Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Žofko jsem tady
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 107 . 108 . >>
Autor Zpráva
Cezar
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 12:37
- Nahlásit

Takže děvčata zdravím, konečně jsem se sem dostala.
nika00
Jestli si pamatuješ, tak zrovna tak minulý týden vyjel Ben po páníčkovi, kvůli tomu, že mu přetrhl praní s jiným pejskem a to se mu ještě předtím vyvlíkl z obojku, aby se mohl jít prát. Bohužel jsou to puberťáci a zkouší co si mohou dovolit. Ještě ke všemu také nevíš jak dlouho se toulal a kdo ho kde naučili se rvát, aby vůbec mohl existovat. Chce to pořádně ho vykrákat i třeba párkrát za sebou a on myslím dost rychle pochopí, co si může dovolit. Mě třeba hned od začátku vyjížděl po každém psovi, kterého jsme potkali a já chtěla chodit večer venčit s paní s kterou jsme chodili s Cézarem. Ta už má 11ti letého pejska, takže jak po něm Ben vyjel, tak jsem ho pořádně vykrákala a byl celou procházku pokoj. Stačilo 2 dny po sobě a Ben na něj přestal vyjíždět. Ale u ostatních pejsků to bude zřejmě trvat o trochu déle. Když mu předem řeknu že nesmí, tak se o to skorem ani nepokouší, ale jak to přehlédnu, tak se velmi snaží, nevíme doopravdy kdo jim při tom jejich toulání ublížil. Věřím, že to zvládneš a uvidíš, že to bude fajn. Jinak Ben se také vtírá jak francovka, ale i když mě to mrzí, protože jsem s ním teď jen přes víkend tak musím být důsledná a odehnat ho, jinak bych nedělala nic jiného než se s ním mazlila a pak mi muž vyčítá, že je na mě strašně upnutý a utíká za mnou. Jinak si myslím, že ten cvičák co ti radí Brut by určitě nebyl marný.
brut
Koukám, že Brut je pěknej laškovník, aspoň si se pobavila.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 12:48
- Nahlásit

nika00
Nemyslím si, že by jsi Sandynce ublížila. U nás byla Denynka závislá na mně a přesto jsme si pejska pořídili. Opět je můj stejně jako Denynka.
Pokud si chceš nechat Jimmiho, tak musíš nechat Sandy, ať si zvykne a to nejde ze dne na den. Sandy reaguje stejně jako naše "babča". U ní jde nejen o žárlivost, ale i o překvapení. A to musí postupně strávit.
Víš, že mně nikdy nenapadlo přemýšlet o tom, jestli jí ubližuju? Denče bylo už 12 pryč, když jsme si brali Bruta a musím říct, že jí to naše pometlo hodně prospělo a pomohlo. Sice se u ní projevují různé stařecké problémy, ale je schopná spousty věcí, co dřív už nedělala.
Chci tím říct, že občas je lepší nepřemýšlet o ubližování, ale o prospěchu. Samozřejmě, že vše má i svá negativa, ale když se koukám zpětně,tak musím uznat, že pozitiva převažují. I když bych to ještě v září neřekla.
Nehledě na to, že Jimmi je puberťák a podle všeho nebyl nijak zvlášť cvičen v poslušnosti. Ale podle tvého popisu je dost učenlivý. Sandynka jen trucuje. Zkus být na ní malililinko přísnější, ale vše co udělá hned a dobře hlasitě vychvaluj a odměňuj. To se nám u Denyny osvědčilo. Neříkám, že hned, ale do 2 měsíců jsme to zvládli. A to mně do všeho mluví několik lidí, výchova Denyny spočívá i na dětech ( myslím tím běžné venčení( chvilkové jen vyčůrat, vysrandit a domů) - prostě povinnost ráno a večer). Zbytek je na mně.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 12:55
- Nahlásit

Cezar
Ahojky, jj, pobavení z mé strany bylo...jen soused se pak neustále ohlížel, až jsem si říkala, jestli si nehodlá useknout ruku....
Před chvílí jsem se vrátila z venčení ( sice malého, ale Denynka už tak dlouho nevydrží, tak s ní chodím častěji). Měla jsem s sebou oba uličníky a co myslíš, že udělali? Vběhli cikánům do baráku....to si nedovedeš představit ten řev......naštěstí šli oba odvolat a já k nim nemusela.......Brut stál ve vchodových dveřích a pod ním byla schovaná Denyna...škoda, že jsem s sebou neměla foťák, to by byl nádherný záběr.....jen těm cikánům se to nelíbilo.Vůbec nechápu proč, vždyť nic nedělali

Cezar
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:02
- Nahlásit

brut
Myslím si , že máš uplnou pravdu, já jsem si také vždy říkala. že bych Cezárovi ubližovala, když bych si mu na starý kolena vzala ještě jednoho psa a myslím, že jsem zaváhala, protože určitě by Cezar s ním omládl a naopak Cézar by toho druhého určitě naučil mnoho věcí a hlavně poslušnosti, protože i když byl sám velmi hodný, tak mezi pejskama si vždy autoritu udržel. Ještě k tomu štěkání. Cézar doma vůbec neštěkal, ani když někdo zazvonil, tak šel jenom ke dveřím, ale byl úplně potichu, díky tomu nás snad nevykradli, prtože už byla vylomená fabka, ale dveře byly zabouchlý. Policajti se tenkrát strašně divili, ale když jsem jim řekla, že Cézar neštěká, tak řekli, že zloději nepředpokládai, že tam pes bude a natož ovčák, takže se radši rychle spakovali. Takže když jsme si pořídíli Beníka, tak jsem měla strach, aby v paneláku nedělal randál a světe div se on fakt nereaguje ani na ten zvonek, neím jak jsme si to zasloužili, že doma máme takhle vzorné psi, [u]ovšem u Beníka jen doma.

Cezar
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:04
- Nahlásit

brut
Tak než jsem to stačila napsat, tak jsi byla rychlejší. Krásně jsem se zasmála, člověk se aspoň s pejskama pobaví, což někdy s lidma ani nejde.

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:05
- Nahlásit

brut
ja vim..ale nejhorsi je ze sandy byla vzdycky tak nejak psychicky jina...i vet se moc divil....takze sem na ni nikdy nemohla moc rvat ani moc karat...jakmile sem pokarala pak uz se bala cokoliv udelat...

monika
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:05
- Nahlásit

brut
inspiraci si klidně vem.(když tak ti pošlu na maila i detailní fotky, není problém). My jsme nad tím kotcem dumali skoro půl roku. Chtěla jsem, aby to bylo opravdu pevné a nehrozilo nic ani pesanům a ani kolemjdoucím. Ještě nás čeká střecha a podlaha, ale to nejdůležitější je hotovo. Dorka a i naše budoucí Fanynka se tam vlezou určitě.Bouda bude vedle kotce z venkovní strany, takže budou mít fakt velký prostor.

Cezar
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:10
- Nahlásit

nika00
Cézar byl také takový kliďas, neboj se, také byl první a když si ségra pořídila Matýska a začali s ním jezdit na chatu, tak mu zezačátku také spíš uhýbal, ale pak když se Mates otrkal a začal být moc drzý tak ho pěkně srovnal, né že by mu ublížil. Ono se to fakt podá, jen to chce čas. Až si Sandynka pořádně zvykne, tak si bude také to své místo ve smečce chránit.

Cezar
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:14
- Nahlásit

monika
Jak ještě dlouho než si pro Fanynku pojedete? Ale ze začátku ji snad budeš mít doma nebo se pletu?

monika
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:29
- Nahlásit

Cezar
pro Fanynku jedeme už 26.5. a strašně se těšíme. Bude s náma doma tak jako Dorka. Dorísek je v kotci jenom když jsme v práci, jinak je v domě. Fanynka než trochu odroste tak bude v pokoji, který je pro ně připravený na zimu.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:31
- Nahlásit

Cezar
Máš pravdu, já jsem se bavila, ale oni ti obyvatelé jednoho domu moc ne.....přitom opravdu ti moji pesani stáli jen mezi vchodovýma dveřma a ani neštěkali ( což považuju za malý zázrak) a ani nevrčeli. Tak jejich hysterii nechápu vždyť oba jsou tak milý a hodný.

monika
Tak tahle nabídka se neodmítá. Tak jestli můžu poprosit, pošli mně detailní fota....budeme budovat kotec pro dva pejsky, tak aby jsme měli inspiraci. Pak ti zase pošlufotky já. Díky moc.

nika00
Neboj, to se srovná. Znám dost pejsků u nichž se musí jinak s výchovou i káráním. Zářný příklad byl Basty. A stejně přijal Bruta a naučil se ho vychovávat. Jen to chce opravdu čas a pevnou ruku. Pokud si Jimmiho necháš, tak se přestaň trápit tím, co na to řekne Sandynka. Víš, ona cítí tvojí nerozhodnost a lumpice toho zneužívá, taky Jimmi cítí, že vše není úplně ok a podle toho se chová. Uvidíš, že až se konečně rozhodneš a začneš podle toho jednat, tak se taky hodně změní a to k lepšímu.

monika
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:35
- Nahlásit

brut
jasně, stáhnu ti to z domu. tady v práci toho moc nemám. a přeju úspěšné budování

Cezar
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:42
- Nahlásit

monika
Tak to je paráda, že pro ně máte extra pokoj, aspoň mají svůj klid když potřebují, což je fajn. Ani se ti nedivím, že se těšíš, protože štěně je štěně i když člověk si zamiluje i dospěláka, ale štěně je štěně, to se nedá srovnávat.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 13:45
- Nahlásit

monika
Děkujeme, zatím se dělají přípravy...zbourání suchého záchodu ( několik let už zasypaného), odkopání hlíny a potom vybetonování podlahy. To je u nás práce na dva měsíce, neboť přítel tohle dělá jen po odpoledních ( jinak je pořád v práci). Ale do léta musí kotec stát, protože Brutovi je doma hrozné horko a chce být stále venku.

monika
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:05
- Nahlásit

brut
nám to taky trvalo, jsme oba v práci a navíc dojíždíme.Makali jsme jen o víkendech.
Cezar
mám hodně veliký barák, tak to šlo zařídit. Holkám tam bude prima. Budou tam mít gauč a pokoj je tak 4*4 m. Já sem si Dorku piplala z šíleného stavu. Jsem moc ráda, že je v pořádku a taková jaká je. Jsme na sebe hodně vázané a oběma nám prospěje přítomnost jiného psíka. Bude to prima a bude hooooooooodně veselo.

Gája
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:11
- Nahlásit

brut
Jestli můžu se malinečko do debaty vložit, beton se prý nemá dávat, pro dobro pejska, my máme štěrk a na něm stojí kotec s vyndávacíma prknama, které tvoří podlahu. Může se stát, že pes v kotci močí a přes prkna to jde do země. Ty se potom dají jednotlivě vyměnit a nahradit novými...Naše feňule v kotci není, ale pokud nedostane rozum a bude na zahradě dál hrabat, tak tam dozajista skončí.. To potom doma neobhájím.

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:11
- Nahlásit

monika
tak to si pis ze bude hooooooodne veselo ja to vidim u nas

Cezar
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:26
- Nahlásit

monika
To věřím, že to bude prima. tak ať ti to hodně rychle uteče.Orry
Před chvílí jsem četla jaké má Nika problémy s Jimmym. U nás je to podobné s Benem, ale doufám, že ho do podzimku srovnáme a budem se moc na tom Jižnáku sejít, ten tvůj mrňous je kouzelný a ten starší vypadá také moc hezky. Ale myslím si, že trochu přísnosti a Nika je srovná. Já říkám , že nevíme kde se toulali a jaký pes jim třeba kde ublížil a oni teď pro jistotu už rovnou útočí. Až si zvyknou, že to není potřeba, tak se snad vše srovná. I když Ben má pejsky s kterými se snesl hned od počátku, jako je třeba sestry Mates a nebo si na ně musel zvyknout, ale někteří mi přímo nesednou, stejnak ale věřím, že se vše časem podá.

monika
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:32
- Nahlásit

my budeme betonovat a na to příjdou dřevěné palety. Dá se to dobře vystříkat vodou a desinfikovat. Ten štěrk není moc dobrý, moč se tam bude držet a smrdět. Brácha to takhle měl udělané pro bílého ovčáka a pak betonoval.Na betonu má dřevěné palety a na ních nabité staré koberce na kterých pesana leží. Beton musí mít trochu spád.

monika
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:37
- Nahlásit

Gája
ty máš myslím toho pošuka bígla, že jo? Soused má taky bígla. Rok a půl s ním zakoušel muka, ale pak se to jakoby zlomilo a pes je v pohodě. Dokonce příjde i na zavolání hned na poprvé. Podhrabával se jim ze zahrady, zničil na co přišel, neposlouchal a dělal někdy vyloženě naschvály. Někdy nebyl i pár dní doma. Teď je v pohodě. Chce to jen neústupnost z tvé strany a nic mu nedarovat jen tak. Soused ho cepoval tak, že jsem z toho byla někdy hotová, ale svoje ovoce to přineslo.

Orry
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 14:41
- Nahlásit

Cezar
jj ja vim, taky si myslim ze trocha prinosti a duslednosti a hlavne CASU vse nakonec spravi
treba Orry je dominatni pesan...a presto prijal k nam domu vsechna zvirata, i kocoura toleruje a nakonec i s Rockym to je ok...s nekterymi pesany se taky nema rad..a provokuje je, ale to ted spis ve stari...pamatuju si jak jsem s Orrym chodila ven i bez voditka a chodil u nohy a poslouchal na 100%...ale tenkrat byla i jina doba...a lidi se psu tolik nebali..dnes u nas na sidlisti musi vsichni psi chodit na voditku a bohuzel Orry jak rikam je vostry..(sam nezautoci, ale pokud by chtel na nej nekdo sahat a nebo na me, tak ma tendenci hodne branit!!) to Rocky primo lidi miluje..a hlavne deti...k nim se chova i tak opatrne..treba doslelaky hodne kouse, ale k detem jde opatrne a jen lize a Orry navic ma ted tendeci na voditku si vyskakovat ale bez voditka je bezkonfliktni

Gája
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 15:26 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit

monika
no dovól, jakého pošuka, naprosto standartního bígla, tedy bíglici, taky věřím, že vše zvládnem, chce to čas a toho máme obě dost

brut
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 16:45
- Nahlásit

Gája
No, já jsem se ptala všech možných lidí, co mají kotce a ti mají vybetonovanou podlahu ( nebo základ) a na tom většinou prkna nebo palety....přesně jak psala Monika. Se štěrkem máme doma špatné zkušenosti, takže nedoporučuju. Nejlepší by byla tráva nebo jiný měkký podklad, ale to zase je špatně udržovatelné. A já potřebuju hlavně pořádnou boudu a kotec je jen pro jistotu, stejně budou vrátka neustále otevřený, aby Brut mohl běhat venku.

nika00
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 16:52
- Nahlásit

brut
ja nechala udelat boudu presne podle mych predstav a no a ta potvora v ni nechce bejt....je tam jen zridka..kdyz treba prsi a ona je venku a momentalne nikdo neni doma...ale je pekna...zateplena s kobereckem

brut
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 17:21
- Nahlásit

nika00
Já pak budu dělat taky boudu podle představ, ale nějak musím vymyslet ohrádku....teda ne že by jsem do ní Bruta zavírala, ale občas to může být potřeba.

žofka
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 20:34
- Nahlásit

Zdravím
a mám návrh,když to tady tak čtu. Co takhle přestěhovat psy do baráku a postavit si na zahradě stan ! Bude to méně pracné.
Asi si to nechám patentovat,je to super nápad,třeba na tom ještě zbohatnu.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 21:06
- Nahlásit

žofka
to už u nás taky proběhlo, jenže Brutovi je v baráku vedro a chce být venku....takže máme smůlu a budeme stavět kotec.

žofka
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 21:13
- Nahlásit

brut

brut
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 21:18
- Nahlásit

žofka
a to se u těch návrhů ještě stihneme pěkně pohádat. Ach jo, máme boudu, ale ta Brutovi nestačí a pokud by jsme časem měli ještě fenku, tak to by už vůbec nešlo. Já jsem kotec navrhla a nakreslila, ale nějak se to mému příteli nechce takhle udělat a vymýšlí jiné varianty ( pochopitelně neuskutečnitelné...)

monika
Člen
# Zasláno: 3 Kvě 2006 21:23
- Nahlásit

brut
tak nějak to vypadalo i u nás.

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 107 . 108 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání