrové) v 1. stadiu pečlivě odměřujou a odvažujou, ve 2. stadiu už to prdnou do misek od oka - ale mít aspoň nějakou hrubou představu jestli víc toho nebo onoho se hodí.

denyk
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2010 21:41
- Nahlásit

romcca
To jde fakt poznat, rozdíl po 1,5 měsíci krmení syrovým

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2010 22:05
- Nahlásit

ledviny - bylo zde téma na ledvinouvou dietu ( možná ještě je ) a okopírovala jsem si recepty.

1. Vaječná dieta, na 10 kg živé váhy
160 g vařených vajec
250 g vařených brambor
10 g másla
70 g mrkve
5 g kalciumkarbonátu
1 tbl. B-komplex

Masová dieta, na 10 kg živé váhy
100 g masa drůbežího (hovězího)
30 g vajec
10 g másla
70 g mrkve
5 g kalciumkarbonátu
1 tbl. B-komplex

Teta měla kokřici na vařeným, stejně jako má moje známá smečku na vařeným.. nikdy nic nevážili a psiska byla zdravá.

romcca tak 2x do týdne dej jako krmení postrouhaná jabka s mrkví - na pročištění. Já to taky tak občas dávám.

Oni šelmy v přírodě, když mají možnost nacpou si břicha k prasknutí, ale my psům dáváme mnohem méně krmení ( masa ), než by si ulovil sám.

Běžně se dá dočíst, že by pes měl dostat 100g masa na 10 kg váhy ( moji dostanou max. 110 - 130 g na 10 kg ). Ono taky záleží na kvalitě bílkoviny - bílkovina z peří se nedá strovnat z bílkovinou ze svaloviny, která je tedy mnohem lépe stravitelná.

Nemůže být "horší" nález ještě následek z granulí ? To by všechny šelmy musely vyhynout na nemoci ledvin.. neno by nesměly žrát maso

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2010 22:12
- Nahlásit

jfi
Našla jsem kdysi info na kulturistickém webu
Ale ze to maj ty kulturisti dobre propracovany!! Az do detailu!

romcca
Volala jsem sestřenici, která vystudovala farmacii, a po diskuzi jsme se shodly, že by to mohlo být právě větším množstvím bílkovin než tělo potřebuje.
A sestrenka zez Plzne je schopna urcit, zda lze z toho tveho rozboru poznat, zda vetsi mnozstvi bilkovin bylo rostlinneho nebo zivocisneho puvodu? Cili jestli z masa nebo tech priloh?

Ja jen cumim, lidi, nesilte! Odmerovat na gramy, delat krevni testy (delali jste je psum, vy, kteri jste je meli driv na granulich, esli maj vse vyvazeny??) - proste se podivejte na zvire, ktery ste si k sobe pripoutali, stejne tak na jeho bobek a selskym rozumem si reknete - kdyz sere moc, tak ma asi moc neceho, to uberu, pridam tohle a uvidim pri dalsim bobku...
Jinak cubky skously kureci skelety masity od reznika z masny, za 10,- kc kg. Kolik vazily nevim, ale hodne chutnaly.

romcca
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2010 23:10
- Nahlásit

denyk
To jde fakt poznat, rozdíl po 1,5 měsíci krmení syrovým

fifi
A sestrenka zez Plzne je schopna urcit, zda lze z toho tveho rozboru poznat, zda vetsi mnozstvi bilkovin bylo rostlinneho nebo zivocisneho puvodu? Cili jestli z masa nebo tech priloh?

Holky neeee
Já jsem nehledala rozdíl, já jsem hledala startovací stav. A je možné, ale neznamená to, že 100%, jsem to lehce s masem přepískla. Ve smyslu množství. Já to tak trochu tušila. Ale čas ukáže jestli to je masem, samozřejmě.

A řeším to. A víte proč? Já blbka krmila štěně granulemi na doporučení chovatelky, a štěně průjmovalo a průjmovalo... a nakonec, asi po 5 měsících sice občasného (cca 3 - 4 týdně) průjmování jsem se na to vykašlala, uvařila mu maso, dala přílohu a průjem přestal ze dne na den. Od té doby se do hlavy biju. Jasně, jsem úzkostlivá, ale po této zkušenosti fakt dávám bacha.

Mimochodem, nejde o to,že je to sestřenka, a rozhodně není z Plzně. Ani já ne. Umí po chemické stránce zanalyzovat výsledky krev.testů a umí, jako člověk, který se svého času závodně věnoval fitness, toto spojit se stravou a najít možné souvislosti.

Ale to je fuk. Chtěla jsem se podělit o informace. Asi to byla chyba.

romcca
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2010 23:12
- Nahlásit

Eva a Dasty
Ano, může to být i z granulí, to fakt ještě nejde posoudit. Jsem jen nechtěla případné zhoršení přisuzovat syrovému masu. Navíc jsem to spojila s jinými testy, extra jsme na to nešli....

romcca
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2010 23:15
- Nahlásit

Fifi
jinak... hafan skousnul králičí hlavu, s vydloubanýma očima, se zubama.... kolik vážila taky nevím, myslela jsem, že má o zábavu na celý večer postaráno, byl však hotov za 5 minut...

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2010 23:22
- Nahlásit

romcca
Chtěla jsem se podělit o informace. Asi to byla chyba.
Se omlouvam sestrence za blbou narazku na Plzen - nepochybuju o jejim vzdelani!
Tvoje zkusenost je pochopitelna, tvou uzkostlivost chapu, ale vseho moc skodi.
Spis uz nejak nepobiram to reseni gramovy, co se prirozeny stravy tyka. A chybu si urcite neudelala, treba za tyhle info ne zcela presny nekdo podekuje - za sebe rikam, ze nebudu zkoumat krevni rozbory fen, nejstarsi je 10 a 3 mesice, nejmladsi 2 roky - kdyby jim premira bilkovin z masa skodila, snad bych si toho vsimla. Jo a krom skeletu si dneska kazda pritahla nejmin 3 spadany jabka, kysely ozrany od hmyzuch. Taky chutnaly. a odpoledne dostaly kazda po velemrkvi.

romcca
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2010 23:37
- Nahlásit

fifi
ok, já jsem asi prdlá, ale fakt mám ne úplně dobrou zkušenost a jsem taková ... no moc pozorovací. Časem to opadne a hodím se do klidu, ale prostě potřebuju na to svůj čas...

denyk
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 06:27
- Nahlásit

romcca
já to nemyslela ve zlém, jen vím, že mi je doporučováno cca 1x za rok ty krevní testy udělat...
Já jsem ráda za všechno, co tu píšete, nechci aby můj pes byl nemocný, tak chci vědět, čeho se mám vyvarovat atd.
Poslední, co bych chtěla, je aby jste se některá naštvala, nejsem rejpal, jen mi to přišlo divný

brezen2008
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 06:57
- Nahlásit

Nori
ty heled,to je jak elis,ta jediná má taky bycepci viditelné

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 07:59
- Nahlásit

romcca Je dobré, že jsi se podělila o výsledky testů, každý, kdo svého psa miluje se o něj bojí - je to úplně normální.
Napadla mě ještě jedna věc, ale možná to vůbec nesouvisí..

Pes, co je krmen granulemi, má v žaludku trávicí šťávy jiného ph, než když je krmen syrovým masem. Nemůže to pak i mít vliv na kyselost moči ? To by pak ten rozdíl vyběhl..

Ale pro klid duše sniž dávku masa a nahraď ji "tukem" třeba škvarky ( nesolené ) vemeno, nebo já vařím sulc z prasečích nožek.

Ještě můžeš dávat pár dní v týdnu jako snídani sýr cottage, má jen cca 10 bílkoviny na 100 g sýru.

Pravdou je, že na ledviny trpí i psi, co jsou celý život na granulích.

Hezky to popisuje Jana Ježková na referncích na webu masopropsy.cz a její Báfu jsem několikrát viděla na cvičáku, i na závodech a vypadá skvěle !

denyk
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 08:08
- Nahlásit

Eva a Dasty
přesně, s těmi ledvinami je asi u psů problém všeobecný a často je mají granuláci, vím od známých.

borrasca
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 09:05
- Nahlásit

jfi: děkuji za cenné iformace Ale jak psala Eva a Dasty, když to vezmu selským rozumem, pes je masožravec, takže jistě záleží na původu bílkovin, a vlk se rozhodně necpe kořínkama a bobulema horem dolem a taky nežere jen střeva ulovené zvěře a mnoho granulí má velmi vysoký podíl bílkovin živ. původu ve 100g, čehož maso nikdy nedosáhne podle tabulek. Takže podle mě když má pes problémy s ledvinami, tak to nebude jen o mase, ale o spoustě jiných faktorů, třeba i pohybu. A taky předpokládám, že nikdo necpe psovi jen kuřecí prsíčka např. ale pěkně i skůží a tukem co tam je...

Jinak tak všeobecně. Známým umřela domácí kočka co nikdy nechodila ven na selhání ledvin, prý měla otravu bílkovinami. Krmili kuřecí krky a křídla. Veterinářka jim řekla, že kdyby ta kočka k tomu neměla dispozice a kdyby to byla venkovní kočka co žije "divokým" životem, loví myši a je aktivní, tak že by byla zdravá a v pohodě, ale pokud je tak krmena kočka doma a bez dostatku pohybu tak se zatěžují ledviny...tak to zřejmě i u psů hodně souvisí i s pohybem zřejmě.

Monty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 09:17
- Nahlásit

borrasca
vlk se rozhodně necpe kořínkama a bobulema horem dolem a taky nežere jen střeva ulovené zvěře
doufám, že se do mě nepustíte, ale vlka a psa už bych moc nesrovnávala.
Ale já nekrmím granulema, takže se nezastávám granulí

jindra67
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 09:57
- Nahlásit

Určitě se to tu už probíralo, ale můžete mi říct, jestli dáváte : rajčata, papriky, hrozny a rozinky? Někde se píše, že je to jedovaté a někdo to dává

Monty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:06
- Nahlásit

jindra67
hrozny nedávám, rajčata a papriky mi pesan nepapká

Baysha
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:14
- Nahlásit

jindra67
já hrozny dávám, tak dvě-tři kuličky na chuť, malá je má moc ráda, rajčata nejí, červenou papriku si dá s chutí, ale taky jí nedávám moc.
kvůli čemu mají být jedovatý hrozny, to netuším, ale rajčata a papriky se nedoporučujou kvůli obsahu solaninu - jenže toho je ve zralých plodech naprostý minimum, vyskytuje se v nezralých rajčatech a zelených bramborách, takže pokud nebudeš krmit výše jmenovaným v nějakých větších dávkách, tak můžeš být v klidu stejně tak kdyby pes ukořistil půlkilovej pytlík rozinek, tak bych měla strach, ale pár kousků určitě neuškodí

jfi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:14
- Nahlásit

jindra67
Někde jsem četla, že hrozny moc nedávat, ale už si nepamatu ju proč..
BTW: Určitě se nemá dávat avokado (některé je toxické) a cibule (narušuje stěny červených krvinek). Velmi se doporučují jablka.

Monty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:17
- Nahlásit

jfi
a banány jsou moc dobré

gabi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:19 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

Ja by som vlka a psa kludne zrovnavala.
Vlk v prirode je vo vsobecnosti viac hladny ako syty. Ziadne masicko libove kazdy den v presnu hodinu.

Masozrave zviera psovite sa zivi sa predovsetkym drobnymi cicavcami, hlodavcami, vtakmi, sem tam nejakym neskusenym, resp. starsim, akebo chorlavym zdochynajucim alebo mrtvym kusom vyssej zvere. Vezmite so zlozenie napriklad kralika uloveneho na poli. Svalovina - ta trocha na stehnach, kozuch, chlpy, kosti, a velke brucho naplnene natravenou travou a bobkami.

Baysha
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:20
- Nahlásit

jfi
hele s tou cibulí je to taky otázka dávky, toxická je až tak od kila vejš

Monty
jj, banány jsou super, ty milujeme všichni

borrasca
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:21
- Nahlásit

jindra67: mě to taky nejí, neuchutná jí to, ale když toho pes nesní kilo, ale třeba pět kuliček, tak se jistě neotráví....

Monty: a proč by se neměl srovnávat pes s vlkem? To nerýpu, to se jen ptám

jfi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:26
- Nahlásit

Monty ano ano, obzvlášť při průjmech
Ještě pár info od Dr. Šťourače:
Ne sůl, ne čokoláda, ne syrové brambory (ty jen dobře uvařené a rozšťouchané).
Doporučuje i bylinky: černý bez, heřmánek, borůvky plody, kopřivy (pročišťují ledviny, ale jinde jsem zas četla že odebírají vápník). Ty kopřivy radí takto: lžíci kopřiv spařit 1/4 l vody a nechat odstát.
A krmení drobínek okyselovat (jablečný ocet, citron).

Monty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:28
- Nahlásit

gabi
mě se hlavně nelíbí srovnávání pes x vlk ohledně toho velkého množství bílkovin, pes i vlk mají úplně jiný způsob života, dnes je většina psů v bytě atd. chápeš co tím chci říct

jfi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:32
- Nahlásit

Baysha toxická je až tak od kila vejš - toxická pro lidi nebo pro psy? Pro psy prý i menší množství.
Srovnávat psy s vlkem - dochtorka, které poměrně věřím, říká, že i když pes je tisíce let s lidmi, všechny jeho orgány jsou stále dimenzovány na velikost a proporce vlka. (Proto třeba vysoká plemena nebo těžcí psi mají často problémy s oběhovou soustavou.) Tak předpokládám že i práce trávicí soustavy nebude výrazně jiná.

gabi
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:33 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

Monty
Asi celkom nechapem.

Myslim si ale ze svojich psov vo vseobecnosti velmi hyckame a tym ich privadzame ku civilizacnym psim chorobam.

Myslim tym vela dobreho jedla, vela samotneho masa vseobecne. Aj ked ludia pridavaju masove kosti resp. prilohy do davky, malokto uberie tej svaloviny.

Monty
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:34
- Nahlásit

Baysha
jj, banány jsou super, ty milujeme všichni
u nás jen malá, Monty by dobrovolně krom zelí nic nevzal, všechno musím strouhat na pidi midi kousky

borrasca
to co jsem napsala gabi

jfi
Doporučuje i bylinky: černý bez, heřmánek, borůvky plody, kopřivy (pročišťují ledviny
a nevíš jestli to fakt pomáhá???

Baysha
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 10:40
- Nahlásit

jfi
toxická pro lidi nebo pro psy? Pro psy prý i menší množství.
tak u psa úměrně váze myslím, samo že u čivavy to bude jinak než u fundláka třá
tím chci říct jenom, že bych nijak nešílela strachem z otravy, kdyby mi čubina sežrala skrojek cibule nevidím ale důvod dávat jí ji záměrně, ještě jsem ani nezkoušela, co by na ni řekla... ale onehdy jsem krájela česnek a malá chtivě koukala, tak jsem jí zkusila malý kousíček dát a ona ho jenom očichala a se zhnuseným výrazem odešla

makrel
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 11:13
- Nahlásit

gabi
no myslím, že to bylo myšleno tak, že dnešní psi většinou (samozřejmě jsou výjimky) tráví život doma a jdou na procházku, nemají tolik pohybu a práce, takže i jejich nároky na bílkoviny a jiné živiny budou menší. Jinak
Myslim tym vela dobreho jedla, vela samotneho masa vseobecne. Aj ked ludia pridavaju masove kosti resp. prilohy do davky, malokto uberie tej svaloviny. s tím souhlasím.

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání