Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Žofko jsem tady
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 107 . 108 . >>
Autor Zpráva
Orry
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 10:56
- Nahlásit

nika00
tak to ja taky nevim...nic mi o tom nerikala, ale vim, ze se ted s Hankou styka dost casto...Verca je nekonfliktni typ...a je zvykla delat ocaska, cehoz Hanka moc dobre umi vyuzivat..(viz pikovice!!)....mam o ni trochu strach, Verca je skvela..mrzi me ze se ted tolik nevidame, ale deli nas ta skola x prace ale pristi CT snad pujde zase s nama do skolky

teda Jimmy musi byt taky pekny komik...jak vzdycky blafne

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:07
- Nahlásit

ty brdo svato.....ted za mnou prisli ze budu muset namluvit vzkaz na zaznamnik.....chapes to??s mym hlasem??? no ja se du zabit....

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:08
- Nahlásit

Dobré ránko (nebo skoro poledne?)

monika
Na severní Moravu bohužel nejezdíme, tak to budeme muset počkat se shledáním, až tady někdo zorganizuje celorepublikový setkání. Bohužel je to od nás moc daleko.....ale tvoje doginky bych moc ráda viděla na živo.......tak snad to nějak vyjde

žofka
Ale já jezdím občas na jižní Moravu a to kousek od Znojma, tak to bych mohla nějak vymyslet, tu návštěvu u tebe....ale až v létě,teď musí děti do školy a přítel do práce
Roník je chabrus na zadní packy, takže ležel na bříšku, zřejmě se nestačil otočit.....pravda je, že kdyby ho Brut chtěl zakousnout nebo mu jinak ublížit, tak by měl příležitost.Protože moje odtržení a potrestání přece jen chvíli trvalo. A nic z toho se nestalo, tak pevně doufám, že máš pravdu a bylo to "jen" vymezení pozic.......stejně jsem z toho ale dost nesvá

Cezar
Já byla z Bruta tak překvapená, že jsem se pak bála ho pustit k Ronečkovi....ale pak už byl klid. Pořád nevím, co si o tom mám myslet....hlavně jsme si ani jedna nevšimla spouštěcího mechanismu, tak nevím, co tu reakci vyvolalo......jen doufám, že se nebude prát, protože bych nerada chodila se psem s náhubkem a trnula hrůzou, kdy mně ho kde jaký pes zakousne nebo s kým se porve
Myslím, že Beník nikdy nějaké hraní nezažil, takže se to musí naučit....a protože má šikovnou paničku, která ho má ráda, tak bych to viděla pozitivně. Chce mu to dát čas a on se chytí

nika00
Když jsem četla jak Jimmi okousal nohu od stolu, tak jsem si vzpomněla na kamaráda, ten měl stejný problém....nakonec pes dostával na noc kost a byl v chodbě, kde nemohl nic vyvést......možná by stálo za to něco podobného vyzkoušet.....a s tím neposloucháním....u nás to bylo taky, trvalo to nějakou dobu, ale teď už je vše v pořádku, tady platí opravdu jen a jen důslednost spojená s láskou

Orry
Tak ty máš doma balónkovýho maniaka? to je dobře....při tom se krásně vyblbne a ještě se spoustu povelů naučí ve hře....je mooooc šikovný Rockýsek

Orry
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:14
- Nahlásit

brut
no ja mu hazela klaciky, nebo takovy gumovy balonek, tak za nim behal..ale tak nejak decentne a neprinasel mi ho..ale vcera jsem nasla stary Orrycka tenisak a tak jsem ho vzala ven..byly tam dve zlatandy a ty ho chtely, tak jsem jim ho hazela a Rocky tak napul behal s nima....mnoo a pak vecer jsem sla po terase a rockys byl na volno...a chtel se honit..a ja rikam, skoda ze nema ten micek a mamka sahla do kapsy a vyndala ho..tak jsem ho hodila poradne daleko a myslela ze se mi na to spunt vyprdne a on letel jak blazen a prinesl ho prede me...pak mi ho pokladal a hazel po me ocka, aby mohl aportovat strasne ho to chytlo...kdybys videla tu jeho radost a pak prisel dom a padl

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:19
- Nahlásit

smarja holkyyyyyyy tak sem to namluvila....3x a snad si vyberou...no hroznyyyyyyyyyyyy.....slyset svuj hlas...no hruuuuza....

brut
jj dneska planuju jit do zveraku a koupit takovou tu drevenou noc....jinak on je nanoc v chodbe...ale tam je hned jidelna a nejsou tam dvere...takze sranda...

Cezar
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:20
- Nahlásit

Orry
Já nevím, jestli vůbec Beník ví na co hračky jsou. No ale to se nedá nic dělat. Horší je, jak se včera mužovi serval, tak když ho muž odtáhl tak se snažil i ohnat po něm. Takže koukám, že se snaží o to být ve smečce před mužem. Je zajímavé, že já s ním takové zkušenosti nemám. No nevím co s nimi budu dělat, ale nějak to budu muset vyřešit. Nějak se oni dva nemůžou sehrát. Já si myslím, že muž ho furt přirovnává k Cézarovi a to není dobře. Nemůže v něm hledat to co uměl Cézar, toho jsme také nejdřív museli vychovat. Budu muset muže přesvědčit, že ho musí on vychovávat také a né jen já. Jinak Beník to na něj bude zkoušet furt. O mě muž říká, že jsem generál, takže zřejmě mám nějakou vrozenou autoritu, i když já si to o sobě nemyslím, ale je fakt, že já s Beníkem problémy nemám a neměla jsem je ani s Cézarem. Jenže to bylo zlaté zvíře a to co jsem já ho naučila muž jenom převzal. Bohužel nejsou všichni psi stejní a to hlavně musí muž pochopit.
Nika
To jsi musela být pěkná, dovedu si to živě představit. Když si přečteš co jsem teď psala Orry, tak pochopíš, proč teď druhého psa né. Muže by asi ranila mrtvice. Budu mít teď práci s oběma.

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:21
- Nahlásit

Orry
Já si tu radost dovedu představit....Denynka neaportuje a ani to nikdy nedělala, tak o to větší radost mám z Bruta.......ten ze začátku taky nenosil , ale teď by mně strhal

Cezar
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:28
- Nahlásit

brut
Přečti si co jsem teď psala Orry. Takže práce bude teď habaděj. Snad abych si na to vzala dovolenou, abych ty dva srovnala. No bude veselo. Nejhorší je, že teprve začínán zjišťovat takové nějáké ty náznaky Beníkovi, jak se bude chovat, ale ještě nepoznám všechny. Takže nevím jak se bude vždy chovat. Když vím, že by mohly být problémy tak mu už předem řeknu, že to nesmí a držim si ho u nohy, ale muž ho prostě jenom vede a jaksi mu nedojde, že je lepší problémům předcházet.

Orry
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:29
- Nahlásit

nika00
ehh to bych se taky stydela
koupila si kost na noc vid

Cezar
to zvladnete..uvidis..jen ti chlapi nemaji takovou trpelivost

brut
jj tak to mame stejne..Orryho to taky nijak nebere uz se tesim na vikend v sobotu jedem na ten nas osamoceny sroubek...tak se kluci vylitaj..a bude tam i kocicak...pro Rockyska premiera

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:30
- Nahlásit

Cezar
jj dva psi a kazdy jiny....to je sila...zvlast kdyz jeden se snazi byt pred tebou a velet...

jimmy je jinak docela poslusnej ale doma si pri necem chce vydobyt hlavni slovo..treba vi ze k sandynce misce nesmi dokud se sandy nenazere....to respektuje ale jakmile jde o poslechnuti doma, tak se mi snazi dat najevo ze teda poslouchat nebude, nebo me kousne a budu poslouchat ja...
vcera jak na me zavrcel, tak sandy uplne koukala co jako udelam...jestli mu ustoupim nebo ne...tak sem mu teda ukazala ze bude poslouchat on a sandy byla spokojena, ze me nezastrasil

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:32
- Nahlásit

Orry
tak dej vedet co rikal na kocicaka...kocicak je urco vetsi nez on co?
to moje decka snazi kocicku dobre...a ona se s nima taky nepare..chyti je za frnak a zacne je boxovat...ale jim to nevadi

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:34
- Nahlásit

Cezar
On si Beník asi opravdu zkouší na tvém muži vydobýt první místo ve smečce....jak ho manžel potrestal? A ještě jedna věc....pokud bude Beník cítit nějakou odtažitost nebo nedůvěru,tak to brzy zkusí znovu a možná bude hůř.....zkus svého manžela přesvědčit, že Cézárek byl jen jeden ( byl jak píšeš jedinečný), ale Beník je úplně něco jiného....nikdo nemůže vědět, čím si prošel a jak bude reagovat, až se znovu dostane do pro něj nepříjemné situace.......musí si dát tvůj manžel pozor,ale zároveň musí Bena přijmout, nebo budete mít doma moc velké problémy a to bych Vám nepřála.
Takže budu držet palečky a moc a moc je mačkat, aby se situace brzy vyjasnila a uklidnila

nika00
A nemůžete dát Jimmiho do jiné místnosti...tak aby nemohl nic zničit.?...on se možná jen bojí a okusováním si dodává nějakou sílu nebo se zbavuje neklidu....asi si ještě není jistý a ví, že to bude mít i přes tvou náklonost těžký.......bohužel rodiče si nikdo nevybírá a pokud tatínek nepochopí, že svým jednáním ubližuje oběma tvým pesanům a i tobě, tak budeš muset být ještě ostražitější...........a ještě .......nešlo by nějak oddělit na zahrádce maminčiny kytky od Jimmiho? Pak by mohl být i na noc venku a nemusela by jsi se bát, co zase provede. A tu kost opravdu zkus, uvidíš, co to s ním udělá.......

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:57
- Nahlásit

brut
no on se boji podle me tmy kdyz jsme na prochazce a uzje tma tak se udrzuje v mym tempu jinak jinam ho dat nemuzu..vsude se da neco znicit...
ma pelisek v mistnosti kde je i ve velkym akvarku zelva...na noc ji zhasinam svetlo..myslis ze mam tedy na noc svetlo nechat svitit??? zase jsem chtela aby klidne spal a nerusilo ho svetlo...tak ted nevim...
jinak pokud si jimmyho nechame tak se na zahradce udela plutek...a na travu vubec nebude smet...takze asi bude delat bobku na chodnicku
ale on je sikovny..kdyz ho pustim na zahradu at se vycura tak on stejne ceka az s nim pujdu na ulici a tam se vyvenci u souseda
jinak uplne prvni noc u nas spal venku....prootze sem nevedela co bude vyvadet...no a asi 5min zezacatku knucel a skakal mi na okno a pak usnul..to byl ale hosne unavenej(ten den sme vencili 6 hodin-jak sme mu hledali majitele) pak chuderka spal hned za dverma v pelechu kterej sem mu tam dala....jakmile se rozserilo, tak uz smejdil po zahrade....
on asi neni zvykly spat venku....

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 11:59
- Nahlásit

jooo jinak vcera se nekdo ozval na cislo, ktere jsme uvedli na tom plakatu "nalezenec"
nestihla sem to zvednout...cely den sem byla v nejistote...kdo volal....bylo mi smutno ze ho asi treba budu muset odevzdat...
no ale vecer prisla sms ze pani ztratila psa a ze dostala moje c. ze sem psa nasla...
tak sem ji volala a holkyyyy...hledala jinyho
chuderku nakyho po operaci s jizvou na krku...

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:17
- Nahlásit

nika00
Jestli se bojí tmy, tak bych řekla, že má nějakou špatnou zkušenost a pokud můžeš, tak nech u želvy nebo někde jinde rozsvícenou malou lampičku.....možná že bude klid, Jimmi se uklidní a bude celou noc spát.........to by s tou okousanou židlí odpovídalo.....myslím tím strach.
A venku by si podle mně rychle zvykl....teď už by mělo být teplo, takže mu ani nebude zima.....já začínám taky učit Bruta spát venku....ono jemu totiž doma hrozný horko a tak se neustále přemisťuje a hledá co nejchladnější místo..........myslela jsem si, že bude přes den venku a na noc doma, ale po těchto zkušenostech, jsem se rozhodla jinak. Sice mně to mrzí, ale zase mu chci poskytnout to nejlepší....jen mám strach, aby nebyl venku nešťastný....ach jo!! to rozhodování......pokud bych to nechala na příteli, tak ten by ho dal ven už dávno, jenže mně je ho líto....a tak je venku do té doby než si jdu lehnout a potom jde spát k Denynce.....

Cezar
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:29
- Nahlásit

brut
Prý ho vykrákal za kůži za ušima, ale pořádně, no a spal v předsíni, tak jsem zvědavá jak to bude až zítra přijedu. Mužovi říkám furt, že nemůžeme od něho chtít to co od Cézara, snad to jednou také konečně pochopí. On nemůže pochopit, že i když jsem Cézara cvičila jen já a on bez problémů poslouchal i jeho, tak že Beník může být úplně jiný a tam že si bude muset vybojovat poslušnost sám. On na to není zvyklý, protože tím, že jsme neměli děti, tak jsem ho asi taky dost rozmazlila a na starý kolena si zvykat na to, že si musí svoje místo ve směčce vybojovat sám, tak to je pro chlapa asi těžké pochopit. No ale já je nějak snad zpracuji.
nika00
Věřím, že si pejska necháš, kdyť by se ti po něm už teďka stýskalo. To, že ohryzal nohu od stolu z toho si nic nedělej. Beník se nám také snažil ohryzávat knoflíky na otevírání stěny, ale také jsem to řešila kousacímí věcmi. Lépe řečeno našla jsem mezi věcmi po Cézárkovi kopito z bůvolí kůže, pěkně stará, takže je fantasticky tvrdé a ubívá fakt po mm. No a je pokoj Beník hryže o sto šest kopyto.
Orry
Máš pravdu chlapi mají strašně malou trpělivost , kór když je ten chlap rozmazlený a teď si má svoje místo vybojovat.

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:49
- Nahlásit

Cezar
Věřím, že to dokážeš.....snad se ti podaří přesvědčit manžela o změně přístupu k Beníkovi........
a máš pravdu, stačí jen malé rozmazlení a hned je velký problém tam, kde ho nečekáš.....jenže oni se ti chlapi rozmazlují hrozně rychle.....

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 12:50
- Nahlásit

brut
myslis ze ho treba nekdo mohl trestat zavrenim nekam do tmy???nevim, kaszdopadne se boji i vitat a boji se tmy...jinak sem zatim nic nevypozorovala...a pak jeste jakoby chtel protestovat-vrci proti povelu-misto...

chjo buhvi kde byl a co mu kdo delal...ale snad mi zacne duverovat..ja mu taky duveruju i kdyz ho vlastne neznam a nevim co ma za sebou...

Cezar
jj styskalo ale pokud nekde breci majitel kterej ho miluje(pokud tomu tak je) tak to je jiny...no ale vzhledem k tomu ze ho nikdo nehleda, tak nevim :-/
takze dneska koupim drevenou kost a asi koupim to uzeny velky hovezi kopyto pro sandy a neco mensiho asi praseci nozku pro jimmyho aby tomeli casove stejne...nikdy sem to nekupovala pac je mi z toho zle kdyz to vidim, ale asi mi nic jineho nezbyde nez je takhle zabavit..

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:10
- Nahlásit

nika00
Jak to popisuješ, tak si myslím, že ho nikdo hledat nebude......a asi Jimmiho bývalý majitel psa zavíral do tmy za trest...proto ty divné reakce, myslím, že s tím má souvislost jak vítání, tak vrčení proti povelu. Až se naučí ti věřit, tak se ho můžeš pomalu pokoušet strachu ze tmy odnaučovat, ale teď bych mu nechala světýlko......a s tím vrčením....myslím, že se bojí a neví ještě pořád, co může od tebe čekat.....bude to s ním chtít moc trpělivosti, ale zase ti to vrátí bezmeznou láskou hned, jak se přesvědčí o té tvé k němu.....
A ty dobrůtky pesánkům kup, myslím, že jim uděláš radost....

Cezar
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:19
- Nahlásit

nika00
Asi ho nikdo nehledá, jinak už by se ti někdo ozval. Ty věci na kousání jsou bezvadné a také si tím pejsci čistí zuby a zubní kámen, takže je to pro ně i užitečné. Já jsem zrovna také chtěla koupit ještě to kopyto, ale nikde jsem ho už neviděla, kde ho kupuješ, myslím že jsi z Prahy a nebo jsem to spletla?
brut
Tak jsem se tomu musela zasmát, ale je to bohužel strašná pravda. Takže budu mít krásné vysvětlování tento týden. Ne jenom psa, ale ještě vezu mužovi nový mobil, což bude také sranda, on je na takové věci uplný antitalent. SMS jsem ho naučila psát teprve loni, když jsem měla jet do Egypta a Cézárek začal mít větší problémy s nožičkama, tak jsem ani nechtěla jet, protože jsem říkala, že z té dovolené mít nic nebudu, tak se ho snad mě zželelo a konečně se je naučil psát, aby věděla jak na tom jsou a to už mobil používal (ale jen na telefonování snad 5 let).

Orry
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:33
- Nahlásit

holky tak ted mi volala mamka, ze rockysek prekousal kabel u telefonu...to tata asi neprezije..to zas bude reci

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:36
- Nahlásit

brut
hmm zezacatku vypadal ok, vesele bez problemu, ale asi za nesplneni nebo zlobeni dostal trest....a ted se boji ze ho bude mit i ode me....proto treba vrci...vcera sem na nej docela zarvala kdyz si nedal rict a on si hned lehl a pak se prekulil na zada...

Cezar
jj sem z prahy...jinak ty kopyta sem videla docela casto v hodne zveracich...napr taky na praze 7 kde pracuju, nebo i na praze 5 kde bydlim...maj tam nechutny veci....je mi tech zvirat lito...prodavaji snad pul nohy kravy...je to fakt desny...

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:38
- Nahlásit

Orry
jejda ....jako u pevny linky???? no to je sila.... a nejde to rychle nak opravit??? pokud mate tel nekde kde ten kabel neni videt, at mama zkusi pospojovat ty draty a zalepit izolepou...

me triny takhel prekousala vsechny nabijecky na mobil...

jinak asi by ho mela potrestat-pokarat-vynadat....
je to i nebezpecny...

nika00
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:39
- Nahlásit

Orry
pokud je to pevna linka, tak at zavola na telecom, oni to prijedou vymenit....to stihnete....rozhodne lepsi nez pak naky divadlo s tatou

Orry
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:50
- Nahlásit

nika00
jj je to pevna, on je to takovy slaby kabel a je videt, ma ho blizko pelisku...asi ho teda objevil a "pohral" si blbecek...je to jediny kabel v predsini...psala jsem mamce at tam zavola a treby by ho mohly dat do nejake ochrane listy...uvidime..

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:51
- Nahlásit

Orry
Zavolej na telecom,ať přijedou kabel vyměnit. To bude nejrychlejší. To je ale číslo....

nika00
Vážně to vypadá na nevhodné trestání....i z těch reakcí je to poznat....budu držet palečky, ale myslím, že to bez problémů zvládneš....a nenech se tatínkem otrávit...

Cezar
Že ty jsi se rozhodla manžela mučit? Nejdřív pejska a potom mobil................to zvládneš, budu ti držet palce......zítra se tu objevím až okolo poledne nebo i později, jedu totiž k doktorovi a netuším, jak dlouho se tam zdržím......tak dopředu pro jistotu přeji pěkný a klidný víkend, hodně trpělivosti s manželem ale i s Beníkem......

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 13:52
- Nahlásit

Orry
Ochranné lišty nevím, ale opraví ho v celku rychle.....hlavně ať se maminka zeptá, jestli by nešel schovat..

Cezar
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:09
- Nahlásit

Orry
To se stává, ale snad to otec přežije, kdyť se to dá vždycky vyměnit. Když je mrně tak se něco takového vždy stane.nika00
Tak půl nohy krávy zrovna také nepotřebuji. Mě je těch zvířat také líto. no ale snad je to z těch co jdou normálně na porážku. I když i to je blbé, na tohle radši nemyslím, protože mám ráda maso a když bych na to myslela tak bych ho jíst ani nemohla.brut
Koukám, že jsi také četla to povalení na záda. Také jsem to pročítala hlavně kvůli mužovi. Já ti nevím, ale právě při tom pročítání jsem si uvědomila, že když jsme měli Beníka asi 1 měsíc, tak se mu podařilo v Praze zdrhnout, sice to byla i naše vina, protože jsme ho v baráku vodili bez vodítka a některý blbec nechal vhodový dveře v baráku dokořán a Ben letěl nebyl k zastavení. Ale jen si oběhl blok a pak ho manžel odchytnul když přiběhl znovu k baráku a když ho chtěl vykrákat, tak on si sám lehnul na záda, prostě se podřídil a teď už se zřejmě otrkal a zkouší co muž vydrží.

Cezar
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:12
- Nahlásit

brut
Jo posílala jsem ti na meil co máš pod členem fotku Cézerka v koupací čepici. Tam aspoň vidíš jaké to bylo zvíře, fakt vyjímečné. Nikdo tomu nechtěl věřit, že si ji nechal na hlavě.

brut
Člen
# Zasláno: 27 Dub 2006 14:15
- Nahlásit

Cezar
Jj, to by mohlo být....to bude chtít vydržet....on to zkouší každý pes, ale u těch nalezených nebo z útulku je to ještě o trošičku něčem jiném...ti si chudáci s sebou většinou nesou nějaký trauma.....myslím, že to s Beníkem postupně zvládnete.....i manžel, je to chlap, tak těm to trvá o něco dýl

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 107 . 108 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání