Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Žofko jsem tady
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 107 . 108 . >>
Autor Zpráva
monika
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:35
- Nahlásit

Ahojky holky, tak jsem to tady přelouskala a Orry
i já se přimlouvám aby sis školu dodělala.Je to škoda.Mě je 36 a v září nastupuju do školy dodělat si maturu.Bude to záhul (3 děti, 3 psi a 1 manžel), ale chci si ji dodělat.Takže do toho.žofka
co mrňata?rostou rychle, že jo?Já jsem pořád čekatelka.Fenečce se nějak nechce do porodu.V sobotu bylo 63 dní a ona je totálně v pohodě.Už se chudák nemůže ani pořádně hýbat, ale ne a ne to vypustit do světa.

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:35
- Nahlásit

žofka
no nastesti ja jsem byla hodna holka a aspon tu maturitu mam
chapu, jak te to mrzi..ale ted to uz asi mrzi i tvou dceru..myslim ze potrestala hlavne sebe..ale vsechno se da napravit
o sobe jeste popremyslim..je fakt, ze kdyz vidim nekoho kdo je vazne uplne blbej a studuje na vejsce (vetsinou soukrome!) tak me to trochu stve...(jeste me bavi jazyky...jinak se ted ucim italstinu..takze zas tak bez uceni nejsem )
jj jsme tu samotinke..Misu jsem ani ja nepoznala

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 09:40
- Nahlásit

monika
tak to budu drzet palecky!!!!!! jakou skolu?

vis, kdyby mi chybela matura, tak bych do toho taky sla...maturita je dneska potreba skoro vsude...vejska uz je o necem jinem (ja rikam ze vejska je pro lajdaky pul roku na uceni prdej a pak se muzou na zkousky ztrhnout...me kdyby po druhe vyhodili ze zkousky tak se jdu veset..jsem zvykla mit vsechno hned a za nejlip...nemuzu za to...ale treba kdyz jsem maturovala malem jsem umrela...nespokojila bych se se ctyrkama )

monika
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:05
- Nahlásit

Orry
podnikaní a managment.Doufám, že to budu zvládat.Přece jenom jsem už 20 let ze školy.Maximálně se z toho zblázním.

žofka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:15
- Nahlásit

monika
Jo,mrňata rostou jako z vody. Mamina se chová jako profík,nakojí,ošetří a maže za námi. Asi je učí samostatnost hned od mala. Teda fakt zírám,jak je v klidu nechává samotné už od třetího dne,to neznám. Většinou prvních 14 dnů se mi od štěňat nehne. Ale oni jsou u radiátoru,nikdo je nechodí vyrušovat a zatím jen spí,takže je všecko jak má být. Ale o výkendu už je budu stěhovat do ohrádky,po těch 14 dnech už se začnou víc pohybovat,tak ať mají prostor.
Jinak pokud je tvoje fena v klidu,tak se nic neděje,tahle moje rodí pravidelně až 67. nebo 68. den. Jednou bez problémů dokonce i 70. To už jsem měla nahnáno,ale všecko v pohodě. Já jen kontroluju pohyby a jinak to neřeším,ale to určitě neplatí u všech psů,zas abych tu nevyvolala nějaké polemizování o tom,jestli to řešit nebo neřešit,když neporodí v termínu.
Tak jo,držím palce,jak se štěndy tak samozřejmě se školou.
Nemám moc dobrou paměť a nechce se mo to zpětně hledat,jaké že to čekáš štěnda ? Plemeno ?

monika
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 10:56
- Nahlásit

žofka
já čekám netrpělivě na štěně německé dogy.Vím, že je tam reserva,ale jako nový majitel jsem značně netrpělivá.Ale kdo si počká, ten se dočká.Chovatelka je zkušená a tak prostě čekám.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:14
- Nahlásit

Orry
žofka
monika
Ahojky, tak jsem se právě dostala k počítači. U nás přetrvává problém s velkým P a jsem proto nějak mimo.

žofka
Jak je vidět víkendové léčení zabralo a už je ti líp. Že by pomohly ty pacičky, co ti drželi ti dva moji blázni? To jsem ještě nezkoušela , pozitivní přenos energie od psů k nemocnému přes počítač ( že bych si to patentovala? když už si lidi můžou patentovat kdejakou blbost?!).

monika
Vše bude v pořádku,uvidíš! Kamarádky čubinka taky rodila až 67 den, ale za to fofrem. Říkala mi, že ani nestíhali kontrolovat štěňata. Byli z toho dost vyplašený, no a dneska už fenečka rodí pozvolněji a zase se to páníčkům nelíbí ( pro změnu si dává dost na čas).

Orry
Pokuď se do nějaké školy pustíš, tak při tvém přístupu nepochybuju, že jí dokončíš.
Téměř u všech škol existují tzv. přípravné neboli nulté ročníky. Přihlas se do něj a vůbec potom nebude vadit, že máš maturu z jiné školy než je gympl. Hodně tě tam naučí, pomůžou ti s přípravou přijímaček a ještě poznáš, jestli je to opravdu škola, kterou chceš studovat. Jinak vysoká jde studovat i při práci. Já mám doma jeden zářný příklad. Ségra studovala celou dobu při zaměstnání ( denní studium) a dneska si dělá při práci doktorát. Ale musíš počítat s tím, že je to dost velký záhul. Jenže ona tak funguje celý život a vyhovuje jí to.
Já dělala přijímačky na vejšku 2x, ještě za totáče a ani jednou mně nevzali ( poprvé jsem zvrtala trémou přijímačky a podruhé jsem pronesla větu, která mně stála školu). Pak jsem se vdala, narodily se děti.....Teď bych i nějakou školu brala, ale zase bych musela dojíždět a to momentálně nemůžu. Snad se to příští rok povede a já nastoupím do prváku.

žofka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 11:41 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

No,koukám,že tady chce každý studovat,tady vy chcete být chytrý
brut
Jo,docela jsem to přez výkend vyležela,ale určitě mi pomohly i ty pacičky,určitě si to nech patentovat
Jinak koukám,že ten tvůj problém stále trvá a dává ti pěkně zabrat. Nevím sice o co jde,ale přeju ti jeho zdárné a brzké vyřešení.
Včera jsem ti posílala fotky,doufám,že ti došly v pořádku,já to někdy tak zmastím,že se pak každý divý,kdeže ty avízované fotky vlastně zašívám.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 12:40
- Nahlásit

žofka
Děkuji ti za ně, jsou moc krásný ( samo, že jsem mejlík otvírala až teď).

Problém pokračuje a nabaluje další, ale víc ti písnu na mejlík. Teďka trochu nestíhám a tak se předem omlouvám, kdyby to trvalo malinko dýl. Ale stopro odpovím.

žofka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 17:47
- Nahlásit

brut
Jasně,buď v pohodě,už jsem někde na diskusi o tvém problému četla,tak přeju,teda hlavně pesanovi,ať se mu daří a také ať se mu u vás líbí.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 18:14
- Nahlásit

žofka
To je druhý problém, ten první ti popíšu v mejlíku.

žofka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 18:16
- Nahlásit

brut

brut
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 20:13
- Nahlásit

mejlík poslán

žofka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 21:38
- Nahlásit

brut
Mejlík přečten,napsán a odeslán.

žofka
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2006 21:41
- Nahlásit

brut
Ahá,on už přišel druhej,tak já jdu na něj,jsi rychlík.

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 09:08
- Nahlásit

brut
Ahoj,tak jak to doma zvládáš? Myslím na tebe.

Cezar
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 10:29
- Nahlásit

Nazdar chovatelky, doufám, že mě přijmete mezi sebe. Také jsem četla tu diskuzi o PP a bez PP a nestačila jsem se divit. Já si myslím, že každý si může pořídit co chce a jestliže chci jenom mazlíka, tak mi je jedno jestli má PP a nebo nemá, hlavně když vyhovuje mě. Já osobně jsem, lépe řečeno jsme s manželem měli ovčáka bez PP, ale zato htubosrtého, takže když jsme poprvé přišli na veterinu, tak tam byl poprask a ošetřující pan doktor volal všechny další doktory, aby se šli podívat, že tam má hrubosrstého ovčáka. Byl to náš první pes, ale strašné zlato. Bohužel dnes je už od 8.ledna 2006 v psím nebíčku a ještě furt se s tím nemůžu vyrovnat, ještě teď když to píšu, tak brečím. Ale dožil se krásného věku. Teď v březnu by mu bylo 14 let. Vydržela jsem ale jen 3 týdny a mazala do útulku, kde jsem si vybrala křížence, krásného, ale strašné číslo. Je to obrovský mazel, ale také má chuť utíkat, což je strašné, protože vždy trnu, jestli se vrátí. No naštěstí se vždy zatím v pořádku vrátil. Je mu kolem jednoho roku, takže se budu muset pořádně obou do jeho výchovy, ale bohužel mám na to jemon víkendy, protože muž už se mi sním odstěhoval na chatu. Takže vám všem které odchováváte bezpapíráky fandím, protože je fakt, že né každý v dnešní době může dát obrovské sumy za psa s papírama.

brut
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 11:09
- Nahlásit

žofka
Ahojky, zatím to zvládám. Jinak žádná změna, což mi v této chvíli vyhovuje. Večer dorazí ségra a tak jsem zvědavá, jak bude probíhat tenhle problém. Už teď vymýšlím, kam pesánka uložím, aby měl pořádné místečko v klidu a hlavně na neklouzavém a dobře udržovatelném ( to kdyby jsme nestihli venčení a on se počůral).

Cezar
Tak tě u nás vítáme..... 14let je opravdu úctyhodný věk a je vidět z tvého popisu, že se měl pejsánek u vás dobře. Taky je príma, že jsi si hned pořídila dalšího, tak alespoň rychleji překonáš smutek. To je ta obrovská výhoda psíků.

Cezar
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 11:40
- Nahlásit

Děkuji za přivítání, víc jsem četla než psala, ale to s tím dělením PP a bez PP mě dost rozčílilo. Já si myslím, že když si člověk chce psa pořídit, tak si ho pořizuje, že asi něci k zvířatům cítía je mu jedno jestli má PP nebo né. To kolik co stojí už je zase jen věc toho určitého člověka. Pokus si psa pořídím, tak musím počítat s tím, že to něco stojí a když pes zestárne tak to samozřejmě stojí víc a myslím si, že už pak je jedno jestli má PP a nebo nemá. Náš Cezar od 8,5 měl artrózu kyčlí a vůbec jsem neuvažovala o tom, že bych ho kvůli tomu nechala uspat. Když mi doktor před rokem řekl, že pokud chci aby pes ještě nějakou dobu chodil, tak můžeme zkusit injekce už nevím co to bylo, ale jedna cca 500,- Kč amusí jich dostat nejméně 6, tak jsem mu odpověděla, že když jsem si psa pořídila tak na to musím mít i když to třeba budem muset ušetřit na sobě. Dostal serii na jaře a znovu pak na podzim a je fakt, že do poslední chvíle chodil. Ale bohužel jak jsem mu chtalě ulevit od bolestí tak mu ty prášky zničili žaludek a zřejmě měl žaludeční vředy, které mu praskly. Tak jsme volali veterinární záchranku, která k nám přijela domu, Cezárka vyšetřili a konstatovali, že mu už také vynechává srdíčko a že je to otázka tak 14ti dnů a velkého trápení. Takže hrozně těžké rozhodování, ale pak jsme se s mužem dohodli, něž ho trápit tak radši uspat i když to bylo hrozné, ale já jsem vždy říkala, že bych nikdy ho neposlala uspat s cizím člověkem, že i když to bude strašbě bolet tak s ním budu do poslední chvíle a to jsem také dodržela. Teď je pochovám na chatě na zahradě a byla jsem strašně ráda, že tu možnost máme. A také jsem byla strašně rádá, že už jsou takové služby, že jsem ho mohla nechat uspat doma a nemusela jsem ho ještě tahat k veterináři a na poslední chvíli ho ještě nervovat .

Pincher
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 11:51
- Nahlásit

Já se omlouvám že sem lezu, ale mě zase rozčiluje to když někdo tvrdí že má pinče bez PP a přitom má něco co s pinčem má společného jenom tu hladkou srst. Už mě nebaví vysvětlovat že pinč není malý zkroucený krypl, jenom proto že soused jednoho takového bez PP měl. Opravdu si myslíte že pokud bych měla voříška tak ho budu mít méně ráda než psa s PP? To je směšné. Proč lidé píší že mají třeba jorky bez PP - aby je lépe a za více prodali. Lépe než kdyby nasali malí psík podobného vzhledu jako york. Pak podle toho ti psi většinou vypadají. Ono chovat kvalitní psy daného plemene s PP je hold dražší a náročnější než jen odchovávat nějaké šťěňata a zisk je vetšinou menší.

Orry
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 11:59
- Nahlásit

Pincher
dekujeme ti za nazor, ale my se tady o tomhle UZ nechceme bavit (teda alespon ja ne!!)

Orry
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 12:02
- Nahlásit

Cezar
tveho pejska je mi lito..ale tak to bohuzel v zivote chodi ja se toho tolik bojim....

jinak taktez te tu vitam

Pincher
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 12:03
- Nahlásit

Orry
Tak prosím nepiště že majtelé psů s PP ostatními psy opovrhují.

Orry
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 12:04
- Nahlásit

jinak holky, dekuju za podporu ohledne te skoly uvidime..kdo vi, ja se ridim prislovim : nikdy nerikej nikdy...ale myslim, ze ted to zatim nevidim

Orry
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 12:06
- Nahlásit

Pincher
ja nic takovyho netvrdim..ale kdyz nekteri nazyvaji pejsky bez PP ODPADEM...tak se pak nediv

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 12:11 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

Cezar
Tak já tě tedy taky mezi náma vítám na našem poklidném pokecu. Vetřelců si nevšímej,oni někdy neví kdy přestat.brut
Já tě obdivuju,já už bych byla na mrtvici.Jseš fakt dobrá[b]

Orry

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 12:14
- Nahlásit

Orry
Já teď musím zmizet,takže se nenech vytočit,nebudu tě moci bránit. Klídek

Orry
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 12:17
- Nahlásit

žofka
neboj...TADY TO PROSTE RESIT NEBUDEM a tecka az budu chtit "zvednout adrenalin" tak zajdu na jinou diskusi

žofka
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 12:20
- Nahlásit

Orry

brut
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2006 12:21
- Nahlásit

Pincher
Myslím, že tvůj příspěvek by se hodil do jiného tématu. Tady to řešit nebude nikdo. Jen tak mimochodem, proč se rozčiluješ? Nevidím rozdíl, jestli budu odchovávat psa s PP nebo bez. Pokud jsem zodpovědný chovatel, tak je mi to jedno a pokud jsem blbec, tak budu odchovávat i štěňata s PP jako idiot a podle toho budou vypadat. Zkus si přečíst diskusi na toto téma. Tam se poučíš. Tady se vede diskuse o něčem jiném a vyhovuje nám to.
Chápu tvé rozhořčení, ale opravdu už toho bylo dost. Já mám psa s PP, voříška a ségra má psa bez PP. A víš jaký je mezi nimi rozdíl? Žádný, všichni psi jsou milováni, a ani jeden není zk*****ý. Mojí čubince (voříšek) je 13let a pokud nebudu počítat, že jí nějaký d***l 2x téměř otrávil, tak nebyla nemocná. Ségra má 10letého setra a je naprosto zdravý (až se nad tím veterinář pozastavoval), jen teď po pádu má problémy. Já mám doma ještě 10měsíční štěně s PP a nemám ho ráda o nic víc či míň než ostatní - zatím ( klepu) je naprosto zdravý.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 107 . 108 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání