Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Baysha
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2010 19:16
- Nahlásit

jana33
Gratuluju k rentgenům
Možná máš pravdu s tím objevováním, ona je obecně velikej čichač a bufeťák všeho - ale tahala jsem jí z tlamy velký hroudy hlíny, vyloženě ji baštila po kilech, tak nevím... Díky za upozornění na tetanus, to mě nenapadlo, dám ji naočkovat.
Nepraný dršťky budou, až bude mrazák, zatím jsme v podnájmu a na čtyři lidi je tu ten malinkej mrazáček vevnitř ledničky, takže jsem hodně omezená tím, že nakupuju v malým v Albertu nebo Tescu. Z vnitřností tu mají maximálně kuřecí játra (ty taky občas dám, pár kousků k jinýmu masu), předvařený dršťky jsem zkoušela a ty jí vůbec nejely. Zkusím víc jogurtu a různý zeleninky
Ad Pangamin - dávkování je psané na dospělého člověka 8-12 tablet denně, tak jsem ji nechtěla předávkovat... pět tablet už se mi zdá fakt moc na štěndo, který má něco přes osm kilo, ale ukecala jsi mě na dvě
Díky

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2010 19:19 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit

Baysha
Tak se zkus aspoň podívat po ledvinkách,ty taky ještě mívaj.Nebo po nějakým zveráči,já jsem v Praze taky měla pidimrazák a kupovala to po pár kilech
Ad pangmin - pro dítě je myslím dávka 5tablet a hlavně,tím nepředávkuješ, přebytečný béčko by vyčůrala

corgi
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2010 22:08
- Nahlásit

Baysha
Taky bych Béčkem nešetřila, klidně i B-komplex Forte. Přebytečné vyčůrá. Těch nepraných drštěk je škoda, jak játra, tak ledviny jim nemůžou konkurovat (teď nemyslím jenom smradem). Zeleniny víc listové, jogurt bílý, červenou řepu (přírodní probiotikum). Případně bylinky na střeva, např. Phytovet. Někteří psi ale prostě prdí a prdět budou, zrovna tuhle jsem čekala na jedné výstavě na závěrečky vedle lidí se čtyřmi labradory a málem jsem smrady padla

kuura
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2010 23:25
- Nahlásit

Proč vám vadí, že pes prdí? Když sme ještě bydleli v paneláku a měli jezevčíka, tak se to vždycky na psa svádělo ať prděl on nebo ne

Baysha
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 07:07 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit

kuura
Mně to nevadí, jenom jsem se bála, že ju krmím úplně blbě - jestli je to normální, tak se s tím vyrovnám, není v domácnosti sama, kdo prdí
Listovou zeleninu moc nebaští, zkoušela jsem salát, špenát, čínský zelí a prostě ohrnula čumák

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 08:57
- Nahlásit

Baysha
jestli je to normální, tak se s tím vyrovnám
Určitá míra normálnosti tu je, ale to nesmí smrady chcípat kytky v květináčích

Listovou zeleninu moc nebaští
Což je právě blbý, listová by měla převažovat. Zkusila bych tedy ten Phytovet. A listovou zeleninu prostě do ní rvát, mixovanou do mrtě a zamíchanou v mase. Tu řepu taky zvaž, je na trávení výborná. Nať mrkve, rukolu, roketu, ledový salát, kapustu, brokolici, prostě zkusit všechno

muf
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 14:26
- Nahlásit

Nazdar lidi
U setřice používám jako hlavní složku kořenové zeleniny mrkev. Samozdřejmě dávám i jiné ale mrkev převládá.
Teď jsem jen na vážkách, jakou zeleninu pro bílého ovčáka aby bílá bílou byla?

corgi
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 14:58
- Nahlásit

muf
aby bílá bílou byla?
Určitá dávka "barevné" zeleniny by neměla dělat problém, chce to odzkoušet, co ještě snese. Dávala bych světlou listovou (zelí bílé, kysané, čínské zelí, ledový salát), kedluben, zkusmo celer, petržel, bílou ředkev, snad i zelenou kapii (raději bílou papriku, ale jak sehnat opravdu nepálivou?). Pozor, nejen červená a oranžová zelenina ho může zabarvit, pigment ovlivní i tmavě zelená zelenina - špenát apod.

jindra67
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 17:50
- Nahlásit

Od soboty mám štěndo doma, dva dny dostával granulky, ale nikdy misku nedojedl, zbytek jedl přes noc.Takže opravdu žádná sláva
Tak dnes jsem mu naordinovala BARF, no prostě nádhera. Ráno tvaroh s medem(zapomněli jsme rozmrazit),v poledne telecí hrubomletí ,teď kuře celé mleté, večer dám opět kuře se zeleninou, tak jsem zvědavá, jestli ji bude jíst. Ale jinak jsem nemusela ani jednou umývat misku.Dokonce teď už se tak těšil, že když jsem mu dávala misku na schody, nedošel dolů, ale jedl to se zadníma nohama na horním schodku
Jo a te to maso z Vetamixu a zatím perfektní. Zítra zkusím dát kousek hřbetu.
Měli jste pravdu, nic to není

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 17:53
- Nahlásit

jindra67
jsem nemusela ani jednou umývat misku

Ty seš čuně

jindra67
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 17:56
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Já se polepším, ale když ten nerez se tááák leskl

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 17:57
- Nahlásit

jindra67

taky nerez misky nemusím mejt hlavně, že pejskovi chutná!

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 18:23
- Nahlásit

jindra67
Maky a Trix

Máte recht, se na to taky vyprdnu!

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 18:33
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
dyž to umeje čokl, tak mu nebudu kazit práci, ne asik!

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 18:37
- Nahlásit

Maky a Trix

No jo a koukám, že v neděli je 15. .. nastává čas krmení, tak sem konečně poučená

Baysha
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2010 18:45 - Změnil/a: Baysha
- Nahlásit

Tak jsem malý dneska zkusila pokrájet čínský zelí a polníček, přidala jsem jogurt a všecko jsem to zamíchala s pokrájenýma žaludkama a játrama. Takovej mišmaš. Příšerka koukala dost nedůvěřivě, ale pak se do toho pustila a ani nevybírala maso, brala to šmahem sice nedojedla, ale to přičítám spíš tomu, že byla ráno očkovaná a teď to na ni asi už padlo, polehává a tváří se smutně, po minulé dávce takhle víceméně prospala dva dny. Ale hlavně že něco zbaštila Díky všem!

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2010 09:12
- Nahlásit

kachna_ jasně, poslední článek beru rozhodně se nechci dohadovat

makrel - díky za info.

borrasca
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2010 09:28
- Nahlásit

Jak často je dobré dávat ty zelené dršťky? Zatím jsem je jen jednou zkusila a zaprášilo se po nich...

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2010 10:23
- Nahlásit

Eva a Dasty
rozhodně se nechci dohadovat
mě ale to taky zajímalo
borrasca
u nás tvoří cca 10% celkové dávky

sisinac27
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2010 16:56
- Nahlásit

Všem díky za názor a ještě mám dilema co přidávat. Mám pár zdrojů z kterých čerpám informace a v každém radí něco jiného.Chtěla bych přidávat Micro mineral od Barona, ale ten nemám zatím jak objednat, tak poraďte na nějaký čásek náhradu za něj. Díky

nikihoney
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2010 17:12
- Nahlásit

sisinac27
Pivovarské kvasnice, mořské řasy, vaječné skořápky, hydrolizovaný kolagen.

Cesmina
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2010 19:34
- Nahlásit

Byla bych ráda, kdybych sehnala "spoluodběratele" Vetamixu okr. Blansko. Já sama zvládnu vzít cca 30 kg masa... Tak to zkouším, kdyby náhodou. Za otázku nic nedáš.

borrasca
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2010 20:59
- Nahlásit

kacna_: to jako ke každé dávce rozmrazíš kousek toho blivajze?
Mě spíš zajímá jestli jednou týdně nebo dvakrát atd...

miisha
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2010 21:06
- Nahlásit

Cesmina

noooo, skoro ja sem pod svitavama, ale vystacim si zatim s reznikem. a co mas za psaka, kdyz uz teda sme u toho?

kachna_
Člen
# Zasláno: 11 Srp 2010 23:24
- Nahlásit

borrasca
Já to mám jednodušší, mám pro psy kilo na jednu dávku , většinou k večeři. Dávám dršťky+přílohu a dávám tak 5x-6x do měsíce. Nemám k tomu žádnej důvod, onehdá jsem ho koupila v akci, měli ho třikrát týdně a bylo to bez problémů

Cesmina
Člen
# Zasláno: 12 Srp 2010 18:06
- Nahlásit

miisha
Víš ty co, já to blíž napíšu na zkušenosti ze psem z útulku, ať zde nazaplácávám.
Na množství živíme 2x cca 10 kg fena + 1x cca 10 kg pes + 1x cca 20 kg fena. V žrádle je to kilovka masa + přílohy na den.

borrasca
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 07:14
- Nahlásit

kachna_: super, tak myslim, že když jí to zařadím do jídelníčku 1xtýdně tak to bude v pohodě díky

gabi
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 08:20
- Nahlásit

Držky su mnamka. Su lahkostravitelne, vhodne aj pre psa v rekonvalescencii. Tie valceky sa daju nasekat alebo narezat podla potreby este zmrazene, ale ked davame drzky tak ako celu davku drziek a kludne aj dvakrat tyzdenne alebo ked su.

Pink
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 10:33
- Nahlásit

Bral jste někdo v poslední době z Vetamixu celá kuřata? Chtěla bych vědět jesli to jsou pořád takové nedomrlé, navinulé chudinky (přestala jsem je brát před cca půlrokem).

Nori
Člen
# Zasláno: 13 Srp 2010 15:07
- Nahlásit

Ahojte,

nechala jsem psovi vyšetřit krev na vápník, fosfor, ledviny, jatra a bílkovinu. Po roce krmení masem se ukázalo počáteční stádium selhávání ledvin... Jedem dnes k vetovi pro léku a řekl, že nasadí i dietu. Podle tabulek jsem psovi dávala více masa, ale tlustý není, má atletickou postavu. Takže myslíte, že je to v tom? Méně masa vyřeší problém? Docela mě to překvapilo

<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání