Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Dines
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 16:11
- Nahlásit

Tak píšu poznatky po necelých dvou týdnech BARFování.
Zatím jsem naprosto spokojená - pesani neměli jedinou zažívací obtíž (teda musím to zaklepat)

borrasca
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 16:19
- Nahlásit

Fajn, tak to je fajn, my totiž budeme mít právě to štěně , budu přidávat jen vit. C a nějaké chondro, třeba 2x týdně ne každý den...přičemž k snídaním bude domácí jogurt nebo kupovaný, jindy cottage a tvaroh, krmit budu převážně masové kosti (jinak přidávat možná řasu, žloutek jednou týdně a ořechy)
Myslíte, že je to tak dobré? Přidám i to co běžně přidáváte vy...ale taky si myslím, že zdravý organismus si poradí sám...prošlapy nepoznám, jak to vypadá?

Aluli
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 17:19
- Nahlásit

Taky jsem ze zacatku peclive odvazovala a tabulkovala :-D ted to beru jak mi to pod ruku prijde a koukam na psa jak vypadá...

Mám dotaz psice mi začíná reznout (dělalo ji to aj po granulích) bude to z mrkve nebo něco jiného ? Mám černobílou borderu...srst vypada tak ze konce chlupu jsou cerne a u kuze sou chlupy takové dohneda,...

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 19:50
- Nahlásit

Aluli
bude to z mrkve nebo něco jiného
Mrkev, rajče, červená paprika, řepa, špenát, řasa....

Monty
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:19
- Nahlásit

dáváte sem tam taky slezinu???

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:20
- Nahlásit

Monty
Já nedávám. Můžeš to zkusit,ale vím,že většina psů po ní průjmuje,takže spíš malinko s něčím jiným

Monty
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:27
- Nahlásit

jana33
a co jinak dáváš za vnitřnosti? já Montymu (bude mu teď v květnu deset) jen játru (nic jinému mu z vnitřností nešmakuje )
Na podzim budu mít štěňátko, tak myslíš kdyby bylo zvyklé od malička, že by taky průjmovalo?
Jo jinak ještě poznámka, nedávám syrové, ale vařené. Nemá to třeba vliv, že po syrových vnitřnostech psi průjmujou a po vařených ne? Já nevím, tak se jen ptám

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:29
- Nahlásit

Tak mně řezník dal slezinu-je hodně levná, bylo jí asi kilo a půl ale on to neee

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:29
- Nahlásit

Monty
hele, když tě tu tak vidím, kde kupuješ maso?

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:31
- Nahlásit

Monty
Ještě ledvinky. Spíš než vcelku se spoléhám na vetamix směsky s droby, dršťky a tak.

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:32
- Nahlásit

Jestli můžu, tak já dávám játra-jen vařená např. s trochou rýže (jasmínové), vemeno, zelené dršťky, srdce (ale ono se to všechno do vnitřností nepočítá, že).
A co např.hovězí jazyk? mají to rádi?

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:36
- Nahlásit

Dávala jsem játra, ledvinky, srdce, hrtany, plíce, ovšem teď mám eutrum a nedáváme žádné vnitřnosti, kromě kousíčku kuřecí játry.

Monty
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:36
- Nahlásit

denyk
Monty jí taky nechce, ale třeba štěně nebude tolik vybíravé

Monty
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:37
- Nahlásit

makrel
normálně u řezníka, jelikož Monty má 8 kilo, tak mě čistě jenom maso výjde do 500Kč, tak se to dá ještě finančně zvládnout

Monty
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:40
- Nahlásit

Dávala jsem játra, ledvinky, srdce, hrtany, plíce, ovšem teď mám eutrum a nedáváme žádné vnitřnosti, kromě kousíčku kuřecí játry.

tak to jsme na tom podobně, ne že by to Monťas nemohl, ale on to jaksik nechce, teda kromě té hov. játry

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:40
- Nahlásit

Mně někdy přijde, že ti psi prostě, vědí, co mají sežrat....já když jsem krmila granulemi, tak pejsek venku žral hnůj, výkaly...a nyní to přestalo a to kolem hnoje chodíme denně

Monty
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:42
- Nahlásit

denyk
no možná si hafan říkal, že je lepší jíst hnůj, než ty granule

Monty
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:46
- Nahlásit

jo jinač je nějaká zelenina a ovoce, kterou hafani nemůžou???
já jen vím, že hrozno je pro psy v nějakém množství toxické, potom nebudu moct dávat mrkev a řepu (westík).
To ovšem můj Monty taky nekonzumuje, to je zase dotaz abych věděla, až budu mít to štěndo

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:52
- Nahlásit

Monty
cibule se myslím nemá dávat vůbec a rajčata ve větším množství taky ne. Z vetamixu nebereš nic?

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:54
- Nahlásit

b]Monty[/b]
no já myslím, že v rozumné dávce můžou vše.
Koupila jsem si ty knihy o Barfování a tam nedoporučují česnek, cibuli....ALE kámoška krmí dle Sehnerky a ta česnek v rozumné míře dávala.
Kámoška měla kavalírka, krmila granulemi , byli mu 3 roky, měl zdravotní problémy a vet mu dával cca.3 měsíce života....kámoška se spojila se Sehnerkou a pejsek žil ještě 8 let. Nyní chová Šarplanince, má 8-mi letého a fenku cca 1,5 roku, a psi jsou nádherní bez zdravotních potíží....jen ten starší má problémy s klouby, ale dávala mu GAG od CANINY a zlepšení bylo za 14 dní....

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:56
- Nahlásit

Knížka o Barfu je dost...ehm....prostě se mi nelíbí. Rajčata, papriky normálně psi můžou, nebezpečný by mohli být ve velkém množštví a nezralý,alepochybuju,že někdo bude psovi dávat kilo zelenejch rajčat. Cibule,česnek v malém množství naopak psům prospívá

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:57
- Nahlásit

Já nejsem moc zastánce exotického ovoce pro psy...

Monty
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:58
- Nahlásit

makrel
díky za radu snad mi malá bude jíst zeleninku i ovoce a že nebude tak vybíravá jako Monty
Ne neberu, aspoň máme z té vody co v ní vařím maso pro Montyho vývar na polévku

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:58
- Nahlásit

denyk
jakého exotického ovoce?

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 20:59
- Nahlásit

Monty
to je fakt, já teď taky beru psovi normální kuřata nebo čtvrtky z obchodu pro lidi, ale přidávám k nim drůbeží mleté, aby měl aspoň nějaké kosti.Celou zimu jsem se cpala kuřecí polívkou

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 21:00
- Nahlásit

tak třeba pomeranče, ananas, mango....síš si myslím, že jsou lepší jablka, hrušky, švestky, maliny, ostružiny, borůvky atd...prostě to co roste u nás

Monty
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 21:01
- Nahlásit

jana33
v tom aby se člověk vyznal, jeden autor tvrdí že můžou a druhý že ne... a pak babo raď

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 21:01
- Nahlásit

denyk
tak to souhlasím, dávala jsem v podstatě jenom jabka a hrušky, předchozí psice měla ráda maliny. Teď ovoce nedávám vůbec,ale zdravý pes asi může v rozumném množství všechno.

denyk
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 21:03
- Nahlásit

já taky kupuju kuřecí normál v masně....vždyť např.skelety stojí 11Kč a je na nich docela dost masa

Monty
Člen
# Zasláno: 5 Kvě 2010 21:05
- Nahlásit

denyk
tak to je drsné, že mu dával 3 měsíce života a nakonec změnou stravy žil ještě osm let.
Já krmím Montyho od štěněte masem + vločky (opět mi jinou přílohu než vločky nejí ) + vitamíny (protože nejí to ovoce a zeleninu) a 17.5. mu budou deset a je v dobré kondici a nevypadá na to, že by mu tolik bylo, že makrel ?

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání