| Autor |
Zpráva |
jindra67
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 15:27
- Nahlásit
Nori
A kolik jsi dávala masa a kolik masových kostí?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 15:29
- Nahlásit
Nori
Ano, méně masa= menší zatížení ledvin. ne nadarmo jsou někteří veterináři proti barfu v tom smyslu, že 70% masa+masitých kostí a jen 30% příloh je pro ledviny moc velká zátěž, i když tomu hodně lidí pořád nevěří.A s postavou a tloušťkou to nemá nic společného.
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 15:44
- Nahlásit
makrel
Můžu se tedy zeptat jaké poměry doporučuješ? Krmím barfem teprv pět dní, tak jsem pořád nesvá. Dávám 4dávky - jedna masová, jedna mléčná, dvě masové kosti. A protože je miska hned prázdná, dávám do každé dávky zeleninu, nebo ovoce. Takže jsem navýšila zeleninu.nedávám přílohy. Ale někdo říkal, že jsou dobré vločky. Zatím jí s chutí vše-broskev si vzal sám z košíku a snědl,okurky,mrkev,salát,maso,křídla,hřbety,jednou jsem mu dala kousek starého chleba a snědl to.
Krmím dobře, nebo taky dávám moc masa?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 15:49
- Nahlásit
jindra67
já nedoporučuju nic,mám nemocného psa , takže jsem s krmením úplně někde jinde.Jen jsem napsala názor veterinářů na podíl masa+kostí v krmné dávce a to, že ty ledviny s tím budou asi souviset.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 15:56
- Nahlásit
makrel
No ještě, že jsem ho nechala preventivně vyšetřit, ono se člověku nezdá, že malému psovi stačí při krmení dvakrát denně např. večer jedno křídlo místo dvou. Ale teď je ni to jasné... Neví jak to udělám, ale on není příznivec ovoce a zeleniny. Sežere jen dobře zamíchané či na mase obalené nastrouhané zeleniny,... Dávám ještě vločky ovesné, či pšeničké otruby nebo klíčky... Přidávání přírodních vitamínů od Barona a Pangaminu na to vliv nema?
Díky za odpovědi a držte palce...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 15:59
- Nahlásit
Nori
a co řekl doktor? asi přidat přílohy, ne? Rýži nežere, že bys mu přidávala místo vloček? vitamíny by vadit neměly.Když snížíš ten poměr, tak si ledivny odpočinou a příště už bude mít třeba hodnoty normální.
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 16:00
- Nahlásit
makrel
V pondělí jdu poprvé k veterinářovi. Ten náš krmí své psy také syrovým, má ND , takže se ho určitě zeptám. Teď pro jistotu trošku uberu masa a přidám zeleninu, ten můj hafík zblajzne všechno.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 16:02
- Nahlásit
Jen mi řekl výsledek, víc se dozvím večer. Proč rýži místo vloček? má nižší obsah bílkovin? Díky
Pls nemáte někdo od Manwe tabulku kolik a čeho krmit? Mě její www nejde...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 16:03
- Nahlásit
jindra67
tak když sám krmí syrovým, tak to určitě poradí...a navíc každý pes je jiný.Co jednomu nevadí celý život, druhý nesnese
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 16:05
- Nahlásit
Nori
Ta rýže mě jen tak napadla, na vystřídání třeba. Tak pak večer napiš, jak jste dopadli a co máte dělat dál.Tabulku nemám
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 16:12
- Nahlásit
Nori
tabulku taky nemám,ale proč by ti nešly její stránky? tak si dej na seznamu do vyhledávače barf a hned třetí odkaz je manwe
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 16:48
- Nahlásit
makrel
Ok, ozvu se.
jindra67
Nelze najít server.... a bla bla bláá..
|
jindra67
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 16:57
- Nahlásit
Nori
jaký máš email, pošlu ti nějaké tabulky co mám
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 17:08
- Nahlásit
Nori
Jen by mě zajímalo, kdybys krmila granulema a pes by to měl stejně...co by na to řekl veterinář? Je hodně psů, co maso ani neviděli a mají nemocné ledviny, není to třeba o tom, že pes je nemocný sám o sobě?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 17:12
- Nahlásit
Nori
držím palce a kolikrát měl ty výsledky větší než by měly mít, kolik má let pejsek?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 17:28
- Nahlásit
Ebony
to je taky možné...ani nevíme kolik má roků, ale snížit to budou muset tak jako tak.
|
Eva a Dasty
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 17:39
- Nahlásit
nori 100g masa má cca 20% bílkoviny, zbytek je voda. Více procent mají běžné granule - moc se mi to nezdá, že by jsi maso překrmovala. Někde tady bylo na foru bylo téma o krmení psa se špatnámi ledvinami - zkus si pročíst toto:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/4_10825_0.html
Držím moc palce, snad se to brzy zlepší
|
Eva a Dasty
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 17:42
- Nahlásit
Já dávám psům tak 1x do týdne čistě zeleninu,jako snídani, u nás naštěstí problémy s její konzumací nemáme, pesani ji milují - pokud ji tvůj psík nemá rád, zkus mu ji zalít slabým vývarem - 1 křídlo bohatě stačí
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 17:46
- Nahlásit
makrel
no mně by spíš zajímalo, co je na 70% masa, navíc s tím, že asi málokdo krmí čistou svalovinou, špatného
mimochodem, obsah bílkovin ve svalovině:
Hovězí maso: obsah bílkovin = 20,8%
Vepřové maso: obsah bílkovin = 15,5%
Skopové maso: obsah bílkovin = 16,4%
Kuřecí maso: obsah bílkovin = 21,3%,
Rybí maso: obsah bílkovin = 20,5%
ani jedno maso tedy neobsahuje ani tolik bílkovin, co běžná granulovaná krmiva typu adult, když pomineme samozřejmě kvalitu bílkovin
tak pořád nějak nechápu, co má snížit...
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 17:51
- Nahlásit
Ebony
co má snížit? poměr maso: příloha, tj. např. 50:50, nebo ještě méně, tak jak se to dělá u o psů s nemocnýma ledvinama.To kolik co obsahuje teď pominu, vycházím z toho, že má špatnou funkci ledvin.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 17:56
- Nahlásit
makrel
To kolik co obsahuje teď pominu, vycházím z toho, že má špatnou funkci ledvin.
tak tohle tedy nechápu
takže má špatnou funkci ledvin, tak je jedno, co to žrádlo obsahuje, hlavně musí snížit maso
promiň, ale to je odbornost sama
já jsem vycházela z toho, že se pořád traduje, že maso obsahuje hodně bílkovin, a to samozřejmě není vhodné pro psy s nemocnými ledvinami...ale neobsahuje
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 17:57
- Nahlásit
Nori
Neměl tvůj pes problémy se záněty žaludku? Jestli to třeba nezačalo už tam?
No ještě, že tě napadlo udělat preventivní rozbor
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 18:00
- Nahlásit
kachna_
No ještě, že tě napadlo udělat preventivní rozbor
jo vždy je lepší obětovat nějakou tu kačku na ten rozbor, než by pak bylo pozdě
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 18:01
- Nahlásit
Ebony
Vidím, že mě nechceš pochopit. Tak ještě jednou a naposeld. Samozřejmě, že to není jedno, čím se krmí, ale nebudu se k tomu vyjadřovat, aby se to tady zase nezvrhlo v debatu o granulích apod.Jediné co jsem chtěl říct je, že základem u špatné funkce ledvin je ubrat masa v krmné dávce.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 18:02
- Nahlásit
kachna_
Neměl tvůj pes problémy se záněty žaludku?
když má pes zánět žaludku, tak pak hrozí i nebezpečí onemocnění ledvin?
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 18:04
- Nahlásit
makrel
že základem u špatné funkce ledvin je ubrat masa v krmné dávce.
s tímto s makrel plně souhlasím
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 18:16
- Nahlásit
Monty
neeee, to mě zajímalo jen ve smyslu - vše souvisí se vším.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 19:37
- Nahlásit
makrel
Monty
.Jediné co jsem chtěl říct je, že základem u špatné funkce ledvin je ubrat masa v krmné dávce.
ale proč? když něco tvrdím, tak bych měl vědět proč to tak je. Já to třeba nevím a nechápu to, tak bych ráda nějaké vysvětlení.
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 19:41
- Nahlásit
Ebony
maso zatěžuje ledviny, můj měl dvakrát zvýšený krevní rozbor, vet mi doporučil snížit maso a po měsíci měl o něco málo krevní testy na ledviny lepší.
Tak asi na tom něco bude, ne?
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2010 20:08
- Nahlásit
Ahojte,
jsme zpět od veta. Hladinu urey měl zvýšenou na 10,2 místo normálu na 7 (nevím jaké jsou jednotky). Řekl, že to není nic hrozného, je na to dieta buď od Hillsu nebo vařená strava. Já řekla, že krmím rok syrovým masem s přílohou a že, jsem vědomě mu dala více masa, řekla jsem mu cca kolik a on, že je to hodně. Nedomyslela jsem nežádoucí efekt, prostě se mi zdálo dát např. při krmení dvakrát denně večer jedno křídlo místou dvou. Prostě teď to vím, že jsem se mýlila. Stačí prý jen upravit krmení, méně masa a více balastu, ani léky nejsou třeba a cca 1,5-2měsíce na opakovaný odběr se zaměřením na ledviny.
Pe: kříženec, stáří 2roky, aktuální váha 11,6kg.
|