Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Krmení psa klasickou stravou
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 247 . 248 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 12:02
- Nahlásit

nikihoney
Já vím jen o Praze 8, Propesko, hned u metra Palmovka. Něco mají od Vetamixu, něco od Pošváře, ale je možný se s nima domluvit a oni objednají,co chceš

nikihoney
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2010 16:10
- Nahlásit

jana33
Díky, vzkážu jí to.

choco
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 10:20
- Nahlásit

Ach můj bože, další super žvásty...

http://hobby.idnes.cz/odbourejte-myty-z-krmeni-psu -a-kocek-zapomente-na-drubezi-kosti-i-mleko-13n-/h obby-mazlicci.asp?c=A100510_002634_hobby-mazlicci_ mce

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 10:23
- Nahlásit

choco
Jéje, zrovna jsem to sem chtěla poslat. Drůbeží kosti jsou fuj fuj!!!

pawLINka
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:03
- Nahlásit

choco corgi
Dnes mají psíci na večeři kuře. Doufám, že si na kostech pochutnají.

choco
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 11:57
- Nahlásit

pawLINka
Jj, naši měli k snídě kuřecí skelet....achjo, hlavně ta pestrost tam vyzdvihovaná je v těch jediných granulích na celý život psa opravdu hodně pestrá

borrasca
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 16:24
- Nahlásit

Holky jak často dáváte mořské řasy pokud je vůbec dáváte?
Stačí 1x týdně? A pak žloutek, pivovarské kvasnice a třeba Roboran také 1x týdně?

corgi
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 18:32 - Změnil/a: corgi
- Nahlásit

borrasca
Řasy jsem ještě pořád nekoupila, jsem to ale pazneht, že jo. Místo nich dávám řepu Osobně dávám vejce 1x týdně (velký pes může klidně 2-3x týdně), "chemii" (Roboran, MicroMineral apod.) max. 3x týdně, pangamin téměř denně, bylinky ze zahrádky denně.

Pozn.: Abych nezapomněla, dneska jsme konečně ve Vetamixu sehnali i drůbeží žaludky, fakt prvně

denyk
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2010 19:00
- Nahlásit

choco
Na IDNES píšou hrozný kraviny, o psech, tm jsou fakt odborníci zrovna včera jsem řešili, jaký tam dávají super rady
A temn můj fakánek zase celý den nežral...ale piškotky to jo !

borrasca
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 09:18
- Nahlásit

No a hele je vůbec potřeba přidávat Roboran nebo mořské řasy?
Myslím, že minerály budou z masových kostí a řasy mají taky minerály, zase aby nebyl přeminerálovanej pupík...

Nestačilo by přidávat med, jogurt, ovoce, zeleninu, občas bylinky, vit. C a chondra? Zase kde pesánek v přírodě potká mořskou řasu?

denyk: jojo Idnes

Pumpa
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 09:34
- Nahlásit

čus, tak jsem dostala poučení, co se krmení štěňat týká. Hlavně maso, vypočítat dávku do jednoho roku co intenzivně roste, dát co sežere, hlavně masové kosti- dle toho, kolik snese, aby nebyla zácpa, u každého je to individuelně, takže třeba vysledovat. Pak dvakrát třikrát do týdne vyměnit jednu dávku masa za sladký tvaroh s medem a zeleninou, ovoce moc ne. Nedávat slazené pribináčky, raději kozí mléko, a méně obilovin, jako třeba oves a tak. U štěnců do roka méně brambor, protože překyselují a více zeleniny. Kloubní výživu je lépe dávat, ale ještě lepší je kupovat nožičky, prý, když je dostává od malička naučí se s tím kolagenem organizmus lépe hospodařit...
asi nic nového, že?

borrasca
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 09:44
- Nahlásit

Pumpa: super! Kuku na moje...jen se chci ujistit...

Takže když jsem to tak sesumírovala, tak mi vyšlo, že (pro štěně):

každá denní masová porce ze 100% dám 70-80% mas. kostí a 10% čisté maso (svalovina, srdce, žaludky, 1x týdně játra) - uvidíme jak se s tím vypořádá, kdyžtak snížím míň kostí a víc masa no...
20-30% ovoce, zelenina

k tomu:
žloutek 1x týdně
vit. C třeba 2x týdně (šípkový prášek třeba)
chondro denně (Artidual) nebo ty nožičky (musím koupit papiňák a mlýnek)
mléčné výrobky cca 2-3xtýdně (místo jedné dávky čistého masa, jsem pochopila, např. 3x masové kosti a 1x místo masa ten jogurt nebo kozí mléko)
olivový olej denně trošičku
občas ořechy, med, bylinky
Roboran 1x týdně na špičku nože (případně jiné vitamínky)

Je to tak v pořádku? A teďka nevim zda je nutné přidávat mořské řasy, pivovarské kvasnice a lososový olej, případně co mi tam chybí a máte dobrou zkušenost a kolikrát týdně přibližně.
No a co jsem tak pochopila tak je dobré pár týdnů krmit třeba kuřecí krky, srdíčka a hovězí masíčko a pak teprv po pár týdnech změnit...já bych chtěla převážně to kuře...

Tak co myslíte holky

borrasca
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 09:46
- Nahlásit

PS: jo a obiloviny žádný přidávat nechci...

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 09:47 - Změnil/a: VerčaZ
- Nahlásit

Já oba psy krmím tzv. "klasickou stravou". Staršímu jsem v období puberty přidávala pangamin, protože měl beďary (asi mu v tomhle období to béčko chybělo) a mladšímu jsem jako štěněti zase dávala Cetebe, aby se lépe vstřebal vápník. Jinak jim z doplňků nic nepřidávám.
Jo, staršímu jsem teď vlastně začala dávat na doporučení veta Alavis, má prý začínající artrozu a protože je v poměrně velké zátěži (byla jsem ale ujištěná, že jsem nic ve výživě nezanedbala, přestože vet je zastáncem granulí) a tahle dlouhá zima mu dala na nohy záhul, tak jsme začali dávat ten Alavis.

Pumpa
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 10:04
- Nahlásit

borrasca

hele s tím olejem a ostatníma ptákovinama, můj čoklís nikdy mořské řasy neviděl a vidělas, jak pěkně narostl. Obecně si myslím, že ani vlk nekupoval na netu pupalkový olej a neládoval se micromineralem.
Ořechy málo, obsahují děsně cukru. Nožky nemusíš mlet, stačí je po ovaření obrat, je to teda piplačka a mam pocit že se přilepím ke kastrólu, ale jde to. A uvaříš je i hrnci do měkka. Já papiňák nepoužívám, protože jsem na vlastní oči viděla, jak vybouchnul, takže s ním nechci mít nic společného...

zkrátka, když vysleduješ co prckovi vyhovuje a připojíš k tomu zkušenost a zdravý rozum, budeš chemie používat málo, až zjistíš, že to vlastně nemá cenu...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 10:05
- Nahlásit

borrasca
Já myslím, že to máš naplánovaný pěkně Jen si nedovedu představit, že bych pesici dávala pár týdnů kuřecí, ona není žádná fajnovka, ale po kuřecím týdnu na horách jí kurča ňák moc nešmakuje, a to jsme na těch horách byli na začátku ledna... Proč nechceš dávat ještě telecí, vepřové, rybí...? Čím víc druhů masa, tím líp!
Já lososový olej nepřidávám, bo feňule dostane 2kg lososa od Vetamixu měsíčně, to by mělo stačit... A Pangamin (pivovarské kvasnice) dávám jako pochoutku když si vzpomenu...

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 10:14
- Nahlásit

Mám nový poznatek, tak se s váma musím hned podělit
Pesice včera na lačno skřoupala zbytek sušené vepřové pacičky a dneska ráno měla v bobku celé ostré úlomky kostí. Naštěstí při tvorbě onoho bobku ani neknikla, tak snad je vše v poho, ale potvrzuje se tím teorie, že se trávicí enzymy začnou produkovat až po pozření masa, pak stráví bez problémů i kosti. Na lačno se kosti nestráví a můžou nadělat stejnou neplechu jako vařené kuřecí kosti.
Takže poučení pro příště: sušené vepřové pacičky, kosti z parmské šunky od Barona nebo dinosauří kosti od Vetamixu už budu dávat jedině po jídle, tj. po mase. Zbytky kostí už nenechám válet po bytě (stejně to u nás vypadalo jako v pravěké jeskyni :lol, bo hafan si je jde křoupat když má hlad a to očividně nejni dobré... Musí jí stačit vepřové ušisko a býčí pinďour...

denyk
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 10:22
- Nahlásit

Tak koukám, další rady a nápady
Mirkoooza
Na lačno už znamená i cca.4 hod. po jídle?
Ten můj nežral od nedělního rána...uvidím,j jestli dnes něco sní...nevypadá ale, že by mu něco bylo. Máme jet na očkování-vzteklinu a tak mám trochu strach, aby nebyl nějak oslabený

borrasca
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 10:25
- Nahlásit

VerčaZ: díky, mě se do těch doplňků navíc taky nechce, říkám si, že je to šelmička a poradí si, jistě způsobí víc problémů když je toho víc než míň...

Pumpa: no to jooo pejsek je pěknej a když je tak velikej tak by se jistě něco projevilo...no já papiňák chci novej, přítel mě přesvědčuje, že dneska už jsou vymakaný (páč chce určitě dělat ovar)...

Tak kvasnice, losos olej a řasy škrtám...budu dávat to ostatní co mám v plánu...tak by to mělo být ok že...

borrasca
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 10:33
- Nahlásit

Mirkooza: tak to jsem ráda, no já budu dávat i vepřové a ryby, telecí asi hlavně ty kostičky....ale jinak skopové, telecí maso a takovýty ty vnitřnosti jako jazyky, plíce a další to mi vadí, je mi z toho šoufle...kuřecí srdce, pupíky mi nevadí...jasně, že se přemůžu, ale k těm plicím třeba asi fakt ne
No já uvidim jak to bude chutnat, když bude protestovat tak udělám změnu časteji teda jinak dík za tip

borrasca
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 10:44
- Nahlásit

A ještě mě napadla skořápka, dáváte ji a jak často? Nebo jí nemám dávat vůbec, protože je dost vápníků z kostí?

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 10:49
- Nahlásit

denyk
Co já vím... Teoreticky má maso po 4 hodinách strávené a tudíž žaludek prázdný. On jako sežral na lačno kosti? To by měl spíš zácpu, žral by dál. Kadí normálně? No, na očkování jdeš k vetovi, tak mu to určo řekni, že od neděle nežere. Jestli je jinak v poho, tak nejspíš tuší co ho čeká a drží protestní hladovku Jestli je jinak zdravý, dvoudenní hladovka ho nijak neoslabí. U štěněte bych už tak klidná nebyla.

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 10:56
- Nahlásit

borrasca
Já skořápku nedávám, v kostech má vápníku až až. Nechce se mi s tím piplat a drtit to, bo mám pocit, že větší střípek by se jí mohl snadno zapíchnout někde v tlamě, což je nepříjemné... Přijde mi to zbytečné... Ale vajco dávám jinak celé, žloutek i bílek, syrové. Slyšela jsem teorie že žloutek se má dávat syrový a bílek vařený, kámoška se s tím piplala a vařila bílek v mikrovlnce... Je to pěkná blbost, v přírodě vlk na uvařené vajco v životě nenarazí a že bílek omezuje vstřebávání ňákého vitamínu? Aby ho to ohrozilo, musel by denně sežrat tucet vajec... Jedno dvě vajca týdně nemůžou škodit.

borrasca
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 11:15
- Nahlásit

Mirkooza: oukej, já si to myslela

Holky kuku, už máme vybráno, a 4 klučíci jsou ještě volní...

Naše holčička:

a z druhé strany

a volní pejskové, kdybyste měl někdo zájem
http://www.uchrta.cz/stenatka/10d/p2.jpg

denyk
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 11:15
- Nahlásit

Tak jsem byla doma a zase nic. V neděli ráno se nažral, odpoledne kousek kosti z parmské šunky a od té doby nic nechce..je veselý, bobek měl o.k. zavolám vetovi, než tam pojedu. Včera se napásl trávy kterou pak všechnu vyblil.No a první na co se bude vet ptát, co mu dávám jíst...to si vyslechnu...dnes nechtěl ani jogurt, který má rád a pišktu jen tak tak....a je mu 15 měsíců.

makrel
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 11:19
- Nahlásit

denyk
a nehárá něco v okolí?

borrasca
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 11:20
- Nahlásit

denyk: to je divný...třeba nějaká viroza? Pak napiš co říkal vet ju.

denyk
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 11:21
- Nahlásit

mi přijde že to snad hárá pořád hárá určitě a ta hérečka chodí kolemnaší bytovky

Mirkoooza
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 11:35
- Nahlásit

denyk
Snad to bude jenom pubertální zatmění mozku Pokud kadí normálně, ucpaný střeva nemá, takže ti vet nemá za co nadávat. Maximálně na tebe vyrukuje že to syrový maso psovi asi nechutná, když je zdravý a nežere ho, a nabídne ti grancle. Já myslím, že má prostě plnou hlavu hárajících fenek a je plný života, na žraní prostě nemá čas... Co je to za rasu? Určo jsi to tu už psala...

Navíc kosti z parmské šunky dávají i granuláři, ne?

VerčaZ
Člen
# Zasláno: 11 Kvě 2010 11:36 - Změnil/a: VerčaZ
- Nahlásit

borrascaA ještě mě napadla skořápka, dáváte ji a jak často? Nebo jí nemám dávat vůbec, protože je dost vápníků z kostí?
Skořápku, pokud jí nezakápneš např. citronovou šťávou, tak se z ní vápník stejně neuvolní a tělo ho nevyužije. Stejně tak bílek není pro psa nic moc, likviduje vitamin H (biotin) v těle. Ale jako lidi dávají vajíčka celý, aby se s tím nemuseli s...t, a určitě to ničemu v tomhle množství neuškodí.
Ještě k těm doplňkům, aby náhodou nevznikla mýlka. Já nedávám doplňky - Roboran, řasy apod., ale byinky - čerstvý, sušený, olivovej, slunečnicovej olej, sezamový semínka, ořechy apod. to jo, to dávám. A z kvasnic dělám kvasnicovou pomazánku, část jí dám psům, část si osolím a sežeru jí sama

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 247 . 248 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání