Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
borrasca
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 17:53
- Nahlásit

corgi: já si myslela, že to maso je CZ, ty jsi psala, že není.

Eva a Dasty: nene, ona teďka krmí granule...jsem to přeci rozepisovala, že je to děsné patlání připravit 60 gramů potravy pro jorka neee

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 21:39
- Nahlásit

Vero
Jiný poměr, já dávám 2:1 maso:zelenina, on říkal 1:2 maso:zelenina.

Psíček
Právěže ne, poslechla jsem si to třikrát, bo jsem si myslela, že blbě slyším. Možná ho ta moderátorka domotala

jfi
Člen
# Zasláno: 27 Srp 2010 21:56
- Nahlásit

Na MANWE mají docela zajímavé články o barfu - http://www.manwe.eu/
V pravém menu viz "Výpočet krmné dávky".
Samože člověk maso přílohy zeleninu odměřuje vod voka, ale za přečtení to myslím stojí.
(Nečetla jsem celé toto vlákno, tak sorry jestli to tu už bylo.)

Vero
Člen
# Zasláno: 28 Srp 2010 12:23
- Nahlásit

Psíček

no ty granule jsou celé právě proto, že pesan je z nějakých důvodů zrovna nemohl strávit, tak je po určité době žaludek pošle ven. Samozřejmě to nejde tvrdit s jistotou, ale bývá to tak.

no jo, to dává smysl, eštěže tady někdo myslí místo mě

Mikrooza

takže pes, co má dostat kilo žrádla, by dostal jen něco málo přes 300 g masa a ostatek přílohy? no to mi přijde, že to je blbost...
nebo že by pes, co má dostat tak 600 g masa, dostal přes kilo rejže se zeleninou? to mi přijde asi taky nějaký divný....

tak nevím no.

denyk
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 10:08
- Nahlásit

Já jsem poslouchala Apetýt z února 2009 a tam MVDr.Štourač doporučuje 15% zeleniny a 15% ovoce. Zeleninu hlavně listovou. Nic o 2/3 příloh neříkal

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 11:00
- Nahlásit

Tak už jsem to našla, je to díl z 1.2.2007 Pes a vitamíny, čas 19:50. Já mám pana doktora ráda, ale tohle je asi "překlep", možná to myslel naopak, 2/3 masa a 1/3 příloh...

Dám sem ten odkaz ještě jednou, ať to nemusíte hledat... http://pudlkralovsky.webnode.cz/krmeni-zdravi-a-ji ne-/

denyk
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 11:44
- Nahlásit

Tak mně bylo jasné, že sis to nevymyslela asi se překecl...

kachna_
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 11:54
- Nahlásit

Mirkoooza
tak jsem vypla rádio a poslouchám šťourače .
Zajímavý, jen mě překvapilo, že je proti syrovému vepřovému

denyk
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 12:15
- Nahlásit

no já to měla nastudovaný ještě předtím než jsem začala psa krmit masem, takže já vepřový vařím.
Prostě si myslím, že ví, o čem mluví. Navíc chovat dogy není žádná sranda, má zkušenosti přes 30let. Takže to není jen "veterinář" ale i zkušený chovatel

corgi
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 12:47
- Nahlásit

kachna_
jen mě překvapilo, že je proti syrovému vepřovému
Já zatím poslouchala jen něco z těch rozhovorů, ale v tom, co jsem slyšela, tohle nijak nezdůvodňuje - takže se ptám proč? Aujezsky?

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 13:12
- Nahlásit

corgi
Aujezsky
Já myslím že právě kvůli tomuhle. Aujezsky je pěkný prevít, jak ho pes chytne, tak už mu nic nepomůže... Ale pro mě je to jenom strašák, pravděpodobnost nákazy u nás je tak malá (až mizivá), že to risknu a vepřové dávám syrové. Myslím, že je mnohem větší pravděpodobnost, že feňule slupne na prochajdě nastražený otrávený kus masa... ... než že chytne Aujezskyho.

denyk
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 13:17
- Nahlásit

Kopíruju z Bonody:
"Dobrý den, pokud znáte původ používaného masa, není nutná jeho tepelná úprava. Všechny druhy mas s výjimkou vepřového zkrmuji syrová. Vepřové maso je vhodné tepelně zpracovat, ale vzhledem k jeho tučnosti by nemělo být trvalou nebo kvantitativně zásadní součástí diety psa."

Já myslím, že je to i kvůli té Aujezskyho nemoci, dnes se k nám maso dováží bůhví odkud....je to ale na každém z nás

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 13:22
- Nahlásit

denyk
Takže to není jen "veterinář" ale i zkušený chovatel
To jako každopádně, ale neznamená to, že se nemůže mýlit... Nebo že s ním musíme slepě ve všem souhlasit. Já mu věřím ve spoustě věcech, ale nesouhlasím třeba v tom, že si pes vezme z kostí jen trošku vápníku, zbytek že musíme dotovat uměle nebo v mléčných výrobcích - a co divoké šelmy? Ty přece na tvaroh v dospělosti nenarazí, vápník z kostí ulovené zvěře jim musí stačit. Leda že by to bylo "zhýčkáním" zažívacího traktu následkem domestikace, ale to potom nemá smysl jakkoli přirovnávat psa k vlkovi (což dělá docela často)
V žádném případě proti doktoru Štouračovi nic nemám, ba naopak, obdivuju jeho práci a moooc se mi líbí jeho styl krmení, jen s ním nesouhlasím úplně ve všem (což nemá velkou váhu, neboť se s ním v žádném ohledu nemůžu rovnat...)

denyk
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 13:46
- Nahlásit

Dnes jsem poslouchala jeho poradnu v rádiu únor 2009. Ale to už jsem psala....tam o těch mléčných výrobcích mluví, přesně to, že divoké šelmy ho nemají kde získat. (mimo jiné zrovna v tvarohu moc vápníku není, ale nechci Tě chytat za slovíčko). Doporučuje zákys atd...teda nikde jsem nečetla, že se MUSÍ dávat. Doporučuje přidávání vápníku pro štěnda-calcium citrátu.
Taky nejsem odborník, samozřejmě, veškeré info čerpám u "zkušenějších".
Mluví o svých zkušenostech a proto já zas tolik nesrovnávám psa se šelmama, vlkem....

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 13:52
- Nahlásit

denyk
dnes se k nám maso dováží bůhví odkud
Kdysi jsem psala na fórum Vetamixu, odkud že mají vepřové, a tohle mi odepsali:

"Markéta a Trix
Nakažení Aujezskyho chorobou je nemožné, protože v ČR se nesmí prodávat a ani sem dovážet kusy s protilátkami proti tomuto viru. To znamená, že zvíře, které je očkované, nebo nemocí prošlo, se tady nedostane ke zpracování. ;o)"

"Dobrý den.
Děkuji Markétě za odpověď a za Vetamix mohu pouze potvrdit, že vepřové maso pochází pouze z porážek v ČR. Dovážet maso ke krmným účelům ze zahraničí by opravdu z ekonomických důvodů nebylo možné.
S pozdravem Maissner"

To mě tenkrát dostatečně uklidnilo a syrové vepřové od té doby krmím - ale opět je to o "naivní" důvěře cizím lidem...

Maky a Trix
Tos byla tenkrát ty?? Chi, ten svět je tak malý!!!

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 15:47
- Nahlásit

Psíček
O sojových bych věděla...

PetraK
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 16:16
- Nahlásit

Psíček
Vero
já radši nemyslím, ale když můj pes večer měl granule a nad ránem se vyblije, jsou to celé, jen děsně nabobtnalé granule.
Mno ty granule jsou celé právě proto, že pesan je z nějakých důvodů zrovna nemohl strávit, tak je po určité době žaludek pošle ven. Samozřejmě to nejde tvrdit s jistotou, ale bývá to tak.

jestli můžu , tak dvě situace, kdy byl čoklid v pohodě bez potíží a poblul se jen proto, že je magor - tím chci zdůraznit, že s největší pravděpodobností tam nebyl nějaký trávicí zádrhel.

Po dávce granulí při večerním venčení, kdy se poblul jen proto, že lítal s kámošem jako idiot - jak granule vešly, tak taky odešly - v té samé konzistenci (podávané namočené), poblul se cca tak 3,5 hoďky po večeři - změna na granulích fakt totál žádná.

Druhá záležitost - čokl se v hospodě kámošil s kuchařem (budiž mu přiznáno- kuchaři teda - že se zeptal, jestli může Ešusovi dát párek. Dostal souhlas, páč pro mě párek = 1 párek a dost, ne tak tihle dva, kdy Ešus měl představu, že sežere asi tak tunu párků a kuchař měl představu někde mezi jedním párkem a jednou tunou párků :smirk výsledek byl, že pes blil jak amina. ALE!!!! přestože večeři - neboli kuřecí maso s kostí dostal AŽ PO TĚCH PÁRCÍCH, tak tam byly párky ale maso tam nebylo - což mě teda dost udivuje a doba mezi tím, kdy sežral večeři a kdy začal zvracet byla taky tak cca 3-3,5 hodiny. Takže bych taky čekala teda, že se maso rozhodně tráví rychleji než bobky.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 17:15
- Nahlásit

Mirkoooza
jo a už nejsem cizí, tak nemusíš bejt naivní. Ptala jsem se na to na cviku. rizikový z tohohle hlediska jsou divočáci. Zbytek by měl býti ok.

borrasca
Člen
# Zasláno: 30 Srp 2010 19:36
- Nahlásit

Mirkoooza: já taky krmím syrové vepřové, malá ho miluje snad víc než kuře. Na jednom webu o krmení syrovou stravou se to probíralo a psali tuším až na veterinární komoru. Odepsali jim, že naše a slovenské maso se testuje a tento virus se u nás téměř nevyskytuje a maso by neprošlo kontrolou, ALE varovali před zkrmováním syrového divokého prasete, protože tam je tento virus celkem běžný takže tak...

A teda tip pro ty co jim pes blinká po krcích, je nasekat je na menší kousky, od té doby co je sekám NEBLINKÁME

denyk
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2010 07:25
- Nahlásit

Psíček
ty jseš kůň

denyk
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2010 07:54
- Nahlásit

Ále co ti budu povídat NO COMMENT
Aspoň si mě konečně přesvědčil, že nejsi Viki (nebo to umíš dobře maskovat

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2010 08:57
- Nahlásit

Psíček

ale sem to nechtěla napsat enem vám , ale i Vero, ale tu jsem zapomněla vyčernit, sem to chtěla napsat oběma do vaší debaty jako svůj postřeh, k tomu, že jestli jsem to dobře pochopila, tak právě pan dochtor říká, že granule se tráví kratší. Což mi právě nepřijde.
To nic, šak mě znáte

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2010 08:59
- Nahlásit

denyk
ty jseš kůň
nejsi Viki

pardon, pardon, pardon, takhle sesazený to vypadá moc pěkně

Psíček nemůže bejt Viky, dyk nemá Fefina přece.

denyk
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2010 09:37
- Nahlásit

Se ani snad nebudu ptát co je Fefin...bo bych se asi čeuvenala

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2010 09:52
- Nahlásit

denyk
Se ani snad nebudu ptát co je Fefin

chytla seee, chytla seee . Fefin je .......... Fefin je zajíc

Psíček

acháááá, tak to pak jooo no

no šak řikám, dyť mě znáte

ale co by mě fakt zajímalo, páč se v tomhle fakt neorientuju vůbec, jak to, že když párky šly první a evidentně teda nesedly, že to co dostal potom - normálně strávil , že to nevyhodil všechno, když už byl žaludek naštvanej. Že zvracel jen ty párky přece neni kráva, aby měl víc žaludků. Je to sice vůl, to je fakt, ale knihu,bachor, čepec ani sléz teda nemá. Knihu jen sežral. A čepec taky

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2010 10:48
- Nahlásit

Psíček
Tak je taky votázka, jestli ty granule sežral, jestli mu je nevyfouk někdo jinej, třeba brtník.

pane tetkon asi ešče spíte, že jo?
Když ty grancle vyblul Ešus nemoch je sežrat Brtnik. To dá rozum. Leda...... že by ty štyry žaludky měli společný, volové.

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2010 11:26
- Nahlásit

Psíček

že vyblul párek a granule neblul.
osobo!! Brejle nandat!Jak moch blůt grancle, když večeřel to maso?? no?? Sasrak?

hotofej brtník

asi si taky boural podlahu?? Páč brtnik je hotovej páč boural podlahu

kachna_
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2010 11:31
- Nahlásit

denyk
Fefin je zajíc
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_8599_42.html

Vero
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2010 11:39
- Nahlásit

Psíček
PetraK

teda děcka

ešus neblul grancle, páč grancle mu sežral brtnik.
a maso neblul, páč mu ho sežral taky.
blul párky, páč ty mu sežrat nestih, byl zrovna na podlaze.

PetraK
Člen
# Zasláno: 31 Srp 2010 11:40
- Nahlásit

Vero

blul párky, páč ty mu sežrat nestih,

moch mu je ale sežrat třeba ten kuchař!! co? A co na to Agáta Klystýr?

<< 1 ... 171 . 172 . 173 . 174 . 175 . 176 . 177 . 178 . 179 . 180 . 181 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání