| Autor |
Zpráva |
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 13:27
- Nahlásit
Jasně, že můžu odmítnout, jen je u nás s veterinární péčí trochu problém...už takhle dojíždíme 25km.
Jsou tam tři vetové a každý nám cpe Proplan....
No uvidíme co mi řekne a podle toho, bych pak mohla pátrat na netu a najít mu na to něco sama
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 13:33
- Nahlásit
denyk
Seškrabem a kultivací.
|
Nori
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 14:00
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Co je špatné na kortikoidové masti? Já ji dávám psovi do očí a konečně zabrala
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 14:03
- Nahlásit
Jsou to hormony a mají hodně nažádoucích účinků
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 17:51
- Nahlásit
Nori
nevím
|
Eva a Dasty
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 20:34
- Nahlásit
Tak mému psu vetka zachránila poraněné oko právě díky kortikoidům, ty ale nasadila, když nezabraly dvoje atb. Když selžou atb, je to jediná šance, i když kortikoidy mají vedlejší účinky. Můj psík je ale nepocítil, brzy se uzdravil a co je hlavní, úraz neovlivnil vidění.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 20:35
- Nahlásit
Článků je hodně, tak třeba tady:
http://www.stefajir.cz/?q=kortikoidy-nezadouci-uci nky
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 20:38
- Nahlásit
Kortikoidy mají nežádoucí účinky stejně jaké jiné léky,ale nebezpečné jsou zejména při dlouhodobém vnitřním užívání - nejvíc zatěžují játra. Proto by se měli ordinovat s uvážením a jen v opodstatněných případech. Na druhé straně není třeba se jim hystericky bránit a už vůbec ne v pododobě lokální zevní terapie
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 20:52 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
Já se určitě hystericky nebráním, jen si myslím, že když má rudé flíčky necelý týden a podrbe se tak 2x denně, že to není snad nic závažného a hlavně to chci co nejdříve řešit, tak si myslím, že zabere snad něco přírodního. Pravdou je, že někteří veterináři dávají hned takovéto masti a mně to přijde zbytečné
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 20:56
- Nahlásit
denyk
Já se držím rady Sehnerové - na "mokré" třezalkovou tinkturu, na "suché" třezalkový olej. Ona tak zvládla i demodex, my tedy ne, ale používám to i na sebe a zabírá mi to na leccos
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 21:01
- Nahlásit
denyk
Tk hlavně je důležité nejdřív zjistit,o co jde a teprve pak něco nasazovat, nestřílet náboje naslepo
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 21:11
- Nahlásit
Jasně, díky já jen uvažovala, nic nenasazuju, nemá to ani centimetr..teď chrápe, ale ráno mrknu a zkusila bych koupit třezalku...má to spíš suché...a díky za každý názor
Dnes se mu venku ulomil kus ten drápku směrem k polštářku, měl ho naštípnutý...tak jsem ho jen vydezinfikovala peroxidem
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 21:40
- Nahlásit
corgi
Já se držím rady Sehnerové - na "mokré" třezalkovou tinkturu, na "suché" třezalkový olej.
Tu tinkturu a olej si děláš sama, tak jak popisuje Sehnerka nebo se něco takového dá koupit?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 21:49
- Nahlásit
Tak oleje jsem našla např. tady :
http://www.daryprirody.cz/katalog-vyrobku/trezalko vy-olej-forte
a tinktura se asi musí vyrobit....
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 21:58
- Nahlásit
denyk
Tinktura se poměrně snadno vyrobí, olej možná taky, ale už jsem ho měla koupený, takže ten jsem ještě nedělala.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2010 23:14 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
Dočítám, dočítám...až jsem přečtla, že dáváte hafíkům (ne často, ale jo) syrové vepřové maso....
Já teda ještě nedala, co jsem si přečetla knihu BARF, ale vše beru od řezníka, tak by mělo být maso o.k.
|
kuura
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2010 00:56
- Nahlásit
Ahoj, chci se zeptat, je tady někdo z Baště, Líbeznice, Klíčan? Nebo Kobylisy? Prostě Praha východ? Sháním někoho, kdo by se mnou bral od vetamixu, nemam kam dat padesat kilo masa...nebo jestli tu je treba nekdo, kdo ma nejakou chladirnu:D:D:D a nechal by me tam to maso treba uskladnovat... kdyztak pisnete:)
kuura@seznam.cz
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2010 09:47
- Nahlásit
denyk
Ahoj, vepřové maso i kosti dáváme pravidelně. Psici moc chutná, takže doporučuju.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2010 19:15
- Nahlásit
Tak se jdu pochlubit - už mám Vetamixu plný mrazák (a ještě jeden u kámošky - nějak jsem neodhadla kapacitu svého mrazáku)
Zatím testujeme hovězí hrubomleté a šmakuje
A včera na výstavě jsem se nechala zlákat na "Roboran pro psy krmené masem" tak jsem na to zvědavá
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 08:10
- Nahlásit
Dobré ranko, tak se jdu pochlubit, pejskovi už chutná . Včera ráno měl koninu, hovězí, bílé dršťky, různou zeleninu, odpoledne jogurt a večer kuřecí skelet cca 500g a to ještě na mě koukal stylem: "To je všechno?"
Na kůži srst a lámající drápky mi bylo doporučen výrobek Petvital derm caps od Caniny a jako doplněk stravy Barfer s best od té samé firmy.
Dnes ráno rýži s povařenými hovězími játry-protože syrový nee a zeleninu.Odpoledne as rybičky
Jo a mám objednáno cca.10kg masa z www.masopropsy.cz jsem zvědavá na kvalitu.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:36
- Nahlásit
denyk
Ten přípravek je obecně na zlepšení stavu srsti, nebo jen na zaléčení nějakých akutních stavů? Řeším problém se srstí, už jsem to tu i zmiňovala na stránce xy, a ať přidávám co přidávám, nelepší se to. Takže asi už sáhnu po nějaké "chemii"...
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:46
- Nahlásit
corgi
Mně se zlepšila srst u ovčounky po lososovém oleji. Mají taky u Vetamixu. Teď jim ho přidávám pravidelně.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 15:47
- Nahlásit
VerčaZ
ad třezalka
Verčo tinkturu i olej si vyrábím sama. Olej tedy jen jednou, páč jsem ho doposud nevypotřebovala (a taky už ho vyhodím a udělám si čerstvý), ale tinkturu si dělám každý rok - prostě natrháš třezalku, nakrájíš to jako to zéli, nacpeš to do tmavý uzavíratelný sklenice - já to narvu do flašky od Bernarda, páč je krásně uzavíratelná na špunt, zaleju to vodkou a nechám to tak 10-14 dní tejrat na sluníčku, když jdu kolem protřepu to. pak to scedím přes plátýnko, a naleju zas do Bernardský flašky (jiný, čistý, vyschlý) potírám s tím kde co - tzn, když si vyndám klíště, když se Ešus/já poškrábem - když mi ho tenkrát drapnul pod krkem ten pit, tak jsem to taky potírala tím. a dobrý. nedám na to dopustit.
|
VerčaZ
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 16:19
- Nahlásit
PetraK
Verčo tinkturu i olej si vyrábím sama. Olej tedy jen jednou, páč jsem ho doposud nevypotřebovala (a taky už ho vyhodím a udělám si čerstvý), ale tinkturu si dělám každý rok - prostě natrháš třezalku, nakrájíš to jako to zéli, nacpeš to do tmavý uzavíratelný sklenice - já to narvu do flašky od Bernarda, páč je krásně uzavíratelná na špunt, zaleju to vodkou a nechám to tak 10-14 dní tejrat na sluníčku, když jdu kolem protřepu to. pak to scedím přes plátýnko, a naleju zas do Bernardský flašky (jiný, čistý, vyschlý) potírám s tím kde co - tzn, když si vyndám klíště, když se Ešus/já poškrábem - když mi ho tenkrát drapnul pod krkem ten pit, tak jsem to taky potírala tím. a dobrý. nedám na to dopustit.
Díky, takhle nějak podobně to bylo popsaný od Sehnerky. Já jen, jestli s tím máte někdo zkušenost. Tož budu ještě nakládat třezalku. Když už je ze mě magor, tak ať pořádnej.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 19:08
- Nahlásit
corgi, mělo by to pokrýt denní dávku nenasycených nastných kyselin.
Tohle je zkopírované a přeložené google překladačem z německých stran, je tam i složení. Psala jsem do německa do Caniny-problémy se srstí a třepící se drápky. Tak mi doporučili BIOTIN a toto:Petvital Derm Caps
- S metabolickým, hormonální a alergie kůže a vlasy-problémy
- S pupalkový olej jako velmi aktivní mastné kyseliny
- Pro následující situace může nastat nedostatek esenciálních mastných kyselin
Zatímco růst a laktace, věk, stres (např. teplo, těhotenství), diabetes, steroidní léčba, po operaci, atd.
- Chybí funkce například od drsné, suché vlasy, ekzémy (zejména mezi prsty), lupy, kožní alergie, zvýšená náchylnost k infekcím kůže, zánět ucha, zvýšená tvorba vosku, opožděné hojení ran, růst rušení od.
Obsah: 100 ks / 40 g
Složení / content / přídatných látek:
Složení: pupalkový olej, mořské oleje
Složení:
Hrubý protein: 22,2%, 65,1% hrubý tuk, hrubý popel 2,3%, 37,0% linolové kyseliny, omega-3 mastných kyselin o 2,3%, Omega-6 mastné kyseliny 42,0%, Omega-9 mastné kyseliny 4,6%
Přídatné látky na 1000 ml:
Zinek 1.025mg / 0,3 na kapsle, 957 101 IU vitaminu A / 280 IU na kapsle, Kyselina pantothenová 6.836mg / 2 mg na tobolku; Biotin 34.182mcg / 10mcg na kapsle
Krmení doporučení na zvíře a den:
denně po dobu dvou týdnů jedné kapsli na 10 kg tělesné hmotnosti. Když se nedostatek příznaků po dobu nejméně 4 týdnů.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 19:11
- Nahlásit
Já to totiž kupuju přímo v německu. Některé přípravky vyjdou na polovinu. Kámošce jsem kupovala doplňky za 5tisíc, řekla, že u nás by za to dala přes 8tisíc.
Nepamatuju si o čem si psala?!
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 19:12
- Nahlásit
PetroK
třezalkový olej už jsem koupila, a řekla, bych změna k lepšímu
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2010 19:15
- Nahlásit
Dnes se hafi pochutnal na volské oháňce....a teď kouše gumovou kost, aby nevyšel ze cviku
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2010 17:45
- Nahlásit
Tak jsemdala poprvé lososa, ale jen pár kousků. Pes nadšený, uvidíme, jestli budu nadšená já v noci a ráno
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2010 19:29
- Nahlásit
Můj pes ryby miluje...ale z Vetamixu prostě nežere nic
|