Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Kaccka
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 21:58
- Nahlásit

zuzanarosakova
a co treba to smichat se strouhanym syrem, to by si nedali?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2010 23:30
- Nahlásit

Kaccka

No to mozna jo, zkusim dik

Kaccka
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 07:51
- Nahlásit

zuzanarosakova
neni zac, jeste me napada zkusit s tou zeleninou rozmixovat trochu skvarku, to by taky mohlo zabrat

Radecha
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 09:23
- Nahlásit

Psíčku a jaký je podle tebe optimální složení psí krmný dávky? Jakej by měl bejt poměr masa a přílohy (jaký)? Plus nějaký doplňky (jaký)?

argosek
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 10:03
- Nahlásit

Psíček

a co bifidus aktiv a L casei imunitas? myslis, ze bez techto zivotne dulezitych latek denne v krmne davce organizmu dodavanych muze pejsek prosperovat? ja myslim, ze ne a zatim, jsem nenarazil na granule, ktere by mely tyto dve latky spravne vyvazeny. my mame stesti, jelikoz si je muzeme doplnovat z kravskeho hnoje, ktery na pole za nasim domeckem vyvazi traktoriste mistniho jzd, ale co lide ve meste? co jejich psi?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 10:13 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit

argosek
Cha cha, já bydlím ve městě a přesto mají mí psi neomezený přístup hnoje. Ale já nebydlím v paneláku no...

Když tady byla na návštěvě nedávno jedna kamarádka ze sídliště, tak se jí dělalo docela mdlo, když viděla jak vypouštím psy z kotce a oni se letí podívat hned na hnůj, co je tam dobrého. Když je to přestalo bavit, tak začali pojídat kuřince jen tak ze země. Nakonec svou svačinu zakončili hruškami padlými ze stromu.

Málem jsem ji odvážela na áro.

Asi bych si ale měla dělat starosti co těm psům chybí, že žerou hnůj, a založit si tady novou tému.

Radecha
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 10:23
- Nahlásit

Nevím a nezjímá mne to stejně jako mne nezajímá optimální složení krmné dávky mé či mých blízkých. (jinak opravdu optimální složení bude pro každý organimus jiné, čili zabývat se tímto je imo přímo hloupost)
Nevidím důvod, proč by se to mělo optimalizovat. Ty ano?

Já zase nevidím důvod, proč nahrazovat zeleninovou vlákninu tou jablečnou. Ty ano? Leda ten, aby pes nebyl moc předělanej k mýmu obrazu :-D. Stejně tak pro některé psy může být optimální ten strouhaný tvrdý sýr, že ano?

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 10:30
- Nahlásit

argosek
Psíček

a co bifidus aktiv a L casei imunitas?
jestli nemá abominálně distortní tyminové báze.

vy dva jelimáni

argosek

jelikoz si je muzeme doplnovat z kravskeho hnoje,

průser jak stračena!! Já mu todle zakázala!!

pawLINka
Málem jsem ji odvážela na áro

esi si neměla odvézt na áro spíš ty psy?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 10:34
- Nahlásit

PetraK
esi si neměla odvézt na áro spíš ty psy
Proč? Nemůžu za to, že 3 ze 4 jsou labužníci...

Já si myslím, že je to normální. Vyrůstala jsem na statku i se psy a vždycky to bylo - tu králičí bobek, tu slepičí kuřinec... Mi to fakt nepřijde nenormální.

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 10:40
- Nahlásit

pawLINka
. Mi to fakt nepřijde nenormální.

no bať - šak to bylo myšleno jako nadsázka.

argosek
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 10:42
- Nahlásit

pawLINka

Když tady byla na návštěvě nedávno jedna kamarádka ze sídliště, tak se jí dělalo docela mdlo, když viděla jak vypouštím psy z kotce a oni se letí podívat hned na hnůj, co je tam dobrého. Když je to přestalo bavit, tak začali pojídat kuřince jen tak ze země. Nakonec svou svačinu zakončili hruškami padlými ze stromu.

..pan kid se sel predevcirem take trochu osvezit do cerstve navezene kupy hnoje, neodhadl jeji hloubku/vysku a propad se do ni az po hlavu a pak se horko tezko dostaval ven. myslel jsem, ze ho ten den nepustim domu, ale ten hajzlik si, kdyz jsem pak mel dalsi prochazkovou "sichtu", otevrel dvere a pustil se domu sam.

argosek
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 10:43
- Nahlásit

PetraK

průser jak stračena!! Já mu todle zakázala!!

pozde byka honiti.

Radecha
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 10:47
- Nahlásit

A není kupovaná jablečná vláknina málo "přirozená" pro psa? To je taky často zohledňovaný faktor...

Optimální jako co? Jako strava? Jak to myslíš? jako že je psa oprimální krmit jen strouhaným tvrdým sýrem?

Kdepak jen tvrdým sýrem, jen ho přidávat k zelenině... jak tu někteří psali...

Radecha
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 11:06
- Nahlásit

Myslím, že je pro něj zcela stejně nepřirozená jako třeba čerstvá zelenina s jogurtem.

To určitě. V jaké formě je teda vláknina pro psa přirozená? A v jakém množství?

Tohle má být optimální strava psa?

Co?

PetraK
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 11:10
- Nahlásit

Psíček

Nepoužívej prosím odborné termíny a cizí slova, kterým nerozumíš, vypadá to divně .
a neni to jedno? když už jsem stejnak celá divná??

Radecha
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 11:49
- Nahlásit

Pro volně žijící jistě. A pro domácí psy, kteří neloví, ale jsou krmeni?

Radecha
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 12:34
- Nahlásit

Protože to kapku překrucuješ a vytrháváš z kontextu, když z tohoto

a co treba to smichat se strouhanym syrem, to by si nedali?

Stejně tak pro některé psy může být optimální ten strouhaný tvrdý sýr, že ano?

uděláš závěr

jako že je psa oprimální krmit jen strouhaným tvrdým sýrem?

a to je diskuze pro mne nezajímavá.

Že by se mělo krmit jen tvrdym sýrem tu pokud vím nikdo nepsal, nevím, jak si přišel na to, že si myslím, že je optimální krmit psa jen tvrdým strouhaným sýrem a celej tenhle výplod považuju za zbytečný dál řešit. Jinak znám psy, pro které je občasný přídavek strouhanýho sýra naprosto v pohodě (například moji psi), klinicky po něm žádné známky těžké stravitelnosti nevykazují . Tolik ke strouhanému tvrdému sýru.

A teď k vláknině - ty teda nevíš, co je optimální, ani tě to nezajímá a nepídíš se po tom, ale zároveň to zpochybňuješ?

Btw. by mne zajimal z ceho dedukujete, ze vasi psi potrebuji tak moc tu vlakninu.

Nevím a nezjímá mne to
Nepídím se po tom

Pak radíš použít kupovanou jablečnou vlákninu
koupit treba vlakninu jablecnou a ta se da primichat skoro kamkoliv a poslouzi velmi podobne.

Kterou ale považuješ za nepřirozenou,

Myslím, že je pro něj zcela stejně nepřirozená

ale zároveň asi za přirozenou, když pro psa je přirozeným zdrojem vlákniny to, co dostane

Ale čistě teoreticky pro psa domácího je přirozeným zdrojem vlákniny to, v čem ji dostává či nedostává

Tak teď teda nevim, co si z toho vybrat. Btw., jak může být pro psa domácího zdrojem něčeho něco, v čem to nedostává?

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 12:51
- Nahlásit

Radecha
Dobře jsi mu to nandala, fandím ti

Psíček
Mám otázku... Omlouvám se, pokud jsi to tu už někdy psal (v tom případě prosím o stručné zopáknutí). Jak vlastně krmíš svého psa ty? A máš vůbec nějaké psa, nebo sem chodíš jenom prudit?

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 13:15
- Nahlásit

Psíček
Žádný nový spešl nick, chodím sem dýl než ty, ale nemám zapotřebí komentovat a pitvat každý příspěvek. Přijde ti normální na diskuzi o krmení psů rozpitvávat kdo co jak řekl na stovce řádků? Mně ne. Já se tu chci dozvědět něco o psech, tak laskavě napiš Radeše dopis a nezahlcuj tohle fórum kravinama. Dík.

Radecha
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 13:25
- Nahlásit

Mirkoooza
Psíček má nejen mnoho nicků, ale také zvláštní zvyk svoje příspěvky dodatečně měnit a upravovat a tím "mást nepřítele"...

Kdyby měl někdo něco relevantního k tématu "vláknina a pes", sem s tím .

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 13:35
- Nahlásit

Psíček
Běž a nevracej se...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 13:57
- Nahlásit

Aha, takže Psíček má diagnózu, tak to už jsem klidná. On za to chudáček nemůže...
http://www.zvedavec.org/naokraj/2006/07/1660-e-zmr d.htm

Radecha
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 14:08
- Nahlásit

Konkrétně mně vadí tvůj přispěvatelský styl, jeho obsah i forma. Toť asi tak vše, dál nemám chuť s tebou diskutovat natožpak ti něco vysvětlovat (ani ty jsi nevysvětlil, jak může být něco zároveň přirozené i nepřirozené, jak může být psu zrojem něčeho něco, co nedostává a mnoho dalších "zvláštností". A jestli je
Ale čistě teoreticky pro psa domácího je přirozeným zdrojem vlákniny to, v čem ji dostává či nedostává, tak pro kvanta psů je tedy přirozeným zdrojem vlákniny strava granulovaná? To jsou věci.).

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 14:09
- Nahlásit

Psíček
Chi, to píšou i v tom článku, že se šťouráte ve starých příspěvcích, jen abyste si mohli honit svoje ego. Chudáčku, nechceš opustit toto téma a vyhledat doktora?

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 14:11
- Nahlásit

Psíček
A o rodičích pomlč, neboť z tvého chování vyplývá, že se ti lásky nikdy moc nedostalo... Je mi tě upřímně líto.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 14:58
- Nahlásit

Psíček
Tvé příspěvky jsou čím dál ubožejší. Můžeš si udělat další zářez - skazil jsi další fórum. Pěkně děkuju, hňupe.

Ostatní
Nebojte, on dříve či později vyhnije a můžeme pokračovat v diskuzi

Eire
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 15:26
- Nahlásit

TAKTO VYPADAL PŘÍSPEVĚK PŘED ÚPRAVOU

Psíček
Člen # Zasláno: 16 Srp 2010 15:01
Citát

Mirkoooza

Tvé příspěvky jsou čím dál ubožejší. Můžeš si udělat další zářez - skazil jsi další fórum. Pěkně děkuju, hňupe.

S kým se bavíš mrdko?

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 15:41
- Nahlásit

Eire
Díky, nestačila jsem se divit, jak rychle tuhle svou odpověď smázl...

Psíček
Neslušná slova? Dyť to jsou tvoje slova! A ten odkaz si strč někam, vsadím boty, žes ten článek napsal ty a nevěřím jedinému slovu.

Eire
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 16:06
- Nahlásit

Mirkoooza

Díky, nestačila jsem se divit, jak rychle tuhle svou odpověď smázl...

Není zač,takhle on si tvoří svou realitu a pravdu.Nejvíc ho šte ignorace,zkus to

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2010 16:28
- Nahlásit

Psíček a spol.. dohaduje se tu o zbytečných věcech. Zkuste sem napsat taky něco užitečného - pro změnu, kdo má číst ty kvanta řádků o ničem..

složení krmné dávky jsem našla na BONODĚ, tak kopíruju:

Optimální skladba krmné dávky by měla být cca 50% maso, 20% kosti, 15% vnitřnosti, 15% zelenina. Při krmení 2x denně v jednom týdnu podáváme přibližně 6x svalovinu 4x masité kosti, 2x vnitřnosti.

<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání