Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Žofko jsem tady
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 107 . 108 . >>
Autor Zpráva
Míša 79
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 14:21
- Nahlásit

Nevím, jak bych teď měla začít, vracet se do tamté diskuze už nebudem, viď? Až mi domů dorazí moje drahá polovička, tak ti pošlu ňákou fotečku mého nového pejska. Jmenuje se Athyla, je to bezPP. Pro jeho koupi mě donutily, takové smutné okolnosti. Před třemi týdny jsem přišla o kus mého já, pochovala jsem Angels Aby´s II (Ebynku),byla to moje skoro 11ti letá fenka APBT. Měla metastázi na mozku, ještě teď mi běhá mráz po zádech a slzy stékají po tváři, po tom co jsme si spolu v posledních dnech jejího života vytrpěli! Týden poté co jsme Ebynku pohřbily u nás na zahradě, jme museli koupit Atýska. Naprosto všechno mě přestalo bavit a on mi teď znovu dodává sílu, kteru jsem ztratila s ní. Rozhodla jsem se v poslední chvíly pro pejska, řekla jsem si, že skusím pravý opak. Ebynka byla černobílá a fena a Atys je pes, krémový s bílou( a je to pěnej divoch), do všeho se doma snaží kousat ZMETEK. Tak jsem na něj zvědavá. Jo, že se vracim k tamtomu tématu Ebynka byla s PP a na půl Američanka,matka byla dovežena ze států.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 14:46
- Nahlásit

Míša 79
holky můžu někdy k vám?Co je to APBT? Já mám německou dogu žlutou, bez PP.

Míša 79
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 14:53
- Nahlásit

No jasně!!! To je Americký pitbulteriér. Jakpak ji máš starou a je to pejsek nebo fena?

brut
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:42
- Nahlásit

Tak já se přidám. Mám kříženečka jezevčíka s kníračem fenečku Denynku 13-ti letou a 9 měsíčního australáka Bruta. To je takové malé telátko (hyperaktivka).

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:43
- Nahlásit

se přidám se svým KOPUKEM a AST co není AST ale vypadá jako AST protože nemá PP,byť rodiče mají ...ale to tu necchi řešit..jen se nacpu k debatě....
takže o čem to bude???potřebuju zvednout náladu...

žofka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:44
- Nahlásit

Ahoj holky,já sem za vámi určitě přijdu,ale dopoledne jsem tu ztratila tolik času a energie,že teď zajedno musím dohnat co jsem zameškala a taky musím nabrat novou enerii,nějak mě tamto téma zmohlo.Jsem z toho furt nějaká přepadlá a špatná.

žofka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 15:48 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

Jo,to já potřebuju taky a proto se jdu naložit do vany. Potřebuju nějak relaxovat a odpoutat se aspoň nachvilku od sud,jsem z toho na prášky a ne a ne se uklidnit.
Tak čao později

žofka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 17:02
- Nahlásit

Na mě na odreagování se od problému nejvíc platí práce,tak jsem nejdřív uklidila konečně dvorek od sněhu a v něm zašitých bobanů.Konečně se mi to podařilo naprosto dokonale,dvůr je zase po dlouhých měsících bez sněhu a čistý. Hned mám lepší pocit. To teplo venku mi ale zpustilo asi rýmu,to se mi teď k těm štěndům teda moc nehodí.
Teda já vůbec neměla tušení o tom,že chovatelé psů jsou takhle rozdělemí na dva tábory a že není možné se s nimi bavit normálně.Až mě napadá,že snad jde o závist,či co,já si to jinak neumím vysvětlit. Teda,že mě tady potká tolik zloby,to jsem fakt nečekala.Ale co,zas jsem o něco chytřejší.Ale být nepřímo donucena teď ještě víc tajit,co to vlastně chovám za plemeno,to mě teda fakt se..Vy se tu budete chlubit fotkama a já jen budu tiše závidět. To jsem to dopracovala,ale co,patří mi to,měla jsem držet hubu a krok. Třeba časem dospějem tak daleko,že si fotky pošlem meilem.
Tak já jdu do té vany !

monika
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 18:05 - Změnil/a: monika
- Nahlásit

no Dorka má 13 měsíců , je bez PP a ještě mám kokřici, černou, ta má 14 let.Každým dnem očekávám narození prcka, který by měl k nám přibýt.Měla by to být zase doga (žlutá nebo žíhaná) a s PP.žofka
nic si z toho nedělej. lidská blbost nemá mezí a na fotečky se moc těším. až se z toho otřepeš a poznáš, že nejsme všichni stejní tak si je můžeme poslat.já mám Dorku na stránkách [url=http://www.splnenysen.estranky.cz.]
www.splnenysen.estranky.cz.tak[/url] se můžeš kouknout. a jak se mají mrňata? mě se kokřice o mladé nestarala a já si hrála 3 týdny na kojnou fenu.padla na to skoro celá dovolená.
jinak já strávila víkend na zahradě a taky jsem uklízela, co tam ty naše čuby přes zimu zanechaly.byla to dost hrůza.ale ted už se těším,až se zazelená tráva a já si sednu na zahradu a budu s pesanama blbnout.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 18:09
- Nahlásit

nějak se mi to poblblo. ty stránky jsou www.splnenysen.estranky.cz

brut
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 18:24
- Nahlásit

žofka
Mně nepřijde, že došlo k nějakému rozdělení na dva tábory. Spíš mi připadá, že se pár lidí bojí podívat pravdě do očí. Ale to bych neřešila. Stává se to i jinde. Já už jsem se taky rozhodla nevměšovat do takovýchto diskusí. Nestojí mi to za vydanou energii.
A protože jsem pochopila, že fotky svých psíků do galerie nedáš, pošli mi je na e-mail, ať se můžu pokochat. Já mám oba v galerii, tak když budeš chtít, tak se jukni.

sarax
Potřebuješ zvednout náladu? Já taky! Ten můj pitomec si někde prokousl jazyk a zadělal mi krví celou chodbu a koupelnu. Vypadalo to tam, jak když podřízneš prase. A nejlepší na tom všem bylo, že se nechtěl nechat prohlídnout a běhal okolo mně a slintal. Takže máme stopy i na zdi!!! Ach jo, občas si říkám, že by mohl být míň hyperaktivní.
Než jsem spoušť uklidila, tak jsem ho poslala s klukem ven a po chvíli slyším křik a mladej ( nemyslím teď psa) leží mezi cihlama a má proraženej ret(naštěstí nic jiného, i zuby drží).

Tak jsem pomalu na prášky. A to ještě není večer.

Jestli chceš něco k pobavení, tak ti napíšu, jak Brut naháněl "krávy".
Máme tady jistou komunitu. Děti ( věk 12 - 15)jsou trochu oprsklý a nenechají si nic vysvětlit. No a jednou nám zase bouchaly na vrátka. Tak jsem se šla podívat, co se děje. Brut vyklouzl ven a začal okolo nich obíhat. Mezi ním a dětma byla asi 3m vzdálenost. Nějak nepochopily, že bude lepší zůstat stát a rozběhly se na všechny strany. To bylo něco pro Bruta. Ten to bral, jako nějakou legraci a s poštěkáváním se za nima pustil. Děti ječely, Brut štěkal a já se ho snažila odvolat. Netrvalo dlouho a všechny děti byly nahnány do jednoho chumlu před naše vrátka. No a Brut si ke mně přišel pro pochvalu za dobře vykonanou práci. Od té doby nám nikdo na vrátka neklepe a když jdu s Brutem, tak všichni ztuhnou. Vypadá to potom jako v té dětské hře na sochy.
Zkus si tu situaci představit. Vzhledem k tomu, že ke mně přišel, tak jsem ho pochválit musela. Dovedeš si jistě představit, jak to vypadalo. Panička chválí psa, že nadnal děti do hloučku. Ještě teď se směju těm užaslým obličejům.

žofka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 18:57
- Nahlásit

Moniko,jukla jsem na tvou dogu,je to nádherný kus psa. Já mám ale z velkých psů respekt,líbí se mi jen za plotem.
Brut,pochopila jsi to správně,raději své psy vystavovat nikde očím lidí tady od sud nebudu. No,já to stejně neumím. Jo a ani nevím,kde mám tu galerii hledat a jak v ní pak najdu tvé hafany ? A k tvému meilu přijdu kde ? To víš,já jsem na PC jen amatér a jak mám dělat něco nového,je to pro mě vždycky problém.Třeba a klidně se mi mužeš zasmát, fotku meilem umím poslat jen jednu,takže když jich chci poslat víc,pošlu příslušný počet meilů. Sranda,co ?!
Jinak štěnda se mají zkvěle. Dneska mají 5 dní,první 4 dny se jim váha spíš pomalu posouvala dopředu,ale za posledních asi 24 hodin,jim váha pěkně vyskočila. I mamina už se hodila do klidu,první dny po porodu byla nějaká dost labilní,asi proto,že je poprvé se štěňátkama jinde než byla zvyklá. "Z technických důvodů" jsem ji tentokrát nemohla dát do kuchyně jako obvykle,ale je v jiném pokoji a to ji asi ze začátku vadilo,ale už je to dobrý,už se chová zase jako máma profík. Kuchyň mi totiž okupuje moje jiné,půlroční štěně,které jsem si loni pořídila,tak to jinak udělat nešlo.Ono je u nás vůbec všechno jinak než dřív,jsme už s manželem sami,tak je i víc místa pro psy
Odpoledne jsem jim vyprala povlečení s pelíšku a teď ještě půjdu mamině přilepšit něčím dobrým,ať se mají štěňule k světu.

žofka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 19:12
- Nahlásit

Jo,psala jsi,že máš křížence jezevčíka,ty miluju a čím menší,tím pro mě roztomilejší. Já jsem vůbec ulítlá na malý psy.
Loni jsem vnoučkovi pořídila jezevčíka,byla to taková hurá akce-honem rychle jakéhokoli malého psa. Přesně tak,jak se to dělat nemá,ale mělo to svůj důvod.Já měla štěně,z kterého jsem si myslela,že bude můj krycí pes,jenže neměl v pořádku kouličky(s PP),tak jsem ho darovala dceři a vnukovi. On ho miloval a byl pyšný,že má svého psa. Jednou šli s ním na procházku a vyběhl odkudsi NO a zakousl jim ho před očima. Nebudu to dále rozebírat,kluk z toho měl trauma a pořád o tom mluvil. Tak jsem vzala inzeráty,oko padlo na štěně jezevčíka a týden po té co se to stalo,už měl kluk zase svého psa. Radost byla veliká,ale malej nezapoměl a občas mi řekne,že stejně chtěl takovýho psa,jako byl ten první.Svůj účel to ale splnilo a to je hlavní,to co měl,bylo takové tintítko,na to musel být hodně opatrný,ale s jezevčicí to jsou aspoň hrátky,dávají zabrat jeden druhému.Chodí spolu na procházky a jsou oba spokojení a to jsem chtěla.

Míša 79
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 19:18 - Změnil/a: Míša 79
- Nahlásit

http://beldy78.webovastranka.cz/image/63/438/P%C5% 99ed%20porodem_Horo%2BNMpS_22022003__595.jpg
http://beldy78.webovastranka.cz/image/63/437/24.11 .2005%20013.jpg
Odkazy na fotografie Ebynky.

žofka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 19:24
- Nahlásit

Míša 79
Zkoukla jsem,dobrý,super,pěkný fotky.

žofka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 19:26
- Nahlásit

Míša 79
Jo a co se týká toho krmení tvého štěnda jak ses ptala,stačily ti mé odpovědi ?

Míša 79
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 19:31
- Nahlásit

Čau holky, vůbec nestíhám,doteďka jsem byla venku se synem 2,5roku, teď mu musim dát najíst. Vrátim se kolem osmý, to ho dávám spát,tak zatim.

žofka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 19:56
- Nahlásit

Tak jsem právě zhlídla ve zprávách,že zase začínají záplavy. Co vy,jak je to u vás s vodou ? U nás to tak moc nehrozí,máme malinkou říčku pd úrovní města,maximálně to zaleje pár zahrádek. Když si vzpomenu na ty první záplavy kdysi před lety,to byla hrůza,tenkrát jsem sledovala kde se jaké město topí ve vodě a obvolávala jsem majitele psů ode mě a zkoumala jsem,jestli jsou všichni živí.

Míša 79
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 20:49
- Nahlásit

Sarax nevim co je KOPUk, blbý co? Moni Dorka je pěkná, akorát si nějak nedovedu představit vozit ji v autě, le taková velká! Brut. Naši měli jezevčíka jmenoval se Filípek,jo byl to myslim hrubosrstý nebo drsnosrstý nebo jak, byl to takovej zmeťour, měl tak blbouvýchovu, že pokousal celou rodinu, kromě mně, ale jinak s nim byla sranda. No Žofi abych řekla pravdumoc jsi mně neuklidnila,granulema kterejma krmíš o těch vim , že jsou dobrý, ale co to vařený? Dáváš maminám dogranulí přilepšení, toho bych se nebála, ty už jsou dospělí, nojo, ale co štěně? Zkus mi to ještě nějak ulehčit?

Míša 79
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:03
- Nahlásit

U nás záplavy nehrozej, bydlíme u Ruzyně, takže pohoda. Ale prozměnu jsem zaslechla na půl ucha něco o Ptačí chřipce, ňákej uhynulej pták u nás nebo co. Dneska bylo fakt nádherně, vyrazila jsem ven s Atýskem, šli jsme do sadu on čmuchal myšky a dělal strašně důležitýho. Já si na sebe vzala jarní bundu v barvě takové zelené fosforové a pořád na mě nalítávaly včely jak pomatený. Já se vždycky ohnala rukou a ona mně posrala( pardon). Jestly mně někdo pozoroval, to si musel říkat co tam je za blázna.Dnešní vycházka opruz!

žofka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:12
- Nahlásit

Míša 79
tak ještě jednou,za jedno vůbec nejsem znalec velkých psů a za druhý nějaký přeborník ve znalostech o krmení,dělám jen to,co si myslím,že je dobré a prozpívá mím psům. O kojících fenách jsem psala proto,že podobně,být na tvém místě,bych krmila tvého psa. Taky jsi mi neřekla,jestli chceš krmit poze vařeným nebo pouze granulemi. Pokud ti jde jen o to,že ti granulky přestal chtít a chceš jimi krmit,tak zkus trošku hladu,ani štěněti půl dne,i víc,hladu neublíží.Rozhodně tedy ale nevař. No a když to nepůjde jinak,změň značku granulí. Nic víc mě nenapadá.
Pak jedině,přimíchat granulky třeba do tvarohu,vývaru z masa, rýže apod. popřípadě do granulek zamíchej žloutek,to by mělo zabrat určitě,ale pak zase vzniká znovu stejný problém,že to bude vyžadovat pořád. Možná jsem jen tvůj dotaz špatně pochopila,ale jestli chceš krmit jen granulemi,tak se toho neboj. Moje štěndo je jen na granulích RC,občas ten žloutek a tvaroh ale to sem dávala jen do půl roku,teď už jen granule. A pokud se ptáš jen na vaření bez granulí,tak to ti neporadím,zajedno máš velkého psa,to chce poradit se s někým,kdo má taky štěndo velkého psa,a za druhý,já vždycky krmila granulemi,jen na vařeném moji psi nikdy nebyli. Ale to samozřejmě neznamená,že jsem proti.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:20
- Nahlásit

žofka
Dorka je ještě malá.To pořádná doga je podstatně větší.Jenže měla těžký začátek a už to nedohnala.Ale nevadí, jsem štastná, že ji mám.Míša 79
do auta se vleze v pohodě.Máme formana a kupovali jsme ho hlavně kvůli ní. Předtím jsme měli škodovku a to by byl problém.Tam bychom ji asi nenarvali. Včera polkla celou kostičku z buvolí kůže do rána se komplet poblila v obýváku na sedačce.Byla to síla. Ráno času málo a do toho ještě toto.žofka
jinak já miluju velké psy, doga byla můj sen a po letech strávených s jinými pejsky (kolie, jezevčíkxkokr,knírač,německý ovčák, kokřík) jsem si ho mohla splnit.Začátky byly těžké, Dorka měla problémy, ale teď už je to dobré.Je to zlatíčko. Krmíme granulema (nejdříve Bosch,ale ten nám neseděl a teď Fitmin) a sem tam jí do toho vmíchám konzervu nebo jiný mlsek (sýr, jogurt, paštiku a jiné laskominky).

žofka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:20
- Nahlásit

Jo,o té ptačí chřipce vím,ale už se o tom mluví tak dlouho,že už začínám být proti tomu imunní a abych pravdu řekla,nevím co si o tom mám myslet.Nevím,jestli se bát nebo ne.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:28
- Nahlásit

Míša 79
hele já hledala taky granule, které by Dorce jely.U nás není k mání kvalitní a levné maso. Granule jí moc nejely a dodnes někdy stávkuje.Když to fakt nechce tak jí do toho dám třeba rybičky, jogurt, tvaroh, sýr nebo něco jiného, co jí ty granule ovoní jinak a ona to pak zblajzne jak šílená. jinak Žofka má pravdu, hladovka neublíží.

žofka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:32
- Nahlásit

monika
Kamoška chová modré dogy,ty jsem opravdu pozorovala jen z povzálí za plotem. Chtěla jsem jim hodit nějakou mlsku,ale bylo mi dovoleno jen z dálky,protože jsou to nejen pesy na chov,ale jsou vychované i na hlídání. A že fakt hlídali,dát tam ruku,ať už se žrádlem nebo bez,přišla bych o ni. No ale jak už to tak chodí,tyto psí nádhery a nejen ty,jsou už po smrti. V místě kde moje známá bydlí,řádil travič. Bylo tam otráveno přez 40 psů různých lidí v okolí,ale převážně to byli psi chovní. Samozřejmě policie nic nevyřešila. Šlo např. mimo ty dogy, o buldoky angl. i francouzské,čivavy,špice,jorky no síla. Ale to samozřejmě není jediný případ,nějaký čas před touto hrůzou se to stalo v podobné míře na jiném konci republiky. Jo,mezi těmi otrávenými pejsky u té známé,byly i dvě štěndy ode mě. No prostě hrůza. Je,ale koukám,že jsem se díky dogám nějak rozpovídala. No jo no,když oni s psama nejsou jen dobré zážitky...bohužel.

žofka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:43
- Nahlásit

Ještě k těm granulím,RC už krmím přez půl roku a jsem nad míru spokojená. Jak už jsem ale psala,mermomocí jsem chtěla vyzkoušet Bosch a zprznila jsem jim srst. Tak jsem z toho úplně na mrtvicu. Dneska mi ale přišel znovu RC,objednala jsem si novinku z řady,která se zpecializuje na kvalitu srsti: RC Čivava,tak jsem zvědavá na efekt. Teda 1kg skoro 200 Kč,ale
co bych pro své miláčky neudělala,že.
Sakra,smajlíci už jsou zase v háji a už nejsou ani na liště. Oni si dneska se mnou hrajou na schovku.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:45
- Nahlásit

já se taky o Dorku moc bojím.Když jsem v práci a děcka ve škole tak je venku v kotci .Magorů, co nemají rádi psy chodí po světě dost.

monika
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:47
- Nahlásit

žofka
mě ten počítač taky sem tam zlobí, ale mám doma rychlou rotu a ta mě zachrání

žofka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 21:55
- Nahlásit

monika
tak to máš dobrý,já jsem doma skoro na všechno sama a co se PC týče,občas žhavým telefon nebo když je manžel na drátě,tak skype a řešíme a řešíme. Ale to je nejlepší škola,teda aspoň pro mě, analfabeta. Když jsme si PC před dvěma lety pořídily,řádila jsem jak tajfun,že to doma nechci a k čemu mi to bude.No a dneska jsem ,díky PC,chytrá jak rádio,teda někdy bych raději nevěděla než věděla.

žofka
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2006 22:29
- Nahlásit

Potřebuju trochu zklidnit mozkovou kůru,tak koukám na telku. Už toho tady dneska bylo až,až, nejsem na takový cvrkot zvyklá. tak jestli už objímáte polštář,tak přeju dobrou noc.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 107 . 108 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání