Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Alexa
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 14:13
- Nahlásit

brezen2008
uvidím jestli bude mít vetamix
símtě vetamix má nepraný dršťky za dvacku kilo

argosek
Člen
# Zasláno: 19 Čec 2010 14:14
- Nahlásit

Psíček

chudák farář

farar neni chudak, az ho uspi, bude za duhovym mostem dovadet s ostatnimi farari, takze si nema co stezovat.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2010 13:23
- Nahlásit

romcca
Cauky, k tomu tvymu jidelnicku: Na muj vkus je tam az moc vnitrnosti, pokud mezi ne pocitame i jazyk a srdce. Ja davam vnitrnosti asi tak dvakrat za tyden. A taky to podle me krapet prehanis s umelyma vitaminama - smyslem krmeni prirozenou stravou je dostavat do psa vitaminy prirozene, tj. v syrovem mase a zelenine... Previtaminovani psovi vic skodi nez prospiva... Tot muj nazor Ale chvalim za pestrost, snad ti to vydrzi

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2010 13:44
- Nahlásit

Mirkoooza

Proč by se nemēli dávat moc vnitrnosti? Prece by to mēla bejt strava, co nejvíc podobná ty, kterou by mēl v prirodē. A tam když vlk nēco uloví, tak to sní i s vnitrnostma, takže je vlastnē má každej den. Je ale vlastnē fakt, Že ne treba pul kila jater, ale jen jedny játra

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2010 13:46
- Nahlásit

zuzanarosakova

Já si myslim, že tam jde hlavně o obsah střev, natrávené vlákniny nebo čeho..

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2010 14:03
- Nahlásit

Omlouvam se za opozdene reakce... Ale citim neudrzitelnou potrebu rict svuj nazor

muf
Nas stary pes si pravidelne odkladal cerstve kosti a jakoby cilene cekal, az do nich mouchy nakladou vajicka a pak si pochutnaval na cervicich - takovou nechutnou kost si nenechal od nikoho vzit, zalezl s ni do nejklidnejsiho mista v zahrade a labuznicky ji cele hodiny vylizoval... Bylo to pro nej neco jako skeble pro gurmany... A nikdy mu z toho nic nebylo, takze bych se ani u sveho dnesniho rocniho psa nebala. Davam ji i dosti zasmradle maso, kdyz se cas od casu zadari, a zatim (tuk tuk) ji z toho nic nebylo.

borrasca
Stendo si samo rekne, kdy je cas snizit pocet davek. Ja presla s Teslou na syrove v peti mesicich, dostavala 3 davky denne, ale uz po mesici se v tom zacala nimrat a nedojidala to. Snizila jsem davky na dve vetsi denne (mnozstvi zradla jsem zachovala), a svete div se, sezrala s chuti snidani i veceri. Takze ti radim zkusit snizit pocet davek na 4, bo proste nejspis nestihne vytravit predeslou davku a tim padem nema do jidla takovou chut. Stejne tak si aj myslim, ze nekterym psum proste sedi krmeni jen jednou denne, obzvlast ted v lete. A s dobou posledniho krmeni ti neporadim, ja krmim hodne nepravidelne, kolikrat i o pulnoci a problem nikdy nebyl, zradlo vyblije jenom kdyz je ho veliky kus a malo ho pozvyka (naposled lososi skelety - to vypadalo desive...:shame, nebo kdyz hned po jidle seskoci z gauce, koza jedna... Vzdycky to po sobe ale pekne uklidi

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2010 14:12
- Nahlásit

zuzanarosakova
No predstav si treba, ze vlk ulovi kralika nebo bazanta - v jakem pomeru jsou kosti, maso a vnitrnosti, jake ruzne druhy vnitrnosti sezere, plus natraveny obsah strev, chlupy nebo peri... To si myslim, ze je idealni pomer. Nevim, kolik tech vnitrnosti romcca dava, jestli pokazde jen dejme tomu petinu davky masa, tak je to OK a klobouk dolu, ze se s tim tak pipla Davka ale nemusi byt vyvazena kazdy den, kdyz dostane ctyri dny maso s kostma a paty den vnitrnosti se zeleninou (zjednodusene), tak je to vyvazeny jidelnicek. Podle me.

denyk
Člen
# Zasláno: 23 Čec 2010 19:37
- Nahlásit

Já taky přidávám "umělé" vitamíny. Pes nechce ovoce, zeleninu nechá v misce co s tím?

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 10:44 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

denyk

nám se osvědčilo zeleninu povařit a polít, zamíchat s jogurtem a/nebo olejem (za studena lisovaným). samozřejmě rozmixované/najemno nasekané.
postupně jsme se od téhle úpravy posunuli až k tomu, že dnes žere zeleninu (vyjma zelených lupenů, to prý fakt jako nemusí) i samotnou, jen spařenou a pokrájenou, a některou dokonce rád.

a to ze začátku se v misce klidně frfňal hodinu, jen aby ty kousky zeleniny vyoperoval z rejže.

ovoci přišel na chuť tím, že záviděl, že ji jíme my... tak když dostal kousek, přece jen ho nějak sdlábnul. a postupně jí přišel tajy na chuť (mnohem víc než té zelenině), hlavně měkčí, ideál lehká nahnilost.

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 11:19
- Nahlásit

denyk
Pes nechce ovoce, zeleninu nechá v misce
Rozmixovat do mrtě, zamíchat do čehokoliv, kam to jde (mleté směsi, dršťky...). Mimochodem, Psíček neštěká naprázdno, zas tak obdivuhodným zdrojem vitamínů zelenina pro psa není...

Vero
žere zeleninu (vyjma zelených lupenů
Což je dost škoda, protože právě ty zelené lupeny (listová zelenina) jsou zrovna nejdůležitější

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 11:28 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

corgi
žere zeleninu (vyjma zelených lupenů
Což je dost škoda, protože právě ty zelené lupeny (listová zelenina) jsou zrovna nejdůležitější

ale nééé...zelené lupeny papáme taky. ta závorka se vztahovala k celé větě: některou zeleninu už žere rád jen tak samotnou, nespařenou, nepokapanou - třeba rajče, je sladký, ale smlsne za syrova i papriku nebo okurek... ale zelené lupení přece jen nechce jen tak samotné na chuť, míchám do masa, jogurtu... a pak je všecko pryč

Psíček
Není to spíš tak, že v ovoci pes identifikuje cukr,

no dyť... proto nejradši přezrálé, nejsladší.

ze zeleniny stejně ve většině využije jen vlákninu

každopádně by prej měl mít tu vlákninu... že prej střevo psa už je jiný než střevo vlka a důkazy pro to mi přišly věrohodný.

Někdo nějde tvrdí, že zelenina je zdrojem vitamínů pro psa?

tvrdí... s tím, že když se rozbije ňáká ta struktůra, spařením nebo rozsekáním, tak si z toho vezme.
a taky tvrdí, že v mase, co není čerstvě ulovené, co je navíc přemražené, už je potřebných vitamínů strašně málo a možná nestačí.

a páč to všecko nemám jak ověřit, tak mi selský rozum tvrdí, že určitě nic nepokazím, když budu zeleninu dávat, když se ji naučil žrát, a s chutí, a zažívání má dobrý.

Pes, kterej nemá psa, páč drží dietu, takže by ho hladem moh sežrat, chodí načumovat do tématu o zkušenostech, jak krmit psa.
K tomu mám zatím jen dvojí potenciální vysvětlení.

denyk
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 11:39 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

Díky, jsem ráda za každou radu vyzkouším, musím ho nějak "prekabátit".
Já samozřejmě nevím, jestli mu něco "nechybí" z laického pohledu-stav srsti, drápků a ehm....vypadá vše o.k., jen vetové neustále straší

denyk
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 11:48
- Nahlásit

A co se týče mletých směsek, ty já nedávám, jen občas trochu konzervy.Beru od řezníka a z Masopropsy. Vlastně hovězí bych mohla koupit mleté.
A dršťky mám v celku, musím je krájet na menší kousky, brrrr

denyk
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 11:50
- Nahlásit

Své děti nekrmím ničím, bo žádné nemám a asi je pravda, co mi napsal MVDr Štourač: "Pes není kosmonaut"

Baysha
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 12:32
- Nahlásit

denyk
Pes není kosmonaut
přesně, já se přiznám, že to vůbec nehrotím (a to mám desetitýdenní štěně), dávám jí hlavně kuřecí žaludky, krky nebo hřbety, občas zkusím pro změnu kousek hovězího nebo rybky (i když to jí tolik nechutná), když si vzpomenu, tak do misky přistrouhnu mrkvičku nebo přidám třeba trochu špenátu, když jím jabko, tak se s ní rozdělím, a někdy zeleninu zakápnu troškou oleje z tresčích jater - hlavně proto, že jí ohromně chutná. A když občas nestihnu koupit maso, tak jí nasypu granule (Canine Caviar) a mám pořešeno. Ani miminům se přece strava neodvažuje na miligramy, tak co.

kachna_
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 13:51
- Nahlásit

Psíček
máš prosím tě někde něco k těm rostlinným tukům? Myslela jsem, že rama apod už patří mezi kvalitní rostlinné tuky, které můžu dítěti dávat . Proč ne?
Baysha
Ani miminům se přece strava neodvažuje na miligramy, tak co.

To by ses divila . Ale taky mi přijde směšný to tak moc řešit. Ano, člověk by měl mít nastudováno a sledovat zdravotní stav, ale řešit každej gram???

Vero
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 14:43
- Nahlásit

Psíček

No číst se to samozřejmě všecko dá, jenže už nemám tuchy kde. Přečtu, pokud mi zdroj připadá rozumný, zaeviduju, ale nadbytečný info kdo kdy kde nevědomky, zdá se, vypustím... (to ten Němec, víš)

No a věrohodný mi to celkem přišlo asi i proto, že stejný kousek zeleniny, který psovi samotný nevoní, už po spaření nebo úplném rozsekání začne považovat za celkem rozumné jídlo.

No a kromě toho jsou to podle mě všecko jenom hypotézy, jak by to být mohlo, které se stejně nemůžou brát za ňákou bibli... Hlavně aby pes prospíval a chutnalo mu... a nebyl to zrovna přepápenej olej a tak, na což člověk asi přijde i zdravým rozumem.

Já to píši jen proto, že kvanta lidí jsou prostě přesvědčeni, že zelenina je pro jejich psa úplně stejně super jako pro ně ...

Hele tak já si myslím, že vzhledem k těm chemikáliím, co zelenina obsahuje v důsledku svýho "životního cyklu", pokud ji člověk nemá z vlastního statku, to pro nás je možná ještě míň super, než si myslíme, a vzhledem k naší delší životnosti i horší než pro psa...
A v zásadě nevim, páč prokázat se to taky moc nedá.
Holt jídlo je jedovatý, voda i vzduch jsou jedovatý, tak buď budem žrát, dýchat, pít a žít, nebo zdravě umřem no...
A s těmi psy jsou lidi zblblí holt reklamou, stejně jako se sebou, tuhle jsem viděla reklamu na čekuládovou nutelu plnou vitamínů třeba. A tak.

Taky sedíš v práci, nebo seš fakt hodně tlustá žencká?

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 15:43
- Nahlásit

Zdarec, chtēla jsem se zeptat, jak to dēláte, když nēkam se psem jedete? Jak krmíte když jste treba tejden pryč? Nebo , když vám je nēkdo hlídá? Dik

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 15:49
- Nahlásit

zuzanarosakova
Když jedu pryč, tak buď mám s sebou Mlsíka nebo Fíka od vetamixu, nebo nakoupím maso na místě, nebo žere grancle. ať už kočičí, co vezeme fretce, nebo nějaký superprémiovky, co má otec pro ovčandu. Pro nějaký náročnější výlety mám nakoupený sušený hovězí maso ze sleddogs.

corgi
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 15:53
- Nahlásit

zuzanarosakova
Loni jsem brala na dovolenou Fíka od Vetamixu, letos jsem psa nechala doma a hlídala mi ho teta. Byla jsem pryč 5 dní, takže pes měl připraveno a zamraženo 10 mističek. Kočky měly taky deset mističek. Jak to tak teď čtu, musím tetě ještě jednou pořádně poděkovat

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 17:14
- Nahlásit

corgi
Maky a Trix

Co je to fík od vetamixu??

denyk
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 17:26
- Nahlásit

Já na tři dny brala konzervy od Barona.
V září jedem na dovču, Buki bude u známé, ale to vám je taková dobračka, že myslím, že si pes bude žrát líp než doma....

denyk
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 17:31
- Nahlásit

Fík od Vetamixu je totok http://www.vetamix.cz/eshop/node/3573

zuzanarosakova
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 17:41
- Nahlásit

denyk

Aha aha a to myslíte, že muže pes žrat treba tejden v kuse??

denyk
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 19:38
- Nahlásit

zuzanarosakova
nevím, já Vetamixem nekrmím, ale ve většině případů se dá maso koupit u řezníka, nebo se dá prokládat granclema, nebo konzervama, sušeným masem....
(pokud nejedete někam do džungle, tam by si potravu musel obstarat sám )

pawLINka
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 19:45
- Nahlásit

zuzanarosakova
Jasně, že to může žrát i týden v kuse. Pes fakt nemusí mít každý den jiné menu.

Vynahradíš jim to pestrou stravou po návratu.

Maky a Trix
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 20:16
- Nahlásit

zuzanarosakova

krmím tím naprosto běžně klidně tejden, stejně jako klidně na tejden dostane grancle. K fíkovi občas dostane jako další porci třeba ráno jogurt, nebo zeleninu, s tím, že vzhledem k tomu jak vařím, dostává i zbytky, třeba saláty, těstoviny a podobně.

borrasca
Člen
# Zasláno: 24 Čec 2010 22:38
- Nahlásit

Zdravím

Mirkooza: děkuji za odpověď, dávat jíst méněkrát mě vůbec nenapadlo...

Nicméně, na dovolené prcek papal 3 dny granule a bez řečí pak 3 dny konzervu a zase bez řečí a dneska po příjezdu zbouchala 6 kuřecích krků najednou jak se těšila na masíčko! Už jsem vychytala, že vitamineral jí zamíchávám do medu a to sní a vůbec jí to nevadí...takže od zítřka zase masíčkujeme...
A zeleninu zkusím nastrouhat a rozmixovat a uvidíme....

A na dovolené jsem potkala tři majitele pejsků, jejichž pejskům bylo 16 let a byli v super kondici a vůbec by jste to nepoznali...a hádejte co papkají celý život? Vařená masa s přílohama a občas i kousek syrového...žádný grancle
Masíčku zdar!

denyk
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2010 00:01
- Nahlásit

borrasca
ahoj, fotečky by nebyly?? Zajímá mě jak roste holčička

borrasca
Člen
# Zasláno: 25 Čec 2010 10:28
- Nahlásit

denyk: jojo fotečky dám už je vidět, že je to malá vipetka, už je to takové chrťátko...dneska jsem jí k véče rozmrazila vemínko, tak jsem zvědavá co na něj poví, ale jelikož venku slupne kdejakého uschlého slimáka nebo odloupne ze silnice myš, která je tenká už jen tak půl milimetru tak myslím, že vemínkem potěším heh....dám fotečky odpoledne ju...

Já bych byla ráda kdyby i ostatní dali fotečky, ať člověk vidí jak nám ti pejsáčci na masíčku prospívají

<< 1 ... 162 . 163 . 164 . 165 . 166 . 167 . 168 . 169 . 170 . 171 . 172 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání