Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Štěňata a štěňátka / krmení štěněte klasickou stravou
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 10:47
- Nahlásit

Jak na to? Pro štěně si jedu za měsíc, takže zatím jen sbírám informace.
Nemáte nějakej odkaz, příklad jídelníčku?
Jak s granulema, chci-li je dávat jen, pokud pojedeme na dovolenou a tak? Odkdy na ně můžu zvykat?
Díky

impact
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 10:49
- Nahlásit

kachna_
www.manwe.eu

NikisekX
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 10:54
- Nahlásit

kachna_

no štěně by mělo být na granulky navyknuté už když si ho bereš od chovatele ne?

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 11:02
- Nahlásit

NikisekX
což mi je k ničemu, když nechci krmit granulema, že?
impact
dík, to jsem taky hledala , jé ona tam má i jídelníček pro štěňata

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 11:08
- Nahlásit

Jak je to s tučnými jogurtovými výrobky u malých štěňat. Když vycházim z toho, že podobně jako u dětí, tam se naopak dávat mají, tak předpokládám, že je to stejné a začíná se plnotučnými výrobky?

NikisekX
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 11:32
- Nahlásit

kachna_

no to já vím, že je to k ničemu, ale ptala jsi se od kdy můžeš zvykat na granule. Tak jsem jen odpověděla, že štěně na ně bude zvyklé

makrel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 12:27
- Nahlásit

NikisekX
a proč by muselo být zvyklé? Ne všichni chovatelé krmí granulema a štěně může přece vyrůst na BARFU nebo domácí stravě a granule ještě vůbec nemuselo ani vidět.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 12:31
- Nahlásit

makrel

nevím, já se setkala pokaždé jen s tím, že štěně je očkované, odčervené a naučené na granulky...

pajda222
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 12:33
- Nahlásit

NikisekX
Tak já si bral štěně, které ještě umělo pěkně kakat a čůrat.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 12:34
- Nahlásit

pajda222
no kdyby ne tak by to byl asi průser

makrel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 12:38
- Nahlásit

NikisekX
To je možné, ale není to samozřejmé. Tak jak se krmí různě dospělí psi, tak lidi různě odchovávají štěňata.

NikisekX
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 12:41
- Nahlásit

makrel
já vím, proto jsem psala, že by mělo být zvyklé na granulky a kachna_ odpověděla tak, že mi z toho vyznělo, že jo ovšem jí to je k ničemu. Takže jsem to napsala tak no

makrel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 12:43
- Nahlásit

NikisekX
no jo, ona nenapsala totiž, co štěně žere teď

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 13:02
- Nahlásit

makrel
no protože se s chovatelkou uvidim v neděli a krmení jsem zatím neřešila, pokud tak krmit neumí, bude rozhodně lepší, když si štěně převedu sama.
Nechci krmit granulema a masem zároveň, takže jsem myslela, že tak do těch čtyř měsíců bych krmila jen klasicky a potom, když budu potřebovat, že už nebude problém přidat granule. Ale pro ten věk nemám nikde oporu, proto jsem se ptala, jestli na to ten organismus ještě nebude moc nevyzrálej.

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 13:06
- Nahlásit

NikisekX
Já se špatně zeptala , měla jsem to napsat rovnou

makrel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 13:08
- Nahlásit

kachna_
u malého štěněte bych tam ty granule asi nemíchala, ale osobní zkušenost s tím nemám, páč nemám štěňata

NikisekX
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 13:15
- Nahlásit

kachna_

v pohodě já to pochopila tak jako, že chovatelka štěndo krmí granulkama, tak jsem nechápala proč se ptáš kdy ho na ty granulky zvykat

Maya
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 13:19
- Nahlásit

kachna_
Mám takový dojem, že chovatelka to dělá jako spousta jiných, teď prcky přikrmuje mletým hovězím a tak a až trochu povyrostou, tak jim dá granule. Ale uvidíš sama.

impact
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 13:25
- Nahlásit

impact
dík, to jsem taky hledala , jé ona tam má i jídelníček pro štěňata

To je teď zřejmě nejnavštěvovanější web o krmení domácí stravou.

Jinak já krmila štěnda taky po domácku, i když ke konci jsem je zvykala i na granule, páč jsem si byla jistá tím, že ne všichni noví majitelé v tom budou pokračovat. Už u štěňat pod matkou nebo u štěnda, které jsem si nechala, jsem až tak neřešila tabulky a přesnou vyváženost, ale především pestrost krmiva.

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 20:09
- Nahlásit

Dotaz:
na manwe doporučují krmit do půl roka 3x denně. Není to málo? Já pamatuju, že se krmilo snad pětkrát?
Fakt stačí třikrát?

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 20:12
- Nahlásit

kachna_
Není to málo? Já pamatuju, že se krmilo snad pětkrát?
Zalezi na steneti, zda zravec, nezravec. Samo si rekne, kolikrat chce zrat, mlada teroska si davky sama skrouhla na 5 mesicich jen na 2x denne, vickrat to na ni bylo proste moc. A jestli chces, poslu ti svuj manualek, co jsem davala ke stendum - od 3 tydnu byly prevazne na masity strave.

kachna_
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 20:43 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

Fifi
jestli chces, poslu ti svuj manualek, co jsem davala ke stendum
to bys byla moc hodná.

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2010 21:09
- Nahlásit

kachna_

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2010 21:47
- Nahlásit

ještě tady s dovolením zkopíruju návod od smečky:
2 měsíce věku psa:
Krmení ve 4 - 5ti dávkách.
4 x masová směs s velkým podílem kostí ( aspoň 50%) nebo kuřecí díly vcelku. Masová směs může být z kuřat, hovězího, dršťky, ryby, vemena, plus kosti ( já většinou melu torza) atd. Měla by obsahovat i vnitřnosti - dávám kuřečí srdce a játra. Vnitřnosti tvoří tak 5 - 10% krmné dávky. Když nemám namletá torza, podávám díly kuřat ještě po mlétém. Snažím se aby v každé krmné dávce kosti byly obsaženy.
1 x za den dávka mléčných výrobků. Základ jsou piškoty namočené v zahuštěném (Tatra) nebo sušeném štěněcím mléce, zahuštěné ředím 1 : 1 s vodou. Do toho zamíchám tvaroh nebo jogurt (tvaroh mají raději) a lžíci medu. Po mléčné dávce dostanou opět kosti.
Čím je pes větší snažím se zvyšovat podíl kostí a mleté už dávám v podstatě jen kvůli Gelacanu a kysanému zelí. Z kostí jsou nejlepší mladé hovězí, telecí - úplně super a kuřecí. Vepřové nejsou tolik vhodné, ale dávám je taky. Stále krmím zelené dršťky, ryby a vnitřnosti. Vše v celku. Z vnitřností prakticky cokoli. Přiznám se že zeleninu a ovoce moc nedávám. Naši psi to nějak extra neoblibují a mě se nechce strouhat potažmo mlýt. V kusech pes vlákninu nedovede trávit takže bez úpravy je ovoce a zelenina téměř bezcenná. Počet krmných dávek přizpůsobuju apetitu konkrétního jedince. V půli roce se dostanu na dvě za den. Po půli roce už nedávám "mléčné dávky".
Vždycky se snažím aby psi dostávali tolik, kolik bez problémů a okamžitě sežerou. Nesmí být tlustí, musí se jim lehce nahmatat páteř, pánev a žebra.
V období nejrychlejšího růstu dávám opravdu minimálně svaloviny. Psi po ní moc rychle rostou a vzhledem k jejímu vyššímu podílu fosforu dochází k odvápňění kostry. Odvápnění se projevuje nejdříve "prošlapy" a změklými chrupavkami (uši). V krajním případě i zvýšenou lámavostí kostí - taky znám případy.
Pes (štěně) musí mít rovné a pevné nadprstí, klenuté prsty. Když nemá je něco špatně.
V tomto období dostávají víc než 50% krmné dávky v podobě kostí, chrupavek - převážně kuřecích. Opravdu "co snesou" . A snesou hodně
Přílohy nedávám, vaření mě zdržuje. Maximálně dostanou od koně suchý chleba nebo rohlík.

jindra67
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 10:20
- Nahlásit

V sobotu si přivezu konečně stěndo. první den,dva bych dávala granule od majitele a pak bych hned přešla na syrové. Není to brzy?
A pak se chci ještě zeptat, myslela jsem, že začnu dávat tročku krky i křídla, ale na Manve jsem si přečetla, že při přechodu první týden dávat pouze maso bez kostí. Tak poraďte. Mám z Vetamixu kuře mleté i celé, tak si myslím, že to by štěně mohlo, nebo jak mám postupovat
Jak se příchod blíží, jsem z toho trošku nervní

corgi
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 12:24
- Nahlásit

jindra67
při přechodu první týden dávat pouze maso bez kostí.
Já při přechodu kosti zařazovala opravdu opatrně (ale my přecházeli až v 1,5 roce věku). Kuře mleté od Vetamixu je úplně v pohodě. Jde spíš o kosti vcelku, které zvíře nebude zvyklé trávit a je třeba je zařazovat postupně.

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 12:46
- Nahlásit

jindra67
Já to měla jednoduché. Chovatelka dávala trochu masa a granule. Tak jsem přijela a do misky naservírovala to, co měli ostatní. Kosti dávám od druhého dne (ten první nebyly rozmrzlé ), jen bych ze začátku, aspoň ten měsíc, pokud to rozpočet a hlavně vzdálenost prodejny s kuřaty dovolí, dávala kuře pro lidskou spotřebu. Prostě tak, pro klid duše.
Jinak já se řídím z části tím návodem, co sem dávala Smečka resp. Ebony. Dávám maximum kuřecích skeletů, v poledne jogurt + rohlík nebo chleba.
Manve jsou dobré stránky. Ale mně nevyhovují. Moc se tam s tí patlaj. Když nebudeš chtít dávat první týden kosti, tak prostě dáš víc přílohy a je to

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 12:48
- Nahlásit

corgi
které zvíře nebude zvyklé trávit a je třeba je zařazovat postupně.
Baty se skelety fakt problém neměla.

jindra67
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 15:57
- Nahlásit

kachna_
Dík, koupím drůbeží sekanou, krky, křídla v obchodě. kdyby byl problém s kostmi, ze začátku, dám pomleté kuře z Vetamixu. budu mít 3týdny "štěňecí" dovču, tak si s tím můžu trošku vyhrát. Jsem napnutá jak kšandy, jestli mu bude šmakovat.
Jo a ještě musím říct, že když jsem chovatelce řekla, že budu krmit syrovým, žádná negativní odezva nebyla.

kachna_
Člen
# Zasláno: 2 Srp 2010 19:18 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

jindra67
v krmení klas. stravou teď řeší, že spoustě psů krky nevyhovují. Myslíš, že křídla ukousne? Můj vlčí špic měl i s těma skeletama co dělat ze začítku, než se to naučil.
Dávala jsem:
ráno: skelet
sv: skelet
obj: jogurt+rohlík
sv: skelet
več:maso+zel
asi ve třech měsících začaly vedra a batysi to upravila na 3 dávky denně

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání