| Autor |
Zpráva |
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 15:33
- Nahlásit
Orry
no jo no ale co nadelas...jo svato, bylas v tom zveraku???,jak to tam vypada??? ze ja debil nesla taky...aspon bych mela o starost min to bych bejvala nepoznala JImmyho
brut
co snehulka???? kdy ze jdete na tu kastraci?????
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 15:37
- Nahlásit
nika00
no jo no..asi nic nenadelam..asi pockam az to mouchy sezerou ci co
jj v tom zveraku jsem byla...maj dobry ceny, ale je to takovy malinky kramek...radsi bych tam zavolala co chces a jestli to maj a tak
ja tam koupila rockyskovi cerny obojecek a cervene voditko...meli tam takovy krasny..s kostickama, znackovy..ty jak maj na netu, ale ona rikala ze je to jeste skoda, ze vyroste a ze mu to mam koupit az pak jinak dnes jsem mu koupila takovou tu tubicku na adresu!
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 15:39
- Nahlásit
to jsem zvedava za jak dlouho ji ztrati...sandy se ztratila ta spodni cast asi za hodinu
no ja potrebuju prepravku na kocku...ty rasy a ksiry
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 15:41
- Nahlásit
Orry
kdyz to obkednas na netu, tak si to v tom kramku muzes vyzvednout
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 15:45
- Nahlásit
nika00
jj orry to taky takhle ztratil..ale brachy kocicak to ma a neztratil to hlavne rockysek treba to srdicko jeste na krku neunese.to by to tahal po zemi takze jsem zatim vzala tohle...pak asi koupim tu "medajli" co mas ty, ale chtela bych tam i adresu...a hlavne tu chci koupit az bude mit rockysek normalni a staly obojek, abych vedele jakou barvu hehehe uz mi padla, takze mazu dooooom!! cus bus zitra
Aknah
aha, diky, ja ten kramek mam blizko
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 17:39
- Nahlásit
Jsem zpátky po velkém venčení a celá!!!!!!
Dneska se koupal Brut a taky nedobrovolně Denča. Já jí s sebou často neberu, když jdu s Brutem, jenže svítilo sluníčko a ona mooooc chtěla s náma, tak šla taky. Navíc jsem s sebou měla synka, takže nenastal ani problém z přecházením.
Brut lovil traktor, kachny, volavky a samozřejmě i Denynku. Bláznil a byl jak utržený ze řetězu. Doběhl se synkem na takové pěkné místečko a začal se rochnit ve vodě, já s Denynkou jsme za nima došly v poklidném tempu.
Jenže pak synátor zavolal na Denynku a ona holka šikovná skočila asi z 1,5m výšky za ním. Lákal jí k sobě, aby se napila a když se mu konečně podařilo namočit jí čumáček, tak ztratila rovnováhu a spadla do vody ( naštěstí to bylo místečko s asi 10cm vysokou hladinou).
To vám byl šok a jak se tvářila......pak už k vodě nešla ani náhodou. Zato Brut aportoval klacíky a neustále se rochnil.......
nika00
Kastrace se musí kvůli mým rukám odložit.....nějak bych nebyla zítra schopná se o Sněhulku postarat, na to mně dost bolí a taky ne všechny prsty mám 100% funkční.......
Problém s odložením není, jen aby se mezitím nezačala mrouskat
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 19:10
- Nahlásit
Ahoj holky,
jen vás jdu pozdravit. Nějak dneska nestíhám a teď už tu mám zase vnoučka,ale ráno už zase budu sama. On měl taky manžel dneska vlono,no a jak je doma,tak na net moc času nemám.
Ale jakžtakž pročíst jsem to tu stihla.
nika00
Tvou situaci ti nezávidím,ale zas z toho nesmíš dělat takové drama. Myslím,že už je jasné,že si hafa necháš,je ale třeba mít své psy stejně ráda a nedělat v nich rozdíly. Já nové štěndo nedávám hned ke starým psům,zvykám je postupně. Ono je dobré,když už to nové štěndo moc to starší unavuje,tak je prostě rozdělit. Já ty naše nechám pohrát jen chvíli a pak jde každý do svého teritoria.
Taky zvaž,jestli je radost nebo starost z toho nového převažuje. Na druhou stranu,ono nebude pořád tak divoké a až se zklidní,budeš ještě ráda,že sis ho nechala. A to,že tvůj pes ne štěndo žárlí,to je normální,moje na sebe žárlijou pořád,ale tak nějak v normě a vždycky se srovnají.
Jinak holky,dneska jsem se byla přeobjednat u zubařky,když tam v pátek nebyla. No a ona využila momentu překvapení(netušila,že jsem s tím trochu počítala ) a vlákala mě dovnit,že se domluvíme na dalším postupu a dopadlo to tak,že jsem odešla bez jednoho zubu. Bolelo to jak sviňa,ale ta radost,že už se konečně začalo něco dít,,je větší. Horší je to,že celá rekonstrukce bude trvat asi rok. Já totiž s tímhle vůbec nepočítala. Já to tak dlouho odkládala v domění,že půjde ven všechno a že si nechám udělat nové celé zuby. Jenže to doktorka nechce. A abych pravdu řekla,mě už je to jedno,hlavně,když budu zase slušně vypadat.
Tak a teď jdu na očkování se svými dospěláky.
Moniko,štěnda jsou nádherný Moje už mají zuby
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 20:09
- Nahlásit
žofka
Já jsem si říkala, co se děje, že jsi se tu skoro dneska neobjevila. Tak to už jsem klidnější.
Chybí ti zub? Hurá, jsi statečná. ....neboj, snad to bude rychlejší než rok, přece ti nebude dělat zub po zubu..........držím palečky
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 22:04
- Nahlásit
brut
No,to právě bude. Nevím,proč mi neudělá rovnou nový.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 22:32
- Nahlásit
žofka
Teda s tím jsem se ještě nesetkala, aby dělal nějaký zubař zuby po jednom. .....pokud vím, tak dělají alespoň půl horní části najednou, pak tu další a zrovna tak tu spodní čelist....... A ptala jsi se? Co ti řekla? To je dost divné.......já bych se asi proti tomuhle postupu bránila a chtěla bych, aby mně udělala víc zubů najednou
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 24 Dub 2006 22:38 - Změnil/a: žofka
- Nahlásit
Ona říkala,že vyjmečně udělá dva,aby to tak dlouho netrvalo. Já to zatím nechám na ní a pak se uvidí.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 07:55
- Nahlásit
žofka
jsi statecna!!! gratuluju
jak probehlo ockovani?? my vcera byli taky s Rockyskem u veta..kvuli tem ocickam...tak ma zanet spojivek, takze davame masticku..snad to bude ok..jemu to nejak nevadi
jinak me tam dost "strasili" jako ze si teda s terierem uziju, ze jsou to hrozni pesani...mnoo ja nevim, myslim, ze kazde plemeno ma neco..co treba beagle nebo basenji?? a kdyz jsem rekla, ze mam doma jeste jednoho hafana, tak oni na me a to taky jako teriera? a ja ne, krizence jezevcika se spicem..a na to oni: no taky "dobra" kombinace
nicka00
pisla jsem ti mejlika
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 08:10
- Nahlásit
Orry
Ahoj,dík za pochvalu. Ona už to je ale spíš než statečnost nutnost.Já ze sebou ale pěkně vypinkala. Myslela jsem si,že když to nechám dojít až do krajností,že mi udělá rovnou celý nový zuby,nechtěla jsem už nic zpravovat. A teď mi bude zpravovat skoro všechno,to jsem tomu dala. Oni mi totiž zničily zuby léky,které beru už několik let.Tak jsem si říkala lepší nový zuby než to torzo co z nich zbylo. A teď mi zubařka bude dělat přesně to,co jsem celý léta nechtěla kvůli čemu jsem to odkládala. No nic,teď už nic nenadělám. Já,co se týká zubařů jsem byla vždycky srab,tak teď už to budu muset nějak vydržet.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 08:23
- Nahlásit
Jo,zapoměla jsem ještě,očkování u nás probíhá v klidu,jedna feňula se sice dost bojí,ale jinak dobrý. Chodíme na etapy ,protože je nás hafanů víc a taky kojící matka teď nemůže,takže koncem května půjdu s dalšími dvěmi feňulemi.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 08:51
- Nahlásit
Omlouvám se včera tu nastal nějaký fofr a já už nestačila ani odpovědět, natož se rozloučit. Takže všem krásný den.
nika00
Jsem ráda, že fotka došla, ta holčička je moje neteř, ten dospělák jsem já, ještě o něco mladší aten chlapec byl akorát zvědavý na Cezara v koupací čepici. On mu totiž doktor zakázal koupání v řece, protože měl furt zánět uší a Cezar byl kachna a ne pes, takže jsem to takhle vyřešila. Doktor, když ty fotky viděl tak málem spadl smích ze židle, říkal že to ještě nikoho nenapadlo a strašně se divil, že si to nechá na hlavě, ale on si tak zvykl, že jsme přišli k řece a on čekal až mu sundám obojek a nandám čepici a pak teprve šel do řëky, no prostě zlatíčko. Jsem zvědavá, jestli Beník bude stejný. Ale nejdřív se musí naučit pořádně poslouchat, aby pak z vody nezdrhl buhví kam. Jinak ten tvůj nový pejsek je asi stejně velký jak Ben, akorát Beník je spíš dlouhosrstý.
Orry
Tu procházku můžeme někdy, ale až v zimě zrealizovat, protože teď bude Ben s mužem až do podzimku na chatě. Jinak jak chceš koupit ti medajli Rickýskovi, tak takovou podobnou měl Cezár, ale podařilo se mu jí také ztratit, jednoho krásného dne tam měl jen kroužek od ní. Takže právě přemýšlím, jestli ji vůbec Beníkovi pořizovat, když už má na obojku pražskou známku, placku s očkováním proti vzteklině, kde je i adresa veterináře a ještě by měl třetí s jménem a telefonem. Ale zase když utíká tak jsem přemýšlela o té reflexní, že by byla přeci jen viditelnější. No uvidím.
brut
Takže jste měli krásnou vycházku, já jsem jeětě s Benem u řeky nebyla, zrovna jsem psala, že jsem zvědavá jestli to bude také kachna jak byl Cezar.
žofka
Gratuluju aspoň k jednomu zubu, aspoň se začalo něco dít, snad sebou aspoň ta zubařka trochu hodí, když to chce dělat po jednom. Ale naše zubařka taky vždycky nejradši dělá jen po jednom zubu, také nevím proč.
|
žofka
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 08:57
- Nahlásit
Holkýýýýý,já se jdu chlbííííít!!! Právě mi štěnda snědly pár suchých granulí!! .Jsou tak malinké,že ani nemusely kousat a mají tu výhodu,že po chvilce žužlání změknou. Takže spíš jen polikaly. Ale ten největší,obří peso si i rozkousl. To já vždycky tak prožívám,když si vezmou poprvé granulku.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:05
- Nahlásit
Cezar
oki, v zime uz budem velci chlapaci
jinak me se nejvic osvedcilo to srdicko..Orry se koupe i s obojkem..ma kovovy..a i s tim srdickem...musis to pak zkotrolovat az to uschne jestli se to nerozmazalo a nebo nejak neponicilo, ale orrymu to drzi navic orry je i cipovany...a rocky taky bude, ale myslim ze je stejne lepsi, kdyz ma pejsek jeste rovnou napsanou adresu, nam takhle Orryho vratili min rok kdyz jsme byli na dovce v italii a on poprve v zivote utekl dedovi..on totiz dedu nemusi a rozhodl se ze pujde domu mnoo a kdyby orry nemel to srdicko, tak by sel do utulku a tam by teprv podle cipu zjistili komu patri...a mel by fakt asi vetsi stres..takhle pockal u lidi co ho nasli a tata pro nej zajel .-)
žofka
tak to je super, verim, ze mas radost
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:26
- Nahlásit
žofka
Tak to je krásný, já věřím, že máš z toho radost, až ti to závidím, protože štěňátka jsou strašně roztomilý a když jemáš od narození tak to musí být fajn.
Orry
Beník je také čipovaný, ale asi mu něco přeci jenom pořídím, furt mám o něj strach, aby když by náhodou utekl, tak aby se nám brzo vrátil i když on na chatě velmi dobře trefí domů, ale zase mám strach, aby nám ho někdo neodstřelil, jsme pod lesem, proto jsem přemýšlela o té reflexní tagisce.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:46
- Nahlásit
Orry
Jinak v zimě už sice bude velký chlapák, ale určitě né dospělý, ten náš roční blázen řádí s pejskama, když jsou teda u nás na zahradě jak blázen. Zrovna jsem před chvílí mluvila s mužem s mobilem a říkal, že tam byl včera známý s čubou křížence ovčáka, tý jsou asi 2,5 roku a že řádili jak tajfuni a dneská prý Beník chrápe jak zabitý. No a v zimě snad už budeme mít zvládnutý přivolání a poslušnost tak by se mohli vyřádit. On tu psí společnost bude potřebovat ještě hodně dlouho, je to střeďák a má asi 23 kg, takže si myslím že bude dospívat až tak po dvou letech. Ale stejnak si pak hrají ještě dál, já vím jak Cézar. Ten blbnul ještě i v šesti letech. My sice chodíme večer když je v Praze na procházky s pejskem, ale to už je také starší pán, to byl ještě kamarád Cézara a s tím se přece jenom jen projde. No ale stejnak ještě byl zatím na vodítku, tak to bylo i lepší.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:48
- Nahlásit
ahoj holky....tak ted sem se konecne prolouskala az na konec...
ja se z tech dvou zbalznim vcera sme byli u rybnika a potucku....sandy automaticky ve vode a jimmy se do vody boji..tak jen stekal jako ze sandy tam taky nesmi kdyz on se boji...jinak sandy se vyvalela ve dvou chciplotinach...no fuj jeste z nich trceli vnitrnosti..sem myslelal ze se pobleju...pak se vecer divila ze se mnou nesmi spat v posteli....
jinak holky, nevim zda se mi to zda, ale pride mi ze sandy prestava poslouchat....vcera pri venceni me uplne naprosto ignorovala...nevim co s tim,....je to tim, ze mame jeste jimmyho???
a zase kdyz sme se vraceli..oba byli na voditku...tak sandy mela zas svesenou hlavu a sla desne pomalu....a dkyz sem ji chtela popohnat...tak se uplne zasekla a nesla vubec...
tak zacinam mit pochybnosti ze ty prasky na srdce ktere meli zabrat uz pred tydnem jsou k nicemu...dneska sem ji ho nedala....nechci to do ni cpat, kdyz nejsou zadne vysledky....
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:50
- Nahlásit
Cezar
no jasne..v zime bude Rocky v nejlepsim-v puberte , to si urcite pohraji!! jinak nas trinactilety Orry si porad taky hraje...teda ted hlavne s cubinkama, ale uz si pohral i s rockyskem a nebo se honi s kocicakem
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 09:56
- Nahlásit
nika00
ahojky...me taky nekdy prijde ze Orry prestava poslouchat a nevim jestli je to tim ze uz ho prece jenom tak necepuju, nebo ze je to uz staresina a nebo ze je u nas Rocky..je fakt, ze za mlada poslouchal jak hodinky...jinak jako na sedni lehni a veskere ty blbosti umi a dela, ale treba kdyz ho volam tak dela hluchyho..ale prijde nakonec...ale az kdyz chce ON...ted je poblazneny fenkama...takze ke kazdemu psovi leti se presvedcit a pak teprv se vrati...jenze takhle vetsinou odvadi i rockyska...ten leti za nim...ale zatim to neni nic katastrofickeho, to jen abys vedela ze u nas to s tim poslouchani taky neni nic moc...a myslim ze rocky s tim nema nic spolecneho
jinak ty leky bych veru nevysazovala..abys ji jeste vic neublizila...porad se s vetem...vsak on je odbornik a musi vedet co dela!!!! musis mu prece duverovat a nebo najdi jineho, kteremu budes verit!!
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 10:30
- Nahlásit
Orry
Nemyslíš, že už by taky mohl hůř slyšet, já vím, že ségry Matýsek - kříženec ve 12 už taky hůř slyší, takže na něj musíme trochu zvýšit hlas, ale je to sranda, protože Benýsek nás ihned zklidňuje, jako že na něj nemáme křičet. Je to s nima psina i když se vidí jen o víkendech, tak Beny, přestože na něj Mates není nic moc hodný, tak ho chrání.
nika00
Todle válení ve fujtablech miluje Mates, ale jsem zvědavá jestli Ben bude taky takovej. On mi připadá jak velka fajnovka, on i tak srandovně chodí jak nějaký manekýn. Občas si říkám, co v něm asi všechno je. Když si od nás bere něco z ruky, tak to bere tak jemně, že na tý mužově oslavě říkala kamarádka když mu něco dávala, která se mimochodem psů bojí, že má francouzké vychování. No krásně jsem se pobavila.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 10:43
- Nahlásit
Orry Cezar
kdyz ja nevim..vet rikal ze by to melo pusobit po tydnu a pejsa by mel zacit byt zivejsi...zatim jsem toto pozorovala jen jednou...a to kdyz jsme se poprve letos koupali..sandy litala jak magor..voda ji vzdy hodne povzbudi a probere...
ale vcera sotva dosla k rybniku...pak kdyz videla vodu opet letele jak blazen pak sal jak manekynka...zastavila se u ty mrtvy ryby...(no hnus) a normalne sebou prastila...jak kdyz do ni strelis...a to neslysi nevidi..proste ji neodvolam,,,nefunguje nic..musim ji z ty chciplotiny nasilim odtahnout....
jinak orry....ja myslim ze orry neprestava posloucaht kvuli stari...podle me to je i rockyskem..aspon tuhle zmenu ja pozoruju na sandy od te doby co pribyl jimmy...
proste na sadny volam, muzu sivyrvat plice a nic...pak teda prijde kdyz chce ona...
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 10:47
- Nahlásit
Cezar
ja nevim...me prijde ze moc dobre dela ze neslysi neb na nej nekdy rvu az se panelaky otrasaji
jinak Orry taky miluje veskere zdechliny a chciplotiny...u Rockyska jeste nevime, snad ho to Orranek nenauci
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 10:50
- Nahlásit
ty brdo holky...jimmy normalne posloucha na privolani vic nez sandy....no to sou veci..akoart od fenky ho za zivyho boha neodvolam....to sandy se od psu odvola v klidu
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 10:51
- Nahlásit
nika00
tak radsi to jeste zkonzultuj s vetem, at si ses jista, on te jiste nejak uklidni
mnoo Orry v tehle situaci poradne neposlouchal i pred tim...je ted zamilovanej, takze je to s nim tezsi...jinak ted moc dobre vi, ze nosim u sebe pamlsky, takze na vse ostatni reaguje o 100% vic vychcandira!! ze zacatku kdyz jsem volala rockyska tak chodil i orry...ted prijde jen nekdy
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 10:52
- Nahlásit
to ja mam problem v tom, ze kdyz reknu neco jimmymu tak to udela sandy...nebo naopak a pak oni netusi proc to rikam znova kdyz uz to ten jeden udelal...
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 10:59
- Nahlásit
nika00
Vidíš ono se to srovná a uvidíš, že i Sandy se dá dohromady, chce to asi čas a třeba ji jimmy trochu povzbudí, jen co si na něj víc zvykne.
Orry
Je fakt, že je to u každého psa jiné. Já vím, ale že i Cézárak kolem 12ti let začal špatně slyšet, no ale asi je to u každého trochu jinak. Já si myslela, že Matýsek když je menší a snad tedy bude žít déle než Cézar, takže i bude pomaleji stárnout. No asi je to jen představa, ale on má astma, takže se na něm podepisuje asi ta nemoc.
|
Orry
Člen |
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:00
- Nahlásit
nika00
musis je vyrazne oslovovat jmenem..treba reknu Orry sedni a rychlejc si sedne Rocky, on to dela strasne ochotne jenze nez si sedne Orry tak treba rocky uz zase stoji, tak reknu ROcky sedni...a sedne Rocky je to nekdy fakt sranda!! jinak kdyz neco rikam rockymu a orry se tam cpe a pritom po nem nic nechci, tak ho poslu pryc a az pak ho zavolam a dam mu taky odmenu za provedeny povel
|