| Autor |
Zpráva |
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 14:23
- Nahlásit
Jo hovězí na polívku s kouskem kosti, trošku tlustého...hlavně je levnější.
Sehnerka píše, že by se psům neměly dávat vepřová žebra, kvůli nějaké nemoci...
Já beru maso od řezníka, tak snad je tam všechno kontrolované.
Mám to sice dražší, ale Vetamix mě fakt zklamal
No můj ohař je štíhlý, takže by mu občas vepřové neuškodilo
Kámoška ho furt srovnává se svojí vyvinutou labradorkou
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 14:29
- Nahlásit
Já teda "ptáky" dávám skoro denně...nevím jak bych nahradila kosti...já vím, že jsou ty pipi uměle vyhnaný
A Vetamix-já dostala plesnivý kuřecí stehna, ledvinky byly černý a hodně smradlavý, telecí hrubomleté prostě nic z toho mi pes nepozřel....
V levé ruce stehno od řezníka v pravé Vetamix-k tomu si jen čuchnul a šel k levému, to zblajznul.
Tím samozřejmě nechci nikoho odrazovat, je to jen moje zkušenost. Tady s tím hodně lidí krmí a max.spokojenost
Já prostě ztratila důvěru.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 14:40
- Nahlásit
Tak já Vetamix beru. Není to teda u většiny psů to hlavní, čím krmím, ale dávám hodně. Především mi mletý Vetamix slouží jako ochucovadlo zeleniny... Jinak krmím hlavně kusovkama - zvířata z domácí porážky a taky mám zdroj masa z Německa.
A co ňákej jídelníček? Třeba týdenní? To si myslím, že nováčkům napoví nejvíc. Dřív jsem jich sem dávala několik.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 14:41
- Nahlásit
denyk
jako kosti co se koupí dávám taky, prdele na polívku a tak, ale jink třeba co má vetamix, vůbec páč to není ono...
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 14:45
- Nahlásit
denyk
tak to se mi nastesti nestalo, jen v jedne davce bylo kure trochu "zelene" ale to jen kousicek tak sem to odesekla a vyhodila lussi si nestezovala a psi sou pry schopni pozrit aj trochu vonavejsi ze jim to nic neudela samo ne uplne jety uz ,.... jinak sem z vetamixem zatim uplne spokojena. Navic kdyz neco takoveho je de to vratit oni daji nove
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 14:56
- Nahlásit
Jinak do diskuze na těch hafíkách jsem nic nepsala, protože to je zbytečné. Nemám ráda omezence.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 15:11
- Nahlásit
pawLINka
to nebylo ve zlém, jen mě překvapila ta rychlá reakce
V Německu máš asi známé, ne? Jsem zvědavá, já jen že bydlím na hranicích tak kdyby prodávali nějaké maso pro psy, mrknu na net. V německu se syrovým krmí hodně
Jídelníček můžu napsat,ačkoliv jsem sama začátečník.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 15:12
- Nahlásit
denyk
Jj, známý tam dělá na jatkách, tak mám podpultový luxusní hovězí srdce, hrtany, ledvinky, plíce a ták...
Jídelníček napiš, třá ti ho zkritizujem.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 15:19 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Náš aktuální jídelníček za poslední týden. Dávám to, co mi přijde pod ruku a čeho je zrovna dostatek. Zrovna vyšlo, že každý den bylo něco jiného, ale je to spíš proto, že ráda každý den chystám jiné dobroty.
1. den - dršťky Vetamix, červená řepa, sušené kopřivy, mrkev, salát, pupálkový olej
2. den - játra (normálně dávám syrová, ale známý nám dal pytel vařených), těstoviny Trope, zelenina z pytlíku, Plastin, piv. kvasnice
3. den - celá kuřata, kozí mléko, avokádo (bylo slevněné v Kauflandu )
4. den - kozí svalovina na kosti, kapr + sumeček, zelenina z pytlíku, pampeliškové listy
5. den - losos Vetamix, kozí mléko
6. den - hovězí ořezy, hovězí kosti, piv. kvasnice, Plastin, pampeliškové listy, zelí
7. den - hrtany, vemeno, červená řepa, mrkev, salát
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 17:18
- Nahlásit
pawLINKA: no já je prosila o jídelníček, ale nechtěli dát potvůrky děkuju moc, sice kozí na kosti můj pes asi nikdy nepotká, ale ten tvůj si pěkně užívá a co dáváš k snídani? Dáváš jogurt, ovoce, cottage?
Pumpa: pudele na polívku? Co to jeee
denyk: šup sem s jídelníčkem...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 17:49
- Nahlásit
borrasca
no takový ty kuřecí pozadíčka, co se z nich vaří poléfka... vite pani, je to s biskupem. Nebo se nám osvědčili takzvaní netopýři, křídla i s kusem hrudníku.
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 17:50
- Nahlásit
pawLINka
ježiši pani, pampeliškový listy můžu dát čokloj? nenarostou mu dlouhý uši a dva velký zuby vepřédu?
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 17:59
- Nahlásit
Pumpa
pampeliškový listy můžu dát čokloj?
Dokonce i v tom FitBarfu od Barona to je U nás tim šetříme pro králíky, tak to pes dostává z tý piksly, ale v létě holt nasušíme víc, aby zbylo i na čoklíka...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 18:30
- Nahlásit
corgi
Ty brďo, tak to by mně nenapadlo, děkuji za tipík, hnedle to zkusíme....
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 18:38
- Nahlásit
Tak u nás se jí zhruba toto....ale fakt si nepamatuju kterej den CO
MASO: Směs BARF krůtí nebo hovězí (to je i se zeleninou), mleté krůtí mix (MASOPROPSY) Maso z hovězího čumáku, zelené dršťky, vemeno (BARON)
Kuřecí křídla, skelety, stehna,hovězí masko, srdce, (játra veřená, syrová prostě nee) morkové kosti, konina, bílé prané dršťky, rybičky v plechovce.
vejce, tvaroh, bílý jogurt,
ZELENINA:Mrkev petržel i nať, červená řepa, zelí i kysané, kedluben, jablka, hrušky, borůvky
Pupálkový olej, rybí olej, Microminerál, bylinky od Barona,Bio spirulina, pangamin,
med piškoty....
možná jsem na něco zapomněla
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 18:38
- Nahlásit
Pumpa
pampeliškový list podporuje trávení a funkci jater (prý)
Jinak pro Ostraváky a poblíž bydlící: Vetamix vozí do jedné prodejny V paskově. V sobotu to tam jdu omrknout.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 19:07
- Nahlásit
borrasca
http://kralik.plivnik.cz/psi/krmeni.html
máš tu náš příklad jídelníčku z vetamixího masa
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 19:22
- Nahlásit
Ještě jsem zapomněla-trocha rýže, ovesných vloček, vývar z chrochro pacek, Bobík (ne kocour, ale smetánek)
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 19:24
- Nahlásit
A kdyby se chtěl někdo podívat, jak vypadá moje "vižlička" http://buki.mypage.cz/
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 19:50
- Nahlásit
denyk
Hezké, čím fotíš? (vím, že to sem nepatří, tak kdyžtak odpověz na vlákno "Fotky v pohybu" nebo podobně )
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 20:00 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
Fotí přítel, já bych tu zrzavou hubu měla furt nalepenou na objektivu ....moc díky, za pochvalu-štěněcí fotky jsou na CANON EOS 400D a pár posledních je na CANON EOS 5D.
A k tématu- na fotkách byl ještě krmený FirstMate....
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 20:26 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
borrasca
K snídani nemají nic. Krmím jednou denně.
Edit: A tohle je jídelníček za minulý týden pro 3 pitbully. Pinč má jídelníček trochu jiný.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 21:32
- Nahlásit
pawLINka
OT: ten tvůj psík s průjmama má průjem vždycky hned, když mu tu věc dáš, nebo až třeba podruhé nebo potřetí? Dala jsem kousek lososa poprvé a nic, podruhé nic a dneska už průjem.
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 21:38
- Nahlásit
pawLINka: jéé a mohla bys mi sem písnout i pro pinče, kamarádku jsem ukecala, že tak bude krmit jorka a chce za to ode mě jídelníček...
Holky máte krásný pejsky moc moc...
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 21:40
- Nahlásit
denyk
Jé maďaráka ma i kamoška ze cvičáku taky přešla na syrové - granulímm moc nedala a furt byla vyžle... určo víš myslím že v tomhle sou všeci maďaři stejní :-d chvilku neposedí
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 21:48
- Nahlásit
Aluli
je to zlatíčko, hodňoučký....ikdyž puberťáček .
Ale co jsem měla možnost pozorovat tak proti výmarům je to kliďas
No mám toršku problém sehnat masíčko, bude to od řezníka trochu dražší, ale co bych pro něj neudělala...
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 21:50
- Nahlásit
denyk
vymysli ? no od Liby Gora taky nechce žrat kureci ale miluje pry hovezi s droby a ted to teleci
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 21:55
- Nahlásit
Vymýšlí, honí srnky a zajochy.....asi má chuť
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 22:07
- Nahlásit
denyk
tak je v puberte tak zkousi ne ?:-d
Dríve jsem nikoho z madarakem neznala ted znam tri jedna uz krmi jen masem durha napul s granulema a ti treti asi jen granule
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 22:15
- Nahlásit
no já měla strach z těch kostí....ale dobrý
|