| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 11:34
- Nahlásit
žofka
Tak se to možná obejde bez řezání jen s antibiotikama. Uvidíš,co ti řekne dcera,až se vrátí. Budu držet palce.....a dej vědět.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 11:34
- Nahlásit
Všechny zdravím po víkendu.
monika
Dodatečně gratuluji ke svátku a hlavní dárek si přivezeš za týden. Vidíš jak to uteklo.
žofka
Přeju miminku hodně zdravíčka, ať krásně prospívá, abys sis ho mohla brzo přivézt domů. Terezka je hezké jméno a jestli bude druhá, tak bych se přimlouvala za Sisi.
Orry
Takže, jste měli krásnou procházku, fotky jsou pěkné, ještě se podívám do galerie, teprve teď jsem dočetla. Ještě že všechno dopadlo relativně dobře jak Rockýsek tak i Orry, to víš že Orry si to bude dobře pamatovat. Beník byl celkem hodný, až na to, že když v sobotu jela segra nakoupit, tak chtěl zase za nima, ale měl smůlu, protože já stála na kopečku a hned jsem ho sprdla, pak už se nepokoušel. V sobotu jsem s ním byla na procházce až na kraji Čerčan a v neděli byl se synovcem a jeho slečnou na Hlásce, takže se pořádně prošel. Pak tam měl ještě na návštěvě kamarádku a říkal muž, že toho měl až až a pak prý chrápal jak zabitý. Takže jinak byl hodný dokonce v pátek, když jsem přijela, tak ho pustil muž ze zahrady bez vodítka a on mě přivítal a pak letěl na roh a když jsem zařvala Bene ke mně, tak se vrátil a šel bez problému domů. Takže mi udělal radost.brut
Zdravím a jdu si přečíst jak strávil Brut víkend.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 11:38
- Nahlásit
Cezar
Ahojky, tak to vidím zlepšení....Beník se vše postupně naučí, jen ho chce pomaloučku učit. A uvidíš, že časem si začne i hrát...
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 11:56
- Nahlásit
Cezar
Děkuji,ano taky si myslím na Sisi,ale to má ještě čas.
Už jsem doma,mám venku další zub. Dneska to zase bolel,tak jsem se ptala,jak to,že to jednou bolí a jednou ne. Prý si za to z části mohu sama,je to prý psychykou.Čím víc se prý bojím,tím větší je předpoklad,že to bude bolet. Tak nevím jestli tomu mám věřit,já se bojím vždycky stejně a hodně a jednou to bolí a jednou ne.
Teď mě dcera docela vyrazila dech. Tu teplotu prý měl vnuk náhodou,protože má vyrozu,ale s prsíčkem prý nic nemá,žádný zánět,prý se do toho musel bouchnout. Když sem se zeptala,jestli dostal aspoň antibiotika,tak mě ještě seřvala,že na co. Tak nevím,ne že bych to malýmu přála,ale já to ložisko v prsíčku nahmatala. A má to oteklý až pod paždičku a že dostane horečku,jsem čekala,takže já té doktorce nevěřím. Já dceři nikdy do ničeho nemluvím,takže to nechám na ní,ona je evidentně spokojená s tím,co jí dr.řekla. Ale já jsem z toho na mrtvici.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 12:23
- Nahlásit
žofka
Vnouček má otok až pod paži a teplotu? To vůbec není dobré....nechci tě strašit, ale možná by jsi mohla tentokrát udělat vyjímku a zkusit zavolat k nějakému jinému doktorovi ( klidně i dospělému). Myslím, že to viróza nebude. Zkus se pozeptat a s dcerou promluvit...mohlo by to být něco o dost horšího.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 12:28
- Nahlásit
žofka
To trhání Ti nezávidím, mě vrtání nevadí, ale trhání jo. S tím vnukem se Ti nedivím, oni někteří doktoři jsou pěkní šlendrijáni, no snad to bude dobré.
brut
Jo máš pravdu, já to vidím také jako dost velké zlepšení, dokonce, když včera synovec se Zuzkou blbli s míčkem, tak se jim ho občas snažil ukrást, takže si myslím, že se doopravdy časem všechno srovná. On byl asi dost nedůvěřivý a až teprve teď začíná věřit, že je u nás doma. I muž říká, že začíná poslouchat a přes týden, že se od něj ani nehne.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 12:52
- Nahlásit
brut
Teď nebudu dělat nic,ještě počkám. Já se ani nestihla zeptat,kdy tu teplotu měl,jestli ráno,nebo večer,jak na mě dcera zvíšila hlas,tak jsem zvedla kotvy,protože by to dopadlo špatně. Znám se a už to tu nejednou bylo. Malej ale teď vypadal dobře. Zítra se tam stavím,ale jen kvůli němu,protože jsem šíleně vytočená. Já nevěřím,ikdyby ho někdo v pátek ve školce bouchl do prsíčka,že by ho to tolik bolelo do dnes. Prostě nevěřím.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 12:54
- Nahlásit
brut
Teď jsem si přečetla jaký měl Brut s Denynkou krásný víkend, Brut je pěkné číslo, ale ani se nedivím kdyť je to ještě mlaďoch, tak má nárok. Samozřejmě. že by se mu to líbilo několikrát týdně, ale oni jaksi nechápou, že člověk by to těžko zmáknul.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 12:55
- Nahlásit
žofka
Stejně bych pro jistotu někomu zavolala a zeptala se. Pokud zítra za vnoučkem půjdeš, budeš mít po ruce argumenty, které by na tvou dceru mohly zabrat.
Cezar
On si určitě potřeboval zjistit, jestli to s ním myslíte vážně. Asi už vše pochopil a srovnal si v hlavičce, takže pomalu bude dělat pokroky. Myslím, že časem bude běhat i venku na louce na volno.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 12:57
- Nahlásit
Cezar
Dneska je moc hodňoučký pesánek. Myslím, že mu je horko a ještě doznívá únava z víkendu. Zítra půjdeme na agillity a to ho zase trochu utahá. Tak jen doufám, že mu to nějakou chvilinku ještě vydrží.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 13:07
- Nahlásit
brut
Taky doufám, že se toho na volno jednou dočkáme. Přála bych Ti moc, aby to Brutovi chvilku vydrželo, ale když oni mají tolik elánu a odpočinek jim stačí poměrně malý. Jsi ale dobrá, že se mu takhle věnuješ, no ale kdybych už byla v důchodu, tak bych také asi něco s Beníkem prováděla, aspoň by měl člověk smysluplnou náplň.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 13:26
- Nahlásit
Cezar
No pokud chci ve zdraví ( alespoň relativním) přežít, tak musím hledat různorodou náplň pro Bruta. Jinak by mně někde uvláčel či něco podobného.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 13:44
- Nahlásit
brut
To máš pravdu, muž si furt stěžuje, že Ben na vodítku tahá. Já mu říkám, že se s ním musí pořádně projít svižným tempem, aby se trochu unavil, myslím Ben, ale u nás by se spíše unavil páníček. Já s ním chodím na stopovačce a mám to bez problémů a on se aspoň trochu vylítá, i když mám někdy problém to ustát, ale zatím je to bez nehod, akorát dnes mám na jedné ruce puchejře, jak mi stopovačka projele rukou. Já jí zatím radši držím, ale on na ní chodí dobře, takže jí povětšinou tahá za sebou po zemi a až konec je zvednutý jak ho držím. Takže u nás spíš Ben uvláčí páníčka.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 14:33
- Nahlásit
Děvčata loučím a jdu domů, takže nashle zítra.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 21:58
- Nahlásit
Holky,teď jsem dostala SMS od známého,jestli nemám zájemce na křížence zlatého a labradorského retrývra. Jo,vidíte dobře. A to není všechno. Je prý bez PP a štěně stojí 1000 Kč. Tak nevím,jestli se mám smát nebo zuřit.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 23:04
- Nahlásit
žofka
zkus dceru ukecat at s malým zajde třeba i za jným doktorem. Může mít zánět jako hrom a bude to pak ještě horší.Jestli si tam něco nahmatala tak to není dobré. Já nechci přivolat nic strašného, ale švagrová přišla málem o prso a taky měla jenom zduřelé prsní žlázy, dostala zánět a byl průšvh na světě. Chlapi to můžou dostat taky. Je to vleklé a vrací se to.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 23:16
- Nahlásit
žofka
trochu jsem se poptávala a být tebou, tak doporučím dceři, ať změní doktorku.Tohle opravdu vypadá na zánět prsní žlázy a není to zrovna moc dobré, pokud se něco zanedbá.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 22 Kvě 2006 23:34
- Nahlásit
Holky,jste hodný,že na mě myslíte,já na to taky pořád myslím. Je tu ještě jeden dětský lékař,sice trošku svérázný a nevím jak je na tom teď s alkoholem,prý dřív pil. Ale jako lékař prý je dobrý. Zítra se na malýho zajdu podívat a když to bude stejný,budu to řešit. Rozhodla jsem se,že i za cenu lži,jako že jsem volala někam atd. Sice lhaní není má parketa,ale kvůli malýmu to klidně přežiju. I kdybych se měla s dcerou pohádat a vzít ho někam sama. Manžel tady není,ale lituje,že s ním nejel hned na pohotovost.
Tak se pořád modlím,ať to nakonec není,to,co si všechny myslíme.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 07:28
- Nahlásit
žofka
držím palečky at malý moc netrpí. je to dost nepříjemné.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 07:41
- Nahlásit
ahojky pri uterku
dneska nas ceka veterina..Orrycka ockovani a Rockyska cipovani....
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 07:49
- Nahlásit
Zdravím všechny.
Orry
Včera jsem Ti psala jak bylo o víkendu. Koukám, že dnes máte příjemnou náplň odpoledne. Tak ať se pejsci moc nebojí.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:00
- Nahlásit
Cezar
jj cetla jsem, Benik je sikulka jde to krucek po krucku, ale jde a to je hlavni!! uz se tesim, jak se nasi pesani budou spolu prohanet na volno
mnoo Rockysek se jeste neboji, to je takove trdlo, co nevi co ho jeste poradne ceka..s doktorem je kamos a v cekarne se vsema pesanama...orry se klepe strachy a nechce chodit...
jinak jak jsme byli s nikou00, tak seznameni s Jimmym probehlo dobre..ze zacatku (to Orry vzdycky, jak je nervozni)byl Orry trochu odmereny, ale jen co se dostali na volno, bylo to ok, takze snad i s Benikem to na podruhe vyjde...
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:26
- Nahlásit
Ahoj holky,
my už máme dneska veterinu za sebou. Teda mi tady žádného pořádného veta nemáme,on je spíš přez dobytek.Jednou mi říkal,že psi studuje sám pořád po večerech. Proto také,když je třeba,jezdíme jinam. Ale když auto není,není zbytí a musím k němu. Ale zaplať pánbůh zatím nám to vždycky nějak vyšlo. Našli jsme si totiž velmi dobrého veta,ke kterému jezdíme,když potřebujem o výkendu.
K tomu našemu chodím jen na očkování a občas se psem vymačkat anální žlázy. No a to je náš aktuální problém. Mačkaly jsme naposledy někdy asi v lednu.Až do svých 8 let s tím neměl žádné problémy,ale poslední 2 roky,jak se začne vozit po zadku,jdeme na mačkání. Holky,ale teď mě na to nijak neupozornil a on má zánět jako prase! Já si vůbec ničeho nevšimla,přes ty chlupy konečník vidět není a po zadku se taky nevozil. Dneska ráno měl trochu řidčí kadění,tak jsem mu šla osprchovat zadek,měl tam bouly plnou hnisu,ta pod tlakem vody praskla. Konečník má celý bolavý. Já jsem z toho na mrtvici. Ten bolavý konečník mu vet ještě mačkal,já řvala se psem. Mám výčitky svědomí,ale když on nejevil,žádné známky,že má potíže. Dostaly jsme antibiotika,teda já si je vyprosila,on mu je chtěl dát až když by se to nehojilo. Neměl ani pořádnou mast,řekl mi,že mu to můžu mazat jakoukoliv hojivou mastí,kterou mám doma,tak jsem mu řekla,že nic nemám. Možná bych něco našla,ale chtěla jsem vědět,jestli něco najde. Tak mi dal oční framykoin. No síla,ale ono je to asi fakt jedno,hlavně když se to něčím hojivým maže.
Nemáte tip na nějakou dobrou hojivou mast? Teda je fakt,že on ji na tom konečníku nesnesea hned se vozí po zadku,kdoví,jestli by nebylo lepší to nechat tak,ať si ho ještě neporaní.Já jsem z toho celá špatná. To je teda ráno.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:43
- Nahlásit
žofka
Matýsek dostal na zánět žláz nějakou mastičku, která se zastrčila do konečníku a jak se vyndavala tak se jemně vymačkávala, ale zaboha si nevzpomenu jak se jmenovala a segru nemohu zastihnout. Zkus se zeptat v lékárně, aspoň u nás nornmálně veterinární léčiva prodávají, tam by ti určitě poradili. Je to nepříjemné, přeji brzké uzdravení.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:07
- Nahlásit
Cezar
Dík,ale u nás v lékárně nic pro psy nemají. Pokud název té mastičky zjistíš do konce týdne,manžel mi ji po cestě domů koupí.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:20
- Nahlásit
žofka
Zkusím odpoledne zavolat sestře, to by měla být doma, jestli ji ještě nemá a nebo když tak zkusím zavolat sestře na veterinu, ta by mi to snad také řekla. Matýsek na žlázky také hodně trpí, musíme s ním dost často chodit a nebo mu je někdy přes zimu vymačkáme sami, ale není to tak profesionální, no ale aspoň trochu se nám vždy povede vymačkat. Já teďka furt hlídám Beníka, jestli také nebude mít tyto problémy, ale snad né, je to povětšinou problém menších pejsků. U Cézara jsem vůbec nevěděla, že nějaké anální žlázky existujou, ale vím, že je to pro pejsky hodně nepříjemné.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:37
- Nahlásit
Cezar
Tak jo,dík. No vidíš a nám vet řekl,že se u tak malého psa diví,že je to problém spíš velkých psů,tak co je tedy pravda. Ostatně je to jedno,náš na to trpí a budem tedy chodit mačkat ne dvakrát,jak doporučoval vet,ale čtyřikrát za rok.Myslíš,že bych měla nechat zkontrolovat i to osmiměsíčního prďolu nebo je na to ještě čas. Já o tom někde četla pěkný článek,ale tohle mi nějak uniklo.
Jinak holky,teď jsem se byla podívat na malýho.Musím se přiznat,že jsem asi trošku včera zpanikařila. Ale když člověk ví,co všechno se může stát. vypadá to,že zcela náhodou fakt malej chytil virózu. To prsíčko je aprosto v klidu,už není ani zarudlý a při pohmatu nebolí. Já mám takový pocit,že když jsou vnoučata nemocný,že to všechno vidím úplně jinak než když šlo o moje děti. Jsem asi příliž velký pesymista. Asi je to taky tím,že na stará kolena toho člověk ví víc nebo já nevím. Jenže když ho to bolelo a druhý den měl teplotu,tak se mi to zdálo jako moc velká náhoda a samozřejmě jsem to dala do souvislosti. Malej vypadá zdravě,nic mu přes dennení. Jen už druhý večer včera měl teplotu a to bude opravdu asi k té viróze. Nakonec zítra mají jít na kontrolu. Tak uvidíme. Je pravda,že to prsíčko bude asi souviset s tím,že nám říkal,že ho ve školce někdo pěstí do něho bouchl. Asi budu muset ty děcké nemoci přestat brát tak vážně.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:41
- Nahlásit
Koukám,že sekám plno chyb,ale to já vždycky,když spěchám a přitom chci toho hodně napsat,tak sorry. Jinak jsem v češtině dobrá,vážně,nekecám
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 10:02
- Nahlásit
žofka
Nic si z toho nedělej, nikdo nejsme bezchybný, já také kolikrát nasekám chyb až to není hezké. Na ty žlázky, co jsem vypozorovala a znám větší psy, což tím že jsme měli ovčáka, tak jsem jich znala více než malých, tak jsem neznala většího psa, který by na ně trpěl, ale co jsem znala menší pejsky, tak na to trpěl snad každý. Ale náš veterinář, když jsem se s ním o tom bavila, zrovna jsem totiž byla s Matýskem já, když měl ten zánět, tak říkal, že některý pejsek na to trpí a některý né, ale že je vždycky lepší, když se to pejsek naučí sám. No ale je to fakt individuální. Možná být tebou, tak až půjdete někdy k veterináři, tak se ho zeptej ať se jenom podívá jestli je to v pořádku, protože také říkal, když se pejskovi začne pomáhat v vyprazdňováním těch žlázek, tak pak už se to musí čistit furt, takže dokud to není potřeba, tak si to ten pejsek zvládne sám, ale přesto ho radši hlídej, třeba je doopravdy šikovný a pak by to bylo fajn. Nikde není psáno, že to musí mít každý malý pejsek.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 23 Kvě 2006 10:05
- Nahlásit
žofka
Jo ještě k tomu Tvému vnoučkovi, je dobře, že to vypadá fakt na tu virózu, ale věř tomu že nejsi sama, co mám kamarádka babičkama, tak všechny říkají, že jsou o vnoučata mají větší strach, než měli o vlastní děti, takže vidíš je to všude stejné.
|