| Autor |
Zpráva |
borrasca
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 20:35
- Nahlásit
Zdravím vás, nemáte prosím někdo návod jak jste krmili nebo krmíte svého pejska podle Barfu? Já s tím nemám zkušenost, dost jsem o tom přečetla, takže vim jen teorii, ale bylo by mnohem lepší kdybych to měla od někoho kdo už má praxi. Mám strach z toho poměru vápníku fosforu, chtěla bych krmit převážně kuřecíma masovýma kostma plus třeba telecí hrudní atd...sím sím...a to jsem před ještě pár měsícema byla rozhodný granulář...
a unikají mi věci jako přidávat vápník, nepřidávat, jak často a třeba olivový olej jak často...
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 21:00
- Nahlásit
borrasca
Stačí pročíst tuhle diskuzi - se 125 stranami už je to taková pěkná barfařská knížka
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2010 21:49
- Nahlásit
Taky jsem přečetla vše a doporučuju
|
Matejka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 07:34
- Nahlásit
borrasca
nebo jukni na tyhle stránky, tam je snad vše
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 12:21
- Nahlásit
borrasca
je plno knizek ,,navodu" staci si par precist a trochu s rozumem neco s rezervou ... a tahle diskuze je fakt dobra jsou tu lidičky co začínají i to co už krmi nějakou dobu.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 12:23
- Nahlásit
Na Hafíkách se zrovna probírá jak je nebezpečné krmit psa syrovými kuřecími kostmi, že se třepí ....jsem tam taky psala pár příspěvků, ale najednou mi nejde nic odeslat....že by cenzura?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 12:36
- Nahlásit
denyk
Kde? Pošli odkaz.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 12:42
- Nahlásit
Tady www.hafici.net - BARF přirozená strava psa...
Psala jsem adminům, proč mi nejdou odeslat příspěvky a nikdo se neozval
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 12:52
- Nahlásit
konečně mám mražák :-D 230l (nevite kolik se tam toho vleze ?:-D )
|
impact
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:00
- Nahlásit
Aluli
Jo. 230 litrů.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:01
- Nahlásit
pawLINka
tos jim tam psala ty?
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:05
- Nahlásit
Dobře, děkuju. Knížky mám. Stránky jsem četla, mě zajímalo spíš jak to děláte vy co s tím máte praxi...
Já nevim zda přidávat vápník, když budu krmit převážně masové kosti, budu mít střední plemeno (vipeta). A podle tabulek v knížce, je skoro ve všem velmi mnoho fosforu vzhledem k vápníku...řešíte to nějak?
Ten olej jsem se dočetla, že do každé zeleniny trošku.
Nu a v knížce píšou třeba 5 druhů zeleniny na porci, můžu dávat jen jednu nebo dvě?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:11
- Nahlásit
borrasca
já mám objednaný ten Barfer s best.
Taky jsem četla tabulka a připadá mi všude hodně fosforu.
Když jsem ale četla tuto duskuzi tak pejskové měli krevní testy v normě i bez přídavků vápníku.
A co MICROMINERAL od BARONA? Tam je taky vápník (nevím teda kolik) ale finančně super
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:17
- Nahlásit
no koukla na tu diskuzi ...:-D no dobre se tam dohadujou
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:19
- Nahlásit
Můj pes má cca 24kg:
ráno:200g hovězího na polévku+120g zeleninu (mrkev, petržel)+kousek jablka+žloutek se skořápkou+Microminerál
večer:500g kuřecí skelet
mezitím pár pamlsků, nebo jogurt.
Mám mu dávat víc kostí, nebo jak to vidíte vy, kteří takto krmíte?
Děkuju
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:22
- Nahlásit
borrasca
jo ja myslim ze nemusi byt 5druhu zeleniny. snazim se to treba menit a tak ale pokazde dostaene nejakou listovou korenovou ,... a pak dalsi nejake kusek jabka nebo jineho ovoce. Někdy treba dostane jen maso bez zeleniny (to hlavne kdyz prijdu z prace po 14 a to se mi uz nic nechcce chystat
Vapnik a fosfor zbytecne neresim ,.. u stenda bych to hlidala ale u dospelca,... Přidávám doplňky takze po roce krmeni syrovym pujdu na test a uvidim jestli krmim spravne
jo jeste kdesi bylo receno nebo psano že je dulzete mit krmnou davkou vyvazenou tak do mesice treba (ne denne...)
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:30
- Nahlásit
ja rano davam kousek kosti (treba 2-3 kridla) nebo to stridam a dam sem tam vesti kost sem tam jen to kridlo ,... vecer pak dostane maso a zeleninu (18kg cca a dostane tretinu z 1kg) zeleninu uz taky nevazim
|
Goretka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:33
- Nahlásit
borrasca
máš dospělého psa nebo štěně? U štěněte nevím, ale u dospělého to moc neřeš. Jestli máš něco přečteného, tak začni a uvidíš, že během 14 dní budeš vědět co a jak. Maso mám z Vetamixu - 50 kg jsem zkrmovala víc jak 2 měsíce. Poslední dobou jsem jim snížila množství zeleniny, hned jim to víc chutná. Někdy vynechám úplně a přimíchám cottage, sýr tvrdý nebo tavený. 2-3x týdně celé vajíčko. Občam do zeleniny přihodím pár oříšků, nebo madlí. Olej přidávám jen výjmečně, říkám si, že v tom mase je tuku dost, aby se v něm ty vitamíny rozpustily. Střídám hovězí a drůbeží. Nemám žádný jídelníček. Prostě si řeknu - teď měli hovězí s droby, tak dám kuře. Do každé dávky se snažím dát část s kostma. Buď mleté drůbeží, nebo přidám 2-3 krky. Ryby holky neberou, takže 5 kg lososa z první objednávky konzumuje mamky jezevčík - má asi až do vánoc. Jinak mám micromineral od Barona a přidávám ho tak jednou za 2-3 dny, jak si vzpomenu, ale pak ho dám třeba 2x tolik než doporučují.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:38
- Nahlásit
Goretka
jo taky davam Makro mineral a ty bylinky od barona predtim poctive tak jak je to na baleni ted tez kdyz si vzpomenu, aj treba roboran dam sem tam. Davám aj pangamin snazila jsem se denne ale ted to taky dam sem tam ...
Olej sem pridavala (olivovy lis. za studena) do kazde zeleniny ale ted uz jen obcas je to lepsi pro ,,natraveni" te zeleniny pry
|
Goretka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:39
- Nahlásit
Tehle týden budu objednávat. V první objednávce jsem se snažila "ochutnat" od každého něco - pan šofér měl ze mě ohromnou radost. Teď už to bude jednodušší.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:40
- Nahlásit
impact
Jo. 230 litrů.
ja myslela kolik kg:-d
|
Goretka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:47
- Nahlásit
Po dvou měsících už je to zaběhlý. Zjistila jsem, že to pes přežije, když mu nedám přesně odměřené množství toho či onoho... A holky opravdu nevypadají, že by jim něco chybělo.
Jedna perlička: Koupila jsem si Goji - nejhodnotnější plody na této planetě. Ale asi jsem na ně alergická (čti nechutnají mi) tak jsem ho chtěla využít a začala jsem to dávat do krmení čubinám. Namočila, zamíchala - bez problému to zblajzly. Bohužel, jak to do nich vešlo, tak to zase vyšlo. Když jsem sbítala poklady, tak byly celé červeně puntíkaté...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:47
- Nahlásit
Konečně se to tu trochu rozjelo
Pište pište pište
Zkušeností a rad není nikdy dost....
Já pořád váhám nad tím vepřovým
A zítra k vetovi na vzteklinu...doufám, že se nedostanem k tématu krmení....pejskovi se ty flíčky na lysince u ucha moc nelepší
|
Goretka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:49
- Nahlásit
Já mám šuplíkatý 110l - 50kg masa s odřenejma ušima.
|
Goretka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 13:51
- Nahlásit
Vepřové nedávám, jen vařené. Do sulcíku uvařila vepřové nožičky, jazyky, ledviny a játra. Přidávám k syrovému, zase když si vzpomenu.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 14:00
- Nahlásit
Jo sulcík taky šmakoval...hlavně když harantík něco nechce jíst , tak mu tam zamíchám sulcík a to bylo něco!
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 14:08
- Nahlásit
Ja vepřové dávam syrove aj sice v barf (knizce) to ne nedoporucene tady to krmi plno lidi tak sem to dala a zatim bez potizi ... ale nedavam casto .... jen sem tam
Goretka: dekuju ja jen tak at vim kolik objednat ...:-D
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 14:13
- Nahlásit
denyk
Vepřové dávám. Teď ne, protože nemůžu pejsy po zimě zhubnout, ale v zimě jsem jim ho dopřávala pořád.
Nechápu proč se ho všichni tak bojí. Je max tučnější.
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 14:13
- Nahlásit
Tak o tom vepřovém zrovna vim tu knížku o Barfu mám nicméně jsem četla reakci jednoho veterináře, že pokud víme, že je vepřové z Česka, tak se nemusíme bát a můžeme zkrmovat syrové jelikož virus Azujevského (nevim teďka jak se to píše) se u nás nevyskutuje. Jediný výskyt je u divokých prasat a to zřídka...knížka je psaná mezinárodně, takže tam předtím raději varují takže já jdu do syrového vepře...
denyk: vyzkoušim, Roboran mám doma i pro morčata...co je hovězí na polévku? To je s kostí?
Goretka: budu mít koncem června štěndo vipeta, byla jsem rozhodnutá granulovat, ale čím víc jsem začla granulím rozumnět, tím méně se mi líbí a tak budu krmit syrovým a nechci u pupíka něco zkazit...
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2010 14:20
- Nahlásit
borrasca
dávám syrovýho vepře už asi půl roku, s přestávkama samo, ale nemůžu vynachválit. Zato skoro nedávám ptáky, jen kosti, jako krky a vnitřnosti, ale mletý vetamixlí je docela šit.
Je fakt, že je tučnej ten vepř, ale můj pes je aktivista, takže v cajku.
|