| Autor |
Zpráva |
borrasca
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 12:22
- Nahlásit
Nene budu dávat jen žloutek, bílek použiju do buchty
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 12:23
- Nahlásit
Tak prý na očkování jezdit nemám, když nežere, že by mohl být oslabenej. Mám přijet až bude v pohodě. Tak je to asi tou háravkou-doufám . No mám o něj starost jo a je to Maďarský ohař
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 12:25
- Nahlásit
Jo kosti z parmské šunky žral i jako granulář...
Už tehdy mi vet doporučoval granula, protože jsem krmila jinýma....
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 12:58
- Nahlásit
A nevíte jako co jsou srdíčka a kuř. žaludek? Je to maso když je to hladká svalovina a nebo je to vnitřnost...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 13:05
- Nahlásit
borrasca
to neřeš, vnitřnost a hotovo
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 13:19
- Nahlásit
borrasca
já si na krmení štěňěte vyhodila vlastní téma, tohle by tě mohlo zajímat:
je to psala to Ebony - návod je od smečky:
2 měsíce věku psa:
Krmení ve 4 - 5ti dávkách.
4 x masová směs s velkým podílem kostí ( aspoň 50%) nebo kuřecí díly vcelku. Masová směs může být z kuřat, hovězího, dršťky, ryby, vemena, plus kosti ( já většinou melu torza) atd. Měla by obsahovat i vnitřnosti - dávám kuřečí srdce a játra. Vnitřnosti tvoří tak 5 - 10% krmné dávky. Když nemám namletá torza, podávám díly kuřat ještě po mlétém. Snažím se aby v každé krmné dávce kosti byly obsaženy.
1 x za den dávka mléčných výrobků. Základ jsou piškoty namočené v zahuštěném (Tatra) nebo sušeném štěněcím mléce, zahuštěné ředím 1 : 1 s vodou. Do toho zamíchám tvaroh nebo jogurt (tvaroh mají raději) a lžíci medu. Po mléčné dávce dostanou opět kosti.
Čím je pes větší snažím se zvyšovat podíl kostí a mleté už dávám v podstatě jen kvůli Gelacanu a kysanému zelí. Z kostí jsou nejlepší mladé hovězí, telecí - úplně super a kuřecí. Vepřové nejsou tolik vhodné, ale dávám je taky. Stále krmím zelené dršťky, ryby a vnitřnosti. Vše v celku. Z vnitřností prakticky cokoli. Přiznám se že zeleninu a ovoce moc nedávám. Naši psi to nějak extra neoblibují a mě se nechce strouhat potažmo mlýt. V kusech pes vlákninu nedovede trávit takže bez úpravy je ovoce a zelenina téměř bezcenná. Počet krmných dávek přizpůsobuju apetitu konkrétního jedince. V půli roce se dostanu na dvě za den. Po půli roce už nedávám "mléčné dávky".
Vždycky se snažím aby psi dostávali tolik, kolik bez problémů a okamžitě sežerou. Nesmí být tlustí, musí se jim lehce nahmatat páteř, pánev a žebra.
V období nejrychlejšího růstu dávám opravdu minimálně svaloviny. Psi po ní moc rychle rostou a vzhledem k jejímu vyššímu podílu fosforu dochází k odvápňění kostry. Odvápnění se projevuje nejdříve "prošlapy" a změklými chrupavkami (uši). V krajním případě i zvýšenou lámavostí kostí - taky znám případy.
Pes (štěně) musí mít rovné a pevné nadprstí, klenuté prsty. Když nemá je něco špatně.
V tomto období dostávají víc než 50% krmné dávky v podobě kostí, chrupavek - převážně kuřecích. Opravdu "co snesou" . A snesou hodně
Přílohy nedávám, vaření mě zdržuje. Maximálně dostanou od koně suchý chleba nebo rohlík.
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 13:46
- Nahlásit
Dobře, tak jsem to šoupla do vnitřností
kachna_ děkuji ti...
Na můjpes mě všichni odrazovali, že je moc kostí, že by dávali tak 30% maximálně, ne e, budu dávat, kolik snese podle bobečků
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 13:51
- Nahlásit
http://canine-carnivore.com/feeding-your-dog-a-SAR F-diet.aspx hele tady zase píšou málo kostí...to by se z toho jeden zbláznil já si myslim, že pokud nejsou bobečky bílý, ale hnědý, tak je to akorát a tím se budu řídit
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 13:59
- Nahlásit
borrasca
mi teda přijde, že 70% je opravdu hodně.. (celkově mi přijde blbost dávat tolik kostí...) třeba můj pes kosti nemůže prakticky vůbec nebo teda jen v omezeném množství a je krásnej a zdravej... Ono se to dá vyvážit i zeleninou, bylinkama.... takže netřeba cpát do psa hafo kostí, aby ste dohnali vápník.... Toť můj názor.
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 14:13
- Nahlásit
Montik: to nejsou kosti, to jsou masové kosti tzn. krky, křídla, stehna, kostry - vše s masem obalené...ne jen čisté kosti...
Když vezmeš masové kosti třeba ty křídla a stehna, tak na nich je masa hodně, víc než 50%...
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 14:24
- Nahlásit
borrasca
jasně, promiň, masové kosti.. Ale i tak je toho moc, podle mě.. jako, já krmim masem rok a 3/4 a nikdy jsem nedávala tolik masovejch kostí, no... Dřív, eště, když oba psi mohli vše bez problémů, jsem je dávala cca 3x do týdne (hlavně teda kuřecí)(plus jednou týdně celá ryba, tam, jsou taky kosti). teď dávám tak 2x do týdne skelety nebo křídla a jednou kuře celé mleté, ryba zůstala. Občas dám oháňku hovězí, ale to pak nedávám jiný kosti. zato dávám hodně moc zeleniny, hlavně teda tu, kde jsem se dočela, že je bohatá na vápník. Pejsové jsou oba v pohodě, žádné problémy. Nevim, no..prostě mi přijde, že se to obecně s masitejma kostma dost přehání... Přeci jen, vlk taky sežral hlavně vnitřnosti, pak maso a nakonec ohlodal kosti....(vim, že porovnávat vlka a psa domácího mnoho lidí nemá rádo, ale tak z něčeho přeci vycházim ). Tím samozřejmě nechci říct, že pejsek nebude prospívat. Na čem se shodneme určitě je, pozorovat hafana a podle toho přidávat nebo ubírat maso, kosti...! takže krmení syrovým zdar!! :-D
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 14:30
- Nahlásit
Montik: no hele třeba se pak pozorováním dostanu až k tomu dávat kosti jen tak jako ty musíme to prostě vyzkoušet, já chápu, že je to velmi indivuduální...jakým masem převážně krmíš a jakou tu zeleninu dáváš? Syrovému zdar
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 14:36
- Nahlásit
borrasca
Budu krmit tak něčím mezi. Skelety samotné, maso+zelenina. Nebudu dávat tvaroh, protože se nemá fávat dětem do 1r. - zátěž na ledviny, jogurty a to ostatní je v pohodě.
Montik
netřeba cpát do psa hafo kostí, aby ste dohnali vápník...
Anebo netřeba cpát do psa zeleninu, abyste dohnali vápník
Cir naopak nemá s kostma vůbec problém. Onehdá mi ukrad a sežral 5 kg skeletů.
Hele ta odlišnost názorů vlastně znamená, že se to dá dělat dobře tak i tak , takže pokud nebudeš psa denně prát svalovinou bez příloh, bude to OK (s nadsázkou myšleno)
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 14:38
- Nahlásit
borrasca
jasně, já jsem jenom po té celé dikuzi potřebovala sdělit svůj názor, no...
hele, dávám maso všechno, co mi přijde pod ruku: telecí, hovězí, vepřový, ryby, kuřecí, měla jsem i králíka. Většinu mám z vetamixu, nebo z lidských krámů (tam kupuju hlavně kuřecí a vnitřnosti). No a zeleninu všechnu.. Ale, hodně vápníku je v řapíkatém celeru, majoránce...Takže to dávám docela často. jednou týdně se snažím dávat místo zeleniny ovoce, ale ne vždy se mi zadaří. Přibližně obdem dávám vejce, kvasnice dávám každý den, občas řasu. 1x týdně mikrominerál, sem tam fitbarf (hlavně v zimě). Uf, samo bylinky jako bazalka, tymián.No, co mi přijde pod ruku. Jo a taky mám zdroj kozího sýra, takže ten dávám taky. Někdy cottage... Podle toho, kdy jedu na nákup a co tam pro ně koupim. Určitě jsem na něco zapomněla. Jo, na koubku, to dávám jen velkýmu a to artican. Tak, to je ASI vše, co dostávaj. Si docela žijou, když to tak po sobě čtu.
|
Montik
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 14:40
- Nahlásit
kachna_
jasně no...tak já ten vápník musim někde nahnat, když jeden nemůže prakticky kosti, no..Ale zase krmim pestře si myslim. Viz výše... Jo a s poslední větou naprosto souhlasim...
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 16:15
- Nahlásit
borrasca
pokud nejsou bobečky bílý, ale hnědý
Esli to myslíš vážně, tak já teda eště čerstvý bílý bobek neviděla Když se krmí syrovým masem a kostma, tak bobky po čase zbělají, to jako jo, ale čerstvý?
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 16:19
- Nahlásit
Mirkoooza
kdybych byla ochotna svyho psa pomucit, coz ale nejsem, tak bych ti jeden bilej poslala na ukazku. Kdyz ho necham dyl o samote s velkou kosti, je schopnej z hovezi nohy sezrat co se da, okouse klouby i s kosti a druhej den pak kadi temer bily bobky. A samozrejme ma luxusni zacpu, takze jsou velikosti kralicich
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 16:22
- Nahlásit
borrasca
The only vegetable matter we ever include in this diet is only the occasional (once a month or two) pulverized, sprouted clover and/or other sprouts and dark leafy greens. This constitutes no more than about 1% of the total dietary intake and is never fed daily.
Todle píšou na těch stránkách, co jsi sem vložila. Pro neangličtináře stručně přeložím: Zeleninu přidávají jen příležitostně, jednou za měsíc za dva, což je cca 1% potravy a nikdy jí nekrmí denně! To teda čučím, já dávám zeleninu denně cca 1/3 dávky...
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 16:25
- Nahlásit
Mirkooza: no já to četla na jednom foru, že to je prý ukazatel podle množství vápníku, když je moc vápníku, jsou čerstvý bílý prý...nefim ruku do ohně bych za to nedala...vidíííííš Kaccka potvrdila
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 16:27
- Nahlásit
Mirkooza: tak to čučím taky
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 16:31
- Nahlásit
Kaccka
Tak to potom jo. Feňule měla maximálně hnědo žlutý a drolivý. Bílý eště ne. Naštěstí.
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 16:37
- Nahlásit
borrasca
Oni tam píšou celkově zajímavé věci, třeba ta hygiena co se má dodržovat při přípravě jídla pro psa - před přípravou umývat ruce 20 vteřin mýdlem a horkou vodou atd. atd... Takovou hygienu nedodržuju ani při přípravě jídla pro sebe! A pes pak jde a na procházce sežere ho*no...
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 16:37
- Nahlásit
Nemáte nááhodou zkušenost, jestli kuřecí skelet rozemele starodávný litinový mlýnek na maso? Takový ten stříbrný na páku...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 18:50
- Nahlásit
borrasca
tak já myslím...že by mohl
JINAK HOLKY DÍKY, ZA VŠECHNY TYPY!!!!
Já zrovna vařím váš oblíbený sulcík, ale nevím, jestli ho bude jíst ten rezavý anorektik
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 21:13
- Nahlásit
denyk: no tak to by bylo skvělé, chci si ho koupit... sulcík je ňamka, já ho taky miluju přidá se k tomu vepřové koleno a je to ňam ňam
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 21:17
- Nahlásit
Hajzlík zrzavej !!!! Když jsem mu dala do ranního žrádla sulcík s trochou masa, hned to zblaznul.....(v tom měl hovězí, jablko, mrkev, petržel, česnek) přijde mi, že to vařený mu prostě víc chutná, ale to teda ne !
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 11 Kvě 2010 21:19
- Nahlásit
borrasca
s tím mlýnkem, raději ese ještě poptej, abys nekupovala zbytečně....já na něj koukala na mimibazaru-na ojetej taky jsem přemýšlela, mně příjde že ho ty kosti moc nebaví
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 06:30
- Nahlásit
denyk: hehe...šelmička ryšavá...no já bych chtěla místo mletého masa umlýt třeba kuře, aby byla změna ale fakt nevim aby se to z těch kostiček nezadrhlo, to bychom si pak mohli mlýt leda ten tatarák pro sebe
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 07:23
- Nahlásit
borrasca
no právě, když si tam představím to kolečko s otvory...
Tento http://www.sporilek.cz/kuchynske-spotrebice/roboty /bosch-mum-4770-muz4fw101?utm_source=HledejCeny.cz &utm_medium=PPC&utm_campaign=Robot+BOSCH-MUM+4770+ %2B+MUZ4FW101
používala na kosti ta holčina ze stránek, které tu už párkrát zazněly www.manwe.eu ale je to dost peněz
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2010 08:11
- Nahlásit
No to je opravdu hodně peněz a ani bych to na nic jiného nevyužila...navíc moc tý automatice nevěřim a říkám si, že stará dborá páka bude lepší Jen mě udivilo, že v železářství nemají od českého výrobce, ale pouze Maďároš a Čajna...obojí litina. A taky ještě nevim jak ustojim, až to začne křupat ble...no kdyžtak vyhozené tři stovky, za zkoušku to stojí
|