| Autor |
Zpráva |
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:46
- Nahlásit
Spolubydlo má tři všežravce, nejspíš jim ho s těžkým srdcem dám... Ale štve mě to, člověk by se pro toho hafana rozkrájel, od huby si odtrhnu lahodného domácího králíka a jí to nevoní... Chjo...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:52
- Nahlásit
Mirkoooza
Jo tááák, já myslela, že nechceš dát pesovi kosti.
Vidíš, pro tebe je domácí králík vzácnost a my nevíme v sezóně co s nima.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:55
- Nahlásit
pawLINka
Vidíš, pro tebe je domácí králík vzácnost a my nevíme v sezóně co s nima.
Okamžitě odkoupím
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:57
- Nahlásit
Já taky!!!
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:57
- Nahlásit
makrel
To si pro ně dojedeš? jestli jo, tak není problém.
Teda letos se zatím králíci z neznámého důvodu moc nedaří, ale něco bude určitě.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:58
- Nahlásit
pawLINka
Když se domluvíme a nebude povodeň nebo nebudu mít sr.... tak můžeme přijet na vejlet, akorát nevím teda, kdy je sezóna
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 16:59
- Nahlásit
Z kama jsi? Chi, si můžeš otevřít obchod s králíkama! Já myslím, že by to vynášelo, domácí králík na smetaně, to je labůžo!!! Pro měšťáky je to vzácnost...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 17:05
- Nahlásit
Vidíš, a od nás nechce nikdo kupovat, protože prý v Kauflandu je o pár kaček levnější...
Mno dámy, můžeme se domluvit.
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 17:12
- Nahlásit
pawLINka
protože prý v Kauflandu je o pár kaček levnější..
aha, už to tebe leze, máte je předražený
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 17:19
- Nahlásit
makrel
Ale houno, to akorát v Kauflandě kupují hnusy z Číny za pár kaček a lidi pak nechtějí kupovat domácí... Stejně to je se vším ostatním - kachny, husy, domácí vejce atd. Na druhou stranu, jak na to v Tescu napíšou "bio", tak jsou ochotní za to vyhodit nekřesťanské peníze... Nepochopím. To by bylo na dlouhou debatu...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 17:27
- Nahlásit
A hnusný králičí stehna taky z číny!!! hnus fialovej
A ten můj harant, jak kdyby to četl...přišli jsme z venku a sežral 4 kuřecí křídla (musela jsem každé rozseknout tak na 5ks a 250g zelených dršťek se asi bojí odběrů, jinak to nevidím....
Kam mám jet pro toho domácího Karlíka?
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 17:32
- Nahlásit
denyk
Hulín - okres Kroměříž. Ale počky, až opadne voda.
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2010 17:48
- Nahlásit
Tak to se mi moc nevyplatí
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:05
- Nahlásit
Mirkooza: bleee kdo by taky žral králíka dyť to maso smrdí
denyk: no a tak půjdeš na ty testy? Držím palce ať testy dopadnou dobře...
Nené já v Tescu kupuju maso se zančkou CZ, čínskýho bych nikdy nekoupila...my vůbec kupujeme všechno s CZ
Tak kamarádka začla krmit včera jorka syrovym (byl 4 roky na granulích) dostal kousek kuřecího křídla i s kostí, pesánek to spolknul v kuse a zatím celou noc dobrý. Tak jsem zvědavá jaký bude přechod, páč zvolila přechod ze dne na den
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:09
- Nahlásit
borrasca
dyť to maso smrdí
Mňám, já králika miluju, ale je fakt, že předchozí feňule se nad ním ksichtila jako by to byl největší humus na světě. Sežrala cokoliv kromě králíka a kapra.
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:47
- Nahlásit
Tak feňule ho včera nakonec sežrala, hlad ji přinutil... Jenže ho pak vyblila... Takže na králíky rezignuju - teda co se krmení feňule týče. Stejně s tím byla piplačka a králičí obíračka je větší mňamka než samotné maso bez kostí. Ona jinak papká všechno, tak jí toho králíka odpouštím a Tesco granule teda koupit nepůjdu
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:49
- Nahlásit
makrel: no já měla doma tři zakrslý ušáky
Mám jednu možná hloupou otázku. Když dám rozmrazit něco (kuře, flákotu atd..) a potřebuju to rozporcovat. Můžu to pak zase zmrazit, přičemž až přijde čas za pár dní tak se to znova rozmrazí? Nezkazí se to maso? Děkuji
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 10:50
- Nahlásit
borrasca
Mno rozmrazené maso by se znovu mrazit nemělo...
Já porcuju ve zmrzlém stavu všechno sekyrou.
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 11:07
- Nahlásit
borrasca
Myslím, že se to neskazí, ale nedoporučuje se to, protože po opakovaném zmražení se vytvoří mnohem větší krystalky ledu, které maso poškodí, tj. sníží jeho kvalitu. Taky nejspíš dochází k úbytku vitamínů. Ale neskazí se... Máš asi malého hafíka, co? Já mám jednu kilovku na 4 dávky, snažím se střídat jí to, takže má stejné maso 1. a 3. den, 2. a 4. má jinou kilovku. V ledničce v dobře zavřené krabičce vydrží rozmražené maso klíďo i 4 dny
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 11:28
- Nahlásit
pawLinka: no já si nemůžu doma v paneláku třískat na lince sekyrkou hi...
Já vim, že se říká, že se to nemá, ale nikde jsem nenašla důvod proč.
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 11:33
- Nahlásit
Mirkooza: no budu mít štěnítko koncem června malou vipetku. Budu kupovat převážně chlazené a to si nasáčkuju, ale tak mě napadlo, že třeba teďka mám doma kuře, koupilo se jako chlazené, teď je zmrazené a chtěla jsem jí ho třeba nechat, protože jsme se doma nějak překuřatovali...Fakt 4 dny? Ale pak už je to tak akorát pro toho pejska ne? My kupujeme třeba chlazená kuřata v Makru, vyjdou 35 Kč za kilo když je akce, a ty pak zamrazim a je to Minule bylo mezi 4 kuřaty jedno obří kuře, že jsem přemýšlela na čem asi tolik vyrostlo ale jsou český
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 11:36 - Změnil/a: makrel
- Nahlásit
borrasca
pawLinka: no já si nemůžu doma v paneláku třískat na lince sekyrkou hi...
co by ne, my jsme měli normálně na balkóně v paneláku špalek a sekyrku na mražené maso a kosti
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 12:15
- Nahlásit
Tak já ještě psala panu doktoru Štouračovi.
Ten mi napsal toto:
Ve Vašem případě nutné upozornit, že pokud pes odpovídá hmotnostně i zdravotně požadavkům na plemeno, nepřistupoval bych k žádnému násilnému způsobu. Může jít o určitý druh atavismu z přírody, kde šelma také každý den neuloví kořist. Je schopna se nažrat do sytosti a potom několik dní nemusí krmivo přijímat...
Pes vydrží hladem relativně dlouhou dobu, za předpokladu, že je zdráv a má přístup k tekutině. Ale majiteli většinou druhý třetí den "dojdou nervy" a začne snášet či vychystávat. No a pes není vůl, počká si na dobroty... Zkuste být "tvrdý" a prostě předložit krmivo, nechat 5-10 minut k dispozici, chceš, nechceš, odnáším. Totéž krmivo předkládejte i večer a znovu ráno a stále dokola. V případě BARFu samozřejmě pozor na zkažení! Uvidíte, že se pes chytí!
Docela zajímavé, ne?
Jo a je tam recept pro psí nežravce- řekla bych vitamínová bomba...kdyby to někoho zajímalo
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 12:17
- Nahlásit
recept :
500 mg květového pylu (např. Floravit tablety), 2 čajové lžičky rozmixovaných vaječných skořápek, 500 mg mořských řas, polévková lžíce medu, 2 lžičky šlehačky, 2 lžičky slunečnicového oleje, 2 lžičky droždí, 2 lžičky jablečného octa. Vše rozmícháme a necháme odstát, aby se cca po 10 minutách rozpustily pyly. Tuto kaši mají psi velmi rádi, podle autora receptu E.H.W. Aldingtona je nazývána „kouzelná kaše".
|
borrasca
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 13:25
- Nahlásit
denyk: a jak často se ta kaše podává? To je na bonodě?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 13:48
- Nahlásit
je to na bonodě -v poradně, poslední příspěvky
|
Pumpa
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 21:29
- Nahlásit
denyk
a na co prosimtebe tahle kaše je? Pro nežravce na zamíchání do krmení? Nebo, když nežere, šoupnu mu kaši a hotovo?
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 18 Kvě 2010 21:58 - Změnil/a: denyk
- Nahlásit
Pro rekonvalescenty, pro ty co nežerou.....
A světe div se, hafi žere jak protržený nestačí mu ani denní dávka
|
Mirkoooza
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 08:24
- Nahlásit
Ahojky, před ňákou dobou jsme se tu bavili o bylinkových antiparazitikách z baron.cz. Předávám zkušenosti :
Feňule měla pozitivní koprologii, na škrkavky i tasemnice, odčervili jsme bylinami cdVet ContraWurm fur Hunde, což mělo za následek totální vyprázdnění zažívacího traktu, fakt hnus... Ale feňule byla v pohodě, veselá, lítala jak znovuzrozená, takže OK. Za dva týdny jsme odčervení zopákli se stejným průběhem. Po třech týdnech slízala vylitý olej a zvracela a průjmovala. Průjem jí ale zůstal na několik dní, byl hodně hlenovitý a občas jsem si všimla i náznaků krve. Nepomáhala ani probiotická pasta. A neměla vůbec chuť k jídlu. Byl víkend a kamarádka má zásobu Canivermu, tak jsem se naštvala, šoupla feňuli tři tabletky a od té doby pohoda, jak se pořádně nažrala, měla konečně zase pořádný bobek. Takže soudím, že to byli zase paraziti.
Můj závěr: chemii se vyhýbám, když to jde, ale odcamcať po camcať, sem už ne... Odčervovat budu chemií a to pravidelně, preventivně, protože na rozdíl od bylinkového odčervení neměla feňule ani průjem, ani jiné vedlejší příznaky.
Je otázkou, jestli ty červy nechytla po odčervení bylinkama znovu - to se samozřejmě může stát i po odčervení chemií. Antiparazitika zneškodní to, co má pes zrovna v těle a teoreticky hned druhý den může sežrat ho*no a nakazit se znova...
|
denyk
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2010 09:12
- Nahlásit
Mirkoooza
Ta si asi užila ... no aspoň máš zkušenost.
Já odčervuju Advocate, je to sice dražší, ale je to i proti ušnímu svrabu a bůhví čemu ještě. Pejskovi jsem dala pipetu v neděli.
|