Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 14:44
- Nahlásit

Karol
Tak na tohle téma ti můžu napsat knihu!
Thorin přivolání moc nemá...takže o stopovačce toho vím dost, ale já bych s ní počkala
1. je to opravdu na dýl
2. ZR je dost chytrý na to aby poznal kdy na ní je a není
3. teď jsou na stopovačku opravdu nejhorší klimatický podmínky - takže bys byla neustále jak prase
4.pes ti nesmí v té době odcházet na moc větší vzdálenost než je stopovačka a nějak předpokládám, že na 10m tě poslechne

Já bych to na něj zkusila přes pamlsky - u vás přes sýr - pro ten Bondík přece udělá vše!Já jsem také proti vypamlskovaným psům, ale raději vrazit za každý přijití pamlsek, než aby mi pes zdrhal...
Ale jestli budeš chtít návod na stopovačku, tak ti ho pošlu

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 14:50
- Nahlásit

Karol
A to s ní pak musí chodit pořád???? Jako tak dlouho, dokud ona situace nenastane....a tak dlouho, dokud nenastane třeba dvacetkrát?
pes je na ní pořád a nejde o to kolikrát se to musí stát, jde o to jak rychle to pes pochopí...některýho psa stačí seškubnout 2x a některej třeba Thorin by se ze stopovačky ani neměl sundat..a Thorin je přesně ten typ který moc moc dobře ví kdy za sebou něco tahá a kdy ne...

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 14:54
- Nahlásit

Jumi
Dík! Ještě počkám, ale možná by to stálo za to vyzkoušet, kdyby se to nelepšilo - třeba by byl bondík ten typ, co by stačilo škubnout dvakrát
Pro začátek začnem ještě víc upevňovat a upevňovat - jenomže on je vzornej, když se neblíží nic zvláštního a když jsme sami - to vždycky přijde, kolikrát i přicválá....ale ono je to nejpsíš normální.

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 15:09
- Nahlásit

Karol
ZR je prý 4 nejinteligentnější plemeno a chytrý vážně jsou! Moc dobře ví, kdy, co a ke komu si můžou dovolit....někde jsem četla, že stopovačku si má člověk nechat až jako poslední řešení...viděla si ve čtvrtek bernáše - on má přivolání dobrý ale občas mu rupne v hlavince a to pak neposlechne...a když je rozlítaný s Bondíkem a pak má v hubě míček, kterej mu jinej pes bere, tak jsem také druhá!
Petr je zase zastánce lovu a to je jediná metoda která platí na Thorina a podle mě na všechny 100% (já na ni nemám fyzičku)- Petra poslechne, protože ví, že ten si ho prostě chytne a pak mu dá nakládačku...pes vždy hodnotí, co mu za to stojí a nestojí - je pro mě výhodnější zdrhnout za psem a pak se nechat trochu zpucovat a nebo se raději na psa vykašlu, budu pochválenej dostanu sejra a ještě se ušetřím se parakotoulu na stopovačce..
to máš jak s chozením na vodítku stojí mi za to tahat nebo ne - tak je to za všim

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 15:19
- Nahlásit

Dnes jsemse tu koukla na stránky jedněch labradůrků - odkaz byl v diskuzi na štěňatech www stránky - zemřelo jim štěnísko labradorky na perforaci tenkého střeva - vzniklo to jako důsledek užívání analgetik, které jim dal vet na kulhání na přední nožku
Vím, že jsme to tu nedávno řešili a tohle jen potvrzení toho, co jsem psala - ale prosím psovi NIKDY paralen, ibuprofen acilpirin a nic lidského nedávat!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 15:50
- Nahlásit

Jumi
Hm,smutné,ale pro nás poučné a je to dobré znát.
Míšo,jak dávkuješ Bernášovi Echinaceový sirup?

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 17:26
- Nahlásit

Zuzana T
Na našem psali 1-2 čajové lžičky denně...takže jsem mu dávala 1 lžičku protože jsem si říkala, že je ještě váhově malý dítě, dospělému psovi bych dala klidně 2...

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 21:26
- Nahlásit

Zuzana T
Jumi
Kdy zítra jdete?
Já se asi rozhodnu až zítra, ráno učim a pak musim zajet do města, tak nevim, jak mi celý den vyjde...

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 21:27
- Nahlásit

Karol
mezi 13-14h...

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 21:28
- Nahlásit

Jumi
Tak už přišly info od K. Faltusové - překvapilo mě, že cvičení je až do 14 h! To tam budem pěkně dlouho. Musíme vzít něco na posilněnou...
V tom mailu mě zaujala možnost jet vlakem....i když my vlastně před tim musíme zajet s obědem k babičce do Vršovic....vyloženě cestou ...takže z vlaku nebude nic, ale třeba někdy jindy. Mrknu odkud to jezdí.

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 21:30
- Nahlásit

Karol
No budeme tam 1,5h od 12:30 do 14 přihlásili se spousty lidí, tak udělai dvě skupinky a my jsme v té odpolední...

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 21:33
- Nahlásit

Jumi
Jo nojó! Já jsem se překoukla a myslela jsem, že je to od těch 10:30
Ale zjistila jsem, že nám tam jede vlak z Holešovic poměrně často a jen necelou půlhodinu. Takže je to nejspíš celkově kratší než přes autem...nebo možná na stejno, ale příjemnějc...možná to někdy zkusíme.

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 21:36
- Nahlásit

Hele ona už tu nění možnost něco změnit, když člověk něco blbě napíše nebo třeba pošle omylem nedopsaný? Já to občas docela využívala...

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 21:37
- Nahlásit

Karol
Tak to máte dobrý! Pro nás je to daleko tak jako tak...ale zase by nás nemusel vézt Petr (jenže on se zase tváří dotčeně když by nás neměl vézt), tak se k vám třeba vlakem přidáme! Vlakem ještě bernáš nejel

Jumi
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 21:38 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

Já můžu měnit pořád!

Karol
Člen
# Zasláno: 1 Úno 2007 21:51
- Nahlásit

Jumi
Teď už to tam taky zas vidim, ale před tim tam ta možnost "změnit" nebyla no FAKT

Jdem spát. Zítra brzo ráno učim
Tak dobrou

Dám zítra vědět, kdybych se chtěla přidat, ju?

Karol
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 10:33
- Nahlásit

Zuzana T
Jumi
Tak zrovna když jsem si začla říkat, že to dneska nějak všechno zvládnu i s cestou "do Háje", tak mi to bylo velmi rychleokolnostmi zatrženo. Okolnost se jmenuje "přivezou nám novou postel" a to mezi 12 a 14 h. Takže musim sedět doma a čekat a až se dočkám, tak zas musim nutně zajet do práce a všechno dohromady se to tím pádem skloubit nedá. Takže bohužel až jindy
Ale zas si na to třeba vyberem trochu hezčí počasí...

Tu postel nám měli dodat do pěti týdnů, dneska je to asi 8 dní, co jsme jí objednali. Takže je to sice od nich moc hezký, že nám umožnili to příjemný překvapení...ale nějak ty český firmy nechápu
Navíc samozřejmě nemáme koupenou matraci, takže nám ta postýlka bude ještě nějakou dobu k ničemu.
Ale pak konečně nebudem už spát na stočtyřicítce, což je sice , ale taky trochu , protože stoosmdesátku má skoro každej

ko4ka
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 11:15
- Nahlásit

Děvčata, chystáte se někdo na čumendu 10.2. 2007 na MVP v Brně?

Karol
Člen
# Zasláno: 2 Úno 2007 13:00
- Nahlásit

ko4ka
My s Bondem ne, ale vim, že tam budou naše ségry, nejmíň dvě, Dorinka a Delfínka.
A ty vystavuješ?

ko4ka
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2007 11:50
- Nahlásit

Karol
nene, jen se tam jedem juknout s kámoškou a těma našima "miminama". Konkrétně Chelsinka jede poprvé vlakem a pak i tramvají.... Je mi z toho špatně už teď

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2007 21:47 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

Krásný večer!
Tak dnes jsme měli opravdu náročný den! Ráno jsme cestou na cvičení nejprve chytli zácpu na Letné, ale naštěstí jsme měli velkou časovou rezervu, ale pak se nás pokusil jistý přisleplý důchodce smést ze silnice! Ještě že je Petr tak dobrý a pohotový řidič, byli jsme až za krajnicí a zadek nám teda pěkně klouznul! Málem jsme byli ve stromech podél cesty - hrozně nás to vyděsilo, hlavně i kvůli Bernáškovi, protože ten tentokrát nejel ve svém T-campu, nechci ani domýšlet, co by se mu v takovém případě stalo! No a bernášek se jako obvykle pozvracel, takže na místo jsme všichni tři dorazili notně přešlí!
Avšak během cvičení se nám nálada hodně zvedla - hlavně díky bernáškovi, který se rozhodl, že tentokráte nebude nijak zvlášť kravit a šlo mu to docela pěkně (až na pár malých excesů - teda hlevně na jeden ) a díky přítomností Bondíkových, se kterými je vždy o zábavu postaráno pak nás čekala ještě návštěva babičky a Petrovy maminky - takže jsme mrtví a bernášek odpadnul tak, že není schopen ani máchnout ocáskem, když na něj šišláme

Karol
pojedete na ty WTE na nečisto? já o tom přemýšlím a nevím - pro nás to asi nemá tak úplně cenu...protože my rozhodně připraveni nejsme, tak zkoušet si jestli jsme mi příjde jako vyhozená 100...no ještě uvidím!

Bernášek váží 34 kg!

Jumi
Člen
# Zasláno: 3 Úno 2007 21:52
- Nahlásit

Bernášek váží 34 kg!
Takže už musí nabrat jen 3 kila abychom dohromady dohnali (vyvážili) páníka!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 10:14
- Nahlásit

Jumi
Bernášek váží 34 kg!
A pak že je kuna. Borgo teda teď nevím, ale před 14 dny měl 33,5. Ale já ho schválně držím zatím hubenějšího. Na výkrm času dost

Jumi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 13:58 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

Ketrin
Včera na cvičení s RS se holky podivovaly, jak nám Bernášek vyrostl a "zmužněl" jenže i s 34kg pořád vypadá jak kuna

Jinak máš naprostou pravdu!Vykrmovat se může začít vždycky ale kloubíky jsou jen jedny. já jsem zastánce názoru, že do 1,5 - 2let se má pejsek držet hubenější a nepřetěžovat a potom pěkně osvalit plaváním, během a podobnými sportovními aktivitami

Jumi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 21:04
- Nahlásit

Hezký večer!
Tak jsem na naše stránky www.zlatejtorda.wz.cz přidala do novinek 3 nové fotky ze včerejška! nějak budu muset vymyslet jinak ty fotogalerie - takhle se mi to moc nelíbí a je s tím děsně práce!Takže jsem se rozhodla, že budu dávat fotky hlavně takhle do těch novinek....

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 21:49
- Nahlásit

Jumi
Ahoj,mluvila jsem s Evčou H. a ta zase s Katkou Faltusovou,chválila jí Bernáše,že je poslušný a pěkně pracuje,že udělal velký pokrok,co ho viděla naposledy.Jsem hrrrrdááá chovatelka!Mám prý poslat Bernášovi fotky,tak až ho ostříháme,jo?

Jumi
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2007 22:45
- Nahlásit

Zuzana T
Jsem hrrrrdááá chovatelka!
Tak to máme radost! a jsme hrrrrrdíííí majitelé!

Mám prý poslat Bernášovi fotky,tak až ho ostříháme,jo?
No jasně - teď už vypadá jak lev
Ne to ne jen ten krk už má vážně děsný - i Karol se tak nenápadně ptala, kdy jsme byli naposled stříhaný a i mě už to rozčiluje a tak ho furt za ty chlupy tahám

chválila jí Bernáše,že je poslušný a pěkně pracuje,že udělal velký pokrok,co ho viděla naposledy.
Katka F. ho viděla naposledy pracovat ve 3. měsících, takže bych to spíš viděla na informační šum - a tím pokrokem není pokrok v práci ale jak vypadá když jsme přijeli, tak byli Kačka a Péťa hrozně překvapené jak hrozně vyrostl a Kačka právě říkala, že od Letňan "zmužněl"
Péťa pak říkala, že děláme pokroky a zlepšujeme se, ale za to vše vděčíme jen kamarádskému šolíchání - 3 dny předem jsem s bernáškem dlouhosáhle rozmlouvala při každé vhodné chvíli o tom, jak je důležité aby nedělal ostudu a hezky pracoval a je fakt, že veřejně se takhle asi ještě nepředvedl, ale páníček po cvičení brblal, že to umí i líp (tak ho dneska drezůroval - hlavně dvojitý marking)

Karol
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 10:02
- Nahlásit

Jumi
Čau!
Jestli pojedem na ty WTE nanečisto zatim nevim, mám pocit, že Ondra se daleko víc těší na lovecký zkoušky a ty dummíci ho zas tak neberou. A vzhledem k tomu, že on je u nás přes ty zkoušky šéfem, nechá to na něm.
Ale taky bych řekla, že až vysonduju, jestli tam fakt bude Eva s Dorčou, tak zas třeba hned řekne, že pojedem taky...Chlapi jsou fakt legrační. To třeba ségry přítel včera řek, že se začíná učit německy a Ondra mi hned potom říkal, že má konečně sám motivaci, protože se přece nemůže stát, aby byl Pavel nakonec lepší než on a hned se pustil do nějakých cvičení
Ani nechci vidět, co tenhle můj hypersoutěživej miláček bude dělat na zkouškách...ale snad to na toho psa zas tak nevztahuje

Ale jistě vim, že nepojedem do těch Budějovic....že prý kvůli pouhýmu dalšímu nácviku určitě tak daleko nee...a je fakt, že mně to taky zas až tak nebere....toho cestování si kvůli výstavám ještě užijem ažaž... (a to říkáme my, když jsme ještě nevytáhli paty ani na Slovensko :lol

Bernášek byl v sobotu fakt super! Pak ke konci už toho měli všichni dost, to poslední cvičení nešlo nikomu...
Hele taky ti přišlo, že Bondíkovi nějak to dohledávání nejde? Nevim, jestli ses na to dívala, ale přijde mi, že je fakt trouba - jak neví přesně, kde to je, tak je takovej ztracenej a já ani nedokážu přesně poznat, jestli fakt hledá to, co má, nebo jestli to vzdal a jen tak si čmuchá....

Karol
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 10:06
- Nahlásit

ko4ka
jede poprvé vlakem a pak i tramvají.... Je mi z toho špatně už teď
To bude určitě v pohodě! Vem sebou dostatek dobrot, kterejma jí budeš ládovat a ani si nevšime, že se něco podezřelýho děje

My jsme teda tu socializaci brali vážně, takže Bondíka jsme protáhli snad všema dopravníma prostředkama kromě letadla už asi do 3 nebo 4 měsíců, ale ani jinak jsem zatim nepotkala psa, kterej by s tím měl větší problém. Pořád myslim, že nejhorší jsou jezdící schody, a ty vás nečekaj

ko4ka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2007 11:43
- Nahlásit

Karol
dobroty budu muset vzít každopádně, jelikoš nedostane snídani, což bude snad ještě horší než ta následná jízda vlakem a tramvají.... Je neuvěřitelně protivná, když má hlad ( opravdu nechápu po kom to má a absolutně nesouhlasím s tvrzením "jaký pán takový pes" )....
My jsme to cestování celkem zanedbali, jelikoš se furt někde vozíme autem, takže jsme nějak neměli potřebu jí tahat ostatní dopravou.... Chyba, no jo co nadělam, snad to nějak přežijem

<< 1 ... 90 . 91 . 92 . 93 . 94 . 95 . 96 . 97 . 98 . 99 . 100 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání