Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Aramis
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2012 20:13
- Nahlásit

Všem děkuji za rady

Snad už se konečně rozhoupu a odvážím se to zkusit ;)

brezen2008
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2012 21:24
- Nahlásit

musím přiznat,že tady je krámek kde berou maso od Falca - a je to fakt pěkný maso,hlavně ryby mořské a křídla,zatím jsem spokojená,až na ty držky nepraný,to je rychna,ale jak se po tom zapráší rychle,víc než po rybách

tengis
Člen
# Zasláno: 28 Zář 2012 15:10
- Nahlásit

Ahoj, neměl by někdo z okolí Rychnova nad Kněžnou zájem o mražené maso nebo jiné produkty od Falca? Budu objednávat a uvítala bych spoluodběratele za cca 500 - 1000,- Kč. Zájemci mne mohou kontaktovat na emailu tengis@seznam.cz

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 11:21
- Nahlásit

dotaz k teoretickym molum v jidle:

mam docela drahy musli (bio, prirodni obiloviny, orechy, suseny ovoce) v krabici s vikem, nacaty 3 tydny - ted sem ho otevrela, nasypala do hrnicku a koukam, ze spodu na viku (ted na stole spodkem nahoru) sedi mol, ktery odletel skoro okamzite.

Teoreticky byl v te krabici, sance, ze by si sedl a hned odletel je asi moc mala.

pohledove to vypada, ze v musli molove nejsou, ale jak poznam, jestli tam neco nenakladl? a muzou to dostat psi aspon? nebo okamzite vyhodit?

LucieS
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 11:43
- Nahlásit

cernej caj
Pokud by tam byly housenky a tedy i jejich trus (toxiny), tak tam budou jakoby vlákínka, při přesypávání do poznáš. Pak fuuuj, vyhodit. Já bych to teda do pusy už nedala, ale pokud to bude bez vlákínek, bez housenek, tak asi ok.
Jo a asi pokud se tam ten mol vykuklil, bude někde na víčku prázdná kukla (housenky lezou nahoru, tam se přichytí a vykuklí).
A do špajzu bych hned pověsila lepíky, aby se chytli případní další moli. Brr, to je moje noční můra.

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 11:57
- Nahlásit

LucieS
moje taky. ja mam tohle musli v praci na svacinky, a rozhodne to do pusy uz taky nestrcim. Ale napadlo me, jestli psi s agresivnejsim travenim by to mit mohli, pokud to vypada jinak bez housenek.
ale pokud tam muze byt ten toxinovej trus, tak asi ani pro psy

na vicku sem nic jako kuklu nenasla, ale je to taka vysoka tuba a je mozny, ze kukla byla nahore u kraje tuby a vyndavanim igelitu s obsahem jsem ji "sundala".

du to zkusit presypat...

LucieS
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 21:18
- Nahlásit

cernej caj
Jestli to bude bez vlákínek a housenek, psům bych to dala...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 5 Říj 2012 21:36
- Nahlásit

LucieS
zadny vlakinka ani housenky nenalezeny, dekuju za rady psiska budou mit urcite radost

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 06:47
- Nahlásit

cernej caj
ale jak poznam, jestli tam neco nenakladl? V první fázi nijak
a muzou to dostat psi aspon? nebo okamzite vyhodit? To klidně můžou. Klidně to můžeš sníst i ty, pokud tedy nemáš psych. blok.
Jen asi zkontroluj špajz a najdi zdroj.
Trus molů není toxický.

LucieS
A do špajzu bych hned pověsila lepíky, aby se chytli případní další moli Lepky jsou jen k signalizaci výskytu, nikoliv k hubení. Musí se vždy najít zdroj a zlikvidovat.

LucieS
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 09:28
- Nahlásit

Trus molů není toxický.
Hele já ti nevím, ale nás to tak učili, že v trusu škůdců mohou být toxiny, zvlášť po nějaké době, kdy to tam v té potravině je.
Já prostě hovínka housenek radši nejím .

Lepky jsou jen k signalizaci výskytu, nikoliv k hubení. Musí se vždy najít zdroj a zlikvidovat.
Lepky jsou k hubení dospělců. Máš tak zaručeno, že se ti nákaza nerozšíří na další potraviny (noví dospělci tam nestihnou naklást vajíčka). Takže zdroj nemusíš najít nějak moc rychle, až ho objevíš, stejně bude sežranej a na vyhození.

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 09:48
- Nahlásit

LucieS
Máš tak zaručeno, že se ti nákaza nerozšíří na další potraviny (noví dospělci tam nestihnou naklást vajíčka). Tak to máte asi nějaký pomalý dospělce. Tohle u nás neplatí.
Lepky by měly být napuštěny feromony, které lákají samečky, takže samičky v pohodě kladou vajíčka dál.
Ale to je jedno, do škůdců nedělám, jen sem tam nějakou informaci pochytím od kolegyň.
Já prostě hovínka housenek radši nejím No tak to každopádně. A raději nevědět co člověk sní nevědomky...

Vero
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 10:14
- Nahlásit

Kde se ty lepky dostanou koupit? v drogerii normálně?
jsem zrovna o víkendu vyhodila pytel s rejží... a dali se šmejdi do granulí

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 10:21 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

Vero
Kde se ty lepky dostanou koupit? v drogerii normálně? V drogerii i jinde, u nás třeba i běžně v potravinách. Je jich vícero druhů, třeba: URL , URL

Vero
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 10:36 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Evey
díkuju

worick
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 12:00
- Nahlásit

cernej caj
LucieS
já se z vás holky picnu...proč by to nemohli psi? Špajz mám zamolovaný imrvére a už to nijak moc neřeším - co je naše mám v krabičkách, co je pro psy, klidně vařím i s housenkama. Když jsem našla moly v krupici, kterou jsem zrovna přinesla z obchodu, tak jsem ji přeosívala a nechala na minutu zavrtět v mikrovlnce...a šmitec

kachna_
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 12:10
- Nahlásit

worick
krupici, kterou jsem zrovna přinesla z obchod
tak to bych snad i reklamovala
já myslím, že toxické exkrementy mají jen pilousi, ne? To jsou ti broučci, co dělají dirky v obilí.

Lucfe
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 20:40
- Nahlásit

Je možné příležitostně přidat do krmeni nastrouhanou cukrovou řepu? Nemyslím nijak pravidelně, ale že by byla změna...

kejtlin
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2012 20:54
- Nahlásit

Lucfe
kamarádka dává, že jí psi po ní přibírají, já osobně dávám jen burynu-krmnou občas, z cukrovky mám strach z toho cukru o zuby....

LucieS
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2012 00:03
- Nahlásit

worick
Jsi statečná , já jak vidím molí housenky, tak mi natahuje . Přesívat, blééé.

Lepky mají v drogérii nebo i v suproši.
Musím říct, že je to lepší, než pořádat pogrom s plácačkou.
Chytli se všichni (a zdroj furt ne a ne najít, to bude zas někde překvápko, mě z toho picne...)

worick
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2012 07:36 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LucieS
Jsi statečná - já se rejpám v zahradě, kde je havěti plno, tak mně nějaké housenky nerozhážou No jíst bych je ale nechtěla Na sítu zůstanou i ty žmolky s pavučinama a jestli zůstane nějaké miniaturní vajíčko - tak to zničí mikrovlnka. Nemám do špajzu na větráku síťku (stejně by tuším mrchy prolezli ) a mám je nastěhované někde imrvére. Těch lepek tam mám asi 5ks jenže, když to stejně pak přinesu z krámu....za měsíc otevřu mouku a vyletují z ní mladé...už to nepomůže tu musím vyhodit nebo přesít

Vero
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2012 09:49
- Nahlásit

za měsíc otevřu mouku a vyletují z ní mladé

Tak si to tak nějak živě představuju a je mi blivno
Včera jsem odhalila ve špajzce brouky v psích pamlskách... tak jsem zvědavá, kam až se mi nastěhujou

LucieS
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2012 11:06
- Nahlásit

Tak si to tak nějak živě představuju a je mi blivno

Jo, přesně tak to mám taky.

worick
Na zahrádce mám velkopěstírnu pavouků a další havěti, to mi neva, moli jsou jiný kalibr (a ještě švábi kdysi v paneláku, ble tfuj).

Maya
Člen
# Zasláno: 12 Říj 2012 09:35
- Nahlásit

Pardon, že vám sem lezu, jen postnu odkaz s pro někoho možná zajímavou nabídkou http://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/13551 70/barf-skopove

Nori
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 22:02
- Nahlásit

Jak je to s kvalitou štanglí od Falca?

Fifi
Člen
# Zasláno: 13 Lis 2012 22:45
- Nahlásit

Nori
Jakych?

Nori
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 08:15
- Nahlásit

Fifi
Zajímají mě: Mletá svalovina Extra s chrupavkou, m. s. vepř. a hověží a kuřecí salám extra.

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 21:18
- Nahlásit

Nori
Ja beru hovezi s drobama - to tam nemas v seznamu, ale spokojenost, neco malo vody vytece. Kamoska bere ty extra s chrupavkou a velka spokojenost. Salamy neberem, tak neporadim. Celkove ty mletiny z falka jsou fajny, nedaj se porovnat s vetamixem.

Lusahu
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 21:30
- Nahlásit

já mám zase opačnou zkušenost - vše od falca kromě kuřecího salámu jsem měla strašně vodnatý,navíc to nikdy nemělo ani 900g to s chrupavkou dokonce zkažený,ikdyž to se holt stát může. naopak vetamix vždycky luxus, tam mi jen vadilo,že i v hov.mletinách jsou kosti.

Fifi
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 21:37
- Nahlásit

Lusahu
Vidis, co clovek, to nazor - proste at si kazdej vybere. Ja vetamix brala hoodne velkou radku let, a pote, co mi zplesnively i blby skvarky, zmenila sem dodavatele. Narozdil od vetamixu sem u falka nemela za dva roky, co ho cca berem, jedinej kus masa zelenyho, zkazenyho, smradlavyho.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2012 22:50
- Nahlásit

Fifi
Lusahu

musim říct, že něco na tom bude, s tou váhou, protože jak jsem přešla z vetamixu na falco, tak mi psi zhubli, maso nevážim, řídila jsem se podle toho, že v balíku je kilo nebo půl kila. Ale vetamix mi teda smrděl strašně, to byl humáč, manžel mi i zakazoval s tim chodit do kuchyně

<< 1 ... 243 . 244 . 245 . 246 . 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání