| Autor |
Zpráva |
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 20:11
- Nahlásit
Nori
držím palečky, aby příští výsledky krve byly lepší
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 20:13
- Nahlásit
jindra67
Vladka.ger@seznam.cz díky
Monty kachna_
Díky, já si chtěla rozborem ověřit zda rok krmím správně
Jen za 308Kč, tož neberte to
kachna_
Ano, měl problémy za záněty žaludku a střev, ale teď je klid (MUSÍM ZAKLEPAT)
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 20:14
- Nahlásit
Monty
Pevně tomu věřím, možná koupím alfalafa je prý dobrá, četla jsem to v knize z barona: Přírodní medicína...
Děkujem
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 20:16
- Nahlásit
Nori
možná koupím alfalafa
co to je?
ono je to dobré na ledviny????
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 20:38
- Nahlásit
Monty
http://www.holisticshop.cz/obchod/index.php?idvyrb =82&akc=detail
http://www.nutrishop.cz/alfaalfa-90tbl-p1081
Existuji kapky i tablety, davkování Vám, jestli bude mít někdo zájem napíši, je tam i jeden recept pro psy s ledvinovými problémy.
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 20:38
- Nahlásit
Nori
máš to na mejlíku
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 20:45
- Nahlásit
Nori
jo díky moc, jo napiš prosím dávkování a nevíš jestli to můžu dávat, když má ještě navíc problémy se slinivkou? Podle návodu to vypadá, že je to prospěšné i na slinivku
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 21:06
- Nahlásit
Monty
Ok, tak to nevím, já s tím nemám zkušenosti
Dávkování: Alfafla (Medicago sativa)
Při použití této tinktury dávajte třikrát denně jednu až dvě kapky nebo malému psu, dvě až čtyři kapky střednímu psu a čtyři až šest kapek velkému psu. Pokračujte něž uvidíte zlepšení, potom omezte na jednu kapku denně nebo podle potřeby. Můžete také používat tablety alfafly, jednu až čtyři denně podle velikosti psa. Rozdrťte je a zamíchejte s jídlem.
Malý pes do 10kg, střední 10-20kg, velcí nad 20kg.
Citace: Přírodní medicína pro psy a kočky, Richard H. Pitcairn, D. V. M., PH.D. a Susan Hubble Pitcairn
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 21:29
- Nahlásit
Monty
maso zatěžuje ledviny
tak jo, koukám, že tady se fakt dozvím odpověď na mou otázku, proč by mělo maso zatěžovat ledviny, opravdu vyčerpávajícně
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 21:33
- Nahlásit
Nori
Ty ještě žiješ?
měl problémy za záněty žaludku a střev, ale teď je klid
Gratuluju!!! A dodávám, že u toho mého se zánětama je to to samé. Je v tomto směru bez problémů.
Nedávno jsem byla u veta a ten se ptal jak je na tom, že jsme tam dlouho nebyli (blbej humor ), tak jsem mu řekla, že od doby, co krmím masem je klid. On (velkej odpůrce masa a velký zastánce granulí) mi říkal, že je to u nich v ordinaci už druhý pes. Že tomu sám nevěří, ale je to tak.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 21:43
- Nahlásit
pawLINka
Je tomu tak, jsem přeživší na této planetě.
Jako občas nějaký průjem, teď mě napadá jestli to nebylo z většího množství masa... Krmím rok masem a dvakrát zánět měl, ale i tak dobré, musím vychytat detaily... Vet taky nebyl příznivce masa, ale jen ty ledviny byly zvýšené, játra ok a pomer Ca:P taky dobrý, prý optimální Toho jsem se nejvíc bála.. takže každý rok bude kontrola preventivní, fakt se to vyplatí
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2010 08:50
- Nahlásit
Ebony
Protože při rozkladu bílkovin vzniká hodně metabolických produktů, které ty ledviny musí odbourávat. A protože zelenina a přílohy těch bílkovin obsahují výrazně méně než maso, tak je myslím logické, že se ubere masa v krmné dávce.Nemám čas na to, abych teď hledala metabolity rozkladu bílkovin v těle, to opravdu ne
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2010 09:14
- Nahlásit
Nori
Tak to je fajn, že bez léků, ta úprava stravy pomáhá rychle, jenom to možná budete muset hlídat i potom, když se ty testy srovnají. Ono se to nezdá, člověk si řekne o jedno křídlo víc nebo míň, ale asi je to rozdíl. Jinak vojtěšku přidávám normálně sušenou, zaliju ji vařící vodou a potom dám do žrádla.
|
Cesmina
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2010 22:55 - Změnil/a: Cesmina
- Nahlásit
My dali cca pred mesicem za rozbor krve nasi nejstarsi 11 lete fenky 600 a vysla nam uplne zdrava a to mela mit jeste pred dvema lety zdravotni problemy (i ledviny). Taky ty prilohy celkem podcenujeme i kdyz mrkev a kedlubny maji temer bio.
|
Baysha
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 13:40
- Nahlásit
Ahoj, lidičky,
mám ještě otázku, chtěla bych malé začít přidávat lososový olej. Je nějaký velký rozdíl v kvalitě nebo chutnosti mezi olejem Kronch a Brit Care? Díky
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 14:29
- Nahlásit
Mi začal pes nējak víc pít, co je na mase a prijdou mi oba unavenejší, myslíte, že to muže bejt spojeny s tēma ledvinama? jak se to jinak projevuje?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 14:39
- Nahlásit
zuzanarosakova
Opravdu nadměrné pití by mohlo něco znamenat, teď jde o to, co to je "víc pít". Jinak s tou unaveností - tohle letní počasí, kdy byly jeden den tropy, druhý den 14°C (tedy alespoň tady u nás) psům nesvědčí - mně ostatně taky ne. Minulý týden vypadal můj pesan, že ho z cvičáku povezou rovnou na JIPku, a to jsme nic extra neprováděli. Já bych tu únavu v tomhle období prostě moc neřešila...
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 14:54
- Nahlásit
corgi
No to ja prave nevim, co je vic pit. Driv jsem si nevsimala jak pijou ale ted jak jsem zaznamenala tu unavu, tak jsem je zacla sledovat a Rambik pije vic nez Rocky. A maj zizen i na prochazce a to chodime max hodku a pul, maj nemocny nohy. Chtej chlastat z kazdy louze, ale to muze bejt taky tim horkem. Tak nevim no
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 14:56
- Nahlásit
Jo a davam jim 700gramu masa a 300gramu zeleniny a ovoce. Rozdeluju na 200g masa a 150g zeleniny rano a 500g masa a 150g zeleniny vecer. Jeden ma 38kg a druhej 32kg. Tak nevim, jestli dávám moc masa..
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 15:06
- Nahlásit
Jo a jeste se chci zeptat, ono je dobry, kdyz pes malo kadi? mi teda kadej vic nez po granclich, Rocky mel RC sensitivity control a to kadil takovy minibobky tvrdy jak kamen, musel chdak hrozne tlacit. Ted ma normalni bobek, ale vykadi toho docela dost teda.
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 19:06
- Nahlásit
zuzanarosakova
Tak moji psi venku taky lemtaj z kazdy louze a kdyz jdeme na hodku a vic a vim, ze tam nebude voda, tak jim ji beru s sebou, kdyz je teplo, tak maji fakt porad zizen. Jinak ale celkove vzato oproti obdobi na granulich pijou viditelne min.
Pokud jde o bobky, tak ty se nam na mase nesrovnatelne zmensily, a to nemeli na granulich zadny extra obri, dost maly oproti spouste psum co znam. Mozna by to mohlo znamenat, ze jim davas moc zradla a poradne to nestravej, nevim. Kazdopadne kdyz porovnam tvoje davky jidla, tak jsou temer stejne velky jako u myho psa 35 kg, kterej je ale desnej akcnak a ma vyrazne vic pohybu nez ti tvoji. Dostava 700 - 800 g masa + zelenina a pripadne prilohy.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 19:37
- Nahlásit
zuzanarosakovaKaccka
holky to se bavíte o gramáži masa nebo masových kostí????
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 20:16
- Nahlásit
Monty
vsechno dohromady
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 20:29
- Nahlásit
Kaccka
už jsem se zlekla, že je to jen čistá svalovina
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 20:35
- Nahlásit
Kaccka
no to už mi lidi rikali, že jim dávám moc, ale oni jsou hubený, jako nepribrali mi ani trochu, co jsem to maso začala dávat.
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 20:42
- Nahlásit
zuzanarosakova
me taky na mase a zelenine hubli, resp. pes svalil, ale jinak byl porad hubenej, takze jsem maso zastavila na 800 g a pridavam i prilohy a to celkem pomaha, uz mu nelezou kycle Nejoblibenejsi jsou kroupy a pohanka, to se muzou oba zblaznit uz kdyz to varim
Monty
to bylo jen takovy zjednoduseni
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 20:59
- Nahlásit
a ví někdo, jak je to s tou zeleninou? Psi mi vubec nechtěji žrát syrovou. Sežerou jen nastrouhanou mrkev a když tam dám ještě něco, tak to buď nesežerou nebo maj z toho prujem. Mzslite že teda můžu furt dávat vařenou? někdy dávám ovoce z tvarohem, nebo i ovoce krájim k masu, to sežerou v poho většinou.
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 21:14
- Nahlásit
zuzanarosakova
ja mam popelnice, takze tohle neresim, ale zezacatku se fenuli do zeleniny taky moc nechtelo a pomahalo pridat ji tam trochu lososovyho oleje, pak to zdlabla bez problemu i samotny
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 21:22
- Nahlásit
Kaccka
no právě Rocky nenávidí jakoukoli příchuť ryby. měl lososový grancle dřív na citlivý zažívání a jedl jednou za dva dny, jen aby nechcíp hlady. něco musim vymyslet, čim jim to polejt. Vývar nepomáhá už bohužel.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2010 21:26
- Nahlásit
zuzanarosakova
Nam pomaha obycajny biely jogurt... Bez toho by mi zeleninu nezozral
|