| Autor |
Zpráva |
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 08:21
- Nahlásit
jana33
Joj, tak to potom jo, to naštve... Přišla jsem na supr fígl - taky chci v budoucnu sušit maso, skvěle se to dá krájet drobně zoubkovaným nožem, když je maso zmrzlé. Podařily se mi skoro průhledné plátky!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 20:37
- Nahlásit
Mirkoooza
To jde i normálním,hlavní je nechat ho hoďku dvě v mrazáku,krájím tak sušený maso i pro nás
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2010 22:34
- Nahlásit
K těm hovězím kouskům. Taky jsem mela se slachama zatim pokazde ale myslim ze to neni na skodu a zas tak hrozne to fakt neni. Je fakt ze se to huře krají (treba na kousicky na stopu) ale jde to A fenuli to chutná :-D
|
brezen2008
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 07:39
- Nahlásit
tak jsem vzala hovězí srdce od pošváře a - LUXUSNÍ
psi se mohli utlouct a dokonce i Sindy,která nevezme syrové maso do huby,se poprala s Eliškou o kus masa v misce
takže jsem si obědnala po inventuře 10kg tohodlemasa,lidi to tam berou jak blázni,se tedy nedivím
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 09:55
- Nahlásit
Půlili jste už někdo ty óbrkosti z vetamixu? Čímpak. Já se sekerou nějak neuspěla...
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 11:07
- Nahlásit
kachna_
Já se sekerkou teda jo Jak zmražený, tak rozmrzlý. I na třikrát to šlo.
|
Goretka
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 15:01
- Nahlásit
Ahojky všem,
pročetla jsem tu celou diskusi, většinou zajímavé čtení... Masem krmím svoje dvě holky (GR) od konce února a musím říct, že jim to prospívá. Ta starší přibrala 2 kila, tu mladší jsem zatím nevážila, ale viditelně přibrala taky. Budu jim muset zkrouhnout dávky. :- ) Nedávám nic na srst, jen vejce a jsou krásně osrstěný. Všechno nové se zdá být složitější, než opravdu je a ze začátku jsem z toho měla trochu lufta. Ukázalo se ale, že není čeho se obávat. Chtěla jsem holkám nechat udělat test a že po nějaké době znova, jak to tu někdo někomu navrhoval, ale pan doktor mi řekl, že je to zbytečné a že jsou obě dospělé a že si nemám lámat hlavu s poměrem vápníku a fosforu, že když to jen trochu střídám a míchám maso, kosti zeleninu, tak si to tělo přebere a srovná si to samo.
Po přechodu na maso jsem myslela, že Tína (starší) sežere i misku - jak tady někdo trefně napsal - doslova véču vdechla. Berka (mladší) ta do dneška pořádně neví jak to sežrat. Chutná jí to, to jo, ale neumí pořádně vyžrat misku. Asi tak po 14 dnech se i Tínuška zklidnila, zjistila, že ty dobrůtky bude mít pravidelně a už tolik nehltá. Občas už taky nechají v misce, tak jednou vynechám a zas dlabou. Je to paráda vidět, jak jim to chutná. Po 7 letech boje kdo z koho, kdy jsem se pořád snažila najít ty ideální granule a Tína mi pořád říkala, že to není ono, tak jsem je konečně našla - syrový maso - to je prej to pořádný žrádlo.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 15:36
- Nahlásit
Není losos
A já se na něj tak těšila
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 15:53
- Nahlásit
Dines
Neříkali kdy bude? Sme chtěli jet příští týden pro maso, bez lososa se vrátit nemůžem!
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 16:07
- Nahlásit
Dáška
Neptala jsem se - vzhledem k tomu že mám objednávku cca 100kilo, tak asi hned tak objednávat znovu nebudu...
Ale tak není problém napsat maila, nebo zavolat tam
|
Dáška
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 16:19
- Nahlásit
Dines
Jasan, já jen esi to nevíš náhodou
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 16:21
- Nahlásit
Dáška
Nevím
Jo a taky nejsou kuřecí žaludky ale ty mě tak nemrzí...
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 22 Dub 2010 20:34
- Nahlásit
me nedovezli lososa, srdce ani kurata
ty hovezi kousky jspu fakt docela hodne slachovity Me vyhovuje vic hovezi kusove, pro psa ty kousky jdou, ale kocky mi to moc nechteli, jen jedna nova marodnice co predtim byla krmena kolinky vykulila oci a vrhlase na to, ze jsem musela rychles prstama pryc. Jestrasne roztomila, jak kdyz ji prinesu masicko nemuze tomu uverit, ze ma zase maso
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 17:20
- Nahlásit
lucYnka XIII
chudak cicina jeste ze ji je ted uz lepe
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 19:24
- Nahlásit
Zdravím jsem tu nová,
jsem moc ráda, že jsem narazila na tuto diskuzi (postupně dočítám, už jsem na str.22 . Mám 15-ti měsíčního Maďarského ohaře. Dávala jsem granule,ale pejsek je pomalu přestával žrát , ale hlavně, nevěděla jsem "co" mu vlastně dávám ale nyní zhruba 14 dní "Barfujeme". . Mám trošku problém, pejsek denně sežere zhruba polovinu denní dávky...přidávám Micromineral od Barona, Gag od Caniny na klouby, sem tam pupálkový, nebo rybí olej, vitamín C.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 23 Dub 2010 22:45
- Nahlásit
denyk
pejsek denně sežere zhruba polovinu denní dávky
Krmíš dvakrát denně? Hubne pes?
|
kuura
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 01:37
- Nahlásit
Ahoj, chci se zeptat, je tady někdo z Baště, Líbeznice, Klíčan? Nebo Kobylisy? Prostě Praha východ? Sháním někoho, kdo by se mnou bral od vetamixu, nemam kam dat padesat kilo masa...nebo jestli tu je treba nekdo, kdo ma nejakou chladirnu:D:D:D a nechal by me tam to maso treba uskladnovat... kdyztak pisnete:)
kuura@seznam.cz
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 08:06 - Změnil/a: pawLINka
- Nahlásit
Goretka
pan doktor mi řekl, že je to zbytečné a že jsou obě dospělé a že si nemám lámat hlavu s poměrem vápníku a fosforu, že když to jen trochu střídám a míchám maso, kosti zeleninu, tak si to tělo přebere a srovná si to samo.
Tý jo, tak to je jeden z mála vetů, který nezastává granule za každou cenu a nestraší nevyvážeností... Super.
Nějaký jídelníček nenapíšeš? A nebo bereš jen Vetamix?
Edit: Včera jsem potkala jednoho vesnického veta (jezdím k němu jen na očkování) a ten kupoval Aro konzervu pro psy (kočkám, bo psa nemá). No fuj...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 08:15 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
corgi
zatím nehubne, ale dělá mi to starosti, možná je to i tím, že v okolí hárají feny. Taky je hodně vybíravý, maso se zeleninou ne, ale když mu dám jogurt s medem o oříšky, tak to sjede hned....ano, krmím 2x denně nechce žrát ráno, ale až večer .
Neberu z Vetamixu, ale od řezníka, protože Vetamix odmítal úplně.
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 08:56
- Nahlásit
Uz je definitivne jasny, ze muj pes ji lip nez lidi Dneska se podavaly kureci srdicka, mrkev, jablko, chrest a polnicek + pupalkovy olej a jako dezert jogurt s medem. Normalne jsem mela chut mu to sezrat
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 08:59
- Nahlásit
denyk
Tak krm jednou denně. Jeden můj pes taky odmítal žrát 2x denně, protože není pažravý a když jsem mu jídlo rozdělila, tak se cítil pořád dost sytý. V jedné dávce to sežere...
A jinak pokud nehubne, tak si s tím nelam hlavu.
Já krmím 1x denně všechny psy a ještě žijou.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 10:13
- Nahlásit
Jasně, on asi nemá potřebu jíst ráno, když v noci žádnou energii ze sebe nevydal....teď je po hodinové procházce a sežral skoro 2 kuřecí skelety! Si ze mě dělá p.del!
Ale jsem moc ráda, že to sežral
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 10:54
- Nahlásit
Kdo se sháněl po informaci o lososovi - losos bude, soudruzi objednávala jsem včera na pondělí a prý se vyrábí takže by mi ho v pondělí měli přivézt
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 12:18
- Nahlásit
Ještě jsem se chtěla zeptat, lámou se mu drápky a u ucha má červené flíčky, nevíte, mám doplnit nějaký vitamín....
moc děkuju.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 12:25
- Nahlásit
Kaccka
Tak to už chápu, proč ten tvůj tak hltá - jsem si tě představila
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 12:27
- Nahlásit
denyk
nemohla by ty červené flíčky způsobit sviluška?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 12:56 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
Lucie, neřekla bych, že si to drbe,slela jsem, že bych mu to mohla potřít puálkovým olejem, tím bych mu snad neuškodila.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 13:04
- Nahlásit
denyk
Spíš bych nechala udělat kultivace na plísně
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 13:12
- Nahlásit
Příští týden jedu k vetovi na očkování, tak mu to ukážu...jen aby mi necpal nějaký mastě s kortikoidama.....
Kultivace na plísně-to je vetrinární vyšetření? Z krve, nebo jak? omlouvám se, ale nemám s tím žádné zkušenosti...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 13:15
- Nahlásit
denyk
tak si tak myslím, že se to dělá spíš nějakým seškrabem a kortikoidovou mast můžeš odmítnout a chtít něco jiného a nebo můžeš změnit veterináře
|