Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Žofko jsem tady
<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 107 . 108 . >>
Autor Zpráva
Cezar
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 14:43
- Nahlásit

Děvčata loučím a jdu domů. Nashle zítra.

žofka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 22:34 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

Tak jsem si řekla,že vám musím napsat,jaká byla procházka s dceřinou feňulkou,ať se hned po ránu pobavíte.
Se svými mrňousky chodím ven ráda a je jedno jestli s jedním nebo třeba se třemi,všichni jsou na vodítko zvyklí a bez taky není problém.Všichni se mi drží u nohy. Ale tohle je tedy dílo. Ona postrádá jakýkoliv výcvik a to co umí se asi s poslušnosti a věrnosti naučila nejspíš sama. Na vodítku mě táhla,div,že mi neurvala ruku. My už s ní venku byly,ale s vodítkem manžel nádával,že je to hrozný a bez jsme si netroufli,no a já to riskla. Hned jak jsem jí ho sundala,zmizela v prvním křoví a mazala ze stráně pryč. Volání nepomohlo a já měla srdíčko až v krku.Za chvilku nám(mě i vnoučkovi) něco zasvištělo ze zadu mezi nohama a ta potvora tím samým křovým znovu zmizla. A tak mě to pomalu došlo. Šly jsme si svou cestou a ona si nás z dálky,třeba i 100 m jen kontrolovala aby jsme se jí nestratily. Vždycky se na 2-3 minuty úplně stratila z dohledu,ale zase se celá spokojená objevila. A když doběhla až k nám,tak jsem ji vždycky pochválila,za to že vůbec přišla,protože na zavolání vůbec nereagovala. Proletěla každou louží,blatem,byla jako prase,ale evidentně byla spokojená. Měla jsem strach,jak jí dostanu domů,ale ani to nebyl problém. Ona prostě potřebovala neomezenou volnost,byli jsme v lese,takže tam jí měla dostatek.A tak nějak se mi zdálo,že je mi vděčná. Asi po hodině zběsilého lítání se už víc držela u nás.Pak začalo pršet a tak jsme se ubírali k domovu. Před městem jsem jí zkusila zavolat,řekla jsem,že pro ni mám něco dobrýho a že si musí vzít vodítko,že jdeme domů. Přišla,dostala pamlsek,dala jsem vodítko a šli jsme domů. Doma za dveřmi,zůstala poslušně stát,protože věděla,že půjde do vany(přeci jen ji dcera něco naučila).Osprchovala jsem ji,to má ráda a při tom jsem jí vybrala asi 20 klíšťat( já pak na sobě taky dvě našla,nezapité),pěkně jsem jí vyčesala a hádejte kam šla rovnou z koupelny?...................... K misce s granulama. Najedla se a pak sebou břinkla do pelechu.
Já věděla,že to bude fungovat,jen kdyby se to počasí tak neposr.... Chci si ji brát sebou na zahradu,je to tam i zpátky pěkná procházka a prolítnou se taky stihne a nakonec zahradu máme obrovskou,jen nám tam nesmí nic zlikvidovat,to by tchýně nepřežila. Jen kdyby pořád tolik nepršelo.

brut
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 23:17
- Nahlásit

žofka
Tak to je príma...procházka vyřešila problém s granulkama a ještě utahala jednu psí uličnici
Myslím, že u tebe bude ráda a i na zahradu bude chodit s elánem a vervou.....jen si myslím, že něco málo zlikviduje, tak s tím raději dopředu počítej..

žofka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 23:23
- Nahlásit

brut
Já s tím počítám,ale tchýně určitě ne. Doma se ale taky záhonkům musí vyhýbat,tak snad to nebude tak hrozný. jinak neutahala jen sebe,ale hlavně paničku,ta není zvyklá kvůli psovi lítat po lese. My chodíme s pesánkama na decentní klidné procházky.ne,dělám si srandu,taky lítají jak praštění,ale tak nějak rozumně a blízko mě,tohle jančení,já vůbec neznám,ale hlavně když to funguje. Ona by měla dělat nějaké psí závody,lítá jak s tryskou v prd...

žofka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 23:25
- Nahlásit

brut
A víš,že jsem si vzpoměla,když tak lítala jak splašená,blato neblato, na Bruta? Už se ničemu nedivím.

brut
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 23:26
- Nahlásit

žofka
Pokud v sobě má nějakého lovce, tak to si dovedu živě představit. Možná by jí stačily každodenní dlouhé procházky a taky nějaké cvičení poslušnosti......jenže to by musela dělat i tvoje dcera a to asi nebude...

brut
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 23:29
- Nahlásit

žofka
Jo, z Bruta se dneska stal hroooozně vzorný pejsek ( teda když šel se mnou...jinak moc ne). Neustále se plácal okolo mně, žďuchal do mně čumáčkem, otíral se mi o ruku atd. Ani neměl pořádně čas se vysrandit....za to si vše vybral s páníčkem - tomu utekl a nechtěl přijít zpět ( teda stál od něj nakonec asi metr a ne a ne přijít blíž....).

žofka
Člen
# Zasláno: 30 Kvě 2006 23:42 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit

brut
Tak to taky znám,čím jdu blíž,co já krok to pes krok dozadu.
jinak s tím výcvikem a procházkami to já říkám dceři dávno,vlastně co si ji pořídily,protože jsem ty lovecké pudy viděla hned. Od začátku jsem jí říkala,že to bude hodný pes,ale že se mu musí pořádně věnovat.Ale to víš,mladí jsou chytří a pohodlní a troufám si říct,že na to psa nechtěla aby s ním něco musela dělat,vlastně o tom nemá ani páru. Tohle všecko jsem jí řekla,hned když jsem psa viděla. Chtěla jsem aby si jednou vzala štěně ode mně,ale znáš to,já zas tak často štěňata nemívám a ty byli zrovna po ruce. To jsou přesně ti majetelé psů,co neberou výchovu psa vážně. Ale s tím já už víc dělat nemůžu. Když u nás ještě mladí bydleli,kdo myslíš,že s pesou na ty procházky chodil ? Oni sice taky,ale nevzali si to jako pravidelnou povinost.

Cezar
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 06:24
- Nahlásit

Zdravím všechny po ránu.
žofka
Vidíš problém s jídlem vyřešen. Nakonec ani čubinka nebude chtít od Vás, protože ty procházky s Tebou ji budou chybět a mám strach, že o to víc jim bude utíkat. Je to škoda, že když už ji mají, že se ji nevěnují, ona by jim za to určitě byla vděčná.brut
Já se nedivím, že z Bruta je tak hodný pejsek, on má totiž strach, aby ses mu zase na nějaký čas neztratila. Ale také pomalu bere rozum, takže si myslím, že to bude povětšinou vzorný pejsek, ale občas udělá nějakou blbost, jen aby se neřeklo, že je moc vzorný.

Orry
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 08:12
- Nahlásit

jen aby se neřeklo, že je moc vzorný.

tak to sedi...vcera mel Rockysek svuj den ono totiz jak je hnusne, tak se moc nevylita a pak vymejsli blbosti...venku lital jak silenej a SCHVALNE sbiral vse co mu prislo pod hubu a provokoval...doma jsem ho musela polozit na zada a znehybnit..teda vztekloun jeden...drzela jsem ho tak dlouho az zustal v klidu a zacal knikat...pak se URAZIL...otocil se zadkem a delal ubizenecka kdyz jsme ho pak pohladila tak popolezl dal...urazlivka zbytek vecera sekal latinu

Cezar
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 08:21
- Nahlásit

Orry
No urážet se někteří pejsci umějí hezky. Já to u Cézara neznala (mimo teda toho co si dovolil páníček odjet se mnou na týden na dovolenou) ale to nemluvil jenom s páníčkem, zato Beník už se taky občas urazil, ale vždy ho to dost rychle přešlo, protože já jsem zřejmě trochu hajzlík a nevšímala si ho, takže přišel sám. Jo tyhle mládežníci, když se neutahají, tak pak roupama neví coby. Jedete do srubu?

Orry
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 08:28
- Nahlásit

Cezar
nam se urazi oba..jak Orrycek tak Rockanek oni pak taky prilezou a sekaj latinu

na srub bohuzel nejedem...ja jsem v Praze, Martin u taty...a bracha musi do prace, takze srub pada (ale my jdem s Rockyskem aspon do psi skolky)

Cezar
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 08:53
- Nahlásit

Orry
No ono ani nemá být nijak zvláštní počasí, ale já tam musím, protože i když páníček by to možná přežil a najedl by se v hospodě, ale Beník by to určitě nepřežil kdybych nepřijela, takže mi nic jiného nezbývá než tam jet. Ale když bude zima tak se pustí vafky a bude to. A já se na něj vždycky také těším, takže i mě by to bylo líto, on teď je takový hodný (nevím jak dlouho vydrží), tak já musím být na něj také hodná.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 13:03
- Nahlásit

Ahoj holky, tak mám horečku a ležím...Brut na mně smutně kouká a občas přiběhne, žďuchne do mně čumáčkem a chce si hrát nebo jít blbnout ven. Před chvílí si lehl ke mně do postele ( nikdy to nedělá, protože ví, že nesmí) a když jsem ho chtěla sundat, tak mi začal olizovat obličej a vrnět. Přilípl se na mně a hřál a hřál, až jsem se celá zpotila....a hned je mi líp. Brut hned odběhl a zase vesele řádí venku.
Co si o tom myslíte?

monika
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 13:08
- Nahlásit

brut
ví, že ti není dobře a chce tě opečovávat.Mě to dělala kokřice.Jednu dobu jsem byla vážně nemocná a tohle bylo u nás pořád.Nešlo ji vyhodit z postele, šla pak na zem a tak smutně koukala, že jsem ji do postele vzala. Jsou to zlatíčka a potřebují mít pocit, že jsou užiteční.

Cezar
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 13:37
- Nahlásit

brut
Tak to je blbý,že si na tom takhle. Aspoň Ti přeji brzké uzdravení. Brut to určitě myslel dobře, oni poznají když nám něco je a snaží se v rámci svých možností pomoci.
monika
Co dělají čubiny?

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 14:26
- Nahlásit

monika
Asi máš pravdu...leží pod stolem a chodí všude za mnou. Doma mu je hrozné horko ( i když netopíme, tak máme stabilně přes 20°C), ale ven si vyběhne jen občas. Před chvílí se vrátily děti ze školy a tak odběhl ven. Proběhl se s klukem a honem, honem zase domů. Vůbec nechtěl být venku dýl...teď už zase stojí u postele a kouká, jestli si tam vlezu nebo ne......

Cezar
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 14:48
- Nahlásit

Děvčata odcházím domů, tak nashle zítra.
brut
Koukej se dát dohromady ať má Brut klídek a nemusí mít o Tebe strach.

žofka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 19:02
- Nahlásit

Ahojky,já dneska nestíhám.
brut
Co ti to provedli v té nemocnici,že horečkuješ ? To se mi teda vůbec nelíbí. Doufám,že poctivě ležíš.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 19:32
- Nahlásit

žofka
Provedli malý zákrok ( chodím na něj pravidelně každý rok), ale asi jsem chytila nějakou virozu či co...ležím jak lazar, jen občas se odvleču k netu. Už jsem volala doktorce, pokud se to nezlepší do pátku, tak nafasuju antibiotika.Brut si mně hlídá, chudák ani nechce jít ven. Před chvílí šel s páníčkem a tak strašně smutně koukal, že mi ho bylo líto. Slibovala jsem mu,že nikam neuteču, tak ať se jde trochu proběhnout a vyblbnout s balonkem.

žofka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 19:43
- Nahlásit

brut
Pokud je to viroza,tak to jo,ale víš určitě,že to není následek po tom zákroku?
No jo pesani to vždycky poznají,že se něco děje,ale já s virozou k nim nikdy moc raději nechodím. Nikdy sice žádnou chřipku neměli,ale i tak si raději dávám pozor. Tak to hlavně vylež,možná by to chtělo to antibiotikum dřív,když horečka zítra neustoupí.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 22:42
- Nahlásit

žofka
Určitě to samozřejmě nevím. Jen předpokládám....
Nebolí mně nic, jen mám horečky......ani rýmu nemám.
Brut se vrátil a hned se hrnul zkontrolovat, jestli jsem doma...to bylo radosti, jako by mně neviděl alespoň měsíc.....

žofka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 22:50
- Nahlásit

brut
Chudáček se o tebe bojí. Hele,neměla by sis zajít zítra k doktorovi ? mě to prostě leží v hlavě: horečka hned po zákroku.Já jen aby si něco nezanedbala.

monika
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 23:00
- Nahlásit

holky u nás je takový rachot, že já se nemůžu ani pořádně vydýchat. Ta malá je jak hurikán Katrina. S Dorkou řádí šíleně. Dorísek ji opečovává a snaží se ji zabavit. Malá je lump. Nejdříve vypadala, že neumí ani do pěti napočítat, ale je čertík.

žofka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 23:04
- Nahlásit

monika
A co jsi čekala ? nevinně se tváří každé štěňě,když příjde do nového,ale za pár dní je všechno jinak. Snad i proto,jsem raději pro ty menší plemena,ty snad z domu kůlničku na dříví neudělají. Já si to úplně živě ředstavuju,jak Fanča řádí,musí to být sranda.

monika
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 23:12
- Nahlásit

žofka
to teda je. Dcerka se naučila za dva dny se zavírat do pokoje, protože ta malá příšera šlohne všechno, co se jí postaví do cesty. Když začala štěkat na chou-chou panenku co dostala od Ježíška, tak prohlásila, že tohle teda ne a zakázila jí vstup do pokojíčku. Včera večer začala Fanynka příšerně štěkat. Já úplně ve vředu, co se jí děje a ona našla na schodišti plyšového psa a na toho tak příšerně řvala. Další šupa jsou kytičky na zahradě. Pivoňky už to mají asi za sebou.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 23:14
- Nahlásit

žofka
zítra zase operují a to bych se tam načekala......ale v pátek tam mám být hned brzo ráno......
Brut už spí s Denynkou v pelíšku...pochopil, že mu nikam neuteču

monika
Takže už se holka projevila, to je fajn.......a Dorinka je skvělá, alespoň se nenudíte...

žofka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 23:15
- Nahlásit

monika
Teď nechápu,jak se ti podařilo to napsat pod mým jménem. To teda čumím. Jinak já nejdu ještě spát. To je na mě moc brzo,čekám na film.

brut
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 23:16
- Nahlásit

monika
Tak to je teda pěkné kvítko......mám dost živou představivost a mlátím se tu smíchy..

žofka
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2006 23:17
- Nahlásit

monika
Sakra,já byla na jiné stránce už jsem myslela,že špatně vidím.

<< 1 ... 63 . 64 . 65 . 66 . 67 . 68 . 69 . 70 . 71 . 72 . 73 ... 107 . 108 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání