| Autor |
Zpráva |
Orry
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:18
- Nahlásit
padim dom!! hezky zbytek dne
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:20
- Nahlásit
Orry
To nevím, jestli by mně holky nevyhodily ....teda neutekly, vyhodit z vlastního domu?tssss
|
monika
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 17:25
- Nahlásit
to moje potrhlo si tady hraje s vnitřkem z kindr vajca. je to rapl. barák je jí malý
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 19:52
- Nahlásit
Zdravím.
monika
Jo,tyhle záchvaty hraní,to je sranda,to znám moc dobře.
Holky.myslíte,že to moje štěndo (7měsíců) můžu nastříkat Frontlainem? Dneska jsem mu vytáhla první klíště.
Jsem zvyklá na obojky,s těma jsem moc spokojená,ale teprve je dostanou a mám tady zbytek Fr.. od loňska,tak zvažuju jestli mám nebo nemám. Máte některá s tím zkušenosti se štěnětem? Píšou,že to je i pro štěňata,ale pro jistotu se ptám.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 21:26
- Nahlásit
žofka
Ahojky, já jsem stříkala Fr. Sněhulce....a to je ještě kotě, tak bych řekla, že štěněti vadit nebude.
monika
vnitřek kinder vejce u nás pravidelně zabavuje Sněhulka...a pak s ním před Brutem smýká sem tam.... a ten se může samozřejmě pos**t...........to je dvojka
|
monika
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 07:42
- Nahlásit
žofka
tak mi včera volala chovatelka a pouštěla mi do telefonu řev štěnat. Holky to bylo neuvěřitelné. Fena opustila bednu a šla se nabaštit a oni spustili takový řev, že normálně i v tom telefonu mi zaléhaly uši. Seděli prý nasekaní vedle sebe, koukali na ni a řvali.Taky už je futruje masem a moc jim to chutná. Jsou to správní ducánci.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 08:02
- Nahlásit
zdravim pri strede
tak vam taky musim povypravet,,,
vcera se normalka Rockysek pokusil preznackovat Orryho byla to sranda..Orry se vycural...Rockys pribehl, cuchnul...tak napul jako zvedl nozku, ale hned mu spadla..a tak stal jak trumbera ani nepridrepl a jen to z neho teklo
pak jsme trenovali s Rockyskem lehni...a tak najednou prisel Orry a sednul si vedle Rockouse a tak jako na nej hodil oko jako ve smyslu cum jak se to dela a normalka mu to ukazoval..takze jsem si kluky zavolala k sobe, rekla sedni a obou naraz lehni..a oni presne na vterinu padli k zemi
chtela jsem se jeste zeptat holky...Rockys nejspis miluje vodu, jak se porad koupe v Orryho misce...on tam ponoruje treba i celou hlavu a tak jsem se chtela zeptat, jestli kdyz mu napustim do vany trochu vlazne vody jako na hrani, jestli mu to nemuze nejak vadit..chtela bych aby se vyradil a venku uz muze do vody? treba do potoka??
a od kdy se vubec muze stendo koupat poradne? zatim Rockyska otiram mokrym hadrikem, ale on je po kazde prochazce jak prase...mnoo bilej pejsek
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 08:53
- Nahlásit
Orry
Ahojky.
Tak to moje štěndo už pěkně přeznačkovává starého psa. Myslím,že i díky jemu se naučil brzo zvedat nožičku.Ale jen na dvorku,tam asi chce frajeřit,že už to taky umí. Doma už téměř nečůrá,ale když se stane,tak pořád jako holka.
S koupáním venku zkušenosti nemám.Ale se studenou vodou z hadice,to jo ,když je teď teplo,denně ho stříkám,ať nepřijde domů jako prase. Já myslím,že to můžeš venku zkusit ho chvilku smočit a uvidíš,já myslím,že mu nemůže být zima,když je teď teplo. Ale až vyleze asi bych se ho snažila vysušit. Ale spíš ti asi poradijou holky s psama plavcama ,ty budou mít víc zkušeností. Jinak já doma šamponuju a koupu ne dřív jak v roce. On se šampon dřív používat nemá.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 08:55
- Nahlásit
monika
Tak to se mají velmi čile k světu, to je príma. ....našla jsi si skvělou chovatelku........a baští masíčko? Jj, tak to porostou jak z vody a za chvíli máš mrně doma....
Orry
Vidíš, jak máš šikovný uličníky.........to by jsi na začátku neřekla, viď!
Jinak s tím koupáním.....já si myslím, že by jsi klidně mohla ještě pár dní počkat a neuspěchat to....teď se má ochladit, tak aby ti mrně nenastydlo, přece jen je jěště maličký. A pozor na ten zánět v očíčkách...u něj by se vůbec koupat neměl. Mně vždycky všichni říkali, že koupat štěňata ano, ale až když je vedro a je jim víc jak půl roku.....tak jsem zvědavá, co ti odpoví ostatní.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 08:56
- Nahlásit
žofka
dekuju..ja myslim ze samotna voda by mu taky vadit nemela...o sampovani jsem taky slysela az az tak po roce...ale pritom jsem videla i prodavat sampony pro stenda, tak nevim a nesmi se to proc? kvuli srsti ze jo?!
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:00
- Nahlásit
brut
jj, jsou to moji pašáci
vsak joooo, kdyz jsme byli ve skolicce tak tam vsechna psiska letela do potoka...mnoo radsi jsem tam Rockyska nepoustela...bylo krasne, ale stejne mi prijde jeste jako prdola a neni zas uplny vedro..ale hlavne myslim ze tech cca 30psu by ho tam uslapalo
s ocickama je to lepsi, poctive mazeme a do vody ted urco nepujdem (u nas ani nemame kde!)
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:04
- Nahlásit
monika
To teda musí být rachot. Tentokrát mi tenhle problém vůbec nemáme. Fena je od 4.dne jen kojí a jinak s nimi není,takže jsou zvyklé. Tenhle způsob odchovu neznám,nevím co si to madam usmyslela. Taky mě napadlo,že jsou u radiátoru,je jim teplo,tak si říká,co bych se obtěžovala. Jinak se do teďka o ně stará perfektně. Dokonce jim pořád ještě uklízí bobky,což není normální,když už jedí normální stravu.
Jediné co mě vadí a dělá mi to jen tahle fena,jim chodí vyvrátit večerní svoje jídlo,aby se štěnda najedla. Udělala to dvakrát,tak už ji večer po jídle k nim nepouštím. Při 1. porodu to nedělala,ale teď už to dělá podruhé. Prý se tomu říká,že fena zvlčila.Jeden chovatel mi kdysi říkal,že kvůli tomu dal jednu fenu dokonce pryč,což se mi tedy zdá až drastické a zbytečné.
Začne to dělat vždy v době kdy začnu přikrmovat. Ona nic špatného nejí,co by štěňata nemohly,spíš jde o to,že se v tom válijou a je to nepříjemné.
Nechci kvůli tomu zakládat nové téma,ale zajímalo by mě,jestli tento problém je obvyklý.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:06
- Nahlásit
Orry
Jo,kvůli srsti,kvůli mazu v kůži,on se po šamponu špatně obnovuje.Já šamponuju tu mou smečku jen jednou za rok.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:32
- Nahlásit
žofka
já bych asi téma otevřela, je to fakt zajímavé. Slyšela jsem, že to dělají divocí psi a vlci,ale u psa domácího a ještě šlechtěného jsem o tom neslyšela.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:39
- Nahlásit
žofka
diky, my Orryho koupem tak 2x do roka
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:44
- Nahlásit
monika
Ano v přírodě se tak běžně krmí,proto se tomu říká zvlčení.
Uvidím,jestli mi tady k tomu někdo něco řekne,když tak bych pak založila téma.
Jinak se jdu zase chlubííít ! Právě jsem volala do chov. st. kde mám zamluvenou fenečku. Má se už příští týden narodit ! Já si to nějak popletla a myslela jsem,že až koncem května. Asi jsem zblblá těmi svými štěňaty a taky čekám ještě teprve na nakrývání v jiné chov. st., ještě na jednu feňulu,tak se mi to asi nějak popletlo. Tak jsem si hned vzpoměla na tebe,že budu stejně nervozní v očekávání jako ty.
Jé,já už se nemůžu dočkat. A to čekání bude pak nejhorší a taky mě mrzí,že paní nemá net,takže nebudu mít tako vý přísun jako ty. A uvidíme je až v polovině června,protože budeme mít cestu do Prahy. Jela bych se podívat dřív,ale já taky nepouštím ke štěndům návštěvy dřív,jak po měsíci,ono se to stejně až do očkování nemá vůbec okukovat cizími lidmi.
Teda ten příští týden to bude napínavý jak kšandy. A vůbec paní nezávidím,čeká v jednom týdnu porody hned 3. Ale až je po všem,musí to být nádhera. Paní mi říkala,že je z toho na nervy už teď ,má prý žaludeční neurozu. Teda my pejskařky jsme asi fakt na hlavu,ale za tu radost pak,to stojí.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:50
- Nahlásit
ahoj holky, tak koukam ze je u vas veselo...
Orry
hehe jimmy taky jeste obcas nohu nezveda, jen si vyhodi bok, udela takovej gymnastickej vymyk a uz to lita
joo a vody se neboj...sandy se napridlad cela potapi...normalka se potopi pod vodu a kouka ji jen ocas...pak vyplave a v hube drzi mega balvan...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 09:57
- Nahlásit
nika00
je to s nima sranda
|
monika
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 11:32
- Nahlásit
žofka
no mě to celkem utíká, ale je fakt, že ty hovory a internet je u toho supr. Máš hned aktuální zprávy. Uvažuju taky ještě o pejskovi, ale jelikož je to dost velký a silný pesoš, tak to chci vždycky nejdříve vychovat aby to bylo ovladatelné a pak dalšího. Dorka je naštěstí zlatíčko a fakt poslouchá tak už si to s druhou fenečkou lajznu. Ty to máš takové skoro kapesní, ale toho mého se každý bojí už od pohledu.
Kolem nás chodí jedna paní a ta se moc bojí psů. Jelikož namám plot kolem baráku, tak Dorka vždycky vyběhne a štěká na všechno co se hne. Paní má chudák tu smůlu, že vždycky když jde okolo, jsem s ní venku. Dora k ní nikdy ani nestihne doběhnout a já ji odvolám, ale paní jak ji vidí i z dálky je tuhá. Vždycky se k ní otočí zády a kdyby do ní někdo vrazil, tak sebou sekne. Je mi jí celkem líto, už jsem myslela, že bych jí nabídla, at si třeba Dorču pohladí a uvidí, že se jí bát nemusí, ale těžko říct čím si chudák prošla a odkud má ten panický strach.
|
daliva
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 11:49
- Nahlásit
žofka
Nevím, jestli je má odpověď ještě aktuální, ale my jsme po poradě s veterinářem aplikovali Frontline na tříměsíční štěně. Byla to tedy vodička "spot-on", ale v tom by neměl být velký rozdíl. V příbalovém letáku bylo dokonce uvedeno, že je to pro štěňata od 3 měsíců a množství se lišilo dle hmotnosti... Taky máme nejlepší zkušenost s obojky, ale to prckovi ještě nechceme dávat, sundaval by ho a žužlal - tohle se aplikuje na kůži v kohoutku, takže to nemůže ani olizovat...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 12:09
- Nahlásit
nam veterinar na stendo dal taky ten spot..
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 12:26
- Nahlásit
Orry
se mi zacalo zdat ze jimmy kulha na predni nohu... ach jo... to sou zas starosti...taky chudak kdyz pridu dom, je uplne prikrcenej a ceka co se bude dit a dokud nepromluvim skoro se plazi...teprve kdyz ho privitam zacne vitat i on me....ty jova..jestli ho nikdo bil za to ze skace pri vitani atd...chuderka...
orry...co a jak postupne ucis rockyho??
privolani, sedni, lehni?? zatim jen tohle???
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 13:01
- Nahlásit
daliva
Díky za odpověď. No jemu je už 7 měsíců a Frontline mám normálně ze zveráku. Ale je tam psáno,že je to i pro štěňata,je se to aplikuje podle hmotnosti štěněte. Tak mu to dneska nastříkám až půjdem na zahradu,tak uvidím.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 14:22
- Nahlásit
nika00
jezis, doufam, ze s tim kulhanim to nebude zle...
chudera...kdo vi co prozil...ale to jeho chovani je v tomhle divne
uplne prvni jsem ucila privolani, pak sedni, a ted od nedele lehni...a vse to procvicujem, ale treba kdyz skace, tak rikam hop...nebo nez ho odpenu z voditka tak mu dam povel sedni a az ho odepnu reknu volno atd..proste ty ostatni povely jen pouzivam, ale zatim ho do nich nenutim...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 14:44
- Nahlásit
no nejdriv kulhal protoze mel puchyrek na tapince...ale ted azcal kuhlat na druhou nozku...na te nic nema...tak se bojim ay nemel DLK to uz bych se sla obesit
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 15:02
- Nahlásit
nika00
nestras..treba jenom blbe slapnul...orry takhle taky parkrat zakulhal a nic to nebylo...dokonce jendou si nejak hnul se zady na srubu..jsou tam takovy blby schody...
a uz ses definitivne rozhodla?
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 15:05
- Nahlásit
a co s potmesilkou? douf ze se uz kvuli tomu nejak netrapis!!
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 15:07
- Nahlásit
Orry
nerozhodlaaaaa....navic tata je na nej hnusnej...on jen tak z blbnuti naskoci na sandy a tata na nej hned zacne rvat...jako" co to delaj, koukej mazat, jedes dolu" a pritoms atci rict jimmy nesmis a on sleze....vcera ho taky majnul nakou vetvickou po zadku kdyz na sandy naskocil....s tim ze prej ji udela stenata a ze z enj vyroste zlej pes.....no chapes to?? a pak kdyz semhladila sadny tak jim zacal stekat a vrcet a tata hned, no vidis to, on vyjede i po tobe.....a kdyz hladim jeho a sandy zacne stekat tak tata odveti, podivej jak sandy zarli
kdyz je jimmy doma, tak misto sedni ktery uz umi mu tata rika posad se asi 4x a furt mu peruje na zadek.... no hruza
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 15:09
- Nahlásit
na potmesilku kaslu
pred nejakou dobou mi psala(asi mela slabou chvilku) jako jak ji to mrzi a ze vi ze udelala chybu a ze mam asi jiny kamarady...
no mela pravdu...
ale me to nechalo docela chladnou a klidnou....
fakt si na ni vzpomenu jen kdyz je to nutny a je mi ted bez ni lip....
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 26 Dub 2006 15:12
- Nahlásit
nika00
kejhu, ty tatove jsou fakt hrozniiiiiii
|