| Autor |
Zpráva |
borrasca
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 14:12
- Nahlásit
Pumpa: no v tom článku píšou i mléčné výrobky...ty jsem mu chtěla dávat k snídani s ovocem...ale zase troška by neměla ublížit, kort když bude rostoucí štěně že...
Takže jak tak čtu tak mícháte zeleninu většinou s mletým masem...
A co dáváte jako vnitřnosti? Já mám ekl žaludek a tak si myslím, že hovězí plíce by mě zabily...můžu dávat jen kuřecí srdíčka, pupíky?
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 14:13
- Nahlásit
A když jsme u toho, dáváte ty mléčné výrobky? Jogurt, cottage, tvaroh?
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 14:20
- Nahlásit
Já když dávám krky, křídla, čtvrtky... prostě velké kusy, tak do rozmixované zeleniny zamíchám celé vajíčko a navrch naaranžuju maso. Pesice čuchne, vyhodí maso z misky, vylíže všecku zeleninu a pak teprve skřoupe kurča! A když jí něco nešmakuje, třeba když jsme na víkend u našich a je rozmlsaná, tak jí do zeleninky rozmačkám ze dva piškoty a už neremcá
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 14:24
- Nahlásit
barrasca
Z vnitřností dávám hlavně hovězí zelené dršťky od Vetamixu, to sice čpí řádně, ale člověk si zvykne... Je to to nejlepší co hafanovi můžeš dát! Pak dávám kuřecí žaludky a srdce, hovězí srdce, ledviny, vepřové ledviny, krůtí játra... Ale střídám to tak, že jednou dostane dršťky, podruhé nějaké jiné vnitřnosti, pak zase dršťky, pak zase něco jiného... Dršťky dávám nejčastěji. Taky jí šmakují snad ze všeho masa nejvíc
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 14:29
- Nahlásit
A s tou zeleninou - když se mi chce, nebo mám podezření, že pesice nemá chuť na zeleninu, tak jí ty krky, křídla, hřbety... rozstříhám nůžkama na drůbež na co nejmenší kousky a zamíchám do zeleniny. To stačí na to, aby snědla všechno co je v misce. Taky má ráda různé sušené bylinky (bazalku, petrželku...), česnek (stačí pidi kousek na navonění), olivový olej, vločky (stačí lžička na ochucení)...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 15:06
- Nahlásit
borrasca
když byl můj čoklís malinkej, vet mi radil, co a jak, páč u těch štěňat je to dost citlivý, jak s vápníkem a fosforem....
Museli jsme papat všechno jenom pro papíky páč rychle rostl a to mu neprospívalo.
Ale třeba esivá se dostaví Corgi, ta moc mléko a výrobky z něj kor v mixu s ovocem a zeleninou nedává, bo má jakous chytrou knihu a tam píšou všecko co a jak.... spíš kozí mlíko a výrobky z něj....
Ta by Ti o tom řekla asik víc
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 15:11
- Nahlásit
Prý jogurty s ovocem by se neměly dávat dokupy-ani lidem, prý to v žaludku (nebo kde ) kvasí to psala i Sehnerka....
Pumpa-tvé příspěvky nemají chybu, se tu chlámu
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 15:27
- Nahlásit
denyk
jé a čím?
|
Goretka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 15:33
- Nahlásit
Ještě k tomu banánu - holky ho taky nechtěj, z míchanice s bobíkem zůstal v misce jen babán. Ale banánové chipsy, tak ty jim šmakujou. Problém je že i mě - jsem schopná koupit 20dkg - jako pro psy, dám jim pár lupínků a zbytek zbouchnu já.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 17:32
- Nahlásit
Pumpa
tak třeba toto:
jako chytrá sem hodně to zase jo, ale fšecko taky nevim pani. Myslim, že jak jsem četla váš kombinovaný jídelníček, že by neměl být větší proublém
Goretka-banánový chipsy jsou dost sladký, ne?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 17:38 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
Hlavně že se něco dozvím a nikdo tu neprudí (a snad ani nebude)
Před chvíli jsem byla v našem vesnickém zverimexu, kde mimo jiné prodávají granule tak jsem paní řekla, že jsem začala pejska krmit syrovým masem....
reakce:
"Jéžiši, ale to se nemá, to je prý nebezpečný !!!
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 17:38
- Nahlásit
denyk
no a to je to tak ftipný?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 17:40
- Nahlásit
denyk
si piš, že je, pak máš todle ze psa
prej krvelačný bestyje, bo co sem to slyšela....
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 17:49
- Nahlásit
Ále, vždyť jde po klacku a né po blondýně
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 17:50
- Nahlásit
denyk
to je jenom zástěrka před fotografem....
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 18:01
- Nahlásit
Tak to jo, a přežila?
Nebudeme mít problémy, že jsme odbočili od tématu??
Aby to nemuselo být: Krmení psa blondýnou.....
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 18:06
- Nahlásit
denyk
kdybych nepřežila, nejsem tady tak ftipná
Ale s tím zverexem, to se mi stává běžně, du pro vitamíny, nebo nějaký kokýno a bába v obchodě, nevim proč, se mně zeptá, čím krmím. A už to jede. Začne mi nutit eukanubu, řeknu jí, že za pytel králičích bobků nehodlám dávat patnácet, ona, že tomu nerozumím a odcházím bez kokýna. Dojdu rači do řeznictví a koupim škvarky.....
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 18:14
- Nahlásit
no škvarky možná lepší než kokýno, nejsou v nich barviva, éčka atd....
Jo a na fotce, to jseš ty ahaaaa...
Já si vždy pod nickem někoho představuju a tvůj nick, se k tobě nějak nehodí , ale už aspoň vím, že nejsi pumpa
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 18:18
- Nahlásit
denyk
a dyk je tam prt vidět simtě.
To sem já, esli teda moc neměnim téma
a ty kokýna, už se taky snažim kupovat jen přírodní, hlavně sušený plíce hrtany a tydle ptákoviny a pak ty škvarky. Doma furt psa ládujou rodeem od pedigrý a těma jejich pitomejma tlustejma tyčinkama, mám z toho nerva...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 18:45
- Nahlásit
To říkám, že nejsi pumpa, ale pes vypadá větší než ty
No ještě že mě ho nikdo neláduje....já kupuju kokína u Barona...a sušeného lososa, sušené rybičky...no a u psa vedou piškoty...bohužel
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 19:06
- Nahlásit
denyk
krapet přerost no...
snažim se co o dá, aspoň ta babička kupuje uši
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 20:41
- Nahlásit
Pumpa: ftipný je to nesmírně, jen si to musím vždycky přečíst asi 3x a přeložit do češtiny víte pani
No a co vám radil pan veterinář? Jak jste měli krmit kvůli vápníku? Museli jste papat všechno pro papíky...co to je?
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 20:43
- Nahlásit
Pumpa: on je obrovskej!
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 21:24
- Nahlásit
borrasca
poradil nám krmný plán, jak tedy krmit, když chceme krmit syrové, aby byl vyvážený poměr vápníku a fosforu a ostatních minerálních látek. Mám velké plemeno, nároky na živiny ve správném poměru jsou třeba u jakéhokoliv štěněte, u velkého plemene dvakrát tolik. Měl růstové bolesti, jak rychle rostl. Proto bych se individuálně poradila s veterinářem, předpokládám, že chodíte stále k jednomu, takže by měl štěně znát. Vytvoří krmný plán a toho se držet. Alespoň tak bych to udělala já. srozumitelnější?
Chytla jsem místní nářečí....
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 21:25
- Nahlásit
borrasca
jo a papík = puppy
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 21:39
- Nahlásit
Pumpa
no hlavně najít veta, který ti nebude cpát granule....to je jak hledat jehlu v kupce sena
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 21:46
- Nahlásit
Pumpa a kdeže najdu tvůj jídelní lístek? resp.psí?
Já myslela, že ta fotka trošku zkresluje, jak je vysoký a kolik váží?
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 21:47
- Nahlásit
denyk
ano, to je opravdu těžké, ale i takový se dá najít. Zkusím něco sehnat, ale teď budu pár dní mimo, takže nic nezaručuji, v pondělí zase asistuji u známého, takže se o tom nějak pobavíme a přinesu zase nějaké zkušenosti.
Tenkrát, si vzpomínám, že jsme měli přesně dané množství a krmili jsme hlavně krky- kosti, mimi byl malý, tak aby kostičky kousal v pohodě a pak hodně vnitřností. Muselo se jenom víc přemýšlet, že když byly kosti, už nedávat, třeba pribiňáka a tak. Jinak podle uvážení, jako s lidským miminem.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 21:49
- Nahlásit
denyk
trochu zkresluje, je ode mně dál, ale váží momentálně 62 kilo a měří 74 centimetrů v kohoutku.
tahle už tady byla mockrát....
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2010 21:53
- Nahlásit
Pumpa
Ty paní, si si jistá, že je to pes? Není to maskovanej lední medvěd?
|