Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2010 15:18
- Nahlásit

Kaccka

No fuj, ještěže tu mám les, kde je svatej klid i od zvířat Co to je za kosti?

Kaccka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2010 15:33
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
ooooobrovsky hovezi kosti, predstav si pul kravsky nohy Jsou super, mame dozivotni zasobu. Ale uz jsem je umistila, vyhazela jsem zbytky lidskyho jidla z malyho mrazaku a nacpala tam psi maso a zbyly kosti sly do velkyho. No jo no, pes ma holt prednost

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2010 18:52
- Nahlásit

Kaccka

No dyk jo, to já jenom ze zvědavosti

brezen2008
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2010 19:01
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
mimo téma - máš to v mejlu,já dělala něco...

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2010 19:15
- Nahlásit

brezen2008

ahojda, já jsem doma už, jestlis to poslala do práce, tak si to přečtu ráno a pokusím se něco udělat, ale nic neslibuju, není to tak jednoduchý

brezen2008
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2010 19:19
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
jo v pohodě
já to do toho datumu dám a uvidíme,bud to projde nebo né

Babul
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2010 09:26
- Nahlásit

Ahojky, včera jsem objednala z vetamixu ale všechno maso se mi nevešlo do mrazáku tak jsem musela nechat něco v lednici, jak dlouho mi to tam vydrží???

brezen2008
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 06:35
- Nahlásit

né že bych udávala,ale hlásit se to musí:
nakoupila jsem 5 druhů masa od pošváře a ani jedno se mi nelíbilo,takže Pošvář už nikdy,jenom vetamix nebo Grand
nakoupila jsem - mleté hovězí - páchlo děsně / ,mleté filé z mořských ryb -humáč/ drůbeží mleté - kusy smradlavého umletého masa,/hrubomleté,- jenom blány a mezi tím kousek rozemletého masa /drůbeží kousky - zelený a smrdělo to
takže pošvář už ani vomilem

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2010 19:48
- Nahlásit

Ahojky, já zase jsem s Pošvářem moc spokojená, mleté směsi ale příliš nekupuju, vadí mi, že nevím, co do nich pomelou a tak koupím po řeznictví co se dá, třeba naposledy i kuřecí kůže..
Mám vyzkoušené od Pošváře:
jazyk - kvalitní maso, nakrájené na větší plátky
hovězí svalovina - pěkné kousky,tu tam blanka
hov. srdce - taky super, opět pokrájené na větší kousky.
dršťky - vařené, taky moc pěkné
kuřecí žaludky - taky bezva.
a nejlepší má kuřata, oproti Vetamixu nikdy nebyla zelená, ani nesmrděla.
Maso kupuju v Kunraticích - Praha 4 a postupně jsem odebrala cca 40 kilo, v různou dobu a nikdy mi nic nesmrdělo, ani nebylo slizké. Z Vetamixu beru jen okrajově, co kde seženu po chovkách, nebo s někým na domluvu a mám právě špatné zkušenosti s kuřecími stehny, ty jsou často zelený a smrděj.

corgi
Člen
# Zasláno: 29 Bře 2010 20:37
- Nahlásit

Dneska jsem si poprvé přivezla syrovou oháňku a vepřové hrubomleté a musím zachrochtat blahem Ta oháňka, to je prostě luxus, už se těším, až se do toho pes dá

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2010 15:53
- Nahlásit

Ahojky, taky jsme měli poprvé oháňku, těšila jsem se na ni víc jak měsíc, ale pesice se netvářila nadšeně... Dělím jí kilovky na 3 porce, včera večer dostala poslední a ani se jí nedotkla, ráno jsem ji našla tak, jak jsem jí ji večer naservírovala... V mrazáku mám ještě jedno kilečko, tak uvidíme příště, třeba prostě neměla chuť...
Jinak z Vetamixu jsme maximálně spokojeni s telecím, hovězím a vepřovým mletým, rybíma pilinama, dršťkama, hovězími kousky, lososem a srdcem. Drůbeží hřbety, krky, srdce a žaludky kupujeme v JIPu, jsou levné a moooc dobré.
Napadlo mě přidávat přes zimu místo vlastních bylinek bylinkové čaje - vzít heřmánkový nebo kopřivový pytlík a prostě ho vysypat do masa, co si o tom myslíte? Teoreticky by to psovi nemělo ublížit...

corgi
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2010 16:27
- Nahlásit

Mirkoooza
pesice se netvářila nadšeně
No teda, a jinak hovězí kosti baští? To se divím. A tos jí dala ty tři porce oháňky po sobě? Třeba je psice jako já a stejné jídlo jí potřetí už prostě nejede
bylinkové čaje
No je to zvláštní nápad, vidíš to. Já teda bylinky v zimě řeším FitBarfem plus nějaká ta řeřicha z okna apod., tohle mě nikdy nenapadlo...

nefritt
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2010 19:15
- Nahlásit

Mirkoooza
Taky to tak dělám . Ale ten kopřivový to chce spařit, aby je nepálila huba

pawLINka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 01:20
- Nahlásit

Já sušené kopřivy přidávám do žrádla celoročně. Nepařím je. Jen je podrtím a posipu jim tím papání. Nestěžujou si.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 07:54
- Nahlásit

tak musím hlásit,že druhá várka masa od pošváře,je už k chuti a vočím se to taky líbí nic nesmrdí a krásné maso,asi to byla divná várka před tím
kopřivu dávám skoro celej rok,suším všude kde se dá a pak dávám do sklenic kde to přikreju punčocháčema a dám do špajzu

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 09:08
- Nahlásit

Na jak velký kusy je ta oháňka?

Nori
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 09:35
- Nahlásit

jana33

Vypadá skvěle, masa více jak kosti...

jana33
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2010 09:55
- Nahlásit

Nori
Já se hlavně bojím,aby to nepolkli - koupila jsem takhle v krámě čtyřcentimetrový špalíky a oni to slupli jak malinu,dementi

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 09:18
- Nahlásit

Corgi
Dostává běžně tři stejné dávky masa po sobě, jen zeleninu obměňuju. A když je to maso bez kostí (mleté hovězí, telecí, vepřové, vnitřnosti...), tak jí dám mezi to ještě dávku kuřecích skeletů nebo něčeho takového, ať má pravidelný přísun vápníku. Není nijak vybíravá, ale na první dávku oháňky se netvářila nadšeně a hodně váhala než ji snědla. Poslední dávku si nechala přes noc uležet, ráno jsem ji šupla do ledničky a dala jsem jí to odpoledne na balkon (bo to už docela zapáchalo...) a zblajzla to bez problémů. Asi jí ta čerstvá oháňka nevoněla
FitBarf se mi zdál dosti obyčejný - je tam hlavně mrkev, kterou dávám čerstvou, a sladké brambory, ne? Nebo je tam aj něco co stojí za to? Začali jsme s BARFováním v zimě, takže nemám zásoby sušených bylinek... Už si brousím nůžky na první jarní kopřivy a pampelišky Taky chci ze sezóny rajčat vytřískat co nejvíc zásob na zimu, pesice miluje rajčata z plechovky, tak jí zavařím tunu domácích rajčat

Jana33
Já měla v balíčku dva velké kusy, cca 10x7cm, a pak asi pět tenkých, koncových kousků cca 10x4cm. Moje pesice (27kg) z těch velkých kusů nechala zbytek kosti, ty malé sežrala celé. No co, kdyžtak to polknou, vyblijou a pak až pořádně rozkoušou, ne?

corgi
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2010 11:25
- Nahlásit

Mirkoooza
Poslední dávku si nechala přes noc uležet, ráno jsem ji šupla do ledničky a dala jsem jí to odpoledne na balkon
Tak holt chtěla uleželé hovězí Já do toho psovi nekecám, když si něco zahrabe, tak mu to neberu (je venkovní, takže možná kolikrát ani nepostřehnu, že má něco "pod zemí").
FitBarf se mi zdál dosti obyčejný - je tam hlavně mrkev, kterou dávám čerstvou, a sladké brambory, ne?
Mrkev, řepu a spoustu dalšího dávám taky čerstvou, ale ještě tam je něco navíc: "Topinambur hlíznatý, červená řepa, mrkev (karotka), lněná semínka, pivovarské kvasnice, semena z černuchy damašské, sladové klíčky, směs cdVet bylin: kopřiva (listy), bříza (listy), ostropestřec mariánský (listy), listy a kořeny ze smetanky lékařské (pampeliška)." Jinak samozřejmě preferuju vlastní zahrádku před pikslou, takže včera už proběhl sběr petrželky, řeřichy a prvních kousků pažitky

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 17:02
- Nahlásit

Lidi držte palce, dneska poprvé zkusíme trošku mletých drštěk od Vetamixu, tak ať netrávím celou noc lítáním se psem ven.

pawLINka
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 19:21
- Nahlásit

makrel
Zrovna po držťkách se mi Tom poprvé parádně zasral, tak opatrně opatrně!!! Já mu jich vždycky jen trošku přidávám...

makrel
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 19:30
- Nahlásit

makrel
Já to tak dělám se vším, do základu rýže+kuře přidám tak max. 1 lžíci něčeho nového, tak snad to bude ok. Jinak ony nejsou tučné, ne?

corgi
Člen
# Zasláno: 5 Dub 2010 23:01
- Nahlásit

makrel
Já dršťky dávám zvyklému psovi normálně - plnou porci, klidně i bez rýže, a nepos--e se nikdy A už si ani nevzpomínám, jestli třeba prvně na ně měl nějakou extra reakci, takže asi ne. Tučné nebudou, řekla bych, že právě naopak

makrel
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 05:23
- Nahlásit

corgi
No jenže ty máš asi zdravého psa, já musím opatrně se vším. Ale zatím se nepo... i když konzistenci to mělo horší.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:00
- Nahlásit

Já dávám dršťky taky samotné a hafan s tím nemá žádné problémy, ani zeleninu nepřidávám, bo od toho jsou to zelené dršťky - je tam natrávená tráva, takže zelenina v té nejpřirozenější formě! A kdesi bylo, že dršťky jsou hodně tučné, že se s nima má u tlustších psů šetřit. Možná právě proto se vám z toho pes po*ere, někteří jsou na tučná jídla citliví a hned je to prožene... Doporučuju zředit mletým kuřetem od Vetamixu nebo přihodit pár kuřecích krků, kosti ten bobek zahustí... Chi, už se ze mě stává odborník přes psí bobky!

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:28
- Nahlásit

Teda já to znám naopak - dršťky jsou vhodné pro psy v hubnutí,protože neobsahují skoro žádný tuk. Z čeho taky? Když si to promneš v ruce,tak jí určitě mít mastnou nebudeš.

makrel
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:30
- Nahlásit

Mě se taky nezdá, že by měly být tučné. Nicméně je to něco jiného než dietní libové kuřecí maso, takže budu hodně opatrná.

ketty
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:36
- Nahlásit

makrel Mirkoooza corgi jee sem sem zavitala nakouknout ze juknu co tu povidate a drzky sme nezkouseli me nenapadlo drzky jeste nejedli papali vsechno mozny todle sem jeste nezkousela zkusim a doufam ze se neposerou teda budou mit zmenu chii

makrel
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 09:40
- Nahlásit

ketty
To zkus a uvidíš Já to budu přidávat jen jako malý přídavek, 1 lžíce a dost, ale ty máš zdravé hafy, tak by to neměl být problém.

<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání