Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 13:33
- Nahlásit

denyk
Bylo pořádně přemražený a bylo to malý srdce, z mladýho divočáka, tak jsem to riskla... Ale máš recht, příště to uvařím...

Radecha
Já vím že to nemohla být krev, kterou vypila, to mě ani nenapadlo Hladovku jí dát nemůžu, ona pak blije žaludeční šťávy. Ale tou konečnou jsi mě uklidnila, když je dneska v poho a lítá za aportem, tak to asi nic vážnýho nebude...

Radecha
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 13:47
- Nahlásit

Jo tak, já to tak přelítla a blbě sem to pochopila. Každopádně pokud pes průjmuje (či k tomu bleje), je hladovka nutná, jináč je to kolotoč a cokoliv do psa dáš tak z něj někudy vejede, takže se to střevo nechá jakoby chvílu uklidnit a pak se začne postupně plnit. Samozřejmě individuelně dle psa . Jestli lítá za aportem, tak propíchlý střevo stopro nemá.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 14:24
- Nahlásit

Radecha
Tak to mám štěstí na pohodovýho psa, nejen povahově, ale i co se zažívání týče - v pět večer krvavý průjem, v devět večeře rýže s mrkví a syrovým kuřecím a v pohodě. Ráno na snídani zase to co na večeři a zprávy od přítele, který s ní je teď doma jsou jakoby se nic nestalo - byli na prochajdě, lítala za hračkou živěji než normálně (to bude tím odlehčením), bobek žádný, průjem žádný, blití žádný. Ona je v tomhle asi jiná než ostatní psi, blije když má příliš veliký hlad, a když jí je blbě, musí to něčím zajíst (já jsem v tomhle stejná - jaký pán, takový pes...). Prostě jí to nesedlo. Reakce těla sice byla poněkud katastrofická, ale nic víc v tom asi není... Doufám...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 15:19
- Nahlásit

Jo a v zelených dršťkách od Vetamixu jsem našla asi dvoucentimetrový černý kamínek, nemáte někdo představu, co by mohl psovi způsobit? Mám si na to dávat bacha, nebo ho v klidu vykaká? Asi záleží na velikosti psa... A asi je tu aj nebezpečí zlomení zubu, co?

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 15:53
- Nahlásit

Mirkoooza
dvoucentimetrový černý kamínek
Tak pokud to nebyl vyloženě ostrý střep, tak to vevnitř nic neudělá - aspoň tedy psu normální velikosti. Zlomení nebo spíš uštípnutí zubu by mohlo hrozit, pokud by pes přímo do toho šutru kousnul (což je u nás utopie, protože dršťky se vdechují). Samozřejmě čím menší pes, tím větší paseku by to udělalo v té tlamě a možná i v žaludku. Nevím, jestli bych to reklamovala. Dokud tam byl p.Maissner, docela ho stížnosti zajímaly, těžko říct, jak je to teď...

Radecha
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 15:54
- Nahlásit

Velkej pes to v pohodě vykadí. Ale zub to poškodit může.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 15:58
- Nahlásit

corgi
Mno jo, zlatej pan Maissner... Reklamovat to nechci, mám ten šutřík sice odložený, ale bylo to jen jednou, tak to zatím řešit nebudu, max je na tom jejich fóru upozorním.

borrasca
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 17:05
- Nahlásit

Tak já nevim co teďka dělat, malá včera kolem 17,00 h měla k večeři kuřecí krky. Ona polyká docela velké kusy. Pak v 21,30 to všechno vyzvracela. Tak jsem si řekla, že je to pro ní na noc těžké, dřív to ale jedla bez problémů, a tak jsem jí je dala k obědu, cca kolem 12,00 a teďka to zase vyzvracela
Je to natrávené, ale masem pokryté. Předtím tu poskakovala a hrála si, myslíte, že to může být tím?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 18:57
- Nahlásit

POZOR! Kdo dáváte psum olej z tresčích jater, tak všechny z Polska jsou vadny!!

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 19:27
- Nahlásit

Psíček

Rikali to v televízi!

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 19:42
- Nahlásit

borrasca
všechno vyzvracela
A je to zvracení, nebo jenom takové to vyvrhnutí k dalšímu zpracování? Jinak po jídle dodržuju 2 hodiny klid (ve víře, že bojuju proti torzi...)

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 19:43
- Nahlásit

Psíček zuzanarosakova
O těch játrech je to třeba tady (strejda google)

borrasca
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 19:55
- Nahlásit

corgi: no u vipeta mi torze snad nehrozí, ona se nenechá být v klidu, je uzlíček blech...no já bych řekla, že to prostě vyvrhne, není tam ani skoro žádná žal. šťáva, jen čistě ty kusy krků...ale už to po sobě sníst nechce teda já nevim jak to řešit, jestli jí to dávat mleté, ale ona před dovolenou krky normálně jedla a nezvracela...je možné, že se přežere? Že bych jí měla nějak koordinovat porci?

makrel
Člen
# Zasláno: 29 Čec 2010 21:34
- Nahlásit

borrasca
kolik měla těch krků? může to býr na ni prostě moc.Dala bych jí pár dní pauzu od kostí a pak dávala v menším množství

borrasca
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 07:51 - Změnil/a: borrasca
- Nahlásit

makrel: měla tak 4 velký krky...v podstatě tolik jich snědla i v těch osmi týdnech kdy jsme začli syrové dávat a bez problémů, nezvracela. A najednou je takhle vyhodila ve středu večer ty co měla odpolední a včera odpoledne ty co měla k obědu...taky si někdy dost kouše nožičky, ale vyloženě jako když jí svědí...může mít alergii na kuře? Měla i vepřové maso a to nevyzvracela, vypadli z ní jen ty kusy krků, dokonce ke krkům dostala pak plátek sýra a ten nevyblinkala...já nevim zkusím jí dávat asi křidýlka a uvidim...třeba jí není dva dny dobře, žere i trávu, ale tu taky nevyzvracela...
Teďka udělám taky pauzu od kostí, pak budu dávat křidýlka a uvidím, když to bude dobré tak přidám půl krku a budu čekat no...jinak nemá žádné jiné problémy...

denyk
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 08:18
- Nahlásit

borrasca
já bych si dávala pozor na torzi, jsou známé případy i u hodně menších plemen-jezevčík atd.
Křidélka podrť paličkou na maso

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 08:41
- Nahlásit

borrasca
Já bych zkusila nedělat vyloženě dávky samých kostí, ale to množství kostí rozdělit na celý den, aby měla třeba 2 krky+maso apod. Taky bych byla pro natlučení krků palicí. Já osobně mám radši křidýlka, mám pocit, že krky jsem opustila právě kvůli tomu, že mi je taky zvracel...

denyk
jsou známé případy i u hodně menších plemen-jezevčík atd.
S torzí je to prostě špatný, může jí mít kdokoliv a nikdo pořádně neví proč. Predispozici kromě plemen s hlubokým hrudníkem mají plemena s dlouhou páteří - jezevčík, baset...

borrasca
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 08:58
- Nahlásit

denyk: no křidýlka nejdřív zkusím naporcované, s těmi problém nemá kdy to rozdělím na části, ona si celé křidélko nevezme, páč by si držtičku umazala

corgi: no asi to tak udělám, ale krky na chvíli vysadím, ona je prostě moc hltá nejspíš...tak bude tedy část maso a část masové kosti....mě jen nejde do hlavy, že když byla menší tak nebyl problém a teďka když je větší tak tak se děje tohle...zajdu po práci pro křidýlka tu velko kost z ramene vyoperuju, tu zatím stejně nerozkouše, takže to bude převážně maso no...uvidíme, třeba se to srovná, zase se bojím aby se ti pozvracením nějak nepopálil jícen...

No já jsem ještě neslyšela o vipetovi, co by měl torzi žaludku a to mají hrudník hoodně hluboký, ale budu jí držet po jídle v klidu, jen jí asi budu muset přivázat ke stolu na několik hodin, neumím si to dost dobře představit

denyk
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 11:57
- Nahlásit

borrasca
no můj pes taky nejreději řádí, když je najedený.....ale teď už zavelím do pelíšku a je klid
Mrkni na Štourače, co píše o torzi.

Tutuli
Člen
# Zasláno: 30 Čec 2010 18:50
- Nahlásit

borrasca
K těm krkům, je zvláštní, že naši ušáci (cca 15 kg) zvládají krky bez problémů a nikdy je nevyzvraceli, ale naši ovčáci, psi dvakrát tak větší, vždy kůstky z krků vyzvraceli, je to hodně individuální, myslela jsem si, že se to časem upraví a zvládnou je strávit, ale ani po více než roce na mase se to nezměnilo, tak jim je prostě nedávám a nahrazuji jinými druhy masových kostí, se kterými nikdy problém neměli. Je zvláštní, že ta tvoje malá to nejdřív zvládala a teď jí to dělá problém, možná se to časem upraví, ale taky se může stát, že jí prostě krky sedět nebudou, tak je prostě dávat nebudeš. Jak už tu někteří radili, teď bych to několik dní omezila a potom bych je postupně přidávala k masu. Snad to bude OK

vlkXY
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 11:48
- Nahlásit

dáváte někdo plastin?a jak se vám to osvědčilo?

borrasca
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 11:51
- Nahlásit

Tutuli: no já nevim, zřejmě jsou ty krky něčím specifický...včera jsem jí dávala křidélka (bez ramení kosti) a bez problémů, nezvracela, krky na čas vynechám, jen kousek krku jí zkusím dát třeba za týden a uvidíme...oni jí hrozně chutnají, tak bych jí je ráda ponechala, ale když nepůjde, tak to nepůjde prostě...

Každopádně děkuji všem za názory.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 31 Čec 2010 13:31
- Nahlásit

borrasca

mě stačí, aby měl pes na kuřecím krku chlupy a vybleje to všechno. na ničem jiným mu to nevadí, ale s krkama fakt šetřím. i když von je mrňavej, má zhruba 5,5kilo.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 08:53
- Nahlásit

borrasca
Ještě mě napadlo, jestli třeba nemá nějakou nesnášenlivost na určitý druh sajrajtu, kterým jsou ta kuřata krmena - hormony, antibiotika atd. Prej psi nemívaji ani tak často alergii na určitý druh masa, jako na tohle svinstvo. Dáváš jí ty krky pořád ze stejné drůbežárny? Zkus to změnit, možná je to hloupost, ale za pokus to možná aj stojí, když má krky tak ráda...

borrasca
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 17:01
- Nahlásit

Maky a Trix: no Ája má 6 kg...

Mirkooza: ne, dávám různé, podle toho kde je koupim, většinou Vodňanské kuře...a udělala jsem experiment, že jsem jeden krk rozřezala na jednotilvé obratel, prostě cca 1,5 cm široké kousky a normálně to zbouchala a nezvracela, ale dala jsem k tomu i maso, neměla to samotné...nooo ona je do nich úplně šílená, práve jich do sebe dokáže narvat i 7 najednou, a to nad spoustou věcí frflá možná je prostě nemůže vcelku, třeba jí vadí fakt ty velké kusy...uvidíme co za čas, a zkusim různé firmy, tím jak jsem si to nabalíčkovala, tak tedka vim prdlajz kdo byl kdo

jitkaz
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 17:36
- Nahlásit

Prosím o radu:

3měsíční stěně borderky - dávám jí syrové maso, kosti - hovězí apod., dnes jsem jí chtěla dát kuřecí křídla syrová, dle rad pomlátila paličkou - ale lezou z toho opravdu tak ostrý kousky kostí, že opravdu nevím, jestli jí to můžu dát ?

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 18:10
- Nahlásit

jitkaz
Křídla palicí nemlátím právě proto, že ty kosti "vylezou" ven - propíchnou kůži a trčí. Mlátím jen do obratlů, tzn. krky, křížovky apod.

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 18:46
- Nahlásit

jitkaz
3měsíční stěně borderky - dávám jí syrové maso, kosti - hovězí apod., dnes jsem jí chtěla dát kuřecí křídla syrová, dle rad pomlátila paličkou - ale lezou z toho opravdu tak ostrý kousky kostí, že opravdu nevím, jestli jí to můžu dát ?

Moje borderka žere kuřecí křídla (ale nepomlácený) od 2 měsíců a nikdy nebyl problém. Jen ze začátku jsem odsekávala ty konce křídel, ale poměrně rychle jsem i tohohle zanechala. Ohař je taky žere odjakživa a taky nikdy problém nebyl.

borrasca
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 07:36
- Nahlásit

jitkaz: já teda křídla taky nemlátím, ale porcuju, prostě oddělím zvlášť rameno, zvlášť od sebe proříznu vřetení a loketní kost nebo co je a zvlášť dám letku, čistě z toho důvodu, že prcek si odmítá zamazat držtičku a raději nejí, než aby se jí patlalo kolem tlamy heh...

Naše miluje ty letky, už jsem přemýšlela, jestli se nedají koupit zvlášť někde? Jsou skvělé na doplnění vápníku a tak měkké a tenké, že se úplně stráví

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Srp 2010 07:57
- Nahlásit

borrasca
oddělím zvlášť rameno, zvlášť od sebe proříznu vřetení a loketní kost nebo co je a zvlášť dám letku
Já to tak dělám až teď, co máme koťata. Teď v 8 měsících zvládnou tak akorát ty letky. Pes sežere cokoliv, ale právě kvůli koťatům víc hltá, aby mu nikdo nic neukradl, takže mu zbytek křídla taky rozpůlím. K svátku jsem dostala sekáček, tak se tím vždycky hezky uklidním

<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání