| Autor |
Zpráva |
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 21:23
- Nahlásit
brut
Hele,nejsou náhodou ti chlapi všichni stejní? Je mi to nějaké povědomé. U nás už je to dlouho tak,že když něco navrhnu,tak to tak prostě musí být a může vymyšlet co chce.A že se snaží,ale větčinou přijde s takovou ptákovinou,že se akorát rozčílím. Ale za ty leta už přišel na to,že mám vždycky pravdu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 21:34
- Nahlásit
žofka
Jj, tak je to i u nás, jen mně dokáže vytočit k nepříčetnosti, když něco vymyslím, nakreslím...a on se na to podívá a řekne, že se to nedá udělat. Pak přijde někdo na návštěvu, já jim návrh ukážu a slyším, že to je výborný nápad atd. V tu chvíli je všecho ok a může se začít dělat.
Zrovna teď je zářný příklad kotec. Je vymyšlený, konzultovaný s mnoha lidmi co mají velké psy, ale přítel si usmyslel mně poučit o nepraktičnosti. ...dovedeš si představit, jak to dopadlo? Šel s Brutem na procházku a já soptím u počítače.
A to jsem si myslela, že Brut bude mít místo venku hotové do konce května, s tímhle přístupem budu ráda, když postavíme kotec do zimy. To už Brutovi bude jedno, jestli spí venku nebo uvnitř. Prostě chlap........a to ví, že i já mám téměř vždy pravdu...protože na rozdíl od něj se vždycky ještě radím s odborníky nebo alespoň s lidmi, co tomu rozumí.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 21:49
- Nahlásit
brut
No jo no,co chceš,vždyť je to jenom chlap.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 21:56
- Nahlásit
žofka
máš pravdu...
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 22:02
- Nahlásit
brut
Však já vím.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 23:05
- Nahlásit
žofka
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 23:08
- Nahlásit
brut
To jsme si pokecaly.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 23:26
- Nahlásit
žofka
Ale já myslím, že jo......vše důležité jsme si řekly a to ostatní domyslely....... přítel se už vrátil, Brut sbaštil večeři a konečně zalehl a spí.
Jen mně trochu začíná trápit Denynka. Od pondělí každou noc několikrát kňučí. Tak vždycky vstanu a chci s ní jít ven, to se začne odtahovat a schovávat za Bruta. Pak si zase lehne a chvíli spí. Po nějaké době je to nanovo. Dneska jsem jí už nemilosrdně vzala ven s tím, že se jí určitě chce čůrat. A ono nic. Tak nevím, co si mám o tom myslet. Přes den je klidná a kňučí, jen když chce něco dobrého nebo si lehnout na místečko a jsou náhodou zavřené dveře. Když se jí chce čůrat, tak je naučená si štěknout ( a to funguje stále).Zkoušela jsem jí prohmatávat, nezdá se mi, že by jí něco bolelo. Občas se hůř zvedá ( teda pomaleji a tak jakoby těžkopádně), ale to se většinou děje, když je chladno. Pořád jí jedním okem pozoruju a nemám pocit, že by se s ní něco dělo. Tak jsem z toho celá nesvá.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2006 23:30
- Nahlásit
brut
Ale však já jsem to tak taky myslela,že jsme si pěkně pokecaly,však je to pravda.
S tou feňulou nevím,co by to mohlo být,to vypadá jako by ji něco zabolelo.Ale nevím.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 00:12
- Nahlásit
žofka
taky mi to tak připadá, jenže nemůžu přijít na to,co by to asi mohlo být. No, budu hledat dál a když tak jí vezmu k vetovi, pro jistotu.
Jdu spát, teď jsem psíky uložila a tak jsem zvědavá. Přeji ti dobrou noc
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 07:48
- Nahlásit
brut
Zdravím. Nechci tě strašit, ale radši s ní k vetovi dojdi, Cézar nám takhle kňoural v noci a pak mu praskly žaludeční vředy no a to byl konec. Chraň bůh nepřála bych ti to, ale vždy je lepší jít včas, můžou to být třeba jen optřebované klouby stářím a když se chce třeba jen jinak uložit, tak to bolí. Přeju, aby to byla radši jen nějaká prkotina.
Orry
Včera jsem se nestačila ani rozloučit. Beník je na lidi i děti strašně hodný a strašně rád se mazlí až je někdy trapné, jak otravuje, ale jak jsem již psala, některé psi těžko snáší.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 08:36
- Nahlásit
Cezar
ahojky, je dobre, ze Benik nezanevrel na lidi...a s tema pejskama..mnoo zkratka mu nekteri voni vic a jini min
tak zitra je uz konecne zase patek...a opet prodlouzeny vikend..to si Benika uzijes vid? ja budu s pesanama jen do soboty pak jedu s pritelem k jeho tatovi a tam pejsi nesmi, coz me teda pekne stve....
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 09:52
- Nahlásit
Orry
Tak to se ti nedivím, že tě to štve, mě by to také štvalo. Já když jsme si pořídili Cezara, tak jsem řekla, že kdo nás vezme se psem tak tam pujdem, ale jinak né. Taky na cahtě nechodíme do jedné hospody, přestože jí mají naši známí, ale psi tam nesmějí, takže i když nás furt zvou, tak tam nejdeme. No ale u otce tvého přítele je to přeci jenom něco jiného, to je pak těžký se rozhodnout, ale pro klid v rodině, holt jeden den budeš asi muset pejsky nějak zaopatřit jinak. Jo, aby se muž nenudil, tak mu Ben zase včera zdrhnul. Ale tak blbě, že když šli z procházky tak mu soused nabízel sazeničky salátu, no a muž Beníka přivázal u branky, protože se z jeich psem moc nemusí, a šel pro ty sazeničky. No a náš Beník než by čekal tak prosímtě nevím jak, ale normálně přerval stahovák fakt přerval a zdrhnul. No přišel prý za 1/2 hodiny úplně vyřízený jak byl ulítaný. Takže muž s ním zase nemluví. No mi se s ním určitě nenudíme.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 09:56
- Nahlásit
Cezar
Ahojky, tak dneska v noci byl klid. K vetovi s ní stejně zajdu, mám totiž pocit, že už malinko hůř slyší, tak aby jí pořádně prohlídl. Jen mi prosím napiš, jestli měl Cézárek ještě nějaké jiné příznaky ( třeba špatně začal baštit nebo něco podobného). Můžu totiž s Denčou jet až po neděli, protože neřídím a přítel má pohotovost, což znamená, že je až do noci v práci.
Orry
Tak to já si budu užívat.......v sobotu máme hrnčířské trhy a cvičák, v neděli další výstavu - tentokrát v MB. Kdyby jsi viděla, jak se mi tam nechce........a tak jsem si naplánovala nějakou větší procházku po okolí s Brutem, to aby zase poznal jiné kraje a místa.....jen musím najít něco s vodou, aby se mohl vykoupat. My totiž nemáme psa, ale kachnu.
Jo, ještě jsem se chtěla pochlubit. Včera jsem zase byla s Brutem u vody ( a neschodil mně) a tam plavali 4 kachny. Brut přiběhl na břeh, kouknul se na ně, skočil do vody, já zařvala nesmíš, tak se od nich otočil a plaval pryč. Tak jsem měla velkou radost, jak nám to ve vodě jde. Potom už jsme blbli na poli a najednou zase kačeny...Brut se na ně podíval a otočil se od nich pryč. Huráááá, to už vypadá na malinký pokrok ( nebo mu konečně došlo, že pokaždé když k nim běží, tak odletí).
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:10
- Nahlásit
ahoj holky....
taky sem vcera pozorovala maly pokrok..mozna vytusili ze se jich chci zbavit a jak poslouchali...a dokonce oba najednou....udelali sme velkou prochazku v poli....oba byli jak prasata...ale nez sme dosli dom, tak se nakym zazrakem ocistili a byli ok...
jimmy se uz pomalu uci lehni...
jinak dneska rano sem krakeny vypustila na zahradu a nez sem to doma po nich poklidila a zavolala je zpet...pripravila jim snidani tak tam blbli..jimmy otravoval sandy....no a kdyz sem pak koukala tak jimmy mel-ma natrzenou kuzi pod okem....
tak nevim jestli se prastil nebo jestli mu to udelala sandy...
nooo a brut...
dneska jdeme na tu kastraci..tak drz palce
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:11
- Nahlásit
Ahoj holky.
brut
No vidíš,šikovnej chlapec. To je jedno,co si myslí,hlavně když pochopil,že nemá cenu se námahat k nim letět,když ho odvoláš a nebo odletí.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:12
- Nahlásit
nika00
no vidíš,všichni ti říkáme,že se to zlepší.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:18 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit
žofka
no joo jenze oni jsou jak pocasi...
nekdy poslouchaj nekdy vubec...
jooo a taky sem vcera chytla prvni letosni lezouci kliste hruuuza...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:25
- Nahlásit
nika00
Neboj, palce budu držet určitě. Jinak ti můžu říct, že zákrok trvá chvíli a kočička je potom sice malátná ( kdo by po narkóze nebyl, že?), ale netrvá to nijak dlouho. Taky většinou netrpí žádnými bolestmi a protože jde o malý zákrok, tak se jim to dobře hojí. Na rozdíl od psů prý nemají tendenci si vytrhávat stehy ( ale to bych řekla, že je individuální).
Včera mně přišel mejlík od kamarádky, ta nechává kastrovat každou kočku ( a že jich má). Tak se zbytečně nenervuj a uvidíš, že to dobře dopadne.
a s tím posloucháním. Pořád si myslím, že oba vědí nebo cítí tvoje rozpoložení a nerozhodnost. Ve chvíli, kdy si budeš jistá, tak se vše začne obracet k lepšímu. A včerejšek je vynikajicí ukázka pokroku ( jen neusni na vavřínech, protože dneska to může být jinak,tak ať ti to není líto).
Už jsi byla s Jimmiho nožkou u veta? Já včera večer četla článek o křivici a tam je jeden z prvotních příznaků podivné kulhání ( způsobeno je to špatnou skladbou stravy a postihuje to nejvíc mlaďochy). Léčbu musí určit jedině vet..
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:30
- Nahlásit
žofka
Taky si říkám, že je mně úplně jedno, proč poslechl. Jsem zvědavá, jak to bude dál..
nika00
Brut je nastříkaný a pořád se drbe, tak jsem ho včera nemilosrdně prohlížela ( trvá to moc dlouho a jeho to nebaví, ale má hošánek smůlu) a co mysliš? Měl na sobě přisátá klíšťata. Takže spreje nezabírají ( asi je to tím koupáním, ale psali na něm, že to nevadí, jen se musí přestříkávat), tak má dneska za úkol přítel koupit obojek. Tak to jsem zvědavá jak ten bude účinný.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:35
- Nahlásit
brut
no ja zas slysela od kamaradky ze jeji kocka se lizala a lizala az si stehy vylizala... a pry mel bolesti ale za tyden uz byla naprosto ok....
jinak kastrace kocky mi neprijde jako banalita..vzdyt ji otevrou bricho a vyndaj ji to chudince..pak to urco boli...ale je to individualni...
jinak s nozkou sem nebyla....mozna to vezmu dneska vsechno naraz...musim vzit kocku i zaroven sandy na ko ana ockovani....pak odvezu sandy dom...(kocku pry vyzvednu kolem 21hod) potrebovala jsem nakoupit granule atd....tak ze bych vzala jimmyho az zas pojedu pro kocku...no neviiiim
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:36
- Nahlásit
brut
me obojky nikdy moc nezabrali..ale je fakt ze sem teda nekupovala nejak extra kvalitni...ale pomahal na frontline...pak sem k tomu jeste vystrikavala napr pred prochazkou v trave, v lesse atd....ale sandy se z toho smradu toho postriku muze zblaznit..hned se musi vyvalet aby chytla jinej pach
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 10:56
- Nahlásit
brut
Cezar už přesně nevím, ale ty nohy se také špatně zvedal a pak začal kulhat, s tím jídlem fakt nevím, ale jedno vím jistě, on vždy spal spíš natažený na boku teda v noci, když spal tvrdě, ale ty poslední noci byl furt stočený do klubíčka a když jsem ho chtěla, aby spal na boku, tak se sice tak položil , ale jen na chvíli, za chvílise znovu stočil. Zřejmě jak ho bolel ten žaludek, tak ho to když byl natařený bolelo víc. Jestli jedl to si fakt už neuvědomuji. A Brut já jsem Cézarovi kupovala obojek Kiltex, sice stojí dost, ale můžu říct, že učinkoval bezvadně a že Cézar měl tak kolem 36 kil nebyl nějaký drobínek. Zezačátku jsem také moc obojkům nevěřila, ale když koupíš kvalitní tak jsou fajn. Tenhle Kiltex je na 7 měsíců, takže pokryje celou sezonu a může se s tím koupat o stošest. Cézárek byl také pořádná kachna. Jinak jsem tady také vyčetla, že obojek Preventin je také dobrý. ale já ho nikdy neměla. Koukám, že ti Brut dělá radost, to je fajn. Nám Beník zlobí a zlobí. Přečti si co jsem psala Orry. S deninkou jestli teda neblbnu a nepletu si jméno to nemusí být tak špatný, ale určitě nějaký důvod to bude mít. Možná i jenom to že špatně slyší a teď jí ty zvuky co předtím v noci slyšela chybí, vše je možné. Náš Cézar se celý život nebál žídných petard ani bouřky nic a když ale pak začal špatně slyšet, tak se začal strašně bát bouřky, to byl úplně k neuklidnění a zalízal kam mohl. Takže klidně to může být i takováto prkotina, ale člověk nikdy neví a pejskové nám to bohužel neřeknou.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 11:01
- Nahlásit
nika00
Vidíš ono se to vše podá, včera jsem ti tady psala, že Beník není o nic lepší. Vše to chce čas, věřím, že si zvykne. Je fajn jestli ho aspoň můžeš pustit na volno, já si to vůbec nemůžu dovolit, protože je v tu ránu vtrapu. Orry jsem dnes psala jak zase včera zdrhnul mužovi. Asi skončíme v Bohnicích, ale do útulku by jsme ho nevrátili. To fakt radši půjde na kastraci, aby se zklidnil. Jo držím palečky ať vše kočičce dopadne dobře. Napiš pak jak na tom je.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 11:14
- Nahlásit
nika00
Tak si nech předepsat uklidňující léky...po nich se nebude tak vylizovat a ty nebudeš trnout strachy. Nemusíš se bát, jen jí malinko zklidní. Já je mám taky připravené...sice jen na první dva dny, ale i to je myslím lepší než s ní běhat znovu k vetovi.
Brut byl nastříkaný Frontlinem...a samé klíště
Cezar
Děkuji, přítel má za úkol koupit Kiltex, protože je zároveň proti blechám a ty nám na dvůr může přitáhnout kde jaká toulavá kočka. Preventix je jen proti klíšťatům, jinak účinkuje moc dobře.
Koukám, že se tvůj muž s Beníkem opravdu nenudí. On asi bude zdrhací...to je smůla, ale snad se to časem poddá. Třeba mu jen procházky nestačí a potřebuje se pořádně vylítat. Nemáte někde poblíž velikou louku, na níž by jste ho pustili? Pokud začne utíkat, tak nám radili otočit se od něj, volat na něj a běžet opačným směrem. Nemusíš nijak rychle, stačí, když Beník uvidí, že běžíš pryč. Teda u Bruta to moc nezabírá, on se ještě koukne, jestli to myslíš vážně a jde si po svých. Vy to ale vyzkoušet můžete....třeba se tak naučí přivolání a budete ho moci pouštět alespoň na louce.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 11:34
- Nahlásit
brut
aha ja pouzivam frontline tu vodicku mezi lopatky a sprej difusil...kliste mela zakousnute jen malokdy...spis po ni lezou ale ty hned vychytam...
jinak s kockou uvidim..poradim se s vetem...
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 12:13
- Nahlásit
brut
Já mám strach, že na Beníka to také nebude učinkovat, on má strašně moc energie a prostě potřebuje lítat a to i kdyby mě bylo dvacet, tak mu stačit nebudu. Jinak na stopovačce je přivolání celkem slušný, nemůžu po něm za chvíli chtít zázraky. Kdyby aspoň reagoval na balonky, tak ho proženu s balonkém a možná by byl klid, ale jeho hračky absolutně nezajímají. Občas se mi ho podaří vyprovokovat na zahradě a to pak lítá jak blázen, klidně oběhne 10x barák a to fakt jsou mety. No a kdybych ho i na louce pustila, tak louka je u lesa, takže než bych stačila vůbec ho přivolat, tak by byl v lese a to netvrdím, že bych se mi to muselo podařit, myslím to přivolání. No uvidíme, muž ten má smůlu, ví dobře, že mě nezlomí a že Beníka nedám, tak holt musí vydržet a přinejhorším fakt půjde Beník na kastraci, aby se zklidnil. Lepší kastrovaný pes, než zastřelený.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 12:14
- Nahlásit
brut
Tak to já jsem s obojkama spokojená už roky,frontlain jsem loni spíš zkusila ze zvědavosti,ale i s ním jsem spokojená. Jen to přijde dráž.Já totiž vždycky nasadila obojky na jaře a na podzim vyhodila a víc sem se nestarala. F je na tolik psů nebo na velké psy podle mě drahý.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 12:18
- Nahlásit
Cezar
jj celkem me to stve, ale meho pritele rodice jsou rozvedeni a Martin s tatou stavi chatu na orliku..a tak musi pomahat..ale nova pritelkyne jeho otce nechce psy v baraku..takze mam smolika, ale pry az se ta chata dostavi, tak tam je budu moct brat jedu tam kvuli pritelovi a taky trochu pomoc na tu stavbu, takze by se stejne asi psiska pletla..jinak si taky vybiram mista kam pesove smej a kam ne
brut
tak to si budes skvele uzivat vikend..s tou vystavou to ber spis jako vylet..alespon se skvele projdete!! jinak gratuluju k uspechu s brutikem..vsak on taky ten rozum bude mit neboj
|
brut
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2006 12:19
- Nahlásit
nika00
Tak jsem si přečetla tvůj nový dotaz...a protože mám obavy, že zase se někomu nebude líbit, co napíšu, tak ti odpovím raději tady.
Můj bývalý manžel šel raději hrát fotbal, než by šel se mnou a s Denynkou ven. Bohužel mu toto zůstalo i když se narodily děti a tak jsem ven chodila jen já, děti a pes. Musím říct, že snad ani jednou se nestalo, že by dal přednost nám ( nebo Denynce)před fotbalem, hospodou a kamarádama. Takže jsem po nějakém čase ( a musím říct, že po dost dlouhém ) usoudila, že už mu napořád budou přednější všichni okolo než my a odešla jsem od něj.
Paradox je v tom, že má přítelkyni, která je dost těžce nemocná a on se musí starat o jejího psa........vážně se docela dost bavím.....kór, když si představím, jak psa venčí třeba v době fotbalového zápasu..
Teď mám přítele, který moji lásku ke zvířatům respektuje a snaží se i na všem podílet. Ne, že by z toho byl pokaždý odvázaný, ale chápe, že bez nás se psi, kočka ani osmák neobejdou.
Takže moje rada je, zkus to s Liborem v klidu, venku ( bez psů, fotbalu, kamarádů) probrat a snažte se domluvit. Pokud to nepůjde, tak zřejmě nebude ten pravý a budeš si muset počkat na jiného ( nebo si ho najít). Jen se prosím nesnaž za každou cenu udržet něco, co udržitelné není. Pak to víc bolí a člověk je z toho nešťastný a otrávený...pak mu přijde každý jiný lepší a může udělat ještě větší chybu.
|