Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
corgi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 16:15
- Nahlásit

Mimochodem, jak tu opěvujete masopropsy.cz, určitě je to fajn, mít zas něco nového pro psa a zpestřit mu jídelníček jelenem nebo pštrosem, ale já se nějak nemůžu smířit s tím, že bych nakupovala polské maso. Pro sebe kupujeme zásadně české, ještě líp lokální výrobky. Vím, že v tom shopu mají už i výrobky "CZ", ale to zas nejsou ti pštrosi a jeleni... Prostě jsem chtěla jenom na tohle upozornit. Bio je sice fajn, ale české bio je přeci jen lepší.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 17:39
- Nahlásit

corgi krůtí maso je české Polské maso pro nás nekupuju - smrdí mi, ale co naplat, potřebuji pomletou kost, tak koupit čas od času musím. Zajímavé, že mi pštros, ani to skopové nesmrdí. Jiné maso od nich neberu.

romcca to jsou ony a četla jsem i jejich nabídku a složení mražených směsí, ale 33% jehněčího, 16% hrášku, 16%mrkve, 16% tuřínu, 16% rýže, 1% rozmarýny, 1% oleje + 1 % "něčeho" pro nějakého mého psa je to dost málo a je tam 48% zeleniny, což mi přijde strašně moc, tedy celá krmná dávka je značně předražená.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 17:45
- Nahlásit

Mirkoooza když budeš brát sebou psíka, jaké budeš muset mít pro psa doklady a očkování ? Začínám si zahrávat s myšlenkou zkusit jet do Anglie na krytí...

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 18:06
- Nahlásit

ještě k těm rozhovorům - našla jsem je už i n Bonodě, dříve jsem si jich na stránkách nevšimla. Tedy:
http://www.deutsche-dogge.cz/bonoda/rozhlas.html

romcca
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 18:12
- Nahlásit

mně v tom rozhovoru trochu vyděsilo, že tam říká, nedávat kuřecí, krůtí a králičí kosti z běháků a křídel, že prý jsou štěpivé, že třeba hřbety a skelety ano, ale specielně tyto že nedávat. Já právě dávám všechny

denyk
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 18:45 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

Já myslím, že maso z polského bio chovu, je lepší než Vetamix.... měla jsem i Vetamix a všechno jsem vrátila.
Polské nikdy nebylo plesnivé smradlavé a zelené.

borrasca
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 21:02
- Nahlásit

Mirkoooza: já mám od masopropsy.cz objednáno 10 kg přivezou mi to příští týden, tak jsem moc zvědavá a těšim se, vzala jsem i pštrosa heh a brala jsem teda to kuře směs nebo jak se to jmenuje. Ty burizony jsou ženiální, si je musím koupit mě se tam hlavně líbí, že maso je české, denyk to taaaak vychvaluje, že jestli to bude hnusný, taaak nevim heh.

Eva a Dasty: nooo moje Ájule je taky krásná, má krásnou srst, přezubuje bez problémů a bez tendence ohlodávat, a její srst je lesklá a hebká, leskne i přesto, že je béžová prostě je to super a malé chutná, teda až na tu zeleninu hi...no a ta moje kamarádka s tím jorkem, řekla že je to strašné patlání, bože, její dvoukilový jork sní 60g, to je teda patlání, alibismus tečka. No ale fakt se málem zadusila, prý chodila a tekly jí z tlamičky žaludeční šťávy a přitom dávila, oni mysleli, že má epileptický záchvat a pak vyhrkla ten krk....Jojo u nás doma taky vede kuřák, ale kravoše Ája nechce páníček pak hudrá ať jí to koukám vzít a osmažit mu to hihi. No já k tomu od masopropsy.cz budu přidávat masové kosti především, takže mi to vydrží dlouho No ono je to s tou zeleninou prý tak, že původně byla určitá skupina veterinářů a jejím členem byl Dr. Ian Billinghurst, kteří prosazovali syrovou stravu. Původně prý tato strava obsahovala převážně masové kosti s jen asi 10% zeleniny. Pak se od nich I.B. odtrhl a napsal sám za sebe knihy Give your dog a bone a další a tam uváděl zeleniny více (už nevím ale kvůli čemu) nicméně tamti ostatní dále trvají na tom, že zeleniny tolik potřeba nejí a jeden ze členů Tom Londsdale napsal např. knihu Raw meaty bones a ta je podle těch poznatků s málo zeleniny....No a ty knížky od Toma Londsdala budu mít koncem září a tak budu louskat překlad moooc se těšim. Mě zajímá spíš Londsdale, jelikož my tu zeleninu moc nemusíme

corgi: můj pštros nebude CZ? Já myslela že jooo uf. Já takový vlastenec.

denyk
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 21:09
- Nahlásit

borrasca
tak kdyby vám maso nechutnalo, pošlete ho k nám a my ho sežerem
p.s. teďd tu vypadám jak prodejce

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 21:21
- Nahlásit

borrasca on ten Dr. Ian Billinghurst prodává své maso pro psy, nepletu se ? A určitě bude mít i nějaké příjmy za práva na prodej svých publikací a zveřejňování článků. Už chápu, proč najednou doporučuje tolik zeleniny - ve větším množství neuškodí, ale může se prodat za větší peníz - jako maso.

Díky za info.

S tím yorkem to muselo být fakt hrozný, no snad se kamarádka poučila a už krky bude krájet. Pro yorka by byly vhodnější takové ty chrupavky, co jsou za 5 - 7 kč/kg. Jsou tam drobné kostičky, velká chrupavka a kousek kosti, který určitě nespolkne ( prsní kost )

corgi
Člen
# Zasláno: 26 Srp 2010 21:42
- Nahlásit

borrasca
můj pštros nebude CZ?
No nevím, v prvním odstavci píšeš, že mě se tam hlavně líbí, že maso je české a přitom víš, že není? Pro mě osobně je to třeba velké mínus, jiným je to jedno. Sice nejsem žádný takový vlastenec, ale prostě bych si u nich kupovala výhradně maso označené CZ a doufala bych, že je opravdu CZ...

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 06:16
- Nahlásit

Co se týče českého a polského masa, však už to tu někdo psal a týká se to masa určeného pro lidskou spotřebu. Někdo pracoval v české firmě.Z polska přijela zásilka tam se to přebalilo pod českou značkou a jupí, to máme pocit. Prostě ty ceny jsou hodně nízko a dnes se každý snaží vydělat.Bohužel

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 08:23
- Nahlásit

romcca ale to si trošku pan doktor protiřečí, nebo se pletu ? Prosazuje stravu vlka a vlk často uloví kachnu, tetřívka, nebo sněžného kura a sežere ho celého, tedy i s křídly a běhákama - určitě si ho nenosí k lidem na vykostění

Pokud se bojíš, ramenní kost z křídla vyřízni a je to. Moje šeltky - hltavky dostávají křídla hned 2 a za těch 8 měsíců, co krmím masem, jsem neměla jediný problém. A taky skvěle zvládají makrely, nebo tenčí část krůtího krku a po kuřecím hřbetu se jen zapráší

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 08:35
- Nahlásit

denyk tohle maso se prodává v řetězcích, u řezníka, nebo ve stánku s kuřecím masem se to nestává. Vím, že je to hlavně v Lidlu - tam jsem jednou z nouze koupila kuře z Polska a to tak smrdělo po čemsi, že jsem ho vyhodila. Poláci mají hodně "volné" zákony ohledně potravin. Já co jsem z Polska ochutnala - vždycky jsem to vyhodila, třeba čokolády, sušenky..

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 09:09
- Nahlásit

Já už nevěřím ani chlazeným prsním řízkům od řezníka....Kuřecí kupuju co nejméně.
Nevím, no, když se mrknu na Vetamix a jeho ceny....příjde mi to hodně divný....20kg masové směsi za 200Kč mi prostě příjde podezřelý.
Ano Poláci mají hodně volné zákony, takže si myslím, že polský Bio-chov se dá srovnat s běžným chovem u nás....takže toť můj názor.
Bůhví, kde je pravda, raději po tom moc nepátrat

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 10:00
- Nahlásit

Eva a Dasty
Až budeš v té daleké Anglii, tak koukej načerpat další informace a vychytávky ohledně žrádla a výcviku psů
Vynasnažím se

romcca
www.ukbarfclub.co.uk
Z tohodle asi budeme objednávat, potěšilo mě, že to není zas o tolik dražší než u nás, navíc teď snižuju pesici dávku, tak by to mohlo vyjít zhruba na stejno... Jen mě zaráží, že třeba bílá ryba stojí £16.68 a kuře nebo hovězí o stejné váze jenom £9.48

corgi
Ne každej Angličan je tlustý prase vysedávající v mekáči.
Tak to jsi mě uklidnila, ja slyšela šílený zvěsti, že naprostá většina domácností vaří ze zmražených polotovarů a vegetarián tam pojde hlady, bo zelena je pro anglány méněcenná a tudíž těžce dostupná... Už jsem zvažovala nákup sušených zeleninových směsí a zavaření tuny zeleniny, abychom měli aspoň nějaké zásoby...

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 10:07
- Nahlásit

Mirkoooza
no jestli takhle angláni jedí..to jsem fakt zvědavá, co dávají psům.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 10:08
- Nahlásit

denyk ono v tom mletém je svaloviny opravdu málo - když se podívám na rozmrzlou směs, vidím kousíčky svaloviny, spoustu loje, kousky chrupavky, žíly a šlachy a "cosi" - běžný odpad z jatek, co se vozí do kafilerie a za odvoz se platí - proč je tedy nepomlít a neprodat za 20,-/ kg ? Ono se to nezdá, ale z jedné poražené krávy je spousta odpadu. Směsi taky krmím ( hovězí ), pesanům chutnají a problémy jako třeba průjem nemají.
Pak ještě jedna věc - když koupíš mleté maso z Vetamixu za 20,- v chovkách to samé dostaneš za 45,- a lidi to berou a jsou spokojení, jak pejskům přilepší, ale netuší, že to samé maso můžou koupit za půlku ceny.

Já beru hlavně maso od Pošváře z chovek v Praze - Kunraticích a musím uznat, že za tu dobu, co masem krmím, nemůžu napsat nic špatného - jen v balíčku se srdcem jsem našla jeden kousek nazelenalý, ale jen jednou. A není ani drahý a svalovinu ( 60,-) bych nejraději nacpala do guláše, kuřata ( 25,- ) do rizota a játra na cibulku
Však jsem taky ráda, že máme tyhle chovatelské potřeby na trase a že nejsem omezá odběrem 50 kg a brát si na to ještě dovolenou.

Tak se neboj, maso pro psy je prostě odpad, který projde veterinární kontrolou - jako maso pro lidi, jinak by skončil v kafilérkách - některé firmy jako Vetamix ještě na tom vydělají.

Bio je bio, co naplat, kdybych na něj měla,taky kupuju, už jen pro ten lepší přístup chování a krmení k jatečným zvířatům

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 10:11
- Nahlásit

Mirkoooza no tak když budeš někde poblíž moře, tak si vezmi sebou udici

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 10:17
- Nahlásit

corgi
Bio je sice fajn, ale české bio je přeci jen lepší.
Naprostý souhlas Ale pštrosí krky musíme koštnout, tomu se nedá odolat!

romcca
nedávat kuřecí, krůtí a králičí kosti z běháků a křídel, že prý jsou štěpivé
No, u poctivého kuřete ze dvora nebo biokuřete bych se měla trochu na pozoru... Ale u kuřete z velkochovu jsou ty kosti tak měkké, že se podle mě není čeho bát... Samozřejmě záleží na velikosti psa... Ale zdravý pes by měl kosti okamžitě po sežrání natrávit a tím i otupit hrany a tím nebezpečí propíchnutí střeva minimalizovat, ne? A taky souhlasím s Evou a Dastym, že v přírodě vlci loví hlavně menší zvířectvo a takový divoký králík, ten musí mít sakra pevný a tím pádem štípavý kosti... Si myslím teda...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 10:34
- Nahlásit

Eva a Dasty
Doklady pro vstup psa do UK (omlouvám se, že to není přímo k tématu této diskuze):
1. Čip
2. Očkování proti vzteklině (přičemž to musí být v tomto pořadí)
3. Sérologické vyšetření krve na dostatečné množství protilátek proti vzteklině (krev se posílá do Prahy, domů ti přijdou výsledky, veterinář to musí zapsat a orazítkovat do pasu, Praze to trvá 2-3 týdny)
4. Půlroční lhůta, po kterou by se mohly objevit příznaky vztekliny, pokud byl pes nakažen ještě před očkováním
5. Veterinární zpráva o celkovém zdravotním stavu psa (do pasu, tuším max týden stará)
6. Odčervení a odblešení 24 hodin před vstupem do UK (pokud pojedete autem dva dny, tak ti dá vet do pasu razítko a nálepku s příslušným datem a ty mu to pak dáš až těch 24 hodin před vstupem do UK - stupidní šaškárna, když si to nemají jak ověřit...)

Ta půlroční lhůta nás zaskočila, měli jsme odjet v říjnu a museli jsme to odložit na březen Vám to hodně zkomplikuje to krytí, nejsem si jistá, jak staré to vyšetření může být a odhadni, kdy asi tak bude feňule hárat... Možná se dá vyběhat ňáká výjimka kvůli krytí, výstavě nebo tak... Ale z veteriny mi psali, že o konkrétní výjimce ještě neslyšeli. Každopádně až to bude aktuální, pořádně si všechno pozjišťuj u veterinářů (lépe u více, někdy si totiž nejsou jisti) a na ambasádě, ono se to docela mění, tak ať vás něco nezaskočí

denyk
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 10:41
- Nahlásit

Mirkoooza
to se zbláznili????
Nakonec pes bude zdravý jak řípa a nemoci budou přenášet lidé

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 10:50 - Změnil/a: Mirkoooza
- Nahlásit

Psíček
Tvůj pes měl včera řidkou stolici.(ty to nazýváš průjmem)
Ano, nazývám to průjmem. To není vulgární slovo, ne?

Z toho dedukuješ, že burizony jsou IDEÁLNÍ jako rychlá náhražka při průjmu.
Ano, jako NOUZOVOU náhražku RÝŽE je považuji za ideální, páč se
nemusí vařit. A opravdu si myslím, že to pesici pomohlo

A děkuji.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 11:06
- Nahlásit

denyk
No a sranda je, že když nemáš všechno v pořádku a cajti ti na to přijdou, šupnou hafíka do karantény na půl roku! Možná mám zkreslené představy o karanténě... Ale představuju si, že psa zavřou na veterinu do kotce podobného těm v útulcích, 1-3x denně ho bůhvíkdo a bůhvíjak vyvenčí (jestli vůbec, když je v karanténě), krmit ho budou bůhví čím, o chování vůči psovi ani nemluvě... Nevím, jestli za ním může páníček chodit a venčit si ho sám (samozřejmě max v areálu veterinární kliniky), jestli ho může krmit vlastním krmením atd... Prostě mě tahle představa natolik vyděsila, že nějaké pašování psa do UK nepřipadá v úvahu, to rači na ty papíry půl roku počkáme...

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 12:07
- Nahlásit

Mirkoooza tak to papírování mě docela vyděsilo, ale děkuji za veškeré informace. Budu muset všechno naplánovat na půl roku dopředu. Ještě zkusím něco zjistit od chovatelů, co jeli na Cruft.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 12:20
- Nahlásit

Eva a Dasty
jj to sem pak taky hoď, bo si myslím, že když jedeš na výstavu nebo tak něco, třeba jenom na dva dny, tak se dá nějaká ta výjimka vyběhat... Ale zase na výstavě je vysoká koncentrace psů, takže by tam ty podmínky měly být ještě přísnější... Tak jsem zvědavá, co ti řeknou

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 15:04 - Změnil/a: Mirkoooza
- Nahlásit

Poslouchám pana doktora Štourače, a on říká, že granule a maso se tráví jinak, a to tak, že granule jdou během 2-3 hodin z žaludku do střeva, zatímco maso je v žaludku až 15 hodin - doteď jsem žila v tom, že je to přesně naopak, že maso se stráví mnohem rychleji. Co si o tom myslíte?

A odsouhlasil moderátorce poměr 1/3 maso, 2/3 příkrm... Já to dávám přesně naopak

Monty
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 16:14
- Nahlásit

Mirkoooza
A odsouhlasil moderátorce poměr 1/3 maso, 2/3 příkrm
mě to vet taky říkal, že u zdravého psa by to tak mělo být

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 16:21
- Nahlásit

Psíček

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 16:23
- Nahlásit

Monty
No je to divný, někdo nedává zeleninu vůbec a někdo až dvě třetiny dávky...

Vero
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 16:50
- Nahlásit

Mikrooza

Poslouchám pana doktora Štourače, a on říká, že granule a maso se tráví jinak, a to tak, že granule jdou během 2-3 hodin z žaludku do střeva, zatímco maso je v žaludku až 15 hodin - doteď jsem žila v tom, že je to přesně naopak, že maso se stráví mnohem rychleji. Co si o tom myslíte?

já radši nemyslím, ale když můj pes večer měl granule a nad ránem se vyblije, jsou to celé, jen děsně nabobtnalé granule.
když má maso, tak se především v podstatě nevyblívá... ale když, tak je to bylo po pár hodinách natrávené...

A odsouhlasil moderátorce poměr 1/3 maso, 2/3 příkrm

a máš v té dávce stejně masa, ale dáváš menší kopec příloh, anebo on má stejnou hromadu jídla jak ty, jen je jiný poměr?

<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání