Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Žofko jsem tady
<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 107 . 108 . >>
Autor Zpráva
Cezar
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:15
- Nahlásit

brut
Ty také ségře přeješ hezké věci. Ona se naučí zlobit i bez Bruta, ale zase jí bude veselejc a Brut s ní také bude určitě rád řádit.

Orry
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:21
- Nahlásit

Cezar
presne tak..me jich je taky moc lito..a nekteri jsou tak zubozeni...no proste chudaci..ale lidem tam to ani neprijde a tak je to tam trochu tezsi..treba jit na plaz nebo do mesta je s pejskem tezsi...zalezi na lidech..ale na jihu je vic tech co psy vidi jen na ulici a nepatri nikomu...zvlastni zkusenosti vim, ze jim to divne neprijde a mysli si ze ti psi se maji skvele

prisit rok asi pojedeme tak, ze mamka pojede na dovcu v jiny termin a bude ok,,,

uklidnuje me jen to ze bude ve velmi dorych rukou, navic kamaradka ma parsonku...takze vi co je jack zac a vi jak se k nemu chovat

žofka
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:27
- Nahlásit

Cezar
O to se nebojím,ona už ta stará ho párkrát vyškolila a on si ji nevšímá. Oni si mezi sebou už pořádek dávno udělali.Proto vysí na té mladé,protože ví,že u starých nemá šanci.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:14
- Nahlásit

monika
Dovedu si jí živě představit.....dej vědět, jak jste postoupily
Fanynka je malinkatý čertík a tak asi budeš mít o trochu víc práce.....

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:17
- Nahlásit

Cezar
Já se jen mooooc těším a už vím, že s náma budou obě v chatě nějaký den. ...tak to si budeme užívat radostí.....
Jen nevím, nevím, jak se bude tvářit Denynka, mám trochu strach, přece jen už je to babulka a má ráda svůj klid a už vůbec v poslední době nemusí pejsky....to je jediný stín, o kterém vím...

Cezar
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:20
- Nahlásit

žofka
Tak to jo. Je fakt, že Matýsek si také dovede svůj klid na Beníkovi vynutit. Ale je to legrace jak si dovedou pořádek udělat. Ale je fakt, že to vidím až teď, když mi máme mladého blázna a sestra dědu. Když jsme měli Cezara, tak byli s Matýskem od sebe l,5 roku a to byli fantastický kamarádi, ale když šlo o něco, tak se uměli i servat. Pak jsem musela já dělat pořádek a to Mates byl 1/4 Cezara, ale drzý jak hrom.

monika
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:22
- Nahlásit

brut
Naše Anetka má stejný problém. Čím je starší, tím hůř snese cizí psy. Fanynku taky sejmula už dvakrát, ale ona je taky dacan a provokuje. Dorka jí jde z cesty ,ale Fanča zlobí. Anetka je už huchá a slepá a tak se jí ani nedivím.Potřebuje klídek a ten se jí snažím zajistit. S Fankou to jde hůř, ale snad i Fanča dostane rozum.

Cezar
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:29
- Nahlásit

brut
Neboj, teď jsem zrovna psala Žofce, že oni jim velmi dobře umějí vysvětlit, že chtějí svůj klid a je zázrak, že to ti mladí celkem rychle pochopí, kor když tam na hraní bude mít Bruta. Ty si spolu budou užívat.
Orry
Je fajn, že ta kamarádka má také pejska, to se aspoň zabaví a nebude tolik smutnit.

žofka
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 12:38
- Nahlásit

Cezar
Ano,stačí jednou trošku víc zavrčet nebo i trochu vyjet po zlobidlovi a je klid. Zvláštní je,že takhle si sjednávají odstup od nového přírustku u mě jen feny. Mám starého a slepého psa a ten si od malého nechá líbit úplně všecko,až je mi ho někdy líto. Ale on si to taky vyřešil po svém. On se naučil skovávat do koupelny,co loni přibyla ta feňula. Opustil svoje místo mezi fenami,kde má pelíšek do dneška a když jsem ho párkrát našla skovaného v koupelně,dostal i tam svůj pelíšek a je tam v klidu.Dveře mu nezavírám,takže na návštěvu za fenami může kdykoli.

Cezar
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 13:42
- Nahlásit

žofka
To je moc pěkné. Já si myslím ,že je to i naše povinnost, když už jsme si ty pejsky pořídili, tak jim zajistit klidné stáří, oni si to zaslouží. Stejnak ti závídím, že jich máš tolik, taky bych to brala. No snad se dočkám aspoň druhého, ale já asi zase pujdu do útulku. Ono je přeci jenom něco jiného mít je v baráku a nebo v dvougarsoně. Ale až budu v důchodu, tak budeme od března do listopadu na chatě a ty 3 měsíce v té dvougarsoně se dvěma pejsky vydržíme.

monika
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 18:26 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

já tu malou sůvu asi zastřelím a pověsím do průvanu. při povelu "ke mně" je totálně hluchá, se ani neotočí. Když ale řeknu "na" tak je u mě v momentě.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 21:02
- Nahlásit

monika
Tak pro začátek zkus spojit na-ke mně a uvidíš, jestli jí to půjde.....postupně slovíčko na odbourávej.......to víš, je to uličnice...

žofka
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 21:15
- Nahlásit

Nebuď náročná,vždyť je to ještě dítě !

žofka
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 21:17
- Nahlásit

brut
Jinak Brut má samozřejmě pravdu,já to tak taky praktikuju.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 21:42
- Nahlásit

monika
žofka

Dneska se pánové rozhodli podniknout plavbu na madračkách do Srbska ( asi 4km po vodě ),slečna nechtěla a já šla s Brutem a s ní po břehu ho koupat.
Plavba byla skvělá, moc se vyblbli a nakonec se přidala i holka.
No a my s Brutem potkali doginku....to vám byla sranda......Brut byl jak u vytržení, blbli jak pošuci, lítali, kouleli se , brzdili ve vodě...prostě strašná sranda.
Do toho se tam objevil chlapík s rotvajlerkou, tak se k nim přidala, jenže se zapomněl zmínit, že hárá a tak málem došlo k nakrytí
Jinak plavání a blbnutí bylo do sytosti

monika
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 22:12
- Nahlásit

já vím, dělám to tak. Bez úplatku by nepřišla Je to fakt lotr a to musím chudáka Dorku zavírat, jinak bych s ní už vůbec nic nepořídila. Pořád Dorku zlobí. Dneska musela dostat cvičební sadu i Dorča. Nějak se jí nechtělo poslouchat. Tak jsme si to svižně zopákli a je to zase zlatíčko.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 22:24
- Nahlásit

monika
Teď jsem mluvila se ségrou a ta malá její uličnice se konečně začíná projevovat......okusuje vše na co přijde, občas udělá někde ( nejlépe na posteli ) mini loužičku, vyhrabává kytky a na ty velké útočí, pere se s plyšákem tak důkladně, že posunula stolek a rozbila na něm skleničku......prostě začíná řádit jak černá ruka
V pátek dorazí k nám na víkend, tak se moc těším na pozdvižení

žofka
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 22:39
- Nahlásit

Já se musím jen smát,už je vám jasný,proč miluju mrňavý psi ?! Já nevím čemu se divíte. Malé dítě,malý problém,velké dítě,velký problém. A proto si já raději plním barák těmi mrňavými Já si dělám srandu,protože nevím,co rozumného vám mám na to říct. Na to snad nic rozumného ani říct nejde. Ale je fakt,že ti dobečkové se musí krotit hned od malička nebo by nám za chvíli zdemolovali i střechu nad hlavou.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 22:51
- Nahlásit

žofka
Já se na ní hrozně těším a výchovu s radostí přenechám ségře ....Bastyho jsem taky z části vychovala a ona ho pak zase začala kazit...takže tentokrát se do toho budu plést minimálně......rozdíl je u nás nejen ve stylu výchovy a v " pevné" ruce, taky v místě bydlení a ve stylu bydlení.....takže já si velkého psa pořídila do baráku, jenže ona do paneláku, tak ať trpí......já si malinký užiju dost u nás a pak v chatě, kde bude stejně skoro pořád s Brutem venku

žofka
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 22:55
- Nahlásit

brut
Jo,to já taky cizí pejsky můžu,když je nemusím vychovávat. Však jsem měla u vás co dělat,abych neudělala něco,co by se ti nelíbilo.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 23:15
- Nahlásit

žofka
A co jsi chtěla u nás udělat? Já většinou návštěvy nebaštím....nechávám je Brutovi, ten je samou radostí umazlí

žofka
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2006 23:59
- Nahlásit

brut
Mně teď nic konkrétního nenapadá,ale vím,že jsem i říkala,nebudu ho nijak dráždit,nebo panička zařve nesmíš. Mě stejně hned na začátku přišlo líto,že nesměl do kuchyně,tak jsem byla ráda,že jsem si ho mohla užít aspoň na tu chvilku venku. Já se sice velkých psů bojím,ale když zjistím,že není proč se bát,tak se míním zbláznit. Můj muž chtěl vždycky NO,jenže na to nemáme prostory a já si nakonec vybrala a nelituju. Každý pes má svoje kouzlo a můžu ti říct,že můj muž je z Bruta unesený. Já na nějaký výcvik moc nejsem,nemám na to trpělivost a vím,že velký pes by se mnou mával.

monika
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 07:23
- Nahlásit

včera měly holky teda den. Odpoledne byly skoro mrtvé z toho vedra a večer teda ožily. Malá donesla kočku v zubech do kuchyně, kočka řvala jak šílená, ale nepoškrábala ji a ani se moc nemrskala. Fanča dostala na prdel a zatvářila se ještě ublíženě, jako že ona ji donesla aby se mohla číča nabaštit, pak šlohla Elišce Barbínu a totálně ji "ostříhala". Dneska kupuju novou. Pak dostala místo, vydržela tam asi půl minuty a šla si do obýváku pro Eliščinu malou plastovou židličku. Dotáhla ji do kuchyně a pak funěla jak lokomotiva. Vzala jsem ji ven, chtěla jsem plevat jahody. Tak mi jahody vylpenila ona, roztahala kolíčky na zahradě a zahučela do dětského bazénku na zahradě, protože si šla zase čorknout hračku co tam plavala. Holky já z ní byla tak vyřízená, že jsem nebyla schopná plnit ani základní manželské povinnosti.

žofka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 08:08
- Nahlásit

monika
Teda to jsem se zasmála hned po ránu.
Hele tak mě napadlo a co takhle jí doma vymezit prostor,kam smí a kam ne. Třeba do obýváku bych dveře zavírala a učila ji,že tam nesmí. Já si teda v obýváku dogu nedovedu představit,to by mojeho asi klepolo. Dokud jsme měli psi jen dva,mohli všude. Ale jak se jejich počet zvětšoval,tak jsme jim jejich teritorium vymezili.

žofka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 08:11
- Nahlásit

monika
A ještě mě napadlo,já potřebuju velmi akutně vyplít taky jahody,nechceš mi Fanču na chvilku půjčit ? Ale nejdřívji musíš naučit vyplít jen trávu,jahody tam musí zůstat. Mám nové a dalo mi to loni plno práce.
A k těm manželským povinostem,manžel holt teď bude muset pochopit,že máte další dítě a to přeci jednoho unaví

monika
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:41
- Nahlásit

žofka
no já bych ji i celkem určila, že do obýváku nesmí, ale Dorka si suverénně otevře kterékoliv dveře a Eliška pořád courá po baráku. Mě to nevadí, že tam Dora chodí, většinou se plácne na sedačku a spí, ale to malé torpédo se to musí taky naučit. Teda spát na sedačce uměla už druhý den, ale jaksi nechápe, že ne všechno je na hraní pro ni. Pořád krade Elišce hračky).

Na ty jahody ti ji klidně pošlu, ale odhadovala bych to pak na jejich poslední sezonu. Takže jestli k nim máš citový vztah, tak si je radši zmákni sama. Já už se smířila i s tím, že letos zahradu budovat nebudu. Počkám do příštího roku, třeba dostane do té doby Fanka rozum.

Orry
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:48
- Nahlásit

monika
ta Fanka je teda eeeeero , alespon je veselo

žofka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:51
- Nahlásit

monika
Je fakt,že na zahradě se musí psi cepovat od malička,kam smí a co smí.A to chvilku trvá,než se to naučí. Já jsem párkát objevila,že to co jsem zasadila(salát,papriku,kedlubny),že tomu chybí špičky,což znamená,že to můžu vyhodit a zasadit znovu.Nejdřív mě nedošlo,že to dělá prďola,ale pak jsem ho načapala. Nejvíc ho zajímá,když to zrovna zapíchnu do země,když už to roste,tak ne. Obvzlášť kedlubny,ty on rád a asi když zjistil,že to jde lehce vyndat,tak proč by si to nevzal,že. Tak jsem ho trošku hlídala(kedlubny jsem hlídala jak oko v hlavě:lol,párkrát ho sprdla a myslím,že už mám pokoj.
Tchýnin pes si zase sám umí utrhnout hrášek,rozkousne ho,vyžere kuličky a šlupku nechá.

monika
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 09:56
- Nahlásit

Orry
to mi povídej.

žofka
naše Dora nám loni obrala rybíz. A pes sousedky si umí louskat ořechy. Taky dost dobrý, jak se snaží dostat ten ořech ze šlupky. Jinak loni se Dorča chodila pást do jahod normálně. Byla tam i celkem opatrná takže větší škody nebyly, ale tohle pometlo je fakt ukázkové

Cezar
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2006 10:14
- Nahlásit

monika
To jsem se krásně zasmála po ránu. Ty věříš, že do příštího roku dostane Fanča rozum, já bych řekla, že nejdříve tak ve třech letech. Ale je fakt, že od roku snad nebude tak likvidovat. Holt máte teď doma krásně veselo, manžel musí být nadšený, kór když pak na něj není čas ani síla. Chudinka kočka, ještě že ji z toho neranila chudinku mrtvice.
brut
Koukám, že sestra bude mít také doma pěkně veselo. Mrně si nejdříve muselo zvyknout a teď pěkně rozvazuje. Holt bude se jí muset hodně věnovat, jinak ji z bytu udělá kulničku na dříví, náš Cézar jako štěně se o to snažil také. Jak již jsem psala mi jsme si naschvál brali pejska kolem roku a stejnak musíme hlídat, aby nelikvidoval věci a vše samozřejmě neuhlídáme.

<< 1 ... 72 . 73 . 74 . 75 . 76 . 77 . 78 . 79 . 80 . 81 . 82 ... 107 . 108 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání