| Autor |
Zpráva |
Nori
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2010 17:08 - Změnil/a: Nori
- Nahlásit
brezen2008
Tak cos nakoupila od granda a pošváře? Jak to vypadá? Tak to joo, se máš za takové lidové ceny máš od nich i nějaké kusovky, či křídla atd?
|
jablunka
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2010 19:31 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit
Emily
Vetamix take veci nema, alebo ma? Chcela by som skopove, hovadzie, kludne aj bravcove, pstrosa. Hocico okrem kurata.
To kuře je namleté celé i s kostma a je to ve štangli jako salám,akorát že syrové a to samé kuřecí mletá směs,tam je snad ještě větší podíl kostí.Já kupuju pro psy to kuře celé mleté a bobky mají dost tvrdé,to druhé nekupuju.
Má i hovězí a vepřové,ale to je bez kostí.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 18 Bře 2010 19:31
- Nahlásit
Emily
A je tak nutné, aby dostávali i jiné kosti než kuřecí? nevím o tom, že by někdo prodával mleté hovězí nebo jiné maso s kostma, jen to kuře.
|
Emily
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 10:17
- Nahlásit
JABLUNKA maso z inych zvierat zozeniem to nie je problem, ale potrebujem najma tie kosti v pomletom stave.
MAKREL:No nutne… rozhodne je to obrovske plus ak ten kto krmi BARF zabezpeci maso a kosti z co najsirsieho spektra zvierat ako je len mozne. V kazdom su ine ziviny v inom pomere.
Nemozem krmit len kuratom, je to nedostacujuce.
Navyse v mase dnesnych zvierat chovanych v podmienkach v akych su chovane a krmenych tym cim ich krmia plus často slnko ani nevidia, na cerstvom vzduchu v zivote neboli…Proste nie su tam ziviny v mnozstve v akom by mohli byt keby boli chovane vo vybehu, krmene svojmu druhu vlastnou stravou atd.
Včera mi doniesli z masopropsy masko s kostami – pomlete: kruta, skopove, pstros, hovadzina ale kosti je tam len 10%. Potrebujem okolo 33% to nerobia.
Neviem pre koho tie zmesky vyrabaju, ked pes ma mat pomer kosti k masu este vyssi ako macka.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 10:21
- Nahlásit
Emily
Jo, maso cje mi jasné, že nemá být jen drůbeží, ale myslela jsem ty kosti. Jinak psi dostanou celou kost-vepřovou nebo hovězí, takže asi proto nikdo neshání to co ty.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 10:26
- Nahlásit
Emily
Vyrábí to pro lidi,co nekrmí tabulkově Barf,ale jednoduše syrovou stravou s použitím selskýho rozumu. Mimochodem si myslím,že řadu psů by takový poměr kostí ucpal
|
Emily
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 10:40
- Nahlásit
Makrel: no ved to je to, ze psikovia si poradia, ale ti moji dvaja ani nie 3 kilovi krpani, ti potrebuju male kosti alebo namliet.
jana33: selsky rozum je dobra vec a netreba byt otrokom tabuliek a navodov to je jasne. Ale uprimne, aj BARF treba vediet. Monohi tu krmia tak ze ja by som si to veru netrufla. Hazard.
Nepamatam si presne cisla na psa, ale odhadom 65% by mali byt kosti + maso. Zvysne % su pre vnutornosti, doplnky a zelenina. Maso ku kostiam je v mnou spominanej knihe v pripade psa 1:1 a psa to urcite neucpe. A zase tieto cisla su orientacne, kazdy pozna svoje zviera najlepsie a sam si odskusa a zisti co mu vyhovuje. Kazde zviera je individualita a samozrejme rolu hraju aj jeho specigicke potreby v urcitom case.
Ale to, ze by si mal clovek najprv zohnat rozne informacie a potom zacat je fakt.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 10:42
- Nahlásit
Monohi tu krmia tak ze ja by som si to veru netrufla. Hazard.
Třeba jak? To nemyslím jako rýpání, jen by mě zajímalo, co tím přesně myslíš.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 10:43
- Nahlásit
BARF treba vediet
A proto Barf nekrmíme Naši psi např. po léta dostávají kosti jen 2x týdně (krůtí stehna,losos s kostmi), jinak jsou nějaké kosti i ve směsích,ale to už minimum. A v létě dostanou jednou týdně ještě kost na hryzání na zahradu. A opravdu jim to nijak neschází. Ale my nekrmíme Barf
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 10:45
- Nahlásit
jana33
Já taky nekrmím BARF, kosti už teda zase dávám pravidelně, každý druhý den, ale jinak máme vlastní dietu
|
Emily
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 10:55
- Nahlásit
ved ale co je barf? surova strava nie? bones and raw food ci ako?
ja nemyslim, ze barf je na gramaz odmerane a na % presne vypocitane co ano a co nie. takze ak davate surovu stravu tak BARF krmite.
Mna zarazilo koko ludia davaju malo kosti, bala by som sa neodstatku mineralov a tukov.
Rovnako casto davaju zeleninu a ovocie nerozmixovane, to by som zase mala obavu ze to zviera nestravi. Len to nim preleti.
Takisto tie kvanta cestovin a rezancov... z mojho pohladu nevhodne.
Mala sirka druhov zvierat. Asi by som este nieco nasla.
Aaaale mili psickari nehnevajte sa na mna, ja vam nechcem kecat do psov. Sami viete co robite, ako a preco.
Ja len.... keby ste este vedeli niekto o firme kde sa daju kupit namlete kosti s masom rozne od kuraciny, dajte mi prosim vediet.
Alebo keby niekto nahodou vedel o mlynceku co pomelie aj kosti....
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 10:57
- Nahlásit
Emily
Však se nikdo nehněvá, jen když napíšeš, že lidi krmí špatně, tak mě zajímá, co přesně myslíš. A s těma kostma je fakt, že každý pes je jiný, takže některého ucpe i polovina doporučeného množství. Tak proto jsou asi lidi s kostma opatrnější. O mlýnku nevím
|
Emily
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 10:58
- Nahlásit
no ja o jednom viem, vyrabaju v USA a stoji 20 litrov
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 11:17
- Nahlásit
Emily
Dle mě je Barf komerční záležitost,stejně jako granule. A už právě tím,jak všechno počítá na procenta a poměry, se mi protiví. Syrovou stravou řada lidí krmila dřív než se vůbec nějaké označení Barf objevilo. Já taky krmila masem a až pak se dozvěděla,že krmím vlastně Barfem - nekrmím, nedodržuju poměry, vše dávám od oka a nestresuju se,jestli pes dostal o procenta víc nebo míň toho či onoho
Mlýnek na kosti podle mě seženeš jen v nějakých profi potřebách,ale to bude určitě darda a asi i nějakej stroj větších rozměrů. O ničem na domácí zpracování nevím
|
Alexa
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 11:28
- Nahlásit
Emily
mlynek, který umele hovězí nebo vepřový kosti asi těžko seženeš, max. jak píše Jana33 nějaký profi, ale ne jen tak obyč takže určitě pod 20klacků to nebude, spíš bych tipla že to bude víc. A hlavně si nemyslím, že by kočky potřebovaly různý kosti. Můžeš jim ale koupit myšky a krmit myškama to je přeci přirozená potrava? Jinak krmím taky syrovým, ale ne barfem, protože nic neměřím nevážím, všechno dávám od oka a tudle mě děsně pobavila nová vetka, když brala Báře krev, protože když jí krmím masem a né granulema určitě nebude mít správný poměr vápníku a fosforu a hrozně se divila, když to bylo naprosto v pořádku. Myslím že když dostane všeho s mírou a uvidíš že prospívaj tak to nemusíš až tak řešit
|
Emily
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 11:32
- Nahlásit
Hm no ja myslim ze BARF nie je na rozdiel od granuli komercna zalezitost. Aspon nevidim ziadne produkty probagujuce tento typ stravy. Vlastne vsade vidim (hovorim o macacom svete) len snahu propagovat komercnu stravu a stravu surovu davat len okrajovo. A to nehovorim o beznych ludoch co maju macky ako ja len ako spolocnikov, ale bohuzial aj o chovateloch a casto aj veterinaroch.
A naozaj otrocke dodrziavanie % je blbost, ale to neznamena, zeby urcite rozumne % rozpatie neplatilo.
Ci niekto krmi zle ci dobre to ukaze jeho zviera. A rozhodne netvrdim ze krmit dobre, bez dodrziavania navodov nie je mozne. Ja len hovorim, ze ja, by som si to netrufla, kedze ja tolko skusenosti este nemam. Preto ja zhanam informacie kde sa len da.
Veru veru zohnat ten mlyncek za normalnu cenu a v normalnej velkosti, to bude fuska.
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 23:02
- Nahlásit
Emily: Užitečné informace (z praxe!) jsou tu:
http://www.manwe.eu/
Včetně orientačního výpočtu krmné dávky (v pravém menu).
A pozor, při pohledu na některé stránky některých prodejců krmiv je zřejmé, že tito v barfu vidí naději na stejný zisk jako měli v granulích - zejména co se týká přesvědčování zákazníka že pes musí mít zrovna jejich vitamíny a minerály!
BTW: My (2 čubiny celkem 100kg) také krevní obraz O.K., lesklá srst, tuhý bobek, veteránka s barfem omládla - a nevážíme, nepočítáme. Krmíme převážně Vetamix hovězí směs s chrupkama. Kosti nesmějí moc - to by byla zácpa jako Brno.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 19 Bře 2010 23:20
- Nahlásit
Emily
Různé druhy masa ano, ale kost jako kost, tam jde hlavně o vápník a ten je ve všech.
Navíc si myslím, že krmení kuřecím je pro kočky přirozené (loví ptáky), kdežto krmit jim hovězí a další kosti je podle mě úplně mimo.
Být tebou, tak zůstanu u kostí kuřecích, nebo můžeš přidávat tabletky s vápníkem.
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 21:09
- Nahlásit
Emily
Ahojky taky krmim- ať už barf nebo syrovou stravou chvili. Jako tabulky jsou dobrá věc, ale používám je jen orientačně. Kosti už taky nijak neřeším. Někdy každy den, jindy obden dávam kuřecí křídla převázně, sem tam dostane jinou kost....., ale dle mého kosti jsou kosti ,... i kdyz treba maji jiné složení tak vápník je ve všech jak rika LucieS.
O mlýnku taky nevim. Další možnost je koupit kostni moučku - ta mozna by byla z hověziho nebo jineho ,... kdyz chces nutne i jiny zdroj kosti. A nebo ty mysky to bude taky dobry napad :-d moja si semtam chytne nejakou na louce
|
duli
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 21:36
- Nahlásit
Emily
Rovnako casto davaju zeleninu a ovocie nerozmixovane, to by som zase mala obavu ze to zviera nestravi. Len to nim preleti.
tak tohle moc nechapu...porad se mluvi o krmeni prirozenou stravou, tak proc to mixovat??...nekdo dokonce zeleninu sparuje horkouvodou...proc to???...v prirode taky nenajdete mrkev rozmixovanou na kasicku...takze u nas se krmi i cela mrkev kdyz neni cas )
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 22:01
- Nahlásit
duli
pro psy je rostlinna strava lépe stravitelna kdyz je rozmixovana nebo aspon sparena - jenze tam zas dochazi strate vitaminu ,...
v prirode to prijimaji uz natravene a rozvykane od bylozravcu ktere ulovili aspon tak se to vsude říká. Zas na druhou stranu vlci žerou aj bobule a ovoce co najdou v lese tak nevim jejich bobany jsem nevidela :-D Taky nevím jak u ostatnich ale kdyz dam celou mrkev tak se toho ani nedotkne, max to rozkouse a vyfluse- rozmixovane to v poho zdlabe. Uz sem si i kolikrat vsimla ze kdyz to mixuju hodne nahrubo tak to pak vykadi -najemno ne.
|
duli
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 22:10
- Nahlásit
Aluli
tak je jasné že nakaši mixovanou zeleninu v howinku neuvidis páč je na mikro kousky....to ještě neznamená že tam není...ale ty taky když sníš mrkev ve velkém kuse tak ji pak taky najdes "venku" .....osobně si myslím že si z toho pes veme co potřebuje i když to je v kuse...
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 22:18
- Nahlásit
duli
ale ty taky když sníš mrkev ve velkém kuse tak ji pak taky najdes "venku"
:-D :-D no jo jenze my jsme tak nejak všežravci víc nez jsou všežravci psi(neříkám že sou vyhradně masožravci protože sem tam se napasou a sem tam zdlobnou nejake ovoce atd, ale pořád mají jiný trávicí system tudíž tráví jinak...) tak ja to zas na mikrokousky nemixuju. Jako nemam to ze sve hlavy cetla jsem to v knizkach,... v jedne barf v druhe prirodni medicina pro psy a kocky- napsal to veterinar ten tam ma zas povarenou. Jako nerikam ze je to spatne nebo dobre ja to tak delam bo proste mi to tak vyhovuje a me fene tez ....
|
Aluli
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 22:20
- Nahlásit
duli
ale asi kazdy druhy tady na to odpovi jinak nekdo to kraji nekdo to strouha nekdo to dava cele nekdo mixuje at uz to dela jakkoliv tak kdyz to psovi sedi proc ne
|
duli
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2010 22:25
- Nahlásit
Aluli
nic proti nicemu ....ja se treba taky na zacatku drzela striktne tabulek a byla jsem na nervy kdyz mi treba dosel salat ...ale dnes uz to neresim co zrovna je, to maji
|
Emily
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 12:49
- Nahlásit
Duli
....ja se treba taky na zacatku drzela striktne tabulek a byla jsem na nervy kdyz mi treba dosel salat hi hi hi ))))
jfi: dakujem za odkaz, prestudujem To s tymi doplnkami od firiem, to je pravda. To uz naozaj zavana komerciou, ja ich ale nekupujem. Davam svoje.
Jfi, Lucie S: tiez som rozmyslala, ze nebudem riesit kosti, ze budu stacit kuracie a masko bude rozne. Ale neviem... co ak ostatne mineraly (mimo Ca) su v inom pomere? ale asi naozaj netreba stresovat.
Inak ludia nasla som vhodny mlyncek, respektive dva. je priamo urceny na BARF. tu je odkaz je tam aj video, len ta cena....
http://www.northcoastmarines.com/barf_hardware.htm
Mozem sa opytat, dava niekto OLEJ z TRESCICH JATER? Nemozem ho zohnat, maju ho len v potrebach pre rybarov, neviem ci taky je dostatocne kvalitny.
|
nefritt
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2010 16:42
- Nahlásit
Kdybyste měl někdo zájem o mrazák 500l - nevyužiju ho. Odkoupila jsem ho z prodejny zeleniny, když jí rušili.
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 11:47
- Nahlásit
Ted privezli maso, ja dement jsem se upsala pri objednavani kosti, takze misto 10 ks jich mam 20 a jsou to ty nejvetsi kosti na svete, to je z nejakejch zmutovanejch krav nebo co Ani se mi to vsechno neveslo do mrazaku, taze kosti jsou i v lednici a posledni co uz jsem fakt nikam nenacpala lezi na lince a rozmrazuje se. A coklik sedi a hypnotizuje, doufam, ze ho z toho neklepne
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 12:05
- Nahlásit
Kaccka
Ahojda
|
Kaccka
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2010 15:05
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Ahoooj, zdravim do mimomestskych dalav Nechces kost? Nemam kam dat jidlo pro lidi Asi to pujdu pohodit do parku, to je tu dost moda, tak se pridam.
|