Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
ketty
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:42
- Nahlásit

makrel jojo no zdrave zatim nastestii zkusim a kdyztak to budu taky jen pridavat kdyby meli naky husty behani s ridkym pripadem

ketty
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:49
- Nahlásit

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:16
- Nahlásit

jana33
hmm... Nevím už kde jsem to vzala... Každopádně je to jedna z nejpřirozenějších a nejlépe stravitelných věcí, co psovi můžete dát. To mi nevyvrátíte Ono asi ne každý pes zvládne na posezení celou porci jakýchkoli vnitřností, to ani nejni moc normální, v přírodě vlk taky nenajde půl kila srnčího žaludku... Dycky ho sní aj s masem, kostma atd. Takže míchat

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:18
- Nahlásit

Moje pesice se zas po*ere po játrech, nemůže je dostat samotné...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:20
- Nahlásit

ketty
to je fotka masa na řízky, nebo je celá flákota pro hafana??

ketty
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 10:23
- Nahlásit

Mirkoooza no hafanu mam sest takze.............. to bylozrovna na puul dostali nakou namku a ja si taky dala to v barelu je jasne myslim
jo a me taky po jatrech seeeřou a i jinych vnitrnostech to vzdy davam snecim..

kety
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:06
- Nahlásit

Hmm miláčkové se ,ale mají v době krize no ,ale na našich drobečcích se nedá šetřit!

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:10
- Nahlásit

Mirkoooza
Dršťky ale nejsou vnitřnosti.My je dáváme jen se zeleninou a nemělo s tím problém ani štěně. Já je považuju za jedno z nej,co můžu psům dát,takže min.2x týdně mají dršťkový den

kety
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:37
- Nahlásit

SRDCE JSOU TAJÉ JEN SVALOVINA A PŘECE VNITŘNOST ŠTĚNĚTI BYCH TO URČITĚ NEDALA.

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:39
- Nahlásit

kety
Ty bys nedala štěněti dršťky???? A ochudila ho o jeden z nejlepších zdrojů vitamínů,minerálů atd?A co bys mu pak dávala,jen čistou svalovinu???
Ad srdce- není problém, že jsou vnitřnosti,ale že mají úplně nejhorší poměr fosforu a vápníku,proto se štěnatům nedoporučují.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:40
- Nahlásit

Jana33
Japato že dršťky nejsou vnitřnosti? Je to kraví žaludek, umístěný uvnitř těla a sloužící k trávení potravy, tudíž je to vnitřnost, nee? U srdce bych váhala, esli je to sval nebo vnitřnost... Ale dršťky?

makrel
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:42
- Nahlásit

Mirkoooza
řekla bych že jako vnitřnosti neoznačujeme něco, co obsahuje hladkou svalovinu. žaludek a tím pádem i dršťky se skládají z hladkého svalstva a vaziva atd.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:43
- Nahlásit

A proč by štěně nemohlo jíst vnitřnosti?? Samozřejmě jen jednu dvě dávky týdně a střídat to... Ale proč ne?

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:45
- Nahlásit

makrel
ale dršťky jsou jen povrch uvnitř žaludku, klky či jak se tomu říká, žádná svalovina

makrel
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 12:47 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit

Mirkoooza
a z čeho myslíš, že ty klky jsou? a dršťky jsou navíc celý žaludek

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:05
- Nahlásit

makrel
hmm... Tak jsem trochen zagooglila a vyvedla se z omylu Sice jsem nenašla přímo definici dršťek, ale máš pravdu. Dršťky jsou svalové výběžky v žaludku, které nemůžou být tučné, bo se celý život intenzivně hýbou.

makrel
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:08
- Nahlásit

Mirkoooza
Jupí, si něco z té školy pamatuju A pes se zatím nepo... teď v poledne dostal zase lžíci do žrádla.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:46
- Nahlásit

makrel
No, ale teď mi ještě řekni, proč se z toho někteří psi za*erou, když je to libová, snadno stravitelná svalovina???

makrel
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:48
- Nahlásit

Mirkoooza
No tak to ti nepovím, možná že by se nepos... z těch bílých vypraných, že nejsou zvyklí na ten vnitřek, ale to jen hádám.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:49
- Nahlásit

Mirkoooza
makrel nemá "normálního" psa, ale psa s nemocnou slinivkou - snad to píšu dobře... A to je něco jiného...

Navíc ten můj pes, který se po nich posere taky není normální - to je pes s velkými zažívacími potížemi...

Normální pes by s dršťkama neměl mít žádný problém.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:49
- Nahlásit

Můj hafan teda může sežrat půl kila samotných drštěk a nic mu z toho nejni, zato po játrech jsme v noci nestihli ani vstát z postele a už to bylo venku... Respektive vevnitř - v ložnici na podlaze...

makrel
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:50
- Nahlásit

pawLINka
Jo, my nemáme normální psy
Mirkoooza
játra to dělají, bo nejsou sval

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:51
- Nahlásit

pawLINka
Ajo, tak to potom jo...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 13:59
- Nahlásit

makrel

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 14:01
- Nahlásit

ups...

makrel
Kusuj s tema svalama!!!

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 14:02
- Nahlásit

ale ne, máš recht, asi to tak bude - svalovina se tráví v poho a vnitřnosti bez svaloviny jsou projímavé...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 14:09
- Nahlásit

Měli jste někdo někdy pozitivní koprologii? (rozbor hovínek na přítomnost parazitů) Pesice se nám zdála ňáká přešlá, unavená, tak jsme zjistili, že má chůdě škrkavky aj tasemnice Odčervovali jsme naposled před 3 měsíci, takže jsme to nezanedbali, spíš mě zaráží, že podle teorie BARFu by neměli paraziti přežít žaludeční šťávy a neměli by ani mít dost času na uchycení ve střevech, bo syrové maso je v nich jen 24 hodin a zdravá střeva jim v podstatě ani neumožňují úspěšně se přichytit a parazitovat (oproti "granulovým" hnijícím střevům).

gabi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 14:47
- Nahlásit

Mirkoooza
To ako ze parazity su vynalezom granulozravcov???
Boooze, tak ako granulova strava ani Barfovanie nieje vsedokonale.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 14:59
- Nahlásit

gabi
Krásná představa!!! Chi, já to nemyslela tak vyhroceně, jen se mi nechtělo rozepisovat to takto: Pes krmený syrovým masem má zdravější trávení, přirozenou mikroflóru, správnou peristaltiku střev a potrava je trávena přiměřeně dlouhou dobu, tudíž zde není ideální prostředí pro život a rozmnožování vnitřních parazitů. Granule obsahující obilniny naproti tomu zatěžují trávení tím, že zůstávají ve střevech 3-4 dny, maso v granulích obsažené za takto dlouhou dobu začne ve střevech hnít a paraziti mají dostatek času na přichycení a ideální podmínky pro rozmnožování.

Netvrdím, že je barfování dokonalé, ale todle jsem za dlouhé měsíce načetla na internetu. Nejsem veterinář ani žádný biolog, tak nevím... Ale logiku to má!

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 15:01
- Nahlásit

Mirkoooza
Jj,to je kravina s těma parazitama, spíš jsou odolnější vůči salmonelám apod.
To není žádná katastrofa, prostě odčervíte. Neměl blechy nebo nebyli jste někde,kde by nějaký pes,kočka blechy měl? To je totiž mezihostitel tasemnice, psi se nakazí tak,že slupnou blechu

<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání