| Autor |
Zpráva |
Alexa
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 14:31
- Nahlásit
zkoušeli jste někdo konzervy od falca???
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 21:46
- Nahlásit
Alexa
zkoušeli jste někdo konzervy od falca???
ktery myslis? ja beru obcas ty pulky nebo ctvrtky kurete, je tam fakt pulka kurete, je to trosku mastnejsi, ale to se da posbirat. Oni tam asi daj kus kurete a tep. upravujou, a z ty kuze se udela to mastny.
Mela jsem i nejaky ty levnejsi to z mleteho masa pro kocky, ale to mi kocky nechteli a pes z tech mletych mel prujem, ale on je hodne citlivka posere se po ledascem, znama je normalne bere a v pohode.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2012 21:55
- Nahlásit
lucYnka XIII
dík už sem něco objednala tak uvidím
|
Kachnička1986
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 13:57
- Nahlásit
Holky, v srpnu jedeme na tyden na dovcu a je to hotel, takze nemam moznost mrazaku.. a jsou to hory, takze nakupovat kazdy den maso taky nejde..
co s sebou? po granulich mi srackuje.. koukala sem, ze nahrada ruzna - susene drcene maso, susene kusove maso, masove konzervy. a ted babo rad.
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 14:08
- Nahlásit
Kachnička1986
asi bych vzala konzervy, každopádně před výjezdem bych je ozkoušela
|
Yves
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 16:41
- Nahlásit
že by na hotelu neměli mrazák? ale chápu, já být hoteliér, tak vyjdu zákazníkům vstříc.. nejschůdnější vypadají asi ty konzervy, možná bych třeba na první den dva vzala maso mletý v salámu, teda pokud je aspoň možnost lednice.. však on to pesa ten týden na konzervách vydrží ale taky bych je vyzkoušela předem
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 16:57
- Nahlásit
Kachnička1986
Možná mě tu všichni ukamenují, ale já i když krmím masem, na cesty beru prostě granule. Orijen, Earthborn Holistic... prostě kvalitní grancle s vysokým obsahem masa. Ten týden pes na granulích přežije.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 17:05
- Nahlásit
Já taky na cesty beru buďto konzervu nebo grancle spíš konzervu teda...jinak krmim masem
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 17:09
- Nahlásit
Kachnička1986
a dávám tyhle konzervy(různý příchutě teda samozřejmě):
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Čen 2012 21:58
- Nahlásit
Kachnička1986
Mně se citlivější ze dvou psů po všech možných i nemožných konzervách zesrajdí, naopak granule stráví oba moji "masaři" úplně v pohodě. Takže bych radila odzkoušet, v případě průjmu zkusit granule - na týden to žádná hrůza není
|
Kachnička1986
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2012 15:34
- Nahlásit
tak jsme dostali na jednu davku Orijenky od znameho a docela ok... coz je v poho, protoze kdyz mu neco nesedne, ma srajdu hned po jedne porci... takze si asi nakoupim ty orijenky, resp nakoupim si ta mala baleni po 400 g s sebou protoze kupovat to velke by se mi nevyplatilo a je to mnohem drazsi.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2012 18:33
- Nahlásit
já jsem před 14 dny vyzkoušela poprvé pro čubu konzervu Topstein a je to naprostý luxus, 100% maso. Takže pro barfaře doporučuju (samozřejmě pokud to člověk nemusí tahat na zádech)
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 29 Čen 2012 22:23
- Nahlásit
já dávám tyhle konzervy, když někam jedem, teď je zrovna vezu na tábor.
|
pfufí
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2012 20:52
- Nahlásit
Naše fena se z Brit konzerv pěkně ze*rala.
|
zdekato
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 09:32
- Nahlásit
Můj 1,5 roční čivavák nechce jíst. Krmíme 2x denně . K ranní porci jen přičuchne a skoro nic nesní, ani večer to není lepší vždycky něco nechá nikdy všechno nedojí. maso žere jen hovězí, krůtí odmítá , kuřecí krky ještě bere na milost a kuřecí komplet taky moc nežere. Nechce ani pribiňáky a tvaroh.Celkem ještě baští lučinu. Potřeboval by trošku nabrat asi tak 20 deka . Mám strach ho nechat bez jídla , když nechce baštit , aby nezačal zvracet z hladu. Napadlo mě krmit ho 1x dennně, když nechce ráno žrát. Ale nevím jestli je to dobrý nápad.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 10:00
- Nahlásit
zdekato
A takhle se upejpá odjakživa, nebo jen v poslední době, nebo po přechodu na syrové?
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 16:50 - Změnil/a: Aramis
- Nahlásit
Mám 12 měsíčního APBT. Našel by se tu někdo tak hodný a pomohl nám sestavit nějaký jídelníček?
-> Jsme doposud na granulích, ale je vidět že strádá a není to prostě ono. Po polovině vyzkoušených granulích se po*ral a polovinu nežral.
-> Není to vybíravý pes, sežere vše co mu do misky dám, ale převětšinu místo té misky granulí by radši asi sežral bochník chleba
-> Je živější a celý den někde běháme tudíš asi jako by byl v zátěži
-> Má okolo 25-30kg ... Pohybovali jsme se podle granulí, po některých přibral na některých hodně zhubnul. Myslím že jeho váha bude okolo 25 kg.
-> Dále bych potřebovala poradit jak je to s těma přidávanýma řasama atd. a kde je popřípadně koupit.
Pokud někdo bude tak moc hodný a pomůže nás budu moooc ráda (vím že je plno stránek s tímto obsahem, ale v nějakých těch počtech se nevyznám a tak bych nerada něco zkazila)
-> co jsem tak četla tak budem brát maso asi od vetamixu .-)
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 18:22
- Nahlásit
Aramis
Tady je o tom 249 stránek, tak co se přes víkend trochu začíst? ;) Já jsem původní jídelníček dělala zhruba podle baron.cz s tím, že jsem suroviny přizpůsobila sortimentu Vetamixu. Pak se tu mluvilo o manwe.eu, tam jsem načerpala taky hodně. Od Vetamixu beru v podstatě ty nejlevnější věci a mí psi rozhodně nestrádají - on taky není důvod jim předkládat čistou hovězí svalovinu, mnohem líp se mají na směsích s chrupkami, s droby, s drůbežími kostmi...
|
Aramis
Člen |
# Zasláno: 6 Čec 2012 21:46
- Nahlásit
corgi
Jojo koukala jsem co tu kdo psal, ale problém je v tom že jeden píše to a druhý ono. Vím že by to bylo i v tomto případě, ale chtěla bych spíš vidět jídelníčky nějakých pejsků kteří jedou na BARFu a jsou fyzicky dost blízko mému hafáčkovi Abych měla prostě nějaký ten start jak třeba začít, časem se asi budu smát mít začátkům Všechno už potom bude na tom jak pes bude vypadat
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 17:00
- Nahlásit
Aramis
podle mě jde hlavně o to, vypočítat si tu dávku (je na to kalkulačka někde na netu, ale nevim, už kde to bylo, ale třeba to tu někdo bude vědět), pak můžeš dávat všechno, co psovi chutná a co snáší. Já dávám skoro všechno maso, jak tu hovězí svalovinu, tak droby, chrupky, kuřecí ,krůtí, kachní, králičí, jehněčí, telecí, lososa, tuňáka, držky - praný i nepraný, kosti, ještě jsem se teda neodhodlala k opeřenejm jednodenním kuřátkům, ale třeba na ně taky jednou dojde
|
lamalucni
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 17:07
- Nahlásit
Aramis
"Vzorové" jídelníčky jsou právě na tom Manwe, tam se můžeš inspirovat. A mají to počítané na 30kg psa:
URL
URL
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 17:11
- Nahlásit
Aramis
Tak koukni na to manwe nebo barona - tam jsou konkrétně vypracované jídelníčky. V tomhle případě půjde hlavně o to najít tu správnou gramáž, případně množství tuků nebo příloh, aby pes nebyl kostra. Takže bych na začátku zkusila hned denní porce vážící 3-3,5% hmotnosti psa, rozhodně ne 2%. A koukala, co to s ním udělá. Tohle dávkování je fakt strašně individuální, moje fena 11kg má větší porci než pes 15kg, protože ona je hyperaktívos a on je ten typ, co instinktivně hledá gauč. Nedávat jen "netučná" masa, případně je dávat, ale něčím "otučnit". V zimě určitě bude potřebovat přílohu, mně většinou začnou "chtít přibírat" na konci října, v listopadu.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 17:13
- Nahlásit
Adiddaska
Máš zdroj těch kuřátek? My bohužel ty naše necháváme vyrůst a pak je sežereme sami, tak na psy nezbývá.....
kalkulačka někde na netu
Je právě na manwe - pravé menu, "Výpočet krmné dávky"
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 18:59
- Nahlásit
corgi
Máš zdroj těch kuřátek?
mají je na krmme.cz
|
zdekato
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 20:16
- Nahlásit
corgi
Na syrovém jsme od prosince, ze začátku baštil krásně .Na žrádýlko se vyloženě těšil, co dostal to zblajznul. to až asi poslední 2 měsíce máme tyhly problémy. Druhý čivavák baští krásně.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 21:04 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
Adiddaska
Aha, tam se mi ale nelíbí ta země původu - já jsem ten známý "naivní vlastenecký spotřebitel"
zdekato
Fyzicky OK? Nehárá v okolí fena? Nevadí mu horka? Přestala bych kolem "papáníčka" dělat caviky, dám - nesníš - seberu - hlad. Pokud to tedy fyzický stav psa dovoluje (aby z něj nebyla jen kostřička...)
A ještě mě napadlo - při výcviku pamlsky žere, nebo taky dělá problémy?
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 7 Čec 2012 21:07
- Nahlásit
corgi
Jj, chápu, já na vlastenectví prdim, stačí mi, že zvířata nevozej živý, všechno sem dojede už zmrzlý, na to jsem se informovala jediný odkud bych nebrala je Polsko, kde nejsou zakázaný klecový chovy..
|
zdekato
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 15:01
- Nahlásit
corgi
Je naprosto v pořádku, v horku ven nechodíme , jdeme až k večeru, kdy už to tka nepraží. Už jsem zjistila příčinu nechutenství. Včera u nás byla návštěva a pesanovi se povedlov nestřežené kuchyni dostat na stůl ,kde sežral asi 20 deka uzenin. Večeři opět nechtěl a když jsem mu kousky masa násilím nacpala do krku, tak je znechuceně vyplivoval. Tak teď už mlsouna nějak srovnat do latě. Jenom nevím kdo déle vydrží jestli pes nebo já.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2012 16:26
- Nahlásit
zdekato
Včera u nás byla návštěva a pesanovi se povedlov nestřežené kuchyni dostat na stůl ,kde sežral asi 20 deka uzenin
Píšeš, že pořádně nejí už 2 měsíce - to snad celé ty týdny nepozorovaně krade?
Večeři opět nechtěl a když jsem mu kousky masa násilím nacpala do krku, tak je znechuceně vyplivoval.
Nešlejškovat!!! Není to husa před posvícením!!! Proč vůbec dostal večeři, když předtím sežral 20dkg uzenin? To je hmotnost 1 porce pro mého 15kg psa (samozřejmě masa, ne uzenin).
Všechno to přemlouvání, aby chudáček papkal, soustrastné pohledy na něj u misky, podávání z ruky, nucení, cpaní do tlamy, to je naprosto zbytečný tyjátr. Opakuju: dej mu žrádlo do misky - nesežere - seberu - hlad.
|
Kachnička1986
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2012 10:42
- Nahlásit
Tak jsme byli na chalupe 5 dni na Orijenu a docela dobry.. jako hovinko trochu mekci, smrdelo fest a pes trochu prdel, ale dalo se to... takze ja na dovolenou beru Orijen... na ten tyden se to prezije a lepsi nez se piplat s masem ci konzervama..
|