| Autor |
Zpráva |
borrasca
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 21:19 - Změnil/a: borrasca
- Nahlásit
denyk: no to jo, ona nasadí ten svůj kukuč a člověk se na ní pak ani nezlobí když něco zřídkakdy provede
corgi: mě smrdí asfalt a to vemeno taky blee...jak potom skladuješ ten šípek? A celý šípek, nebo bez jadérek?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 08:26 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
Krmíte někdo vnitřnosti z doma zabitýho králíka? Jde mi o to, jestli psům dáváte i žaludek a střeva?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 08:35 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit
borrasca
jak potom skladuješ ten šípek?
Jako ostatní sušené byliny - tzn. v pytlíku (samozřejmě ne plastovém) v suchu a temnu. Ale musí být opravdu dobře usušený, aby nezplesnivěl! Návod mají třeba tady nebo tady, stačí poprosit strejdu googla
kachna_
Krmíte někdo vnitřnosti z doma zabitýho králíka?
Jen vařené. Tchán zabíjí a nabízel mi, ale já tam viděla ty malé kuličky - tasemničky. Třeba se mi to zdálo, ale králičí prostě radši vařím, nevěřím tomu. On tedy tchán moc není na nějakou hygienu chovu nebo welfare zvířat, tak třeba u někoho jiného by byli králíci bezpeční
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 10:24
- Nahlásit
Syrové vnitřnosti králíků by se opravdu neměli zkrmovat,právě kvůli parazitům,kterýma jsou promořený.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 10:45
- Nahlásit
corgi
Aha, aha. nejde mi o to hygienické hledisko ale spíš o stravovací. Jestli třeba tlusté/tenké nevylačněné střevo radši jo, nebo radši nee. Vylačňovat před smrtí králíky nehodlám.
ale já tam viděla ty malé kuličky - tasemničky
chorobu poznám
Kuličky? Tasemnice jsou takové spíš měchýřky (měli jsme je jednou, před x lety). Že tchánovi doporučuju panacur. Zvedne mu to přírustky
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 10:48 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
jana33
no ale jakejm parazitům? Roup králičí je, pokud vim druhově specifickej (ale tam to nevim na 100%, bych musela hledat) a tak jediná reálná hrozba je tak tasemnice, která je ale poměrně máločetná a dobře odhalitelná. Kokcidie je samozřejmě taky druhově specifická, ať to mám komplet
Můžu je třeba přemrazit, to by tasemnice mělo zlikvidovat.
|
zuzanarosakova
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 10:49
- Nahlásit
corgi
kachna_
Fuj, že já kráva si otvírám tohle tema u snídanē
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 11:06
- Nahlásit
kachna_
Zvedne mu to přírustky
TCHÁNOVI??
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 11:24
- Nahlásit
PetraK
kachna_
Zvedne mu to přírustky
TCHÁNOVI??
Ten už přirůstat nepotřebuje
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 11:29
- Nahlásit
corgi
Ten už přirůstat nepotřebuje
tak hlavně žádnej panacur, jasný!!!
Todle je divná fóra jogurty sou tady o čemsi přesvědčený a neví se vo čem, tchánové tu maj přírůstky.... vaří tady vůbec někdo?
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 11:42
- Nahlásit
Psíček
Ty snad chceš doma zabíjet králíčky?
no k sousedům kvůli tomu nepolezu
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 15:48
- Nahlásit
denyk
Díky.
Teď jsem ale na vážkách, jestli jí ten rozbor nechat udělat. Ona je u doktora, po tom co si pořezala tlapu, docela hysterická. A já netuším, jak bych měla z výsledků modelovat krmení...
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 17:35
- Nahlásit
PetraK
Todle je divná fóra jogurty sou tady o čemsi přesvědčený a neví se vo čem,
nojono, sem se chtěla svejch jogurtů zeptat... ale nic mi neřekly
Psíček
poté co bysme prospamovali ty stránky vo tom, co to je normální, bysme podle mě nedošli jinam než na samej začátek, že se spokojíme s úvozofkama
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 17:39
- Nahlásit
zuzkaJ
no hele, budeš dělat svýmu batoleti rozbor krve, abys modelovala stravu?...
můj říká, že koníčky nejsou nic jinýho než projev toho, že čék málo maká a má pak roupy a příliš zaplacený
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2010 10:40
- Nahlásit
zuzkaJ
Teď jsem ale na vážkách, jestli jí ten rozbor nechat udělat.
přesně jak říká Vero - dítěti taky přece nebudeš dělat krevní rozbory na stravování. Používej selský rozum.
Proč se lidi vždycky nechají takhle vystíhovat? Všechno to je o komerci. Nejdřív dokonalý bobule a lidi šíleli s dokonale vyváženou stravou a tetkon BARF. A přitom BARF není nic jinýho, než normální krmení.
Určitě je dobrý pozjišťovat si informace, to bezpochyby. Ale všeho s mírou. Si myslím teda.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2010 10:41
- Nahlásit
Vero
. ale nic mi neřekly
esli ale ty nemáš ty vodstředěný, tam nic nehledej
co to je normální
probůh, snad jsi tady nechtěla vybádat, co je normální??? TADY??
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2010 12:42
- Nahlásit
Nevíte jestli to kuřecí maso mleté i s kostí je toto?
http://www.vetamix.cz/eshop/node/3538 případně tedy hoďte odkaz co kupujete vy...dík
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2010 13:15
- Nahlásit
Vero
PetraK
Jako jasně . Zas na druhou stranu babička třeba přestala jíst díky rozboru vajíčka, že prý má vysoký cholesterol
budeš dělat svýmu batoleti rozbor krve
Nebudu. Tento živočišný druh nemám v plánu pořizovat
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2010 13:42
- Nahlásit
borrasca
kuřecí maso mleté i s kostí je toto?
Vetamix má buď "Drůbeží mleté", což je samá kost a ucpává to (přidávám k tomu 2/3 masa nebo vnitřností a je to pak OK), nebo "Kuře mleté", což je celé kuře, tedy i s kostmi, semleté víc najemno a neucpává (dávala jsem i malým koťatům a bylo to OK).
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2010 14:17
- Nahlásit
borrasca
já beru toto od www.masopropsy.cz je to taky namleté-spíš takové malé hrudky, myslím, že je tam 20% kostí-beru krůtí, skopové i hovězí. Je i super skladné do mrazáku. A hlavně odsypu, nemusím to celé rozmražovat a lámat.
Taky beru BARF komplet, jsou to kostky v alobalu po 250g zabalené jako máslo
zuzkaJ
Tento živočišný druh nemám v plánu pořizovat
Já taky ne, ale rozbor po roce krmení udělat nechám. Jsem asi divná, nebo nevím kam s penězi....rozhodla jsem se, že onen rozbor pak pošlu onomu MVDr,ˇjestli by mi mohl napsat, jestli jsou hodnoty o.k. budu mít prostě lepší pocit
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2010 20:29
- Nahlásit
A tak to já si ten malý živočišný lidský druh ráda pořídím
corgi: děkuji, takže koupíme Kuře mleté
denyk: dneska jsem na jejich stránky koukala a moc se mi to líbí, ale v Ústí nad Labem není šance sehnat...jsem jim napsala jestli nedodávají do nějakého zverimexu, tak uvidíme co odepíší
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2010 20:49
- Nahlásit
PetraK
. ale nic mi neřekly
esli ale ty nemáš ty vodstředěný, tam nic nehledej
kdepak vodstředý jogurty, to u nás nenajdeš... ale stejně mně né a né vodpovídat!
probůh, snad jsi tady nechtěla vybádat, co je normální??? TADY??
no bádat se dá i vylučovací metodou, žejo, když se teoreticky dobře zdokumentuješ, co normální není, pak ti na ostatní bádání zbude o sféru míň... ale né.... tohle bádání už mám tak nějak za sebou, vod puberty, to mi máti říkala, že jsem jí zničila život, páč nejsem normální, tak jsem nad tím bádala po nocích dneska se spokojuju s těma uvozofkama
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2010 21:29
- Nahlásit
Vero
ale stejně mně né a né vodpovídat
asi si žijou svym vlastním vnitřním životem, když maj ty živý kultury
zbude o sféru míň...
nooo, si myslim, že na čézetu je máloco normální, natož sféra nějaká
páč nejsem normální
on někdo někdy byl normální v pubertě?? neznám takovýho jedince (teď zrovinka mám v rodině příklad jednoho takovýho nenormálního - jestli ho neubezduší moje sestra, jeho vlastní matka, budu to muset udělat já )
spokojuju s těma uvozofkama
uvozovky jsou fajn, tam se toho dá nacpat
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2010 21:51
- Nahlásit
PetraK
uvozovky jsou fajn, tam se toho dá nacpat
"PetraK"
ájo
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2010 22:03
- Nahlásit
kachna_
abych Tě místo do úvozovek nenacpala do pekáče!
|
Vero
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2010 22:04
- Nahlásit
PetraK
on někdo někdy byl normální v pubertě??
tady šlo vo to, že moje máti si upřímně myslela, že vona narozdíl vode mě normální byla, a taky že vostatní děcka narozdíl vode mě normální sou.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 28 Čec 2010 22:13
- Nahlásit
Vero
že vona narozdíl vode mě normální byla,
mno to si bohužel myslí každej rodič - tetkon sem se snažila vysvětlit mé sestře, že co si já pamatuju, byla na odstřel od pondělí do neděle, 12 měsíců v roce
vostatní děcka narozdíl vode mě normální sou
jo to je taky rozšířenej blud.
vono se to furt opakuje , se to zacyklilo
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2010 12:55
- Nahlásit
Tak jsem zase šlápla vedle... Po fiasku s králíkem škrtám i srdce z divočáka - mamčin známý je myslivec, tak nám čas od času něco dá, dostali jsme srdce a ledviny mladého divočáka, zajásala jsem, jak si ta moje vlčice pošmákne, takový krásný návrat k přirozené stravě... Jenže ona to ráno jenom oblízla, sežrala jenom kuřecí stehno. Srdce jsem dala do ledničky, že jí ho nabídnu večer, no ale co na mě čekalo po příchodu z práce, to si nedovedete představit... Sajgon... Půlka kuchyně posraná a poblitá... Uprostřed šťastná kolie, dáma, samozřejmě, styděla se, ale radostí z mého návratu hopsala mezi tím hnusem a rozpatlávala to víc a víc... Po strohém přivítání jsem ji vyhodila za dveře a jala se zkoumat, co ta potvora sežrala, že jí to tak nesedlo... A nenašla jsem nic podezřelého! Jen vyblité chrupavky a úlomky kostí. A nejvíc mě vyděsily hnědočervené kapky po celé kuchyni. Na procházce si ještě dvakrát dřepla, tekla z ní hnědočervená voda. Ale jinak byla naprosto v pohodě, prolítla se s ňákým podvraťákem, nosila mi klacíky, prostě happy dog. To mě trochen uklidnilo, bo kdyby měla propíchlé střevo, tak by asi skuhrala bolestí, ne? Já si myslím, že vylízala z misky krev z toho srdce, bylo jí tam cca 2 lžíce. Nic jiného mě nenapadá. Ale aby jí ta trocha způsobila krvavý průjem, to je divné... Nasadila jsem jí dietu, rýži se syrovým kuřecím (zvažovala jsem vařené, ale syrové je prej stravitelnější, takže bych ji tím vařením spíš zatěžovala...) a vařenou mrkví. Zblajzla to s ohromnou chutí a ještě za mnou chodila, že měla málo. To u ní nebývá zvykem, je to dáma a dámy nedolízají... Tak snad už to bude OK, ráno nekadila, což považuju za dobré znamení. Tak uvidíme.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2010 13:19
- Nahlásit
Mirkoooza
já bych ty vnitřnosti z divokých zvířat nedávala, bála bych se parazitů.
Někdy ani nejsou prohlídnuty veterinářem.
Myslím, že za ten strach to nestojí.
Držím palce, ať už je vše O.K.
|
Radecha
Člen |
# Zasláno: 29 Čec 2010 13:25
- Nahlásit
Jestli z ní tekla hnědočervená voda, tak měla krvavej průjem (určitě to neni krev, kterou vypila). Ideální je den hladovka a pak ta (roz)vařená rejže samotná nebo s trochou vařenýho netučnýho masa. Na syrový pak přecházet postupně. Propíchlý střevo vypadá jinak (sepse a během pár hodin konečná).
|