| Autor |
Zpráva |
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 16:37
- Nahlásit
kobroor
No, co se týče Aujeszkyho, tak bych nespoléhala na to, že je maso veterinárně kontrolované - Aujeszkyho se při veterinární kontrole nesleduje a nehledá, protože pro lidi nebezpečná není. Pro psa je smrtelná...
Asi jsem paranoidní, ale osobně bych to neriskovala. Vím o několika psech, kteří na Aujeszkyho uhynuli (např. po olizování krve z domácí zabijačky, majitel prasete byl zároveň myslivec a přenesl na své prase nákazu od divočáků), a není to pěkná smrt...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 16:52
- Nahlásit
lamalucni
já jsem si myslela, že původcem Aujezskýho jsou jen divočáci? jsem debil?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 16:55
- Nahlásit
Vero
Jo, divočáci. Já pochopila, že je tu řeč o zvěřině obecně. Nebo v té zvěřině od Falca se divočák zcela jistě nevyskytuje, ani nemohlo dojít ke kontaminaci třeba krví při bourání ve stejném prostoru?
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 17:04
- Nahlásit
lamalucni
hm... já vím, že kupuju nějakou směs srnčí-dančí-mufloní, tak jsem myslela, že tam divočák teda není... te%d se dívám ale do e-šopu a koukám, že Falco u balíčku zvěřina vůbec neuvádí složení masa...možná to, co mám, mám od jiné firmy.
akorát toto mě znepokojilo
nemohlo dojít ke kontaminaci třeba krví při bourání ve stejném prostoru
hm
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 17:05
- Nahlásit
lamalucni
a víš jistě, že vet. kontrola toto nekontroluje?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 17:45
- Nahlásit
Vero
jsem debil?
To v žádném případě, jsi naše Vero přeci!
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2013 20:24
- Nahlásit
Ahoj, berete tu nekdo z Prazskych od Falca? Bylo by mozny se pripadne domluvit na pridani se?
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 22:16
- Nahlásit
Dobra A nekdo neco jinyho, ke komu bych se mohla prifarit s objednavkou tak cca za 1200?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2013 22:22 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Mathea
já beru od masoksezrani.cz, tam se nemusíš k nikomu přifařovat, limit pro objednávku je 600 a maso z Nýřan je luxusní!
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 08:09
- Nahlásit
Mathea
Prý budou měnit podmínky závozu, četla jsem to snad na jejich letáku, jakože už by neměly být tak strašný...
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 09:05
- Nahlásit
kobroor
Tam jsem uz volala, prd menit, jen budou mit e-shop, ze kteryho stejne nepujde objednavat maso, pac to jim samozrejme nikdo nedoveze.
lamalucni
Diky za tip, co sem ted v rychlosti prolitla, tak je to vetsina mletin se zeleninou, coz teda mi je na prd, moji psi zerou spis kusovky a musim mladsimu furt hlidat vahu a cpat ho co nejvic, pac je krz stitnou furt hubenej. Takze potrebuju mit jasnou kontrolu nad tim, kolik ceho mu davam. Chjo.
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 09:12
- Nahlásit
Mathea
a nejaky to masopropejsky.cz a tak by se u vas zkusit nedalo? v brne jsou dva obchody, ktery prodavaj kusove (nebo 2, o kterych vim), kde si objednas co chces a maji vetamix, falco... si objednas treba jen 8kg od 3ruznych vyrobcu a nemusis resit zadny 50ti kilovy zavozy...
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 09:19
- Nahlásit
cernej caj
Ja mam 2 30kg psy a velkej mrazak, takze rada udelam velkej zavoz Ale podivam se po netu, no. Ono to rovnou z velkoobchodu vyjde taky levnejc, sice je to treba 150/mesic, ale momentalne sem se prestehovala do Prahy, shanim praci a zijem z jednoho platu, takze se snazim najit nejaky co nejvyhodnejsi reseni
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 09:25 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Mathea
tak je to vetsina mletin se zeleninou, coz teda mi je na prd
ty mletiny se zeleninou od nich taky neberu... mají super hrubomletý z Nýřan, luxusní dršťky a vemeno, lososa... vše v mleté i kusové variantě, dle libosti i když třeba ta hrubomletá svalovina je tak pěkná, že mi vůbec nevadí, že je to mletina Koukni tam pod záložky "chovatelská balení" a krmiva Nýřany"
edit: i když koukám, že hrubomletou svalovinu momentálně nemají, jen hrubomleté s droby...
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 09:31
- Nahlásit
Mathea
tak to jo me prave dost prudilo, ze kvuli zavozu sem si musela brat dovolenou bud ja, nebo muz... takhle je sice pravda, ze asi je to o neco drazsi, ale zas za tu dovolenou to taky nestalo
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 09:37
- Nahlásit
lamalucni
jo, hovezi taky davam mlety, s drobama kilo za 18, drstky beru od Falca kusovy za 32, jatra za 23.. ty ceny sou jinde, no.
Nebo nechtel by se nekdo pridat ke mne k objednavce od Falca? Maso od nich beru uz 3. rokem urcite a nemuzu si absolutne stezovat. Jen holt zavoz je od 2500Kc Ja dam dohromady urcite za 1200, nevim jeste, kolik se mi vejde do novyho mrazaku, mozna vic.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 09:42
- Nahlásit
lamalucni
lososa...
Zkus si zjistit něco o tom, jak se tohle vyrábí a to už chtít nebudeš ani pro sebe. Záměrně o tom tady nechci psát a zbytečně se dočkat reakcí, na kteréch bych nehezky reagoval, ale fakt se poptej ahuž to do papuly nevezmeš ani sama tuším.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 12:55
- Nahlásit
Mathea
s drobama kilo za 18, drstky beru od Falca kusovy za 32, jatra za 23.. ty ceny sou jinde, no.
jak jinde? u Masoksežrání mají hrubomleté s drobama v chovatelském balení za 16,50 kilo, dršťky vcelku měli tuším taky nějak kolem těch 35 (teď mají jen mleté, bohužel - jsou nějak děsně vykoupení), játra za 22, plíce za 13... jo, taky mají ty jejich mletý kompletky v pidibalení s šílenýma cenama, ale ty neberu
|
Mathea
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 13:01
- Nahlásit
lamalucni
Aha, tak sem asi slepa, pardon No nejak to zkusim nakombinovat, jeste sem dostala jinde tip na kramek v Kunraticich, coz mam kousek, tak tam zejtra zajedu a mrknu. Diky moc.
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 13:04
- Nahlásit
60CZK za kilo zradla pro psa je silena cena?
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 13:14 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
zbrnd
Za mletinu neurčeného složení podle mě jo. Něco úplně jiného jsou kusovky... krůtí žaludky, ořezy, celé ryby apod. beru z krmme.cz kolem 60-70 za kilo, což mi přijde naprosto adekvátní. I když teď jsem narazila na zdroj krůtích biskupů za 25 korun kilo a to bych byla blbá, kdybych je pro psy za tuhle cenu nenakoupila - český chov s dohledatelným původem, kvalita pro lidskou spotřebu, jen je to prostě "nelukrativní" část krůty, kterou lidi nekupujou
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 14:14
- Nahlásit
lamalucni
biskupy jsem už párkrát koupila, ale to je prakticky jen kus sádla....Jinak odebírám krůtí chrupavky, je to taky z krůt pro lidi, cena 38Kč/kg a občas je v tom balíčku pro psy jen samé maso, minule maso a tři křídla, před tím maso a celé stehno..jsem spokojená a psi myslím taky
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 14:21
- Nahlásit
worick
To já vím, že biskup je tučnej, už jsem ho párkrát dávala, ale kus svaloviny a kosti je v tom taky a jako změna mi to nevadí - navíc krůtí tuk je pro psy velice hodnotný, obsahuje "ty správný" mastný kyseliny Puberťákovi musím stejně přidávat k masu kuřecí sádlo nebo tak něco, jinak z něj trčí kosti, takže tučné maso se u nás hodí.
Kde prosímtě kupuješ chrupavky za 38?? Já je znám, taky je beru, ale za 50. I když mně tam ty křídla a stehna až tolik nevyhovujou, páč nedávám dlouhé drůbeží kosti, takže je musím okrajovat - radši mám, když na mě vyjde balíček jenom s ořezy
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2013 14:29
- Nahlásit
lamalucni
Za mletinu neurčeného složení podle mě jo
To ano.
Já měl na mysli za krmení, které považuji za vhodné.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 00:30
- Nahlásit
lamalucni
Kde prosímtě kupuješ chrupavky za 38?? Já je znám, taky je beru, ale za 50 - omlouvám se, já jsem sem nevlezla, až teďka Vozí je k nám do řeznictví, začali je tu prodávat za 41/kg a já si pak našla u výrobce, že je nabízí za 38...pokud má dodávku po cestě....což u mně je. Jenže už mi bylo hloupé, říct řezníkovi(známému) co od něj beru všechno maso, ať mi to už neobjednává, že si to nechám vyhodit za 38 přímo doma Jestli to je k vám od výrobce moc daleko, asi tam přirazí víc, aby se jim dovoz vyplatil
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2013 06:49
- Nahlásit
worick
Já vzala i to krůtí mleté, byl to tuším velikánský 25 balík. Naštěstí mi ho dodali nemražený, že ho měli zrovna čerstvě pomleto, tak se mi to pěkně balíčkovalo... Ale můžu ho dát jen jednou za čas, jednak místy byla směs docela tučná, ale hlavně je tam asi dost pomletých kostí, takže když jsem ho dala 2-3 dny po sobě, tak byly potíže s vyprázdňováním.
Ale chrupavky jsou super.
A s kolegyní jsme zkoušely pro sebe i tu krůtí tlačenku a krůtí rolku, taky dobré.
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2013 12:45
- Nahlásit
Kde kupujete hnědou mořskou řasu Kelpa a příp. mořské korály?
Můj oblíbený holistic shop nějak nefunguje
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2013 12:44
- Nahlásit
Dobrý den omlouvám se,že vpadám do diskuse.Ale potřebovala bych poradit. Převedla jsem psiska na maso s přílohama(rýže,zelenina). jelikož se jedná o feny většinou ne z moc Ok podmínek tak na štíru s čistotou byly už předtím.Ale te´d co krmím masem to je dost šílené.Každou chvilku louže.Sem doma,takže je pouštím na zahradu tak nějak průběžně nejdýl asi po těch třech hodinách. Na jiné diskusi mi poradili pelášit na veterinu,ale nezdá se mi,že by měly holyk nějakej problém.Lítaj jak šus,průjem nemaj.Vodu pijou teda podstatně míň,než když měli suché granule,ale to mi přijde dost logické. Jako jasně pokud to je jediná možnost jak zjistit jestli není nějakej problém tak je na veterinu odvezu,ale nejdřív bych raději měla jistotu,že nedělám něco blbě já.Maso dostávaj povařený,jsou to pejsi velikostně 3 -6 kg,kolik by měla bejt krmná dávka pro tuhle velikost?Možná jim toho dávám moc.Nebo mám zkusit to rozdělit,třeba na dvě denní dávky?Míchám krmení pro všechny naráz,takže momentálně dávám na šest psů 60 dkg uvařeného masa(váženo uvařené) a jeden balíček rýže(ta z obchodu varné pytlíky,tak jeden varný pytlík) plus zeleninu co zrovna mám po ruce.Díky moc za rady a pěknou neděli.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2013 12:57 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
arsiela
Podle mě to tedy souviset spíš nebude. Leda že by některý z těch druhů zeleniny byl vyloženě močopudný, ale to těžko. Takže já bych zaprvé prověřila zdravotní stav (netřeba rovnou všechny tahat k vetovi, stačí si koupit diagnostické papírky a moč si v základu proklepnout doma). Je zima, mohly holky přistydnout. Dělají to opravdu všechny? Třeba je nastydlá jenom jedna...
K tomu dalšímu - zdá se mi 60dkg na 6 psů málo. Základní krmná dávka je 2-3% ideální hmotnosti psa, přizpůsobí se to pak podle toho, jestli hubne, tloustne atd. Přílohy, "plnidla", vůbec nejsou nutné, leda teď v zimě na přilepšenou.
Většinou se dávka rozděluje na 2x denně, ale jsou i tací, co krmí jen 1x a psiska jsou OK.
No a jen na doplnění se zeptám, proč vařené? Syrové nežerou?
|
arsiela
Člen |
# Zasláno: 15 Pro 2013 13:07
- Nahlásit
corgi
Děkuju moc za rychlou odpověd.Jestli to dělaj všechny samo na 100% nevím,spíš odhaduju podle množství louží.Ok maso přidám propočítám to,podle toho co píšete.Syrové je v podstatě jen technickej problém, nemám ho kde namlít a mletinu z vetamixu už brát nechci,byla dost hnusná.Takže beru kusové maso,jenže půlka mých psů už skoro nemá zuby a většíma kouskama by se udusili - to už máme ozkoušeno. Ale snad koupím tenhle měsíc mlýnek na maso a pak už můžou dostávat i syrové maso.
Ty diagnostické papírky sou totožné s těma co se používaj u lidí?
|