| Autor |
Zpráva |
Karol
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 12:06
- Nahlásit
ko4ka
Tak to buď ráda že dobře jí...Bondíkovi ještě osychá v misce včerejší večeře
Chtěla jsem se tě zeptat ohledn canisterapie - trochu jsem procházela na netu informace a chtěla bych s Bondem určitě po roce a půl zkusit ty zkoušky - vlastně v tom nevidim problém, zatim bych řekla, že by to v klidu všechno zvládnul. Ale ty s tim máš zkušenost, tak se chci zeptat, jestli bych měla někam začít chodit, nebo kam se vůbec obrátit, když vlastně zatim zkoušky dělat nemůže a aktivit máme dostatek, takže další výcvik určitě nepotřebujem...
Jsem naivní, když si představuju, že to půjde jakoby samo a jednoho dne uděláme zkoušky a od tý doby budem dělat už jen radost nějakým babičkám a dědečkům?
A jak se shání "práce"?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 12:14
- Nahlásit
Karol
No já na ty WTE na nečisto tak na 95% nepojedu - asi budu mít nějakou akci s mamkou a opravdu si myslím, že na tohle máme ještě čas...
Ale jistě vim, že nepojedem do těch Budějovic....
no tak já si budu muset nejít jinou oběť a nejspíš páníka...je to totiž takový blbý, jak nám zvrací v autě se k někomu cpát..a navíc jsem pak přemýšlela, že si vlastně nedokážu představit Bondíka s Bernáškem v jednom kufru ty Rakušáci jsou ale prej vážně super, takže to já raději pojedu tam, místo nějaké výstavy...navíc výstavy plánuji asi jen tři a to nad KCHLS Budějkama visí velký otazník, tak třeba nakonec budou jen 2...
Pak ke konci už toho měli všichni dost, to poslední cvičení nešlo nikomu...
to byla jedna z věcí, co právě Petr trochu kritizoval...on walk up je podle mého jedno z nejtěžších cvičení, takže dát ho takhle na závěr asi nebylo úplně strategické...
Hele taky ti přišlo, že Bondíkovi nějak to dohledávání nejde?
Musím se přiznat, že to jsem si nevšimla, ale jinak co jsme s váma cvičili, tak mi přijde, že nos má dobrej, tak to spíš chce jenom mu víc dělat takhle v lese dohledávku - my si zase máme dělat tenhle lesní marking - prý na to jde bernášek moc ze široka, tak aby si vycvičil paměť k aportu
Mě akorát překvapila Bondíkova předávka, protože nad tou vaší předávkou jsem vždy bledla závistí a teď už Bondík najel taky na Bernáško styl
A aby se náhodou jeden po druhém v něčem neopičili, tak bernášek už nám také zvrací
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 12:17
- Nahlásit
Karol
Jsem naivní, když si představuju, že to půjde jakoby samo a jednoho dne uděláme zkoušky a od tý doby budem dělat už jen radost nějakým babičkám a dědečkům?
Nejsi - takhle to chodí a skoro všechny holky co chodí na zlaťáka CT zkoušku mají - nikdo se na ni neučil - prostě sebral psa a šel..a pak došel do ústavu a řekl mám CT psa máte zájem? a bylo..
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 12:32
- Nahlásit
Jumi
Bondík momentálně nezvrací, ale taky moc nežere
Když půjde dnes kolem, možná se u toho veta stavim. Ale nevim, jsem vlastně přesvědčená o tom, že mu nic neni. Prostě si vymýšlí. Jak jsme v sobotu přijeli a byl unavenej, tak všechno hend sežral a ani nemrk...
A to s tou předávkou....je to hrozně nepříjemný, co? Jak ten pes dává najevo, že to teda udělá, ale nemysli si, že nějak se zájmem nebo dokonce rád Prostě puberťák - přesně takhle přece puberťácu třeba pomáhaj doma...kdož to musí bejt
A myslim, že si to Ondra možná trochu zavinil sám, protože teď s Bondem moc necvičí. Možná se to zas zlepší, když se do toho pustí. A možná by taky pomohlo ho navyknout na to, že mu za odměnu hned něco hodíš....pokud je to teda odměna. Mně přijde, že Bondík má za odměnu nejradši "volno".
Jdem ven. Dneska ani nevim, jestli chci brát sebou dummíky nebo nechci
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 12:41
- Nahlásit
Karol
A to s tou předávkou....je to hrozně nepříjemný, co?
hlavně to prostě vypadá..no já nevím! není v tom ten zápal a radost, že to můžou páníčkovi dát!
A myslim, že si to Ondra možná trochu zavinil sám, protože teď s Bondem moc necvičí.
no musím říct, že Bondíkovi asi vážně trochu začala puberta...cvičí teda bezvadně a kdyby takhle pracoval bernáš tak mu říkáme génius, ale na Bondíka je asi jinej metr - no prostě tím chci říct, že dřív jim to s Ondrou šlo nějak líp a že teď Bondík má sem tam nějaký náznak zkoušet trošilinku kravit, ale to je v tomhle věku prostě normální, takže bych se tím asi moc neznepokojovala!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 12:43
- Nahlásit
Jumi
ahojky, zdravím po delší době. On ti Bernášek v autě zvrací?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 12:47
- Nahlásit
Čau holky,
od včerejška mám parádní migrénu a až teď se mi začíná " Vyjasňovat".
Jumi
Kdy dorazíte na to ostříhání,já můžu každý den,jen v úterý mám od 19,00 jogu.
Karol
Dneska mu dej s dummy pohov,ať ho neotrávíš.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 12:54
- Nahlásit
Jandula
Ahoooj! To mám radost, že tě vidím! Jak se má divoška Sára a co její nožky?
On ti Bernášek v autě zvrací?
má limitní vzdálenost tak 30km (Háje - Mukařov je ok) ale jak je to dál a na 50km mu zase nebudu cpát kinedril zvlášť když pak má podávat nějaké pracovní výkony! tentokráte byl ale tak šikovný, že jsme museli dokonce sklopit sedačky abychom to z poza nich vypreparovali
Zuzana T
Je nám to asi jedno, já mám také volno flexibilně, jen dnes a zítra se nám to nehodí.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 12:57 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Jumi
Tak když nebudou padat trakaře,tak předběžně ve středu?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 12:59
- Nahlásit
Zuzana T
Dobře budeme počítat se středou...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:00
- Nahlásit
Jumi
Máš nějak vypozorováno,že je to lepší v autě v T- campu,nebo bez něj.Možná v tom domečku bude klidnější i jeho žaludek.Hlavně se pak uklízí jen omezeně velká plocha.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:10
- Nahlásit
Jumi
Sára mě přivádí do Bohnic, lítá jak magor, neustále chce být venku a lehá na betonu, takže se bojím, aby nezačala kulhat... Jinak na ní mám teď málo času, rekonstruují mi byt, takže jsme se Sárou u našich, kam je dojíždění složitý, takže na delší procházky chodíme jen o víkendu, Sára je nabuzená jak - zrovna včera jsem jí odepla z vodítka, a než jsem stačila říct čekej, tak už hnala...
Co Thorin?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:15
- Nahlásit
Zuzana T
No my jsme si právě mysleli, že naopak v T- campu, jak je tam zavřený je to horší, ale spíš je to jedno...prostě jak se přesáhne limitní vzdálenost...jemu strašně vadí když ta jízda není plynulá a na letné byla zácpa..zpátky už to bylo ok - zpátky odkudkoli bývá většinou tak unavený, že neblinká nikdy...ale je mi ho děsně líto, jak sejdeme do garáže tak začne hrozně klepat hlavičkou a pomlaskávat a slintat, přitom blinká opravdu jen při delších cestách a na ty nejezdíme zas až tak často...(nejčastěji jezdí k našim a to mu neva)
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:18
- Nahlásit
Jandula
Thorin je v pohodě, od té doby co bere ten celadrin je to vážně o dost lepší, jen v péči mamky poněkud nakynul, takže včera jsem musela doma udělat přednášku...nemá vážně rozum! Tuhle vlítl do baráku tak rychle, že zabrzdil hlavou o protější dveře a pak se týden bál vstupovat vchodovýma dveřma
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:24
- Nahlásit
Jumi
jsou to magoři, co chceš, já myslela, že se Sára po kastraci trošku zklidní a ono je to naopak... Sára je naštěstí co se týče linie v pohodě, já bych jí třeba i ráda viděla ještě hubenější, ale naši by mě ukamenovali...
S tím blinkáním - Sára mi taky jako štěně zvracela, jednou dokonce tak, že zeblila celý zadní sedačky, kamarádky labrador to psychicky nevydržel a začal štěkat A takový ty osvědčený rady nezabírají? nedávat žrát před cestou, mít spíš studený auto než vytopený... Sára se dala dohromady kolem deseti měsíců, teď už nezvrací, nemůžu říct, že by byla odvázaná, že se jede někam nadlouho, ale nezvrací...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 13:40
- Nahlásit
Jumi
Ty příznaky - slinění,poklepávání hlavou,neochota nastoupit- to měla Cathy do roka taky a vždycky byla horší jízda po Praze nebo v koloně,než 130kou po dálnici- tam vzdálenost nerozhodovala.On si časem zvykne,žese jezdí za zábavou.
Tak ve středu,zavoláme si čas.
Jdu domů a s oběmi opicemi ven- tento týden bude u nás zase Jessy ve " školce".
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 14:54
- Nahlásit
Zuzana T
Dneska mu dej s dummy pohov,ať ho neotrávíš
Pozdě - vzala jsem jen do kapsy ten malej, co měl jako prtě a ono ho to zrovna dneska docela bavilo. A předával mi to přesně tak oddaně, jak to člověka tak potěší....
A navíc měl od aportu pokoj včera
Jumi
Ještě mě napadá, že totiž ten terén v Kolodějích a je vlastně podstatně jednodušší a přehlednější než co jsme byli v sobotu nebo jak je to v Milíčáku. Takže je dost možný, že v Kolodějích to bude vždycky v pohodě, protože tam už to má Bondík trochu na háku, ale jak je les a složitější úkoly, tak prostě musíme ještě pořádně zatrénovat než to bude pořádně k něčemu vypadat. A stejně mám pocit, že Bondík už nikdy nebude tak vystřelovat pro aport a stejně rychle se vracet zpátky jako některý jiný psi - taková ta dokonalá a fascinující chuť asi musí bejt vrozená...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 16:57
- Nahlásit
Karol
Jednou máme GR a ne jiné plemeno retrieverů a GR jsou holt nejpomalejší - co naděláme! Ale zase mají jiné přednosti
Jinak Bernášek dnes k překvapení celé naší smečky prodělal RTG loktů a má je v pořádku! naprosto žádná zdravotní potíž se nenašla - máme ohromnou radost!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 17:13 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Karol
Nezoufej,rychlost není ta největší přednost GR,navíc má geny po Sáře a ta stejně ,jako Cathy chodí s aportem zpět pomalu,jednak se nechtějí smířit s tím,že ho mají odevzdat, a jednak si vychutnávají pozornost ostatních - modelky.
Bernášek je naštěstí nátura spíš po Svenovi,tak doufám,že mu to vydrží.V opačném případě lituji páníky.
Jinak jsem táááááák šťastná z té zprávy o Bernáškových lokýtkách,že si snad dám panáka.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 17:35
- Nahlásit
Jumi
RTG loktů a má je v pořádku! naprosto žádná zdravotní potíž se nenašla - máme ohromnou radost!
to je skvělé-gratuluju a raduju se s vámi a co že tak najednou zničehonic rtg? nebo to bylo v plánu?
O canis kurzu Ti odpovím na LR.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2007 20:45
- Nahlásit
Ketrin
Dík!
V plánu to teda rozhodně nebylo! Bernášek ve čtvrtek brázdil Milíčák vlastní bradou - včera mu v kloubu děsně lupalo a když mu ho petr ohýbal, tak si ho dost bránil... k tomu v noci blil - takže návštěva veta byla jasná...
a nebyl tam náš pan doktor (ještě se převlékal) tak se nás ujala pí doktorka - vše sme jí vylíčili a že teda raději půjdeme na ty RTG hned v dubnu - na což ona odvětila, že pokud je podezření, že nemusí být úplně ok tak si tam klidně mohl něco uthnout a čekat se může max. 3 dny ne dva měsíce...a že jdem hned - tak jse šli! Bernášek dostal za odměnu tyčinku ale moc jí nechtěl - pak si vet uvědomila, že vlastně má problémy dva a že mu naordinovala dietu a zase mu ji vzala...a na rtg si z něj paní doktorka, pan doktor i sestřička dělali legraci, ať se nebojí, že je to taková zábavná hra!
Jsem zvědavá jak ho tam příště dostanem!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 08:43
- Nahlásit
Jumi
Jinak Bernášek dnes k překvapení celé naší smečky prodělal RTG loktů a má je v pořádku! naprosto žádná zdravotní potíž se nenašla - máme ohromnou radost!
super, super, super... moc vám to přeju, zvlášť po tom, co jste si prošli s Thorinem...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 09:14
- Nahlásit
Jumi
To RTG je super!!!
Ať si kraví, ale hlavně ať jsou v pořádku, co?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 09:25 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Karol
[i]Ať si kraví, ale hlavně ať jsou v pořádku[i]
No právě,Bernášek kraví někdy tak,že mu jde o zdraví,miláček.
Kdyby totiž nekravil,tak se nyní RTG ani nekonalo.Ale já jsem alespoň klidnější,že jsou kloubíky v pořádku.Všechno zlé je k něčemu dobré....
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 10:08
- Nahlásit
Nevíte někdo jak se provádí vyšetření očí na genetické vady?
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 10:43
- Nahlásit
HanuleGR
To nevim, ale veterinář by to vědět měl, takže jdi radši k jinýmu, jetli se tě ptal, jak to udělat
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 11:22
- Nahlásit
HanuleGR
MVDr. Beránek - Pardubice
MVDr.Hron - Praha 8
MVDr.Knapík - Zlín
MVDr.Staňa - Ostrava
MVDr.Trnková - Brno . Lesná
podrobnosti na www.vetkom.cz - veterináři - odborní posuzovatelé
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 12:08
- Nahlásit
Ahoj holky!
No radost máme ohromnou!A aby radosti nebylo málo, tak se nám bernášek po injekci šíleně rozežral chodil po bytě a všechny ty granule, co normálně všude fluše, takže se povalují po celém bytě vyluxoval - dokonce si odsunul misku a vyžral i ty co si tam schovává abychom si mysleli, že je snědl...no věřím, že kdybych mu byla nasypala plnou misku jeho nenáviděné lososky, tak ji snědl ani nemrkl...ale to má chlapec smůlu má dietku, takže dostal jen po troškách rejži - koukal se na nás celý večer dost vyčítavě a hladově!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 13:32
- Nahlásit
Jumi
To mu chutná po těch injekcích?
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 6 Úno 2007 14:39
- Nahlásit