Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Pumpa
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 21:55
- Nahlásit

Dines

to už tady bylo...
je to pes jako vystřižený...

Kde je Smečka?, ta krmí štěnce syrovým, ne?

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 21:56
- Nahlásit

Takže to není zkreslený
A to mně lidi s mým mini maďárkem říkají, že mám velkého psa....
Tu fotku vidím poprvé.
Určitě budu moc ráda, když napíšeš své zkušenosti.
A co se týče vet. tak já můžu jet jen na jednu stranu, na druhé je německo
Když pak o něco jde, jezdíme stejně 25km, blíž nikdo
Bohudík jsme zatím řešili jen virózu-kašel...
Zítra se bude podávat:
RÁNO: hovězí na polévku, zelené dršťky, mrkev, zelí, česnek, ředkvičky, jablko,vejce, Microminerál, pupálkový olej.
VEČER: kuřecí skelet

Pumpa
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 22:03
- Nahlásit

denyk

to je fajne, ale já bych to otočila. Ve škole nás učili, že pes žere na noc. Ráno je toho zbytečně moc podle mně.
Třeba někdo ještě přijde a napíše svoje zkušenosti, ale já bych to udělala tak:
ráno: kuřecí skelet a vejce
večer: hovězí, držky už bych nedávala a k tomu mrkev, česnek a jablko plus minerálku a ty všechny věci okolo.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 22:07
- Nahlásit

Pumpa
to je megapes, takovej mensi mamut, ne? Ale krasnej Si tu fotku vytisknu a az budou babky v okoli zase povykovat, ze mam velkyho psa, tak jim ji ukazu

Pumpa
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 22:08
- Nahlásit

Kaccka

tak děti a dost s těma mamutama

takhle jsem dopadla při krmení nativní stravou..... máte se na co těšit....

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 22:10
- Nahlásit

No vidíš
Já se ještě tak trochu bojím ho nechat žrát ty kosti ráno, protože mu to přítel dá do misky a jde do práce... já pak přijdu až odpoledne, no strach je asi neopodstatněný....jelikož je to teprv asi 6 týdnů, co ho takhle krmím tak jsem ho ještě chtěla jakoby hlídat. Asi zbytečně, že?
Někdy vlastně ráno ani nejí, až večer.
A dršťky se zeleninou, jsou blbost, no, když v těch nepraných to vlastně ještě všechno je.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 22:18
- Nahlásit

denyk

o to ani tak nejde, hele je to strašně individuální, nejlepší je pročítat to tady, každý poví zkušenosti a Ty si prostě od každého něco vezmeš a pak to spojíš se svýma a přizpůsobíš psovi.
Já taky pořád zjišťuju, co psovi sedí a co ne a je to jako u lidí.
A když se bojíš dávat mu to ráno, nedivím se stát se může všechno, skelet klidně může dostat ráno. Ale když chceš dít ráno kosti, dej mu krky, tam by se nic stát nemělo.
My taky nedávali snídu, až teď co jsem doma. Je to lepší, ale můj pes je třeba ráno línej chroupat kosti, tak mu dávám olejovky, třeba....
dršťky se zeleninou nejsou blbost, ale dáš mu balast, dobré na trávení a pokud nemá velkou zátěž, zasytíš ho bez toho, aby ztloustl...

denyk
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 22:23
- Nahlásit

Děkuju
A těším se na další rady.
Dobrou

Pumpa
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2010 22:25
- Nahlásit

http://www.manwe.eu/index.php?option=com_content&v iew=article&id=144&Itemid=64

tady mluví, zdá se mi rozumně...

No jsou to jenom zkušenosti
doboru

borrasca
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 06:26
- Nahlásit

Pumpa: já bych taky ráda plán...určitě písni...děti nemám, takže netuším zatím jak se krmí miminko a pejska budeme mít koncem června, takže veterináře zatím taky nemám a tam kde jsem byla s morčaty mě odradili...a většina vetů v UL krmí granulema no mě jde hlavně o ten vápník fosfor, na těch stránkách co je odkaz manwe, mě se taky líběj, ale přijde mi tam moc masa a málo masových kostí, když kouknu kolik fosforu maso obsahuje...
Ten pejsek je krásnej

Já jsem četla, že větší podíl než masa, má být masových kostí právě kvůli fosforu...no tak se toho chci držet už mám vypsané co všechno se má přidávat, zatím nevim ale kolik a kdy no a někdo dává mléčné výrobky, druhej nedává....a chtěla bych převést pupíka hnedka jak ho dostaneme, myslím si, že čím dřív tím líp...

denyk
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 07:25 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit

Dobré ranko,
borrasca
taky nemám děti ani v plánu, jen to jedno zrzavý
Já nad vipetíkem přemýšlela, ale kámošky známá má chovnou stanici a říkala, že oni se v zimě hrozně klepou, tak jsem si říkala, co by dělal u nás na severu
Ikdyž zrzek se taky klepe. Ty jseš z Ústí?
Doufám, že sem budeš dávat foto novýho mazlíka.

borrasca
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 09:12
- Nahlásit

denyk: Dobré ranko, já zase přemýšlela původně nad zrzavou držtičkou, ale přítel nechtěl tak velkého šnifa...tak jdeme do vipíka...zimu vyřeším kabátkem od Manmatu, nechci žádnej přiblblej, ale úplně jednoduchej jen přes ledviny...
No jooo jsem z Ústí nad Labem, zarytej Ústečák A ty taky? Jasně, že se tu hned pochlubim, já na psa čekám asi 10 let (dřív to nešlo, finančně ani technicky, škola a tak...), přičemž v kontaktu s chovatelkou jsem cca rok a půl a teďka kooonečně se dočkáme můžu sem dát foto jednodeních pupísků...jesti chceš

Pumpa
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 09:22
- Nahlásit

borrasca

no to je fakt. Masových kostí musí být víc.

Ten pejsek je krásnej

málokdo ho nazve pejskem

borrasca
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 09:33
- Nahlásit

Pumpa: hi, nooo je prostě pejsek pro mě, pro mě jsou všichni pejskové

A takže co jsem tak pochopila tak plno z vás ani jogurty nedává? Takže když dám 70% denní dávky masité kosti a trošku masa možná a zbytek zelenina, ovoce, medíček, vejce....tak vlastně by měl mít dost vápníku v těch kostnatých částech že...zase ale ty jogurty jsou dobrý, že se mi pak nepodělá když náhodou od někoho dostane řekla bych....

Pumpa
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 09:42
- Nahlásit

borrasca

řeknu Ti jak krmím já teď, je to dvouletý pes a krmím ho tak cca od necelého roka...

ráno: olejovky nebo škvarky nebo krky, když má teda náladu je žvejkat nebo vařenou divočinu. Tu nikdy nedávám syrovou, protože se trošku bojím svalovce a vůbec parazitů z divočiny.

večer: kuřecí skelety, ty mixy na polévku co prodávají nebo jiné kosti, co se zrovna seženou nebo nějaké hrubomleté z vetamixu a mám to rozdělený tak, že tři dny po sobě dávám jenom "maso" bez jakékoliv přílohy, jenom s vajíčkem a olejem a zbylé čtyři k tomu přidám těstoviny, rýži nebo vločky, strouhanou zeleninu nebo ovoce a ob měsíc dávám roboran pro černé a bílé psy.
A do každého žrádla mám trochu sulcu z nožiček.
Většinou o víkendu, svařím tak čtyři, rozeberu je, přidám mraženou zel. směs a udělám mu z toho dort. To mi poradily taky holky tady. To je celá věda.

Kaccka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 09:42
- Nahlásit

borrasca
hele ono nakonec vsechno stejne bude mozna jinak, zezacatku jsem taky desne pocitala a planovala a nakonec se ukazalo, ze s kostma musim opatrne, kdybych dala pesovi 70% davky masity kosti, tak se mi ucpe. Takze po prvni podobny zkusenosti byl konec s planovanim a postupne jsem si musela vypozorovat co je jeste dobre a co uz dela problem.

denyk
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 09:45
- Nahlásit

jo, fotky
nejsem z ústí, bydlím až za Rumburkem.
Takže ttys chtěla taky rezouna? Náš není moc velkej-teda je nohatej, ale má jen 24kg.
Já dávám jogurty jen bílé, cca.2x měsíčně s piškotama, medem, má to jako dezert.
Co ho krmím "přirozeně" tak problémy tak bobek v pohodě a to jsem mu vařila i sulcík z vepřových nožiček, ale dala jsem mu do toho i hovězí libové-syrové...

denyk
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 09:47
- Nahlásit

To já dávám zeleninu denně, ale né moc a stejně většinu nesní
Pumpa-u vás musí být docela spotřeba masa, ne?

Pumpa
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 09:54
- Nahlásit

denyk

když dávám jen maso, je to tak kilo, kilo patnáct na jednu porci. Když dávám s přílohou, dávám kolem třičtvrtě kila.
No jo, kdo chce mít opici musí mít na banány.
Jak je velký, nemá moc sklony k tloušťce, ale naopak, když dávám míň je hubený jak pila. A nemá tolik sil. Denně musíme chodit ven, já už jezdím na kole, a i když je méně času, snažim se s ním denně alespoň těch deset kilometrů ujet, aby byl nasvalený a v kondici.

borrasca
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 10:17
- Nahlásit

Pumpa: "maso" myslíš i ty masové kosti že jo...

Kaccka: no to jooo, to budu muset vyzkoušet co to udělá, ale budu se snažit co nejvíc těch masových kostí, stejně začnem na krkách a křídlech...

denyk: nooo jezdila jsem se na ně i dívat na výstavy, jsou boží, já jsem ujetá na zrzavý zvířátka ale přítel nechtěl no...tak jsme chtěli Kanadského retrívra, že je malinkej a zrzavej, ale kvůli srsti jsem pak od toho ustoupila do paneláku blbé a on má alergii na pyly a tak budu mít vysněného vipíka (toho jsem chtěla úplně prvně, on ne, že se mu nelíběj, nakonec se mu i líběj když je viděl ve skutečnosti a pořádný, žádný kostnatý nudle...) kolo začnem taky trénovat až vyroste...jen nevím jak vyřešit, že jezdíme i 40 km to by si ušoupal nožičky asi...mu vyrobim nějakej vozíček za kolo či co

borrasca
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 10:19
- Nahlásit

Já sem neumi dát fotku, nemůžu to nikde najít!

Pumpa
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 10:20
- Nahlásit

borrasca

jo jo, masové kosti, a k tomu přidám hrubomleté vetamixlé, aby měl taky nějaký pošušňání

borrasca
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 10:39
- Nahlásit

[imgs]C:\Documents and Settings\Administrator\Plocha\Kudy[/imgs]
holky

Kaccka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 11:16 - Změnil/a: Kaccka
- Nahlásit

borrasca
musis tu fotku mit nekde na webu, pak zi ve vlastnostech obrazku zkopirujes adresu, kliknes tady nad formularem pro odpoved na ikonku s barevnejma tvarama a tam tu adresu obrazku vlozis. A je to

borrasca
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 12:49
- Nahlásit

holky

kluci

My budeme holčičku, ale ještě nefim kterou

borrasca
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 13:12
- Nahlásit

Kaccka: díkes

denyk
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 13:42
- Nahlásit

borrasca
Ti jsou nádherní...to bych teda taky nevěděla kterého

Kaccka
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 14:37
- Nahlásit

borrasca
Neni zac Ty jsou uplne bombovy a ruzova jim fakt slusi. Jsou naaaadherni

nikihoney
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2010 15:47
- Nahlásit

Dotaz pro Pražáky - kamarádka je z Prahy a ráda by začla krmit masem, poraďte, kde se dá sehnat maso, nejlépe Vetamix. Vím, že je masopropsy, ale ti mi přijdou docela drazí.
Není někde dobrý zverimex, kam zaváží většinu Vetamixu, nebo jiné? Je z Prahy 2. Dikes.

denyk
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 11:57
- Nahlásit

Hezké sváteční poledne,
tak jsem dnes potkala paní, co měla celý život psy. Nyní má fenku bígla. Všechny psy vždy krmila přirozeně a tuto fenku jí koupila dcera před 5-ti lety. S tím,ať jí dává granule, že je to super. Fenka má neustále zdravotní potíže a paní už si s ní neví rady, tak se mě ptala, čím krmím, povídaly jsme si o tom...a ona mi říká: vždyť já jsem říkala i veterináři, že jsem vždy psy krmila normální stravoua dožívali se ve zdraví cca.16-ti let a teď jsou furt nějaké potíže....takže další "důkaz" pro ty, kdo ještě váhají

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání