Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 15:10
- Nahlásit

No jo, příležitostí chytnout blechu je kopa... Minule se jenom proběhla šáším a už po ní jedna lezla! (kdo ví esli jenom jedna...) Ale i tak, tadle hláška o barfování, že paraziti prakticky nemají šanci, pro mě byla dosti silným argumentem při přechodu na barf...
Zkoušíme ty odčervovací byliny z baron.cz, měli jsme pozitivní nález a za měsíc budeme dělat kontrolní, takže krásně otestujeme, jestli fungujou nebo ne
A salmonelu prý pes dostat nemůže, ať už je krmený čímkoli. Nebo jste někdy slyšeli o psovi se salmonelou?

jana33
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 15:15
- Nahlásit

Mirkoooza
Slyšeli. Psi krmení granulemi nemají tak kyselé žaludeční štávy,takže se salmonely apod. nezahubí.
Btw moc tomu odčervení nevěřím,tak budu ráda,když pak napíšeš.

gabi
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 15:31
- Nahlásit

Vsetko treba brat s rezervou. Parazita moze pes ziskat kedykolvek a kdekolvek. Jasne, ze zdravy jedinec s prirodzenou imunitou je odolnejsi a dokonca v pohode dokaze s tou trochou parazitov spolunazivat. Tak ako nic nieje 100%, tak aj reci o barfovani su casto prikraslene ako boli kedysi reci o granulovani. Urcite je to strava prirodzenejsia a tym by mala byt aj zdravsia. Pacil sa mi nazor na diskusii, ze rozumni ludia nebarfuju ale krmia surovym. Casto je to totiz o prachoch. Takze ked sa dalo zarobit na granuliach, bude sa dat aj na barfe. Da sa odcervovat aj tabletkami aj bylinami. Tak ako v prirode sa mladata neodcervuju kazde dva tyzdne a tie vedia byt zacervene jedna basen, tie co preziju, to preziju aj zacervene akurat to mnozstvo nesmie presiahnut unosnu mieru. Aj ludia v minulosti bojovali s vlastnymi pasomnicami teplym mliekom a cesnakom. odcervujeme skor preto, lebo mame psa doslova u huby, nechame sa nim olizovat a spi s nami, tak naco zbytocne riskovat prenos. Vzdy sa treba poradit so svojim vernym priatelom - zdravym rozumom.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 16:04
- Nahlásit

Pacil sa mi nazor na diskusii, ze rozumni ludia nebarfuju ale krmia surovym. Casto je to totiz o prachoch.

Hmmm... Na tom něco bude...

Tabletkama se mi odčervovat nechce, krmím masem (chi, už nebarfuju ) taky proto, abych se vyhla chemikáliím v granulích - a pak jí dám prášek, který jí udělá totální čistku ve střevech že se z toho bude dva dny vzpamatovávat... A preventivně několikrát do roka... Ty bylinky ji sice pěkně protáhly, ale byla veselá a hravá, takže jí to asi nijak neuškodilo. Otázkou je, jestli to zabralo, a to uvidíme po kontrolní koprologii... Dám vám pak vědět jak jsme dopadli

romcca
Člen
# Zasláno: 6 Dub 2010 20:56
- Nahlásit

My od září loňského roku tady neodčervujeme, necháváme přímo v laboratoři dělat parazitologický rozbor bobku, nechce se mi psovi dávat do těla tolik chemie. Kdyby laborka něco našla, rovnou doporučí chemku přímo na konkrétního parazita, běžná odčervovadla prý taky nepůsobí zdaleka na všechny parazity.... Bobky máme zatím dobrý, takže jsme to nemuseli řešit.

Aisha
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 07:34
- Nahlásit

Tak mi Aisha už skoro dva týdny špatně žere, sežere tak 1/4 co normálně. Venku aktivní, úplně normální - nevím jestli to může být nějaká jarní únava. Chillyn mi žere normálně.
Tak dotaz - žerou vám teď na jaře pořád stejně?

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 15:38
- Nahlásit

Aisha
Já musela zmenšit dávky o víc než 20% oproti zimním, protože mi pes nechce shodit to, co na zimu přibral. Žere stejně, jako kdykoliv jindy, tedy hodně dobře
jestli to může být nějaká jarní únava
Na to bych nespoléhala a radši psici řádně prohlídla - změřila teplotu, hledala klíště atd...

LiVr
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 16:00
- Nahlásit

romcca
Mohla bych se zeptat, jak se dostanu k té laborce? Přes vetíka? A popř., jak často pak ty rozbory děláte a na kolik to asi vyjde? Taky mi odčervování připadá, jako zátěž. Mám 2 ovčouny a taky rok krmím syrovým. Zkusila jsem na maso přejít kvůli 14-ti letému ovčákovi, který měl velké problémy s trávením, které po přechodu z granclí přestaly.
K dotazu, jestli žerou na jaře stejně - Rocky žere furt stejně - jako kyselina a Jessyce jsem dávky snížila sama, jelikož nabrala.
Prckové taky žerou stejně

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 17:09
- Nahlásit

Ahoj holky, tak už se nezadržitelně blíží den D , aneb velké stěhování do krásného baráčku s podlahami ideálními pro psy a krmení masem a s mrazáčkem nachystaným na maso pro psy.
Nepočítám-li ty desítky až stovky hodin co jsem pročetla a propátrala na netu o BARFu od té doby co jsem se o něm doslechla, tak jsem se včera zažrala znovu a pořádně, a už z toho mám takové mžitky před očima, že téhle diskuse jsem zatím zvládla přelouskat jen prvních 30 stránek a rozbolela mě z toho hlava

Tak ikdyž nemám dostudováno a možná už tu podobná otázka padla, tak bych se chtěla poradit.

Chtěla bych cca do konce měsíce přejít z granulí na syrové - už jsem se taknějak dopátrala a usnesla, že bude nejlepší přechod ze dne na den asi.
Velikost porce snad taky tuším správně - pokud se teda dají brát ty 2-3% ideální hmotnosti.

Hrozně by mi ale pomohla do začátku rada čím krmit/co ojednat.
Plánuji brát maso z Vetamixu , takže první objednávka by měla obsahovat zhruba co a v jakém poměru(jaká masa)? Uvažuji i o přílhách Trope.
Prostě bych Vám byla neskonale vděčná, kdybyste mi tu někdo mohl napsat jakousi "startovací objednávku" pro začínajícíha BARFaře

A ne, vůůůůbec nejsem náročná

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 18:07
- Nahlásit

Dines
Hele,to co vyhovuje našim psům,nemusí vyhovovat vám. Vzala bych od všeho něco, at vidíš, co bude nejvíc chutnat a tak. Určitě hovězí hrubomletý a s droby, telecí hrubomletý i vepřový, držťky, lososa,kapra a sumečka, jestli máš hubeňoury tak i vemeno, srdíčko,ledvinky, z drůběže mletý kuře, můžeš zkusit i celý kuřata,ale to vím,že holky psaly,že nic moc (my nebereme), hovězí směs. Prostě bych od všeho,co tě v eshopu zaujme vzala dva kusy a uvidíš. Určitě né drůběží mletý a takovýty nejlevnější směsky. Co se příloh týká, tak mě seTrope nelíbí kvůli barvivům.

Eva a Dasty
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 18:35
- Nahlásit

Dines - pokud chceš začít, kup si napřed libové maso - kusové hovězí, telecí, kuřata... Směsi obsahují hodně loje, tak aby jsi celou noc nelítala s průjmujícími ovčouny. Taky je dobré hovězí srdce, nebo i jazyk. Možná by bylo lepší napřed zajít do nějakých chovek a koupit si pár nějakých kousků, aby jsi pak neměla plný mrazák něčeho, co by pesanům nemuselo sedět a taky řeznictví, tam často narazím na pěkné kosti a hlavně kuřecí chrupavky.
A neboj se, BARFování není tak složité, jak vypadá. My už takto krmíme 4 měsíce a pesani jsou moc spokojení a mě to baví, na každý den vymýšlet jídelníček.

corgi
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 18:37
- Nahlásit

Dines
Co se týče přechodu ze dne na den, tak můj pes by se z toho parádně zesr.l, ale to je kus od kusu Já objednávám vždycky precizně podle jídelníčku, ale asi ne každému visí na lednici psí týdenní jídelníček jako mně Sečtu kila vnitřností, kila masa a kila kostí, co za týden sní, a pak už jen vybírám, jestli třeba z vnitřností tentokrát vezmu játra nebo dršťky nebo od obojího atd. Na start bych asi zkusila něco, u čeho je nízká pravděpodobnost toho totálního zesr.ní, takže kuře mleté, telecí mleté, hovězí s droby, drštky (i když někdo tu psal, že pes mu po nich průjmuje). Brzdila bych s kostma, takže drůbeží mleté určitě ne. Z drůbežích kostí beru kuře celé, křídla, brala jsem i stehna a všechno bylo OK.

Dines
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 19:17
- Nahlásit

jana33
Eva a Dasty
corgi
Děkuju holky - pesany přítel taknějak zvyká trávit cokoliv, takže sežrat tu kousek syrového masa, tu vepřovou nožičku, tu konzervu z Tesca, tu půllitr mlíka jim už nedělá větší problém, takže se ani moc nebojím těch směsí .
Chtěla bych něco abych to hned zezačátku neznechutila ani psům ani sobě- takže něco nenáročného a přitom chutného.
Takže moje představa by byla ideálně od každého hrubomletého pár štanglí, pak ty masa s droby, určitě losos a sumeček, kuře teda "celé mleté"?, eventuálně nějaký ten ořez - flákoty masa asi jsou pro začátek zbytečné - jak jsem četla, hodně zezačátku psi neví kudy do toho, tak bych se s tim stejně musela krájet. Nějaký stehna, křidýlka a kosti taky naberu.

A co teda ty přílohy? Těstoviny, rýže, vločky? Ráda bych měla aspoň něco pro začátek na přidávání (asi spíš pro můj pocit)

A jaký doplňky, vitamíny? Roboran?

Aisha
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 19:48
- Nahlásit

Krmíte bránicí? Já to dal dne a celkem jim to šmakovalo - je to hlavní dýchací sval, tak by to snad mělo být i výživný.

romcca
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 21:19
- Nahlásit

LiVr
Člen # Zasláno: 13 Dub 2010 16:00
Citát

romcca
Mohla bych se zeptat, jak se dostanu k té laborce? Přes vetíka? A popř., jak často pak ty rozbory děláte a na kolik to asi vyjde? Taky mi odčervování připadá, jako zátěž. Mám 2 ovčouny a taky rok krmím syrovým. Zkusila jsem na maso přejít kvůli 14-ti letému ovčákovi, který měl velké problémy s trávením, které po přechodu z granclí přestaly.
K dotazu, jestli žerou na jaře stejně - Rocky žere furt stejně - jako kyselina a Jessyce jsem dávky snížila sama, jelikož nabrala.
Prckové taky žerou stejně

Ahoj, my dáváme vzorek bobku o velikosti vlašského ořechu (prostě ne celý kabel, jen kousek z něj na www.labvet.net - dáte to tam ráno a odpoledne přijde emailem výsledek, dělají různá možná vyšetření z bobků, stačí si ale říct o parazitologické manžel na konci února tam byl a platil myslím 150 Kč, víc to určitě nebylo. Stačí jeden vzorek, pokud jsou problémy tak by se to mělo třeba za pár dní zopakovat (třeba zhoršená kvalita srsti, pes hubne atd...), ale my dáváme vždy jen jeden, jednou za půl roku. Kdybych ale měla podezření, že je něco v nepořádku, tak bych šla i dřív.

Prý je to levnější, když to dáte napřímo do laboratoře než přes veterináře. Mně se veterinář vždycky ptá, když kouká do očkováku, že jejda neodčervujem a že dáme hned tabletku, a když mu ukážu poslední výsledek vyšetření, tak už neříká nic. Mám to vytištěné a vložené do očkováku, kdyby měl náhodou někdo hemzy (jezdíme na výstavy a tak)...

LiVr
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 21:32
- Nahlásit

romcca
Děkuju za odpověď. Já se budu muset asi optat přes vetku. Jsme od Ostravy. Ale určitě se o to budu zajímat.
Dost mně pobavilo, jak jste psala o velikosti vzorku. Už se vidím, jak tam táhnu ty celé kabely .
No naše vetka, když najede do compu a sjede celých našich 9 kusů, tak taky hnedle hlásí co a jak. A já už jsem si zařídila notýsek s termínama, bo jsem v tom měla chaos.

romcca
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 21:58
- Nahlásit

No i ta vetka to musí někam poslat, takže laboratoř bude i Ostravě Mně to poradil kolega z práce, dělá to tak se psem už mnoho let, on je takový - má se hodně rád a má hodně rád i svého pejska.

Mně tenkrát z laboratoře napsali (když jsem se na to vyšetření ptala): běžným odčervením se pes nemusí zbavit všech parazitů - např. proti kokcidióze nebo Giardiím běžné odčervovací prostředky buď vůbec nezabírají , nebo je třeba upravit dávkování

Takže to samozřejmě může být velká smůla, ale pejsem může mít parazity i přes to, že je pravidelně odčervován.

No a náš pejsek po odčervovacích tabletkách byl den dva bez nálady, teď vesele položí kabel jak vždycky a je v pohodě.

Hele, to by muselo bejt - kdyby tam v jeden den každý přinesl celý kabel, a za ten den přišli kabely od 4 dog, 5 ovčáků, 3 zlaťáků, 2 labíků, jednoho berňáka tří beaglů - to už je slušná hromada ))

LiVr
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 22:33
- Nahlásit

romcca
No to by byl nářez, kdyby se sešlo tolika hovňousků !!!!
Určitě bude něco takového i v Ostravě - ale kamarád měl problém s belgičanem - dostal tetanus - a jeho vetík posílal vzorky do normální nemocnice pro lidi. Uvidíme - poptám se. Díky za rady a zatím dobrou.

romcca
Člen
# Zasláno: 13 Dub 2010 22:45
- Nahlásit

No oni mi z té laboratoře právě dopředu kladli na srdce, že stačí jen kousek, že není zapotřebí celé h****

Matejka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 09:04
- Nahlásit

Dines
Na chuť psisku vem určitě i dršťky, ty jsou dost oblíbené, kuře semtam kupuju celé i mleté a oboje zatim ok. Ale jinak kuřecí kupuju v drůbežích obchodech. Přílohy nedávám, přijde mi to zbytečném. Sem tam přidám roboran, řasy, kvasnice, chondro a samozřejmě jogurt, vajíčko, a spousta druhů zeleniny a ovoce

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 09:08
- Nahlásit

My jsme odevzdali tři vzorky ze tří dnů, ideálně by měly být obden, tj. 3 vzorky posbírané za 6 dní, bo někteří paraziti se uvolňují periodicky a nemusí být v každém bobku. Jo a ty vzorky se musí uchovávat v ledničce... Stálo nás to cca 300 Kč.
A jak už jsem tu psala, měli jsme pozitivní nález, tak odčervujeme bylinkama a pak uděláme kontrolní rozbor - mělo by se to zopakovat po každém cíleném odčervování...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 09:14
- Nahlásit

Dines
Kámoška taky zkouší krmit syrovým, dávala jim mleté telecí a zeleninu a hafani jí to nechtěli žrát... Pak jsme zjistily, že neví jak to jíst! Cvakali nad tou miskou naprázdno a nevěděly, jak tu mletou směs uchopit... Druhý den už na to přišly a šmakovalo jim Kusovky jim taky klidně kup, to si pošmáknou, ale krájet jim to ze začátku asi budeš muset, bo budou mít tendence spolknout to s chutí úplně celé... Což jako neva, bo když to bude moc velké, tak to vyvrátí a překoušou důkladněji...

KatkaM
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 10:37
- Nahlásit

Ahojte, víte o nějakých odkazech, kde jsou tabulky složení minerálních látek a vitamínů v jednotlivých potravinách? Zjistila jsem, že mám doma samé staré knížky a tak nějak bych chtěla zkouknout i nějaké novější zdroje.

Díky moc

Kaccka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 10:49
- Nahlásit

Což jako neva, bo když to bude moc velké, tak to vyvrátí a překoušou důkladněji...

Pokud to neni silenec jako ten, co ho mam doma I kdyz to vyzvracel, zas to sezral cely a za chvili to slo ven podruhy Od ty doby zasadne krajim na kousky.

sanovka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 13:29
- Nahlásit

Každý veterinář si může dělat koprologii sám když má potřebné vybavení. Kousek vzorku se akorát rozmíchá v glukoze, odstředí se a pak se prohlédne pod mikroskopem. A stačí sice kousek hovna ale lepší je vzorek ze tří dnů. Většina cizopasníků totiž uvolňuje vajíčka v cyklech (většinou co tři dny), a tak je větší šance záchytu při opakovaném sběru. Nemusíte platit za tři vzorky, můžete ty bobky spojit dohromady.

sanovka
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 13:33
- Nahlásit

Jééé, ona už to psala Mikroooza, pardon

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 14:36
- Nahlásit

Chi, nevěděla jsem, že je to tak jednoduché, že to rozpatlají s glukózou a mrknou pod mikroskop... Takže je jedno, jestli jde o jeden bobek nebo o tři, princip je stejný a udělají se všechny 3 najednou... A já jim to dávala v zavařovačce od okurek, každý bobek zabalený zvlášť v sáčku!

romcca
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 20:19
- Nahlásit

Mirkoooza
A v tom sáčku byl vždycky celej bobek?

LiVr
Člen
# Zasláno: 14 Dub 2010 21:07
- Nahlásit

Mirkoooza
romcca

teda holky, to je teda téma . Samé bobky! Ale když jeto důležité!

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 15 Dub 2010 07:32
- Nahlásit

romcca
Neee, jen kousek! Asi tak pěticentimetrový. Já jsem štědrá, když bobek tak pořádný!

<< 1 ... 117 . 118 . 119 . 120 . 121 . 122 . 123 . 124 . 125 . 126 . 127 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání