Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Aluli
Člen
# Zasláno: 4 Kvě 2010 22:30
- Nahlásit

denyk
to ja mela strach ze vseho co kdyz ji dam neceho malo nebo hodne nebo co kdyz ji neco udelam atd ...:-D ted mela takový mensi ,,kolaps" byly sme na intenzivce a byla taka malatna a trochu se bulala tak sem se hned lekla ze je to tim ze blbe krmim bo jindy problemy nemela. Nejspis to bylo falesnou brezosti - dostavala snizene davky vody (pred intenzivkou)

borrasca
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 07:16
- Nahlásit

Holky jen jsem chtěla k těm pampeliškám, nejzdravější jsou mladé malé listy rostoucí z jara, mají velmi vysoký obsah vit C. Ty staré velké už moc vhodně nejsou, prý obsahují moc kovů a nečistot v nich nahromaděných...mám morčata, takže tohle si hlídám

Pumpa
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 07:59
- Nahlásit

borrasca

žjóva, tak to abych šla na trávu. A to jsem si myslela, že když už nemáme króliky, že mně mine ranní vstávání s kosou
Hele a sušit o teda taky můžu, jo?

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 08:35
- Nahlásit

To snad nemusíme rvát hned po ránu, ne?
U nás na severu jsou ještě maličký
A kosu nemám

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 09:28
- Nahlásit

makrel
Jak kdy... Zpočátku to bylo hned, pak se několikrát stalo, že až na poněkolikátý a teď je to víceméně ok...

borrasca
No já mám německého pinče, který má 50 cm v kohoutku, takže to není zrovna mini psík.
Kdyby byl zdravej, tak má stejný jídelníček jako ostatní psi a kdyby to byl mini pes, tak taky. Je jedno jestli je to malý nebo velký pes. Jen malému nedáš třeba celé kuře.

borrasca
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 09:39
- Nahlásit

Já nevim, já rvu trávu v kteroukoli denní dobu, prostě když je čas...no a ty pampelišky se podle mě můžou syrový místo salátu trošku, jsou hořký a močopudný, morčata po nich čůraj jak koroptve, ale taky jich snědí pytlík denně...nejlépe se uchovávají svěží asi tak 5 dní v zavřeném sáčku, kde je nejdříve pokropíte vodou a zavřete do lednice (jako se salátem prostě) a na zimu jim je sušim Psovi bych dala trošku, třeba obden, určitě bych mu to necpala každý den a hromadu. No a on se ten pytlík malých lístečků nechá trhat teda
pawLinka: oukej

borrasca
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 09:53
- Nahlásit

Hele a dáváte někdy psí konzervy? Třeba do Animonda s obsahem masíčka 98%? Můžu to, když pojedu třeba na dovolenou?

kachna_
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 10:07 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

borrasca
Hele a dáváte někdy psí konzervy? Třeba do Animonda s obsahem masíčka 98%? Můžu to, když pojedu třeba na dovolenou?
já dávám na dovolený granule - U mamči onehdá dostali chappi a jedna ho nežrala, druhá vyzvracela. Ale to je kvalitou trochu někde jinde
Rexe, animondu občas dostaly v práci a v pohodě.
100% masa ti na dovolený nepomůže - musíš řešit přílohu.
Mně žerou i vetamixího fíka, ale je to samá kost a kůže
Jo a mamča dává grand od jeseničanu. Teď teda mili měla průjem, ale možná to bylo háráním

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 10:08
- Nahlásit

kachna_

On vetamix prodává i vysloužilý figuranty???

borrasca
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 10:21
- Nahlásit

kachna_: děkuji za odpověď. No podle toho co jsem zatím o syrovém přečetla tak klidně nemusím týden či 14 dní vyjímečně přílohy řešit může být jen na masíčku, páč mixer pod stan určitě nepovezu...dávala bych tam konzervu a masové kosti...

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 11:12
- Nahlásit

Já dávala konzervy od Barona a bobek v pohodě

borrasca
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 11:16
- Nahlásit

denyk: nooo já to budu muset takhle řešit v případě nouze, pod stanem uprostřed lesa býváme tak 3 dny...pečou se buřty teda, určitě tam něco vyluxuje...a dostane konzervu...
A když jedeme třeba na týden až 14 dní tak tam zase sice je elektrika, ale nejsou podmínky pro mixování zeleniny, ani mrazák...
Mě šlo hlavně o bobek, zda se mi po tom nepo...

A ještě jedna otázka, jak vychytáváte tu zeleninu? Děláte to z mražené, nebo čerstvé? Napadlo mě nakoupit brokolici, kedluben, mrkev, salát (například) a vše rozmixovat a dát si do krabiček (musím nějaké nakoupit) a šup s tim do mrazáku, třeba 14 dávek, každou balenou zvlášť...To samé s ovocem, čerstvým, případně mraženým....

Máte nějaké vychytávky do čeho to skadovat?

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 11:17
- Nahlásit

borrasca
No to je jasný, že vydrží i bez zeleniny. Spíš to spousta lidí jen žene zase do extrémů - tabulky, výpočty, gramáže. Fuj.
Nedávno jsem byla na jedněch jatkách, kde mají bordo dogu a ovčáka. Krásný psiska, mohutný, osvalený, krásný zuby. Dostávají celý život jen maso a kosti a jsou nádherní. Ovčákovi je prý 14 let (vypadal tak na 8) a doga má 7 a vypadala jak mladice.

Já s sebou na dovolené beru granule, ale mám v záloze i Mlsíka z Vetamixu. Konzervy nekrmím, protože buď obsahují 4% masa a samý hnusy a nebo jsou děsně drahý.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 11:20
- Nahlásit

borrasca
Já v létě strouhám zeleninu a ovoce do ooobrovského kýblu, a pak to dávám zamrazit do sáčků na denní porce pro 4 psy. Když můžu, dávám zeleninu čerstvou, ale v létě je toho tolik, že je škoda to nechat shnít, a tak zamražuju.
Stejně tak když je v Kauflandu něco hodně slevněného, tak nakoupím hodně a když nestíhám zkrmit, tak zamražuju. Stačí mi na to obyčejné sáčky.

V současné době nemám moc času, a tak dávám nejvíc kupovanou mraženou zeleninu a špenát. Nakoupila jsem v Kauflandu ve slevě. Naštěstí mám velký mrožák.

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 11:29
- Nahlásit

No pro mého maďara stačí na den konzerva cca800g za cca.60Kč, tak 4dny na výcviku jsem to zvládla

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 11:39
- Nahlásit

denyk
Však joo, když má člověk možnost, tak proč ne. Pro mě je hlavně jednodušší vzít granule nebo toho Mlsíka (dobré konzervy bych musela shánět).
A taky bych dala za 1 den do konzerv to, co ty za 4 dny, takže 4 dny by mě stály pomalu tolik, co pytel granulí. Já tak úplně granule nezatracuju, už bych s nimi nekrmila, ale nikomu je nevymlouvám.

borrasca
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 11:48
- Nahlásit

PawLINka: ale konzervy od Animondy obsahují 98% masa a 400g stojí 37 Kč píšou ve složení Já si taky myslim, náš první pes, pudlice trpasličí, papala celý život to co my, solené, kořeněné, prostě kousek guláše s knedlikem, jako pamlsky párky a sýry případně granulky Frolic, někdy měla k večeři chléb se šunkou a máslem (vždycky to potvora důkladně ocucala a nechala jen chleba) a žila do 13 let, pak umřela chudinka na zápal plic, který vet nepoznal
Tak jo naflákám do mixeru i zeleninu i ovoce (fakt je že proč to oddělovat, já jim taky mrkev s jablkem) a udělám si pytlíčky. Můj mrožák je prťavej...vůbec mě nenapadlo, že někdy budu potřebovat velikej a to je starej jen rok...to jsem byla ještě zásadně pro granule

denyk: skvělé, tak to jsem ráda...pod stanem budou konzervy, když je dám na dno stanu a přikryju hadrama, tak by měly mít cca 15 stupňů, to by se zkazit neměly když budou zavřené že...tam neni ani voda ani nic jen to co si přineseme...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 12:01
- Nahlásit

Čauky, nevím jak vy, ale já předávám své zkušenosti děsně ráda! Tady je náš jídelníček: pesice má 26kg a není ňák moc aktivní... 1kg masa rozdělím na 3 díly a krmím ráno a večer, nebudu tu rozepisovat jídelníček od pondělí do pátku, prostě maso střídám takto:

1. Telecí mleté (Vetamix)
2. Kuřecí krky + žaludky/srdce (JIP)
3. Vepřové mleté (Vetamix)
4. Ryba (losos/kapr+sumeček/rybí piliny - Vetamix, cejn - od strýce)
5. Hovězí zelené dršťky (Vetamix)
6. Kuřecí hřbety, křídla nebo stehna (JIP)
7. Hovězí kousky/oháňka (Vetamix)
8. Vepřové žebro/kachní krky (masna/Tesco)

Zelenina "co dům dal": mražená (směsi, nejčastěji mrkev, hrášek, kukuřice), mrkev, celer, čínské zelí, okurek, paprika, rajčata (i z plechu nebo protlak), kysané zelí, špenát, ledový salát, červená řepa, květák, brokolice, jablka, kopřivy, pampelišky...... Když koupím v akci např. hromadu mrkve nebo brokolice, tak ji očistím, nasekám v robotu co nejjemněji, zamrazím v poloprázdném sáčku naplacato, roztluču paličkou na maso, přesypu do krabičky od zmrzliny a vrátím do mrazáku. Pak už podle potřeby namíchám libovolnou směs z různých krabiček v různých poměrech, 2-3x spařím vařící vodou a zamíchám do masa.
Přílohy nepřidávám, nebo jen symbolicky rýži, vločky, těstoviny, chleba... Ale jen hrstku cca 1 týdně.
Doplňky: olivový olej, vajíčko, bylinky, Pangamin. Jednou za sto let Micromineral, bo mi chovatelka psala, že s kupovanými doplňky opatrně, raději míň než víc, že v pestré stravě má všeho dostatek, tak ať ji nepředávkuju... Takhle ji varoval veterinář.
Jo a píšu si deník - hodně lidí mě už označilo za magora... Ale mě to baví a mám krásný přehled o tom, co jsem jí dala, bo já si stěží vzpomenu co jsem měla včera na oběd...

Na dovolenou koupím granule co nejbližší barfování: FitCrock, Orijen nebo Acana Grasslands, plus maso, pokud to bude možné. Taky zvažuju ňáké pořádné masové konzervy a o zeleninu se s ní podělíme v průběhu dne (jablko, okurek, rajče...), nemusí to mít smíchané v misce

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 12:46
- Nahlásit

Mirkoooza
Super-díky.
A to jako fakt 26kg psovi dáváš kilo masa denně+přílohu? doufám, že i s kostma, ne čist´é maso, to bych se nedoplatila
Já dávám svému 24 kilovému cca.750g masa i s kostma.
A zeleninu nemrazím, strouhám cca.1x za tři dny.
Ráno zas vybíravka jeden nežral, tak jsem mu to schovala a dostane to večer.

borrasca
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 13:10
- Nahlásit

Já vůbec nechápu tu kalkulačku zde:
http://www.manwe.eu/content/vypocet_krmne_davky.xl s můžete mi někdo poradit?
Kam mám napsat masové kosti, když chci krmit převážně jima? Já sem z toho jelen...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 13:13
- Nahlásit

borrasca
Vyprdni se na kalkulačku.

Dávej podle toho, jak pes hubne nebo přibírá...

Já mám 4 psy a ani jeden snad neodpovídá těm super tabulkám. Jeden dostávám porci skoro dvojnásobnou, jiný poloviční...

Já jsem maso nikdy ani nevážila - sobě taky neodměřuju denní dávku masa, chleba a zeleniny.

Goretka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 13:29
- Nahlásit

Páni... Já mám dvě holky zlaťáků jedna má 33 a druhá 30kg a dostávají cca 0,5kg masa denně. A ještě mi na tom zvládly přibrat. Od pondělka jsem jim to snížila na 0,4 masa + zelenina, nebo sýr a tak... Je tedy fakt, že to nejsou žádná torpéda. Chodíme venčit s jednou maďarskou vižlou a ta toho za tu procházku naběhá tak 3x tolik co holky a pani ještě pokračuje v pochoďáku, co mi jedme domu.

borrasca
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 13:37
- Nahlásit

pawLINka: dobře vyprdnu se na kalkulačku, udělám to jen poměreme a od oka to já jen, že jsem jí chtěla vyzkoušet a ono mi to pořád hází mínusy když dám opačný poměr masa a kostí (kostí víc když chci krmit převážně masovýma)...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 13:37
- Nahlásit

Goretka
To je právě ono - každý pes potřebuje jiné množství... Jeden můj 15 kg pes dostává odhadem půl kila masa denně a stejně je jen kost a kůže. Jiný pes, který má 24 kg, dostává sotva 300 g denně a je takový oplácanější.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 14:00
- Nahlásit

denyk
ne ne, jednu kilovou štangli rozdělím na 3 části, jednu dostane ráno, druhou večer a třetí druhý den ráno (nebo 1. večer, 2. ráno a 3. večer). Tzn. že denně dostane cca 660 g masa, nerozlišuju jestli s kostma, čistá svalovina, vnitřnosti... prostě od oka, někdy dostane jen 200g (např. vepřových žeber), někdy až 500g (rybí piliny se mi zdají hodně lehké...). Plus k tomu hrst zeleniny a ovoce. Zapomněla jsem napsat že jde o 10 měsíční štěndo, takže je ještě ve vývinu, tak jí dopřávám. Ale trochen buclatá je, kilečko dvě by mohla shodit, chci jí začít ty kilovky dělit na 4 části, takže bude mít denně 500g masa, ale ne a ne se k tomu přinutit...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 14:02
- Nahlásit

ten smajl měl být na konci... chi!

Goretka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 15:04
- Nahlásit

Vy kdo máte štěňata - co se musí hlídat? Přemýšlím, jestli kdyby jsme se náhodou rozmnožily, tak co a jak dodržovat. S dospělákama si hlavu nelámu, ale co prcek? Holky vyrostly na granulích a tam jsou nějaký poměry zachovány...

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 15:05
- Nahlásit

Je tu samostatné téma, kukni tady - http://www.cz-pes.cz/diskuse/3_10944_0.html

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 15:13
- Nahlásit

Goretka
Já naši feňuli krmím syrovým masem od 5. měsíce a v poho, až si jednou budeme pořizovat druhého prcka, nebudu váhat a budu ho krmit od začátku masíčkem. Myslím, že ani u štěněte není nutné jet podle tabulek, stačí nad krmením přemýšlet, dbát na pestrost a psa bedlivě sledovat. My máme kvůli ušiskám "zakázáno" přidávat vápník a cokoli co ho obsahuje (krátkosrstá kolie - ušiska by měla být sklopená a vápník je prý staví), od 5. měsíce je tedy co se týče vápníku a fosforu odkázána na kosti a úplně jí to stačí. Za prvé je v nich vápníku až až a za druhé poměr vápníku a fosforu je tam přirozeně vyvážený. A já si myslím, že psí/štěněčí tělíčko dokáže s přírodními vitamíny mnohem lépe hospodařit, dokáže je lépe využít, uskladnit atd. Takže to neřeším. Řešila bych až nějaký náznak prošlapů a jiných příznaků nějakého nedostatku. Při pestré stravě nemám obavy o poměry a množství vitamínů a minerálů

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 15:17
- Nahlásit

Mirkoooza
Myslím, že ani u štěněte není nutné jet podle tabulek, stačí nad krmením přemýšlet, dbát na pestrost a psa bedlivě sledovat.

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání