Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Žofko jsem tady
<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 107 . 108 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:04
- Nahlásit

Orry
jj ja rikam jmena vyrazne..proto ma i kazdej jinak znele jmeno, aby to pochopili...jenze neee....ja reknu sandy sedni, jimmy si sedne, kdyz nic nerikam , tak si lehne, kdyz stale nic, tak ukaze brisko....po te cele drezure si nakonec sandy opravdu sedne tak ji pochvalim na to ale zacne jimmy stekat, protoze chce abych chvalila jeho...
no jimmy je proste nakej zrychlenej nebo sandy tak zpomalena...venku si sandy ani necce hrat...jen vcera na zahrade ho provokovala s plysakem...a on zas nechapal proc ho ona stoucha svym zadkem a vrci u toho ...no asi zesedivym...

nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:07
- Nahlásit

jinak snazim se je oba nejdriv utahat a pak je dam domu..sadny vetsinou usne a spii..tak vezmu jeste jimma ven a tam ho cvicim, aby nas nikdo nerusil...jenze prdolovi se udelal na tlapce puchyrek tak trosku pokulhava....

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:12
- Nahlásit

nika00
proste pockej az povel udela Sandynka, odmen ji a pak povel znovu zopakuj pro Jimmika a odmen...vubec na nej nekoukej, ze to dela on taky....ja kdyz si zavolam Orryho a Rockyho k sobe tak pricupitaj a reknu vzdy povel nejriv Orrymu...pak znovu Rockymu, ikdyz ho udelal uz pri povelu na Orryho a pak je odmenim

vis Jimmik bude asi v puberte..takze je takovej vecne rozdovadenej a tak se muze pretrhnout...Sandy je uz sporadana...vsimni si, ze uz si ani za ten pamlsek urco neseda s takovu chuti jako Jimmik

nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:51
- Nahlásit

Orry
no to ne....halvne ona o ty pamlsky nikdy moc nestala.....jako jooo vezme si ho kdyz ji ho teda davam....ale nekdy by se taky kvuli pamlsku pretrhla..je to ruzny...asi podle nalady...
jinak jooo je v puberte....
po ceste se spolu pereme...kouse me za rukav...skoro me svlikne..a kdyz mu reknu "DOST" tak teda prestane ale jako za trest me obskoci nohu je to blb....
nebo mu reknu DOST a on prestane ale jeste stekne jako ze musi mit posledni slovo...

brut
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 11:56
- Nahlásit

Ahoj holky, tak jsem se konečně dočetla nakonec.
Žofko
Tak začali baštit granulky? To jsou ale šikulkové....to se nedivím, že máš radost

Cézar
Dneska jdu na třídní schůzky synkovi, tak Brut bude venku řádit s páníčkem, jen doufám, že už i jemu něco provede ( třeba jen pěkné namočení), aby jsem se taky jednou mohla smát jen já.
Jinak Brut je kachna, ale Denynka od začátku vodu nenávidí..Teď už se ani neobtěžuje přijít k ní blíž. Oni ji jako půl roční totiž chtěli původní majitelé utopit...tak asi proto

Orry
Pořádně mrňouskovi ty očička maž, takhle málem našich známích pejsek přišel o oko. Taky měl zánět spojivek a oni mazali jen když si vzpomněli a ono se mu očičko zanítilo ještě víc........nakonec mu ho vyléčili, ale stejně na něj hůř vidí

nika00
Nevynechávej léky Sandynce, ale raději se dojdi poradit k vetovi....asi jí opravdu nezabraly, ty jí ale vynecháním nepomůžeš......Ono to srdíčko taky potřebuje nějaký čas , aby se naučilo správně reagovat na lék

nika00
Orry
U nás přestala Denynka ze začátku taky poslouchat, po pár týdnech se to ale srovnalo.....Taky mám problém s tím, že když zavolám Denču, tak zároveň přiběhne i Brut a čeká na odměnu. Odměnu dostane samo Denča a teprve potom dám povel Brutovi a po správném provedení odměním i jeho.
Ovšem občas se neubráním smíchu, když oba běží ke mně a Brut přitom Denynku přeskakuje......to potom nedostanou odměnu, ale jen pochvalu - mazlení

nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:08
- Nahlásit

holky chci se zaptat...
chci ho nejak naucit poslouchat....jasny ze zaciname "ke me" to uz je skoro ok....pak jakz takz umi sedni...

ale kdyz treba zacne naskakovat na sandy tak co mu ma m rict?? ja rikam dost, pac mi to prijde vyrazny...ale pry by se melo rikat fuj-necemu co nikdy nesmi....
tak jak??
zase kdyz mi venku zacne neco zrat, tak mi prijde blby rikat dost...

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:11
- Nahlásit

brut
mame mazat 4x denne, tak doufam ze to pomuze, rozhodne to zanedbat nechcem, proto jsem s nim radsi vcera hned zasla k vetovi!!! jinak myslis ze by mu mohlo vadit, kdyz jdeme ve CT do skolicky?

nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:13
- Nahlásit

Orry
jak jsou stari psi v te skolce?? a kolik to stoji??

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:18
- Nahlásit

nika00
tak ruzne...my jsme tam nejmladsi-2mesice...a pak jsou tam asi tak 8mes

lekce stoji 50,-

brut
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:20
- Nahlásit

Orry
Já bych řekla, že mu to vadit nebude.....namaž mu očička před tím a bude.....vždyť ven s ním chodíš taky a taky už to nebude mít čerstvý........jsi šikulka

nika00
Myslím, že každý si tyto povely používá podle svého tzn. co mu vyhovuje víc.
Já používám Fuj na vše co je možno sebrat ze země.........Nesmíš používám na vše ostatní.( skákat, lézt po stole, válet se ve shnilém ovoci....).....a povel Dost na ukončení hry nebo ve chvíli, kdy někoho obtěžuje hračkama, klackama......
Ale vím, že na cvičáku někteří používají povely trochu jinak. To je opravdu na každém, jak se rozhodne...jen si to musíš pamatovat a sama povely nesplést

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:40
- Nahlásit

brut
jj ven chodime normalka a Rockyskovi to nejak nevadi..myslim, ze jsem to chytli vcas...zacalo mu to v nedeli a uz vcera mi to prislo lepsi, ale presto jsem k vetovi zasla..byla jsem tam 2hodiny neb jsem nebyla objednana

nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:45
- Nahlásit

Orry
no jimmymu bude taky mozna nakjech 8 mesicu...ze bych zasla?? co vas tam ucili????

Cezar
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 12:47
- Nahlásit

brut
Právě sem se divila, že se Denynka tím koupáním nenakazila od Bruta, protože Matýsek se také nechtěl moc koupat, ale odkokal to od Cezárka. Ovšem to, že ji chtěli utopit jako štěňátko, tak to se ani nedivím , že se vody bojí chudinka. Takže držím palce ať Brzt také něco manželovi ukáže. To přeskakování velmi dobře teď znám, mi když zavoláme Matýska, tak letí i Ben a protože Matýsek jako správný starý a nemocný pán chodí pomalu tak Beník jak letí tak ho přeskakuje, to se vždycky můžume všichni potrhat smíchy. Meilem Ti posílám fotku té mé bejvalé kachny.
Orry
Tak taky chodíte do školičky, to musí být pěkné s takovým dvouměsíčním mrnětem. Hlavně mu doopravdy pořádně ty očíčka maž, ať z toho ještě není nějaká polízanice.
nika00
Já bych taky používala asi takové povely jako ty, doopravdy asi můžeš používat co ty budeš chtít, protože oni rozumí strašně moc.

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 13:04
- Nahlásit

nika00
no prvni hodinu ti spis vypravi co a jak mas delat, jak se ke stendu chovat a tak...zkousis povel sedni, lehni, k noze, zustan, vstan, ke mne...ale hlavne zvykas stendo na ostatni pejsky, pak je spolecna prochazka...je to rozdelene treba podle veku, velkosti, zacatecnici...

nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 13:07
- Nahlásit

Cezar
dyz ja nevim...sandy zna "fuj je to" a kdyz treba skace tak zna "neskakej"nekdy reknu i nesmis...ale spis to pozna podle intonace... ale chtela jsem to nak spojit aby nemel zbytecne moc povelu....
co pouzivate vy vsichni??
fuj kdyz chce neco sezrat..a nesmis ev. dost na vse osatni?

nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 13:08
- Nahlásit

Orry
ahaaa a co ses dozvedela??? to jimm by neposlechl ve spolecnosti hodne psu...mozna tak sedni, ale musel by videt burta...

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 13:16
- Nahlásit

nika00
no treba jak prefektne nacvicit lehni...ja driv orrymu vzdycky vzala packy a natahla...ale rockysek je ma takove kratoucke...a nechtela jsem ho jeste zatezovat takze lehni jsme zkouseli az tam...tak, ze reknes sedni, pridrzis ruku na zadecku a ruku s pamlskem natahujes pred nej a on je nucenej si lehnout tak to ted od nedele trenujem jinak jsem si taky myslela ze rocky kdyz bude s psikama nebude poslouchat ale on tam byl tak neskutecne vzorny...dokonce jsem ho i od tech pejsku odvolala...ale asi proto, ze byl z toho vseho vyjukany

Cezar
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 13:18
- Nahlásit

nika00
Myslím, že by bylo lepší ho naučit na stejné povely co Sandynku, měla bys to jednoduší, než každému říkat to nějak jinak, ale to je jenom můj názor. Náš Beník je hajzlík, řekla bych, že rozumí všemu, ale jen když chce. Holt to chce pevné nervy a vytrvat, věř že vše bude do¨bré.

nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 13:24
- Nahlásit

Orry
no jooo jenze jimmy jakozto zcestovaly chlapik vyjukany rozhodne neni..a kdyz sem ho videla s jinejma psama, tak on se fakt neboji....a jen tak ho neodvoalm...skoro ho stezi i odtahnu

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:26
- Nahlásit

nika00
treba by mu to tam pomohlo... a tebe uz posloucha normalka?? jako bere te uz za svou?? na prochajde si te hlida a nebo ma tendenci nekam zdrhat?? a predpokladam ze se na ty letaky nikdo neozval vid?
a uz ses rozhodla?

Cezar
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:29
- Nahlásit

Děvčata pomalu se loučím, půjdu už za chvíli domů, zítra tu nebudu, musím na pravidelnou kontrolu do nemocnice. Takže ahojky ve čtvrtek.

nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:31
- Nahlásit

Cezar
ahoj a zase ve ctvrtek...
papa

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:31
- Nahlásit

Cezar
mej se krasne!!!

nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:36
- Nahlásit

Orry
no ja mu jeste neverim....kdyz s nim jdu sama tak docela posloucha....pokud nema nejake rusive elementy...kdyz vencim...a delam jako ze me nezajima, tak pozoruju ze me docela hlida...ale pokud vidi jineho psa, tak na me okamzite zapomene a pokud je to fenka, tak si vubec nevzpomene ze me kdy znal....

dneska rano sem sla do chodby kde maji pelisek a on lezel se sandy v nem nacapnej..tak ja nic nerikala a on prisel uplne skrcenej jak kdybysnad neco proved..tak mu rikam..ahoooj...a on zacal knucet..ale on neknuci jako normalka..ale spis je to jak takovej chudinek, mruci jak lidsky miminko....no a jeste navic nema vubec cit a takze treba z radosti skoci, ale ty mas na nohach jelita,,,nebo te pri hrani kousne, ale to ze timalem prekousne ruku, mu nevadi...
je proste uplne jinej nez sandy..ta byla odmalicka citliva holka
fakt si myslim ze to je parson terier..ma uplne stejnou hlavu...hodne mi rikaj i ze ma rysy jako staforda...a retrievra..tak teda nevim co mslis ty podle fotek?

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:43
- Nahlásit

nika00
no kazdopadne nevic co prozil a jak se k nemu nekdo choval...u tebe je chvili, tak to chce asi jeste cas..

mnoo podle fotek nevim...ale ten retrivr je tam urco...s cim to netusim

nika00
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:52
- Nahlásit

podle me urco zas terier....ma stejnej kukuc...
no kazdopadne an letak se nikdo neozval....rozvesili sme jich 10 + na vet...jinak zatim nevim co bude dal....

viz ten email...kdyby neco podobnyho nastalo, tak nevim co se dvouma telatama..

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:55
- Nahlásit

nika00
a Libor si ho vzit nemuze?
drzim palce!!!!

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 14:59
- Nahlásit

mrkni do diskuse" tak jsem se zamilovala" zivot je jedna velka nahoda

brut
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:09
- Nahlásit

nika00
Podle mně, používej na Jimmiho stejné povely jako na Sandynku.
A jak už ti psala Ory ,nevíš, co má za sebou. Je to takový trochu ještě zbrklý štěně........dá se ale vše postupně naučit, záleží ale na tom, jestli chceš ho učit a nechat si ho nebo dáš Jimmiho pryč.
Víš, pokud ho nechceš, tak se snaž pro něj najít někoho jiného už teď. Jen by si na tebe ještě více zvykl a potom by byl moc nešťastný, až by šel od tebe. Pokud si ho ale necháš, tak ho uč stejně jako Sandynku. A klidně s ním jdi i do školky...vždyť je to ještě svým způsobem mrňous.
Podle té poslední věty Ory si myslím, že máš na obzoru nějaký problém, který musíš vyřešit. Tak se snaž rozhodnout i s přihlédnutím k tomu problému nebo se ho snaž co nejdřív vyřešit.
Bohužel, to za tebe nikdo nerozhodne a možná budeš nucená udělat jedno z nejtěžších rozhodnutí v životě. Stejně ti ale držíme všechny palaečky a pacičky a pevně doufáme, že ať už se rozhodneš jakkoliv, tak toho nikdy nebudeš litovat.

Tak to je pro teď vše, jdu se chystat na třídní schůzky......tak držte palečky synkovi, ať mu po návratu neudělám ze zadečku sekanou....

Orry
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2006 15:13
- Nahlásit

brut
mnoo a ta sekana by mohla byt zitra pro aknah a sarax ne?? drzime palce!!!

<< 1 ... 27 . 28 . 29 . 30 . 31 . 32 . 33 . 34 . 35 . 36 . 37 ... 107 . 108 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání