| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 15:15
- Nahlásit
Dotázek, už mam jakžtakž objednávku (od každýho pár kilo - to ze mě bude mít řidič radost až bude hledat jednu štangli od každýho masa ) ale chtěla bych vzít nějakou přílohu co by bylo nejlepší? těstoviny, rýže, nebo vločky? Já bych se teda si nejvíc klonila k těm těstovinám
Btw.projela jsem si googlem to barvivo v TROPE a pochopila jsem
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 15:47
- Nahlásit
Dines
Já přidávám těstoviny nejvíce do drůbežího mletého. Do ostatního míň. Vím, že jsou lidi, kteří mleté drůbeží nemají moc v lásce kvůli poměru kostí. Proto když krmím tímhle výrobkem, dávám více těstovin a psiska ještě problém neměli .
Vločky našim nejedou.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 15:50
- Nahlásit
LiVr
Fajn, dík - taky bereš těstoviny z Vetamixu? Jaké? Já jim chudákům nechci změnit celej život vzhůru nohama, tak bych jim tam jako známej prvek nechala ty těstoviny, když už nebudou mít granule
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 15:54
- Nahlásit
Dines
jo, beru z Vetamixu - bílé a někdy mix. Ale spíše ty bílé. Taky jsem objednala 5 kg vloček v domění, jak se pažravcům nezavděčím a nakonec jsem to přes zimu sypala do krmítek .
Rýži dávám taky - tu ale více mrňouskům, kterým maso vařím.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 15:56
- Nahlásit
Dines
Já těstoviny nedávám vůbec, jen rýži. Když není čas nebo jsem na rýži zapomněla, dám o to víc mixované zeleniny, kterou mám namraženou do zásoby v kelímcích od margarínů. Teď potřebuju pesana zhubnout, takže už ani tu rýži nedávám, jen k něčemu vyloženě průjmotvornému, jako jsou např. játra
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 16:00
- Nahlásit
To je jasný - každý pesan půjde po něčem jiném. Je třeba to pozkoušet, co kterému sedí. Taky přidávám zeleninu a posekané bylinky.
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 16:02
- Nahlásit
LiVr
Fajn, děkuju
corgi
Rýže jim poslední dobo nějak nešmakuje - a kdyžtak koupíme v akci v Kauflandu 0,5kg za cca 11Kč
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 16:29
- Nahlásit
ahoj, chystam se objednat vetamix a maji tam novy produkt hovezi kousky, zkousel ste nekdo? Jaky je rozdil oproti hovezimu kusovemu? Je to levnejsi tak bych to chtela zkusit, ale nerada bych aby to bylo nejake tucne, mam to pro kocky a hafika duchodce.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 16:31
- Nahlásit
Dines
to ze mě bude mít řidič radost až bude hledat jednu štangli od každýho masa
No to bude, mi ve ct hledal takhle 1 kg lososa pro kamaradku. na zkousku.
Hlavne zkraje moc nekombinuj druhy masa, lepsi dat treba dva dny to samy (nevim, treba drstky nebo hovezi s drobama), abys vedela, ze se ti po tom pes nepo..... A az pak dalsi druh masiska, proste abys pak nebyla v panice, ze ti pes srajdi a ty nevis vlastne po cem. Kdybys dala treba kure, druhej den jatra a treti den drstky.
Jo a k tomu drubezimu mletymu, uz to tu bylo driv, to rozhodne kombinovat s jinym druhem masa a davat ho mensi cast v pomeru, kor kdyz prechazis z granuli. Aby ti to psa neucpalo.
A co se priloh tyka - tak obcas vemu od vetamixu vlocky, rejze ci testoviny se vyplati koupit ve sleve v hypersupermarketech. A to je davam zcela vyjimecne, vetsinou jen ruzne druhy masa + hlavne listova zelenina + korenova a blablabla..
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 17:07
- Nahlásit
Fifi
Tak já taknějak koukala, že mi to bude vycházet jedno balení na cca 2-3 dny takže akorát
O kuřecím mletym vim, ale taky jsem četla že "celé mleté kuře" je lepší?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 17:19
- Nahlásit
Dines
osobně se mi mleté drůbeží líbí víc, vzhledem i vůní, ale mohla to být náhody, že jsem měla olezlé kuře mleté celé.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 18:01
- Nahlásit
Dines
ale taky jsem četla že "celé mleté kuře" je lepší?
Neporeferuju, radsi vezmu cely kurata, potrebuju, aby obcas cupky neco zvejkaly coby kusovku a ne pomletinu. Takze mlete cele kure neznam, neberu.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 18:09
- Nahlásit
Dines
Celé kuře mleté je super, brala jsem to pro pidikoťátka a bylo to krásný, růžovoučký, voňavý. Ovšem v minulé dávce jsem jim opět vzala jednu štangli a bylo to olezlé - a to nakupuju přímo ve skladu v Dolanech. Měla jsem to hned tomu chlapečkovi vrátit, zdálo se mi, že to má jinou barvu než minule. Nicméně rozdala jsem to mezi psa a kočky a to bylo radosti na starém bělidle....
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 18:10
- Nahlásit
corgi
já zase měla růžovoučký to drůbeží a kuře šedivé .
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 18:23
- Nahlásit
Dines
že mi to bude vycházet jedno balení na cca 2-3 dny
Stastna to zena. Pokud tedy nejde o baleni 20 kg.
makrel
Ja tu mam cerstvou dodavku ty kureci akce, a teda sedivyho nic neni. Pipiny vypadaj hezky a jiste budou chutnat.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 18:28
- Nahlásit
Fifi
tak to byla asi náhoda, se stává....
|
Dines
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 18:35
- Nahlásit
Ještě se zeptám - Vetamix zaváží pravidelně každý týden ty trasy co má vypsané?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 18:49
- Nahlásit
Dines
aváží pravidelně každý týden ty trasy co má vypsané?
Jojo, aspon u nas tomu tak je. Musim objednat vzdycky nejdyl den predem tak do 14 hod. Ale ruzny trasy to maji ruzne. Jo a objednavam vzdy jen po tlf.
makrel
tak to byla asi náhoda, se stává....
Tak urcite, stava se to. I jini meli nekdy smrdutou dodavku nejakyho masa. Asi mame kliku a nam (beru to pro vic lidi) se to zatim nestalo. Vlastne jo, kapr sumecek - ale to bylo v ruznym obdobi a dodavkach, takze zrejme zmenili vstupni suroviny. A psum to prestalo chutnat. Takze jiz nebereme.
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 18:53
- Nahlásit
Dines
Joo, jezdí každý týden vypsané trasy.
corgimakrel
nám dovezli minulý týden - všechno maso super. A jak říkáte to kuře celé mleté je suprovní - i kočky se můžou potrhat.
Celá kuřata taky ok. Akorát se mi zdá - nevím, jestli berete Fíky - že byly v minulé dodávce cítit - ale psiska to sežrala.
|
zuzkaJ
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 20:36
- Nahlásit
Halóó, halóó. Dneska jsem jsem byla ve skladu pro kuřata a přivezla jsem si k tomu čtyři kila drůbežích žaludků. Pán povídal, že mu tam leží už tři týdny. Takže i když na netu mají vyprodáno, TAK ŽALUDKY MOMENTÁLNĚ JSOU
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 21:00
- Nahlásit
zuzkaJ
Si děláš srandu, já na ně ještě neměla štěstí
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2010 23:55
- Nahlásit
prosim prosim poradte mi ohledne toho hoveziho
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2010 08:39
- Nahlásit
lucYnka XIII
asi to tu nikdo nekupuje, jinak by ti uz urcite nekdo poradil Ja beru kusovky, takze tezko rict, asi to budes muset vyzkouset.
|
LiVr
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2010 09:00
- Nahlásit
lucYnka XIII
Já beru z hovězího: hrubomleté, hov. směs a hovězí s droby.
S tímhle jsou psiska spokojení. Kostky jsem zatím nezkoušela.
Ale, jak píše Kaccka - nejlepší budeš mít vzít 1 kes, jako vzorek a uvidíš sama. Jednomu psovi může vyhovovat a druhému nee. Každý je specifický. A kdyby to Tvým nejelo ( což pochybuju ), tak určitě máš vedle někoho, komu bys to podarovala.
|
lucYnka XIII
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2010 12:43
- Nahlásit
ok dik zkusim to a uvidime jak to bude vypadat
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2010 11:37
- Nahlásit
lucYnka XIII
Čauky, škoda že jsem tu přes víkend nebyla, páč to vypadá, že jsem tu jediná, kdo ty hovězí kousky zkoušel a můžu ti teda poreferovat jak vypadají - teď už je máš nejspíš objednané a možná dokonce i v mrazáku... Jsou to krásné libové kousky masíčka, o velikosti ňákých 200-300g, žádné velké sádlo. Přišlo mi to úplně stejné jako hovězí kusové, jen naporcované na několik kousků a mnohem levnější. Velkou kusovku stejně porcuju, takže už budu kupovat jenom tohle. Spokojenost maximální
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2010 11:49
- Nahlásit
ale taky jsem četla že "celé mleté kuře" je lepší?
V drůbežím mletém je 50% kostí, to ucpe skoro každého psa... V celém mletém kuřeti je kostí míň, pokud říkají pravdu, tak je to celé kuře, tudíž je tam stejně kostí, jako kdybys dala psovi kuřecí čtvrtku, kde je více méně poměr kostí a masa vyvážený (si myslím ). Moje pesice zas měla brutální zácpu z lososa, ale to jsem ráno nestíhala, tak ho dostala samotného, bez zeleniny...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Dub 2010 12:34
- Nahlásit
Mirkoooza
Naši dostávají lososa samotnýho vždycky a nikdy nebyl probém.
Hovězí kousky - no nevím,maso sice libový,ale samá blána,šlacha. Aspoň takový jsem měla já. Co je ale naprostej luxus,i když dražší, je vakuované hovězí zadní
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2010 12:21
- Nahlásit
jana33
Tak tos asi měla fakt smůlu, já měla dycky pěkný masíčko, zrovna včera mi to nestihlo do večera rozmrznout, tak jsem to krájela zmrzlé na tenké plátky a libovala si, jak mi pesice slintá pod nožem (to je jindy pod její úroveň:cool . Ňáká ta blána tam sice byla, i kousek sádla, ale to je na mase od řezníka taky a pro psa jsou šlachy a spol. prospěšné - na fóru Vetamixu se lidi dokonce ptají, jestli by šlachy a chrupavky nezavedli jako nový samostatný výrobek. Šlachy v hovězím kusovém nevidím jako problém, ideálně by přece měl pes sežrat celé zvíře, ne jen čistou svalovinu...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2010 14:32
- Nahlásit
Mirkoooza
No,ale tohle byly takovýty blány okolo celýho kusu, vůbec to nešlo nakrájet ani megaostrou kudlou a já to chtěla na sušení,takže jsem to potřebovala nakrájet na plátečky
|