| Autor |
Zpráva |
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 09:54
- Nahlásit
handula
no proste musim priste prijit se svedskym stolem,
..... snídani v tráááávě, teď prááávě prostřenou........ (bohužel nevim, jak je to dál )
|
handula
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 09:59
- Nahlásit
PetraK
to sem dopadla
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2010 10:03
- Nahlásit
handula
to sem dopadla
(to mluví bledá závist, neboj )
|
viky
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2010 22:20
- Nahlásit
Vzácná kočka ušatá - Fefín, už je OK třetí den se dožaduje papání, pije a pravidelně a bez obtíží se venčí Doufám, že se nemoc nebo co to bylo nevrátí a všem co nám drželi pěsti moooc děkujeme
|
handula
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2010 21:55
- Nahlásit
viky
huráááá ja to vedela, zajanci maj tuhej korinek
|
viky
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 11:40
- Nahlásit
handula
tak sem to zakrikla, dneska se zas z niceho nic do rana tak zesral, ze sem to este nevidela, te vet a kokcidioza me jebne fakt
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 11:56
- Nahlásit
viky
ach jo, dřív než jsem stačila jásat, tak zas neni důvod
|
bea
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 13:08
- Nahlásit
viky
Vrátila jsem se z dovolené, honem hledám dobré zprávy a zajíc si zase vymýšlí. Nejedeš zase někam - že by si tě jistil?
|
viky
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 14:38
- Nahlásit
bea
ee a vypada to hodne blbe
handula
sim te, jaky mel ten tvuj prubeh a jak reagoval na lecbu ? Ferda je na tom asi hodne blbe
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 14:47
- Nahlásit
viky
sakra!! Držim palce
|
handula
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 15:16
- Nahlásit
viky
zadnou paniku, kliiid.... bude to dobry, horsi nez u nas to nebude - u nas to bylo 14v kuse, nechal se i prenaset, takze hodne zly.... takze:
zaklad je ESB3, ofico se to ma namichat s vodou v pomeru 1g na litr, ale je to k nicemu, zajici moc nepijou a kdyz tak minimalne, takze tuhle fazi preskoc, proste a jednoduse vem cokoliv nejlépe suchyho - chleba lehce posypej tim praskem, nebo zamichat do krmiva, ale proste jestli je ve fazi kdy nechce nic jist, tak proste cokoliv co ma rad a natvrdo posyp kus treba jetele a dej mu to, zaklad je dostat do nej ten prasek - jakkoliv... do 3dnů je fit
|
handula
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 15:19 - Změnil/a: handula
- Nahlásit
jen neprezen to mnozstvi, odmer si ten 1 gram - je to zhruba kavova lzicka, tak opatrne....jen lehce posypat
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 15:24
- Nahlásit
handulaviky
u králíků se to dává i do tlamky
+ se doporučuje jabl. ocet (5ml/l) nebo acidomid do pití jako prevence. On sníží pH a to kokcidie nerady.
|
viky
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 15:36
- Nahlásit
mame cosi do vody, ale tekuty, pije dost ale je cim dal slabsi. Udajne reaguje telo na ten lek bo co to je. jako na to ze to zabiji ty bakterie, ale ted mi zrovna vypadl po zadech ze skrine, kde je skovanej, chtel se postavit a spadl Decka vypada to ze umre
|
BrendaBenji
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 15:38
- Nahlásit
viky
neboj dostane se z toho, drříme všechno co máme!!!!
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 15:41
- Nahlásit
viky
sulfakombin? Ten je stejně dobrej jako ESB3
Nojo, ony jsou to všechno sulfonamidy. Hele mě napadla asi blbost, ale co mu navíc ještě koupit králičí granule s kokcidiostatiky? Snad to zabere rychle
Týjo, to by mě vůbec nenapadlo, že to může takhle skolit dospělýho zajíce.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 15:42
- Nahlásit
viky
kdyz do ty vody ja nevim....pije to??
On je hodne zeslably, kdovi jak ten prujem ma dlouho.... Jako v momente, kdy se mu ten lek dostane do strev, tak je napul vyhrano... urcite je mu blbe i po tom leku... odkdy ho dostava? az dneska? je potreba do nej nutne co nejdriv dostat co nejvic....! zere sam?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 15:44
- Nahlásit
hele sezen ten prasek, je to vic koncentrovany, nez kdyz mu cosi michas do piti, to zabira strasne pomalu, takhle by nam umrel...i kdyz jsem zvysovala davku na dvojnasob, tak to nezabiralo, az kdyz to dostal primo na jetel....
musí jíst.... nedavej mu hladovku...je zeslably... at ji na co ma chut, hlavne s tim praskem.....
neumre neboj - NESMI!!!
|
viky
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 16:39
- Nahlásit
Umrel
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 16:46 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit
viky
to je mi strašně líto, to je nespravedlivý, teď měl v pohodě žít ještě nejmíň pět let.
|
kejtlin
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 16:52
- Nahlásit
viky
sleduju to od začátku, ale nepřispívala jsem, je mi to moc líto, ale ted´ řádí kokcidióza všude, mám pomřelo 12 králíků a dostávali granule s kokcidiostatiky a ocet
|
Aneli
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 16:59
- Nahlásit
viky
normálně tady brečím jak želva, nepřispívala jsem, ale Fefinka jsem sledovala od počátku a moc jsem vám fandila a doslova dychtivě jsem čekala na další vtipné příspěvky.
Budu mít zkažený celý víkend....ach jo, brouček malej .....
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 17:32
- Nahlásit
viky
pani ,to je mi moc líto ,měla sem Fefina v oblibě,dyk víte
|
worick
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 18:05
- Nahlásit
viky
ještě jsem chtěla dneska písnout, že kokcidioza je vážně sviňská nemoc, nám taky padají králíci jak hrušky a jsou taktéž přeléčováni jak píše kejtlin - nepomáhá Je mi to strašně líto věřila jsem, že se z toho vylíže, přeci jen měl lepší péči než obyč králík v králíkárně...Doprdele práce
|
handula
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 20:05
- Nahlásit
viky
néééé viky strasne me to mrzi.....strasne moc....
nevim co na to rict.......sakra PROC!!!
|
handula
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 20:08
- Nahlásit
Viky ale mel krasnej zivot.... kratkej ale krasnej.... taky tu bulim...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 20:12
- Nahlásit
viky
Upřímnou soustrast paní . Fefin byl můj velmi oblíbený drajvový zajíc. Život je sfiňa
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 10 Zář 2010 20:57
- Nahlásit
viky
To je mi moc luto. Drzala som palce, aby zabojoval Myslim, ze o takom zivote, aky mal u vas, moze kazdy zajac len snivat
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2010 07:26
- Nahlásit
Je mi to moc líto, sledovala jsem maličkéko tady od začátku a fandila vám..
Včera jsem tu nebyla, bylo to strašně rychlé..
Už je na radu pozdě, ale když zvířátko nechce, může se tekutej lék podávat injekční stříkačkou přímo do tlamky, aby to musel polknout.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2010 09:16 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
Psíček
zvíře to samo sebou vyplivnout neumí
Musí se mu držet hlavička v záklonu aby to vyplivnout nemohlo. Poslední zimu jsem tak na radu veta vypiplala tři koťata se zápalem plic. Pilulku rozpustit do vody, nasát stříkačkou a mezi zadními zoubky v záklonu pomalu dozadu do tlamičky, jde to.
A vodu taky, když nechtějí pít, nebo vodu s mlíkem.
|