| Autor |
Zpráva |
zdekato
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2013 20:12
- Nahlásit
nepomohlo by uvarit? nekteri psi vareny zerou spis
a co kosti,když dám mletý kuře, tak je i s pomletýma kostma
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2013 20:23
- Nahlásit
zdekato
ale nechce žrát.
A zdravotne je civavak v poradku? Odcerveni, zadny problemy nejsou jiny?
Jestli je jen rozmlsanej, ofrnuje se a ty jeste pridavas mlsky do zradylka... A taky ohlidat, co mu kdo soupne pres den, jestli nedostava od nekoho z rodiny od talire nejaky zbytecky, tu a tam mlsek - a civavak musi mit plnej zaludecek, ne?
Jestli se takhle ofrnuje a je zdravotne cajk, zkus najet na mensi porcicky. Neboli tu jednu celodenni rozdelit na pidi casti. A klidne mu je dat z ruky, za vykonanej cvik, coby odmenu. Uz tim by to pro nej mohlo byt atraktivnejsi.
|
Kooky
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 11:40
- Nahlásit
Ahoj, poradíte barf-začátečníkovi? Dnes jsem začala psa krmit syrovou stravou a jsem z toho trochu zmatená. Přečetla jsem už spoustu článků i jednu knížku, ale většina rad se týká spíš dospělých psů. Mám 2,5měsíční štěně sheltie a nevím, jak s kostmi. Nemám možnost je nijak namlít a bojím se, jestli si neublíží, když mu je dám pokrájené (třeba kuřecí křídlo). Máte s tím někdo zkušenosti? Nechci s podáváním kostí nějak moc otálet, aby měl dost vápníku, když je ve vývinu.
|
Maky a Trix
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 11:47
- Nahlásit
Kooky
Já jsem křížence šeltky, takže ještě o něco menšího krmila kostma normálně. Sice jsme začli o něco později, ale dostával prostě celá kuřecí křídla a teď je už velkej kluk, dostává třeba celý čtvrtky kuřete...
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 11:53
- Nahlásit
Kooky
Osmitýdennímu štěněti o váze cca 6 kilo jsem prostě předhodila kachní krk a poraď si Šeltičák křídlo určitě zvládne, neboj. Lepší větší kost, kterou musí pořádně rozkousat, než menší nebo pokrájená, kterou může spolknout vcelku, si myslím já. Jen bych minimálně ze začátku přidávala k těm kostem ještě i další maso, třeba po samotných křídlech nebo krkách mají ti moji zácpu, ten poměr je potřeba vyzkoušet.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 11:57
- Nahlásit
Já jsem ultra prckům koťatům kuřecí krky vždycky pomlátila paličkou na maso a nikdy nebyl problém
|
Kooky
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 15:36
- Nahlásit
Díky za rady. Jsem zvědavá, jestli se těma kostma nezadáví, protože strašně hltá.
Zatím mi tenhle styl krmení připadá jako hrozná věda, ale snad se do toho rychle dostanu každopádně na psa je krásný pohled, jak se olizuje až za ušima a vylizuje misku do posledního kousíčku - to se vůbec nedá srovnat s tím, když žral granule.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2013 16:37 - Změnil/a: lamalucni
- Nahlásit
Kooky
Pro klid duše mu můžeš třeba to křídlo ze začátku přidržovat, ale bacha na prsty
Věda to není vůbec taková, jak se z toho někdy dělá. Jasně že je potřeba si něco málo načíst, aby člověk trošku věděl, ale pak je to stejně hlavně o selském rozumu a sledování, co na to pes
|
Kooky
Člen |
# Zasláno: 2 Čen 2013 10:25
- Nahlásit
Tak jsem dnes zkusila dát pejskovi kachní křídlo. Zablemcal půlku kuchyně, ale poradil si s tím skvěle. Vypadalo to, jako by kosti žral odjakživa
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 09:13
- Nahlásit
dotaz do plena: co "nat" z porku v malym mnozstvi anebo mlady fazolky (fazolovy lusky se zarodkama fazolek) ?
nekde sem cetla, ze fazolovy lusky nee, ze to blokuje vstrebavani bilkovin, ale to by pak nebylo vhodny ani u lidi, ne? nebo v malym mnozstvi vyjimecne nevadi pro psy?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 13:42
- Nahlásit
cernej caj
dávám obojí, v kupovaný směsi. Nijak výrazně, ale když to tam je, nevyndavám to. Jinak jsme se tu bavily s holkama že psi milujou čočku, hrášek - tak proč ne fazole. Jen pak ty následky :-D
|
cernej caj
Člen |
# Zasláno: 30 Čec 2013 17:47
- Nahlásit
prave ze ani cibule by se nemela, ale zas sem si rikala, ze troska jim snad neuskodi, tak diky za potvrzeni
|
Kooky
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 09:01
- Nahlásit
Prosím o radu. Krmím BARFem, ale i přesto se psovi začal dělat zubní kámen a smrdí mu z tlamy. Co s tím? Myslíte, že dávám málo kostí? Jeho jídlo se skládá asi tak 1/2 maso-svalovina s trochou zeleniny, pohanky nebo rýže a 1/2 kuřecí maso s kostmi.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 10:02
- Nahlásit
Kooky
Nám pomohla proti zubnímu kameni řasa kelpa (Ascophyllum nodosum) - cca půl lžičky denně do žrádla (pes cca 25 kg). Plus na ohlodávání velké hovězí kosti - kloubní hlavice.
Kuřecí kosti jsou super jako zdroj vápníku, ale zuby moc neočistí, no...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 10:08
- Nahlásit
Kooky
Souhlasím s lamalucni, masitými kuřecími kostmi si ty zuby moc neočistí. Takže velké kosti s klouby, nám stačí vepřové, pro většího psa asi spíš hovězí. Také dávám kelpu - naletěla jsem na PlaqueOff, ale dá se sehnat mnohem levnější
No a v neposlední řadě jsem psy naučila nechat si ten kámen ode mě strhnout. Málem jsem přišla o zdravého mladého psa kvůli čištění zubů v narkóze, takže ten zákrok pochopitelně nehodlám opakovat. Někdo to strhává pomerančovým dřívkem, někdo příborovým nožem, někdo si pořídí zubařskou škrabku. Samozřejmě pes musí aspoň trochu spolupracovat, aby neskončil s krvavou tlamou a panička s půlkou prstů
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 10:21
- Nahlásit
corgi
Někdo to strhává pomerančovým dřívkem, někdo příborovým nožem, někdo si pořídí zubařskou škrabku.
Čubině po kelpě ten šutr změkl natolik, že ho oškrábnu nehtem. A řeším takhle v podstatě jenom špičáky, ty si tolik neočistí kostma.
|
Kooky
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 11:38
- Nahlásit
díky za rady. tu kelpu si tedy určitě opatřím. a u těch velkých kostí - mám si při nákupu dávat na něco pozor nebo je jedno jakou koupím? vaši psi tu kost jen ohlodají nebo jsou schopni ji i rozkousat? já jen abych nekoupila něco nebezpečného... (mám sheltii)
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 12:20
- Nahlásit
Kooky
Já kupuju v podstatě jenom kloubové kosti - kloubní hlavice z velkých hovězích kostí. Blbě se shánějí, ale na zuby je to to nejlepší - netříští se na ostré úlomky a přitom nejsou úplně betonově tvrdé jak třeba morkové kosti, jsou na nich šlachy a chrupavky, takže se do nich zuby zaboří a tím se čistí. Kdybych je nechala psiskům dostatečně dlouho, tak je nakonec sežerou a budou mít zácpu, takže kontroluju, kolik uhlodali, a včas odebírám.
Já mám teda psiska cca 30 kg, šeltii by myslím stačily třeba telecí kosti, hovězí oháňky, harfy...
Jo a občas dávám k jídlu i kachní nebo krůtí krky... zvlášť ty krůtí se občas zadaří, že jsou tlusté jak zápěstí, to už je taky solidní kost na zubiska. Akorát to chce naporcovat na přiměřené kusy a přidat ke krku ještě i samotnou svalovinu, jinak mají taky zácpu - na krku je sice maso, ale ne dost.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 13:59
- Nahlásit
Kooky
No tak šeltie má počítám menší čumáček než máme my. Kupuju normálně v řeznictví vepřové kosti - zřejmě ze stehna nebo z čeho jsou - prostě s velkým kloubem. Nechám je ohlodat ten kloub a pak to radši seberu. Je to pro ně vyčerpávající
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2013 14:39
- Nahlásit
Kooky
naše šeltie velké kosti moc neužvejkne (takže bych se jich nebála) a malé při své žravosti nesmírné naopak zase vdechuje
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 10:18
- Nahlásit
Ahoj, mám dotaz..
krmíte někdo aktuálně syrovou zvěřinu z Falca? Váhám, jestli jí mám objednat.. vařit jí nechci
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 10:58
- Nahlásit
To nevím, ale zde: http://www.prodej-zveriny.cz/ by mohla být zvěřina vyhovující kvality.
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 10:58 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit
kobroor
krmíte někdo aktuálně syrovou zvěřinu z Falca
ano
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 12:28
- Nahlásit
zbrnd
tak to mi nepomůže
Vero
díky, už jsem objednala.. zvěřinu prý berou od dodavatele, který zpracovává maso pro lidi, zvěř je z obory a maso prochází kontrolou jak u falca, tak i u dodavatele...
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 14:30
- Nahlásit
kobroor
díky, už jsem objednala.. zvěřinu prý berou od dodavatele, který zpracovává maso pro lidi, zvěř je z obory a maso prochází kontrolou jak u falca, tak i u dodavatele...
Jasný a ten diametrální rozdíl v cenách třeba oproti mýmu kontaktu bude nejspíš proto, že ve Falcu mají rádi pejsky, tak jim tu mňamku dotují.
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 14:32
- Nahlásit
zbrnd
A co třeba taková úvaha, že ten diametrální rozdíl v cenách je způsobený tím, že pejskům se nedává kýta a svíčková, ale šlachovitý ořez, který by se jinak asi vyhodil?
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 14:42
- Nahlásit
lamalucni:
Prominou, ale moc tomu neverim .... i z orezu se da vyrobit stale dost delikates pro lidi, navic delikates zverinovych.
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 15:48
- Nahlásit
zbrnd
Falco je ořez srnčí, dančí a divočák a jak psala lamalucni, je to šlachovitý ořez (de facto zbytky třeba od toho vašeho dodavatele ), sem tam trčí chlupy, což by lidi nejedli..
A nešlo mi o cenu nebo kde to koupit. Ptala jsem se, jestli to někdo teď krmí syrový, a to kvůli tomu divočákovi a aktuální hrozbě auj. choroby..
|
zbrnd
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 15:55
- Nahlásit
Ale jasně, že to lidí jedí, když jíme výrobní salámy a spol, proč ne tohle. Na druhou stranu psi to asi snědí, ale že by pro ně měli ty věci, co by lidi nejedli, nějaký význam si nemyslím. Psi snědí ledacos.
JJ však v poho, já vím, na co jste se ptala, já jen dával tip na místo, kde ta zvěřina je kvalitnější, kdyby Vám náhodou šlo teda o zvěřinu, ne o cenu.
No a stou aujezského chorobou to taky moc nechápu neboli o ni Vám šlo a když Vero napsala, že od nich bere, už Vám o ni nešlo a hned jste objednala.
|
kobroor
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2013 16:27
- Nahlásit
zbrnd
Ne, objednala jsem ještě před tím. Šlo mi spíš o jakési ubezpečení, že to krmí ještě někdo další, aby moje obavy byly menší
|