Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Baysha
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 08:20
- Nahlásit

borrasca
hele ty letky - někdo psal, že si nechává vozit maso z drůbežáren a že se tam dají domluvit právě ty letky, že je hodně používá jako pamlsky... ale kdo to byl nebylo to snad ani v tomhle tématu, ale někde vedle...
každopádně se prej dá domluvit s drůbežárnou, že když zavážej řeznictví a krámy, tak tě vezmou při cestě, akorát musíš jak u Vetamixu vzít větší objem...

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 23:11
- Nahlásit

Baysha

Nerikal to Argosek?

borrasca
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 06:29 - Změnil/a: borrasca
- Nahlásit

corgi: a jde to dobře teda tím sekáčkem? Já se s tím docela piplám, chtěla bych jí rozsekat tu ramenní kost, protože ona jí zatím nerozkouše...

denyk: přišel ti mail?

corgi
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 07:58 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

borrasca
jde to dobře teda tím sekáčkem?
Čím větší sekáček, tím líp. Já dostala od tescomy, ta asi dělá jen jeden, není nijak extra velikej, ale zas není těžkej. Křídlo tím v pohodě rozsekám. Pro koťata klidně i tu ramenní kost na špalíčky po 0,5cm Ovšem tuhle jsem s tím zkoušela rozseknout prasečí nožku (nevešla se mi do hrnce) a to pochopitelně nešlo - na to by holt už musela být normální sekera a pro tu se mi nechtělo ze schodů

Jo, abych nezapomněla, zase jsem se něco dozvěděla - představte si, že Američani dávají při BARFu maso zmrzlé, aby podpořili žvýkání...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 10:41
- Nahlásit

Já porcuju křídla nůžkama na drůbež, dostala jsem k narozeninám pořádný (chi, barfářky dostávají jako dárky samé zajímavé nástroje, což? Já dostala nůžky na drůbež a pilku na železo...). Stříhám s nima aj lososa (koťeti krátím kostičky) nebo porcuju celé kapry.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 10:49
- Nahlásit

corgi
Desenský dává v zimě taky občas zmrzlé maso, když mu nestihne rozmrznout. Ale dává ho venkovním psům, a on nemá žádné gaučáky, ale pastevce a vlky, těm to asi čas od času neuškodí. Bytovému psovi bych zmrzlé maso nedala, a už vůbec ne v létě. To s argumentem, že v přírodě vlk žere v zimě zmrzlé zdechliny, nemá nic společného, ten teplotní rozdíl mu akorát tak udělá zánět žaludku, torzi nebo co já vím co...

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 11:33
- Nahlásit

Mirkoooza
hodně záleží jak je pes zvyklej. Trix dostává nanuky, vodový, a nebála bych se mu dát kus zmrzlýho masa. Pes kterej na to není zvyklej si opravdu zadělá akorát na gastritidu.

Héééč a já dostala ještě k pilce mixér na zeleninu

borrasca
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 13:03 - Změnil/a: borrasca
- Nahlásit

Jééé já budu mít v září narozeniny, tak si budu přát něco na porcování! Stejně to potřebuju a je to praktické...

Maky a Trix: ten nanuk předpokládám nespolkne vcelku, ale roztaje se mu teplem v tlamě ne? Tak se to nedá přirovnávat ke kusu zmrzlé flákoty...

Navíc mi přijde hrozně nepraktický dát to zmrzlé, to se opravdu dá ledatak venkovnímu psu, ale v zimě když je zima, tak ho přeci nebudu ještě mrazit zmrzlým masem...

Psíček: no co naše po mě dolízává vanilkovou zmrzlinu...sice jen tak tři čtyři lízy, ale jak ji miluje

Baysha: no mě by stačilo tak kilo dvě těch letek...

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 13:21
- Nahlásit

borrasca
hele, když byl malej, tak ho lízal. Teď je to jak kdy. Někdy si ukousne a spolkne. Já osobně bych psovi zmražený maso nedávala, jen jsem psala, že pokud je zvyklej, nemusí mu to dělat problémy

borrasca
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 14:10 - Změnil/a: borrasca
- Nahlásit

Maky a Trix: to pak z toho nanuka, ale nic nemá, když si ukousne a spolkne...

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 4 Srp 2010 14:11
- Nahlásit

borrasca
mu to vysvětli

sisinac27
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 17:31
- Nahlásit

Ahoj chtěla bych se zeptat zda maso dáváte přemražený nebo ne? Názory v článcích i diskuzích se různí tak se zkouším ptát ještě i tady

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 18:20
- Nahlásit

sisinac27
maso dáváte přemražený nebo ne?
z vlastních zdrojů (králík, občas drůbež), kde si i sama dělám kotrolu ne, drůbeží určené pro lidskou spotřebu taky ne. Z Vetamixu samozřejmě ano.
Maso pochybného původu bych i vařila

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 19:16
- Nahlásit

sisinac27
maso dáváte přemražený nebo ne?
Určitě ano, když nejde o maso "pro lidi". Zajímalo by mě, kde a proč radí nemrazit.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 21:26
- Nahlásit

corgi
Zajímalo by mě, kde a proč radí nemrazit.
Třeba na baronu to mají uvedené, že je to lepší, mají ale samozřejmě na mysli maso kvalitní

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 21:40
- Nahlásit

lidi, přemražením masa likvidujete hlavně parazity, jako je svalovec, který se nachází i běžném mase - tedy v mase pro lidi.
Proto se nedoporučuje jíst tatarák, který je v jídelníčkách uveden - na vlastní riziko. Svalovce nelze při běžném testu vzorku nalést - tedy pokud není zamoření příliš veliké, nebo se náhodou neobjeví v testovaném vzorku. Hygiena svalovce příliš neřeší, protože lidi si maso uvaří, tím ho zlikvidují. Mráz masu příliš neškodí, veškeré hodnoty zůstanou zachovány, které se snižují při opakovaném rozmrazování a zamrazování masa. My raději vše přemražujeme a pokud mám větší kusy, ostrým nožem si odřežu potřebné množství.
Kdo máte jiné zkušenosti z vysokých škol - dejte vědět !

Tutuli
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 21:44
- Nahlásit

Eva a Dasty
jj, taky raději přemražujeme, jen výjimečně dostanou něco čerstvého, a to jsou ještě ve většině případů jen kloubové kosti.

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 21:57
- Nahlásit

Tutuli
Já v "mase pro lidi" kupuju jen vepřové a hovězí kosti, vyjímečně něco jiného. Vetamix samozřejmě přemražuju jako blázen

Eva a Dasty
Hygiena svalovce příliš neřeší
Já teda tatarák nejím, ale budu to muset vysvětlit širokému příbuzenstvu

kejtlin
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 22:15
- Nahlásit

Taky přemražuju všechno maso, většinou i kosti, ale ty jen proto, že i když mám smečku, tak je dostáváme po pytlích

Tutuli
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 22:21
- Nahlásit

corgi
Tak to já pro Auri nakupuju absolutní většinu v normoš masně nebo supremarketech, když je něco v akci. Ta spotřeba není tak velká, takže se to dá zvládnout. Velcí mají buď vetamix nebo maso od řezníka, máme tady super řezníka, sežene skoro všechno a za fajn cenu. Jo a ryby (třeba makrely) ty bereme většinou přímo z mrazíren a jíme to pak celá rodina (i psi samozřejmě)

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2010 22:41
- Nahlásit

Tutuli
máme tady super řezníka, sežene skoro všechno
Tak toho si važ, my tu máme jen jednoho, a tomu lidi bůhvíproč hážou klacky pod nohy, štvou na něj hygienu a on má každou chvíli zavřeno. Do města už vůbec nejezdíme, takže nákupy v supermarketu žádné. A ryby z celý rodiny jím jenom já Ríša kaprovité naprosto odmítá, makrelu z donucení, lososa s nechutí...

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 09:04
- Nahlásit

Jen bych chtěla podotknout, že jak vyplývá i z článků, to riziko nákazy svalovcem stočeným není nijak vysoké, neboť vepřové maso se povinně vyšetřuje, na nutnosti mražení/vaření (lépe, protože třeba před deseti lety se ještě u nás o Trichinelle britovi vůbec neučilo) divočiny jsme se tu všichni celkem shodli
http://www.biolib.cz/cz/taxon/id167902/
tenhle je zajímavej o vyšetřovacích metodách
http://casopis.planetazvirat.cz/011907-svalovec-oh rozuje-i-psy-1.html
a tu je popsaná četnost nákazy
corgi
tataráku se fakt nebojim, už proto, že je z hovězího
Eva a Dasty
Kdo máte jiné zkušenosti z vysokých škol
Střední nestačí?
corgiTutuli
My tu (10 km daleko) pár řeznictví máme, ale skelety minimálně za 18 Káčé a pěkně obraný a ještě prodavačka dělá cavyky, když chceš víc jak 5 kilo (samozřejmě objednat). No a na vývěsce jsem našla cosi o pojízdné masně.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 10:32
- Nahlásit

kachna_

ale já mám na mysli právě hovězí maso, kde je výskyt svalovce taky vysoký, nejen u prasátek. Právě že tatarák ( z hovězího ) je veliké riziko , proto se na jídelních lístcích často píše - na vlastní riziko, ale neuvájí jaké riziko číhá při konzumaci - proč by to tam jinak psali, když maso prochází přísnou, veterinární kontrolou ? Kdyby napsali, z důvodu možné nákazy svalovcem, nikdo si tataráček nekoupí a že na něm restaurace sakra vydělají Kamarádka studovala na Suchdole a jejich profesor důrazně varoval před tataráčkem, proto jsem uvedla zkušenosti z VŠ, ale pokud máš nějaké info ze střední, nadhoď čerstvé vědomosti a ne staré články Na OA se z biologie člověk nic nedoví. A četla jsem i případy, kdy si řidič špatně uvařil sraženého divočáka a taky se nakazil, prý se má vařit v papiňáku 2 hodiny, ale nevím, zvěřinu nejíme, ani nekrmím.

Tak kdo máte konkrétnější info - i ze střední školy, sem s ním

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 10:46
- Nahlásit

Eva a Dasty
Novější info nemám .
Neřikej, že nevěříš biolibu? Nikdy jsem o svalovci v hovězím neslyšela, nečetla... Nevěřim tomu.
Když nic jiného, tatarák je ze syrového škrábaného masa a trichinelly jsou velikost v řádech mm a jsou v kalcifikovaných schránkách.
opět agronavigátor:
http://www.agronavigator.cz/az/vis.aspx?id=76459
důležitý výtah ze článku

K přenosu může docházet také i po požití výrobků, označovaných za výrobky z hovězího masa, např. hamburgerů, do kterých bylo úmyslně nebo omylem přidáno vepřové maso. Dříve bylo z hlediska onemocnění trichinelózou rizikové vepřové maso, v současnosti mohou být rizikové výrobky a maso z divočáka.

Nic více k tématu, než je agronavigátor neznám. I ten nakažený kůň, o kterém píše biolib je zjevně něco divokého.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 11:08
- Nahlásit

kachna_

Tak tatarák je ze škrábaného masa ? To co jsem viděla, vypadalo jako klasické mleté. Ten agronavigátor je zajímavý, ale opět jsou tam stará data, ale i ta jsou zajímavá 2005 vyšetřeno 26 000 prasat a bez nálezu - to je zajímavý.. Ale stejně by mě zajímalo, z jakého důvodu varují restaurace při konzumaci tataráku ( ten profesor taky nepoukazoval na svalovce určitě bezdůvodně ), když je syrové hovězí nezávadné. U toho koně bych to viděla na spásání kontaminované trávy, jinak nevím. Jen jeden kůň, co jsem znala mi pravidelně vykrádal svačinu - chleba se slaninou, kdy slaninu vyžral jako první, až pak zbodl chleba

makrel
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 11:32
- Nahlásit

kachna_Eva a Dasty
u syrového hovězího a teda tataráku může hrozit nákaza salmonelou a případně tasemnicí, ne svalovcem.Tak asi proto to varování.

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 11:32
- Nahlásit

Eva a Dasty
Tak tatarák je ze škrábaného masa ?

Měl by být
Ale myslím, že rizikem tataráku je salmonela a podobné, běžnější choroby z nedostatečné hygieny při přípravě, ne trichinelóza.
Novější už asi fakt nenajdu
http://www.myslivost.cz/Casopis-Myslivost/Myslivos t/2009/Duben---2009/Jak-dal-pri-vysetrovani-cerne- zvere-na-trichineloz.aspx

kachna_
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2010 12:53
- Nahlásit

Psíček
kachníkrky_ klidně, ale na kachní_krky nikdy!

Baysha
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2010 18:27
- Nahlásit

Ahoj lidičky, potřebuju poradit. Mám tříměsíční labradorku a krmím převážně BARFem (jednou za 1-2 dny dostane granule Canine Caviar - na výletě ap.). Roste krásně a je pěkně osvalená, ale jednak strašlivě prdí (ten smrad si neumíte představit) a druhak má venku tendenci žrát mimo jiné hlínu. Tak si říkám, že jí asi něco chybí nebo přebývá. Dávám jí hlavně kuřecí žaludky a krky nebo hřbety, taky hovězí maso, lososa, vepřové srdce, dneska dostala kachní žaludky a krky... k tomu zeleninu - hlavně strouhanou mrkev, taky špenát, jablíčko, salátovou okurku (zeleninu miluje, navíc venku spase poměrně hodně trávy a bylinek), občas dostane trochu sýra cottage nebo jogurtu, zeleninku jí občas zakápnu olejem z tresčích jater, z tuňáka nebo olivovým olejem a denně dávám tabletku pangaminu s pupalkou a probiotiky. Jako pamlsky dostává většinou kousky piškotu. Napadá vás, co bych měla změnit? Díky

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2010 19:03
- Nahlásit

Baysha
Ad hlína -máš labradora,to mluví za vše Co si vzpomínám,tak naše nejmladší Fanča měla taky hlínožroutský období. Nemyslím,že by jim něco chybělo,prostě si po svým objevují svět jen bacha při přezubování,my mám nejen proto všechny očkovaný na tetanus.
Ad prdění - to je hodně individuální,některej pes prdí furt,jinej téměř nikdy.Spíš zkus vysledovat,jestli neprdí víc po některém druhu masa, zeleniny.
Do jídelníčku bych osobně zařadila víc vnitřností, nepraný dršťky. I zeleninu můžeš víc střídat. Bílým jogurtem bych nešetřila.A pangaminu bych klidně dávala pět tabletek,jedna je málo

Jinak se musím pochlubit,nejmladší labradorová-16měsíců, od 7 týdnů pouze na mase- byli jsme na rentgenech HD 0/1, ED 0/0

<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání