| Autor |
Zpráva |
Cezar
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 11:28
- Nahlásit
brut
Máš pravdu, ani se mi letos moc nechce na dovolenou a to jedeme už tento pátek a budeme odjíždět v noci z chaty, tak to mám strach, to bude muset muž zavřít Beníka nahoře v chatě a pustit ho až ráno. Jinak nás bude honit. Ale zato mu to pak vynahradím, protože pak tam s nima budu ještě týden, tak bude mít Beník učitě radost, protože on si ten víkend vyloženě užívá, to se ode mně ani nehne. Balinka se teď určitě snaží vynahradit všechny ty starosti co měla s Bastíkem. Mě ti to připadá, jak kdyby ti pejsci to úplně z nás citili, že člověk měl nějakou bolest a snažili se vše vynahradit. Je to fajn, že je takhle hodná, moc jí to přeju.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 12:23
- Nahlásit
Cezar
Dovolená u moře ti prospěje a Beník si bude myslet, že jsi v práci. A dovedu si představit, jakou bude mít radost, až zjistí, že nikam nejedeš a budeš s nima v chatě
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:34
- Nahlásit
brut
No na to se těším jak bude koukat, že tam jsem s nima týden. Vy také už nějak pojedete také na chatu né? Já si matně pamatuji, že si psala, že tam budete se ségrou, takže si užiješ i štěňátka.Teď se tady pomalu rozprchneme na dovolené a prázdniny.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:49
- Nahlásit
Cezar
Já jedu na začátku prázdnin na 14 dní , pak budu zase nějaký den doma a v srpnu jedu zase na chatičku
|
monika
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:58
- Nahlásit
já mám vždycky celý srpen dovolenou. Už se na to moc těším. Začátkem srpna jde Dorka na kastraci a pak si to budem užívat.Budem sice doma, ale koncem srpna je klubovka a naše výstavní premiéra. Když ji vidím torpédo jodno, tak mi teda není jasné jak ji budou posuzovat. Je asi křížená s chrtem.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 13:59
- Nahlásit
brut
No já s nima budu v srpnu také ještě 14 dní i se ségrou a s Matýskem. Tak to bude zase něco pro Beníka a aspoň budu mít zase víc času ho něco víc naučit z poslušnosti. Takhle ho vždycky morduju o víkendu, tak za těch 14 dní ho snad zase něco naučím.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 14:24
- Nahlásit
monika
Já mám taky problém Bruta udržet v klidu....mám pocit, že na výstavách je ještě akčnější než normálně..
Cezar
To se bude Beník mít....celých 14dní paničku u sebe....
|
monika
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 14:31
- Nahlásit
brut
no taky mám pocit, že to bude náš případ. Fanča je pošuk. Když ale vidím Dorku tak si říkám jak je dobře, že na výstavy s ní nemusím. To by bylo rodeo.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 14:37
- Nahlásit
monika
myslím, že jedna akční ti bude stačit. Krotit dvě by asi bylo nad lidský síly
|
monika
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 14:47
- Nahlásit
brut
no to si piš, mám Fanku ani ne měsíc a mám 4 kg dole.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 16:08
- Nahlásit
monika
lepší než všechny diety je pořídit si akčního pesana
mně píchají kortikoidy, ze začátku jsem po nich přibírala, ale od té doby, co mám doma Bruta, tak nemám ani o deko víc ( ani míň ) doktoři se diví, podle nich bych měla už být jak koule
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 23:17
- Nahlásit
Tak mrňavka se už projevuje....dneska ráno překousala nabíječku na mobil, ale jinak je stále hodňoučká. Byly se domluvit na očkování a zároveň nechat prohlídnout. Veterinář jí chválil, že o ní bylo moc dobře postaráno a taky jak pěkně vypadá Prý se chovala jako modelka
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 23:29
- Nahlásit
brut
Jó,to modelky v tomhle věku dělají rády. Od dcery feňula,když si ju dovezli,kousala všechno,co leželo v cestě.Musely odstranit všechny kably z dosahu.I ta šňůra od nabíječky zařvala.
Já mám nějaký problém s nejstarší feňulou. Nějak těžce mi dýchá a pod sebou dneska měla dvakrát načůráno. Večer,čůrala normálně venku,tak uvidím do rána. Rozhodně v pátek jedem k vetovi. Doufám,že to nebude nutné dřív,nevím,komu bych řekla oodvoz.To dýchání typuju na špatný srdíčko,to čůrání nevím,zdálo se mi to náhodné,ale asi to signalizuje začínající problém. Sakra,bude mít teprve 9 roků,taky mohla s nemocema ještě počkat.Přiznám se,že to velmi špatně nesu,je to moje první a zároveň nejhodnější a nejmilejší a nejmenší feňulka. Já něco tušila už včera,tak spala po dlouhé době se mnou v posteli.To bylo blaho,oboustranné.Páneček ani neprotestoval. Myslím,že jí taky nedělá dobře to horko.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2006 23:56
- Nahlásit
žofka
Ahojky, oni jsou z toho vedra všichni hotový...Denynka se normálně smaží na sluníčku i v poledne, ale od čtvrtka se válí jen na místečku a ven jde maximálně čůrat. Brut se skoro vůbec nehne z chodby, kde se chladí. Když se jdeme venčit, tak honem, honem a fofr domů. Normálně ho domů nedostanu, ale teď v momentě sedí u vrátek a čeká.
snad feňulce nic nebude a zítra zase bude řádit. Má se o něco ochladit a tak se i pejskům uleví.To počůrání by mohlo být i nechutí jít ven do horka. Držím palečky, ať se nic neděje a je to jen planý poplach.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 00:09
- Nahlásit
brut
No,uvidíme. Dík.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 07:58
- Nahlásit
Ahojky
žofka
snad to nebude nic vážného, může to být z horka. Je fakt dusno a i moje holky nechodí ven. Dokonce ani Dora nelítá po zahradě, ale plouží se. Ožívá až kolem osmé večer.
brut
naše mrňavka když dorazila k nám tak vypadala jako andílek. Pak jsme zjistili, že nám překousla kabel k internetu a ukousla kus omítky v předsíni.
Jinak jsem je večer nechala venku řádit. Málem jsem se umlátila smíchy. Dora má starý kopačák, který je už takový hnusný, ale na hraní nejlepší. Visely každá na jedné straně a přetahovaly se. Jen jsem zírala jak je ta malá oražená a kolik má už síly. Nedá se a tam kde Doru nepřepere, tam se snaží ji nějak oblbnout. Je to dacan. Dneska začínáme trénovat přivolávačku. Šňůru mám připravenou, tak pak podám hlášení. Fanka není takový závislák jako byla Dorka takže tam si asi máknu víc.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 08:55
- Nahlásit
ahoj holky, zdravim vas po vikendu..
vcera nam nesel cely den net...tak jsem se sem dostala az dnes
zofka, doufam, ze vse bude ok!!
cezar, mam radost z benika a uzij si dovcu!!
jinak pesani byli s mamkou u babicky na zahrade...a rockys se predvadel....vyvalel se v chciplem snekovi, kteryho si pak zahrabal v zahonu, spadnul babicce do jezirka..pricemz objevil jak skvele je se koupat mel venku i umyvadlo s vodou..tak taky radil..valel se a potapel..ale v jezirku bylo bahnicko nakonec babicce ukousal z jezirka lekniny a byl spokojeny zacina taky pekne hlidat
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 09:18
- Nahlásit
Zdravím všechny po ránu.
brut
Tak s ní máte aspoň trochu veselo. Krásně vyjádřeno - chovala se jako modelka, až jsem se musela zasmát. Těch okousaných a překousaných věcí asi bude ještě víc, ale člověk jim stejnak vše odpustí.
žofka
Snad to nebude nic vážného, moc přeju, aby to bylo jen tím horkem.
monika
Až ti ty 4 kg závidím, mi sice také máme teď akčního psa, ale já jsem s ním bohužel jen přes víkend, tak jsem ráda, že si váhu jakž takž držím. Fanynka je čísílko, ale oni všichni mrňata jsou stejný. Beník je puberťák a také měl chuť okusovat stěnu v obejváku, to jsem mu zatrhla, tak se pustil do křesel a než se páníček všimnul tak byly díry, ale naštěstí malé, že se daly zašít. Na chatě zase likviduje potahy, takže také veselo a to říkám je již puberťák. Což tebe čeká ještě za nějakou dobu, tak jedině pořádně obrnit nervy.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 09:31
- Nahlásit
Cezar
no musím ji pořád nějak zaměstnávat. Dorka se jí sice věnuje, ale taky ne celý den. Někdy je vidět, že jí má plné zuby, ale snáší to statečně. Manžel včera honil Fanku na zahradě a večer když spolu leželi tak prohlásil, že má v očích 100 čertů. Když ji seřvu tak umí tak blbě koukat, že má najednou člověk pocit, že jí křivdí.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 09:44
- Nahlásit
monika
Tohle vše znám od Beníka, manžel tvrdí o něm to samé a ještě říká, že to není pes, ale gripen. Ale když se jim vynadá, tak je to já nic já muzikant nebo to se paničko pleteš to jsem nebyl/a/ já. Takže holt musíme vydržet než dospějou a to jsem si myslela, že když si vezmu ročního pejska, že už nebude nic likvidovat. Posuzovala jsem to podle Cézara, který v roce přestal jak když utne, ale je fakt, že u Beníka neznáme přesně věk, takže mu třeba může být ještě furt méně.
Orry
Rockys je pěkné čísílko, to asi měla babička radost co? Jinak na dovolenou se těším, ale i netěším, bude se mi po Beníkovi stýskat. Loni jsem jela na dovolenou s tím, že jsem měla strach o Cézara a letos zase budu furt přemýšlet co kde Beník vyvádí. Ale muž už trénuje SMS, abych měla zprávy z domova, tak to snad bude dobré.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 09:56
- Nahlásit
Ahoj holky,
tak se zdá,že problém je z části vyřešen. Nejspíš za to můžu já.Já běžně psům nedávám to co jím,ani do kuchyně je nepouštím.Ale v neděli donesl ve 3hod. manžel ještě horký chleba z obchodu a asi v 6 jsem ho já šla jíst.Nechala jsem otevřené dveře do kuchyně,no a psi přišli žebrat. Je to jeden z důvodů,proč je tam nepouštím.No a já blbec měla radost,že mi žerou suchý chleba. Ta maličká byla po něm úplně posedlá. Já jsem přesvědčená o tom,že měla bolení a větry. Včera dopoledne jsem ji přistihla,jak v pelechu leží a pravidelně tlačí,jako když rodí. To mě docela vylekalo,vzala jsem ji do náručí a v tom to v ní ruplo,nevím jestli jen v břichu a nebo si přímo prdla. Rozhodně byla nadmutá a měla větry! Já blb,dala bych si nejraději pár facek. Dneska už se chová normálně. Jen si nejsem jistá,jestli pije vodu. Včerajsem ji neviděla a dneska ji od rána hlídám a zatím nic. Ale je fakt,že mohla pít,když jsem byla na zahradě nebo v noci. Jen je mi divný,že se nešla napít,když ráno snědla granule. Včera jsem ji večer dala pro jistotu vodu stříkačkou a pak pila tatru. Teď jsem jí dala jogurt,ale zatím asi nepila.Problém je,že to nemám jak hlídat až nebudu doma,může pít ikdyž sedím tady.Tak nevím,jinak se jeví,že je všecko v pořádku.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:02
- Nahlásit
Cezar
jo jo babicka mela strasnou "radost" ale rockysek si ji pekne omotava kolem prstu hlavne deda je z nej uplne hotovej
to s tim tesenim netesenim ti rozumim...ja jedu koncem sprna..a to na 14dni a rockyska bude hlidat kamaradka...orry bude doma s tatou (on by dva psy nezvladl, tak je musime rozdelit) uz ted vim ze se mi bude styskat...u Orryho vim ze bude v pohode...ale rockysek...no je statecnej tak to zvladne bude tam mit taky pejska-fenecku, tak snad mu to utece...lepsi nez kdyby musel do hotelu...
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:13
- Nahlásit
Orry
No to určitě, já bych psa do hotelu nedala, to bych radši nikam nejela. Ale u nás tím, že muž už nechce jezdit, tak je to bez problémů, kor když jedu jen na týden. To bude pro Beníka jak kdybych byla v práci, ale pro Rockýska to asi bude dlouhé. Nemůžete ho vzít radši sebou, kdyť je to malý pejsek a ty povětšinou všude můžou.
žofka
To asi bylo doopravdy tím chlebem a s pitím to bude určitě dobré, kolikrát si ani nevšimneš, že pili a jogurt má v sobě také dost tekutin, tak třeba ani nemá potřebu pít. Neboj to bude určitě dobré.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:18
- Nahlásit
Cezar
Právě proto jsem jí ten jogurt dala. Taky si myslím,že to bude už dobrý. Chová se úplně normálně. Ona nikdy žádná divočina nebyla.Do žádných sporů se nikdy nepletla a co k nim loni přibyla nová feňula,stáhla se úplně do ústraní. Ona ta mladá je potvora provokatérka,takže ta stará se řídí asi tím,že moudřejší ustoupí. Ale už je zase ve střehu,jak byla vždycky a sleduje,kde se co šustne.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:23
- Nahlásit
žofka
Tak to je fajn, to jsem moc ráda. Velmi dobře znám jaká je s nimi starost a pak má člověk radost, když už je to dobré. Ona se mladá pak vyřádí až přivezeto to štěňátko, pak dá starší pokoj, no doufám, snad ji chudinku nebudou otravovat obě.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:51
- Nahlásit
Cezar
Ne ne,to nehrozí,já mám dospěláky od štěňat oddělené. Až jim je 10 měsíců,teprve jdou všichni k sobě.Nejen kvůli tomu aby měli staří klid,ale hlavně kvůli štěňěcí stravě. Akorát mi to vyjde,mladej bude mít zrovna 10 měsíce,když holky přijdou. Takže si jen vymění místo.On půjde mezi dospěláky. Bude to ale rachot,protože ho občas mezi ně pouštím a s tou roční fenou vyvádijou jak vyšinutí. Oni k sobě úplně přirostli.Doslova se milujou.Ale jsem zvědavá,jak si budou zvykat na to,že si nemůžou hrát pořád,ale že se taky musí spát. To bude dílo.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:54
- Nahlásit
žofka
Tak to je fajn, už jsem se děsila. S tím pitím....já mám taky pocit, že Brut moc nepije, ale v těhle vedrech většinou celý den spí a pije jen ve chvíli, kdy se vzbudí. Tak to může být i u tebe.
Orry
Rockýsek je pěkný ďáblík....babičku už má ve své "moci"...teď se bude chodit koupat do jezírka pokaždé
Cezar
"Modelka" je jinak strašně hodná....tak se těším na víkend. To jí tady budeme mít a od Bruta se naučí alespoň trochu zlobit
monika
Tak držím palce,ať přivolání zvládnete a Fanynka se projeví jako učenlivá závislačka
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 10:59
- Nahlásit
Cezar
ja vim ze je to dlouhe , ale dovca je v cizine..v italii...ubytovani bez psu..a navic bych se ho tam i bala vzit..italove jsou jini..kort ty na jihu..a je tam spousta toulavejch psu...kdyby byl rocky dospely tak by to bylo trosku jiny...ale jako stendo se trosku bojim...
ted na dovcu do jizerek jede s nama, tam ho vzali prave ze je maly...
|
monika
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:11
- Nahlásit
brut
no zatím se projevuje asi tak, že když ji zavolám, tak mrskne hlavou bokem, loupne po mě očima a peláší opačným směrem
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2006 11:13
- Nahlásit
žofka
No když holt nebude mít kamarádky tak aspoň kamaráda, ale myslím, že mladý bude tak utahaný, že bude rád za každou chviličku co bude moc spát. No ale tím, že je to pejsek tak mám strach, že bude chodit otravovat i tu starší, pak to bude chudinka mít 2x, od pejska a od mladší čubiny. Až mě jí je líto předem, oni ti starí už přeci jenom mají radši klid a mají svůj ustálený režim.
Orry
No asi to fakt bude lepší, je pravda, že jiný národ, jiný mrav. Když jsme byli v Řecku, tak tam také bylo hodně toulavých pejsků a nám jich bylo strašně líto a to jsme ještě ani své pejsky neměli. Teď by to bylo asi ještě pro nás horší. No ještě by tam mohl Rockýsek něco od těch toulavých pejsků chytit. Sice je mi jich líto, ale také bych měla o Beníka strach, aby něco nechytil. No aspoň nějakou dovolenou si s Vámi Rockýsek užije.
|